Valborg?

Japp, idag är det tydligen Valborg. Vad är det mak firar? Att våren är här? Det är just nu 4 grader, det blåser, regnar och påminner mest om höst. Så idag är det egentligen bara en vanlig dag. Jag jobbade som vanligt och sen har kvällen spenderats i stallet. Vad gör man annars lixom!?
Levin och Ivana fick sig ett pass ute. Ivana var bitvis skitbra, bitvis katastrof! Men jag väljer att fokusera på de bra stunderna!
Chivas och Mulle hann dessutom lösgaloppera innan lunch.

Efter lunch red Anna dressyr på Maggie och jag linade mersan. Och hör på det här! När hon var uppvärmd så red jag! Det var bara 15 minuter, men det var tamefan de bästa minuterna än så länge på detta år. Så härligt att få bli ett med sin själsfrände igen. Vi känner varandra så sjukt väl och jag påmindes än en gång om att Mersan är världens bästa ponny! Hon kommer att tillägnas ett eget inlägg sen, för jag är tamefan fortfarande hög efter att ha fått sitta på henne igen! Behöver jag säga att hon gick svinbra?

Sen hade jag en lektion för Laura som red på Nils. Sjukt duktig tjej som passade som handen i handsken för Nils! Sjukt kul att se och roligt att det kommit ut en ny tjej till stallet!

Hann även med en uteritt på Zinni innan insläppet. Drog på gramanen och tog med mig Arthur. Det var Arthurs första ridtur och även om han nog kände sig lite osäker på vad vi gjorde så var han sjukt duktig. Och Zinni är verkligen så snäll. Arthe sprang lite för nära bakom, bredvid och ibland framför, men han hade stenkoll på Arthur och var hur snäll som helst mot honom! Zinni kändes fin, det blir så mycket lättare när man får lite hjälp med formen och kan fokusera på att rida med benen! Det blev mycket övergångar och fattningar.

Efter insläppet väntade en lektion för Timo. Så sjukt bra var det! Jag är så himla glad att jag tränar för Timo, han kommer alltid med så sjukt bra tips och han förklarar så himla bra för mig hur jag ska lösa problemen.
Milano fick samla sig lite mer än vanligt idag och han gjorde det galant. Visst tyckte han att det var jobbigt, men ojojoj vad han var bra! Sjukt bra häst!
Vi gjorde lite tempoväxlingar, skänkelvikningar och öppnor både i trav och galopp, och även om han blev lite stark emellanåt orkade jag rida och då var han ju tillslut tvungen att ge sig!
Vi avslutade med lite bakdelsvändningar och det gick väll sådär.. Milano fattar inte riktigt vad jag vill, men fick till några bra på slutet iaf. Men jag fick verkligen kämpa.
Om han kan gå som han gjorde idag så kommer det gå svinbra imorgon när vi ska tävla!

Käkade sen lite middag med mamma och pappa för att sedan pyssla i stallet. Milano myste med spikmattan och jag putsade, packade, flätade och borstade ordentligt på benen. När hästarna fått nattmat gjorde jag alla höpåsar inför imorgon och fixade det sista. Avslutade kvällen med en tur till nynäs för att tanka bilen. Bra att göra det i butiken på dan, jag vet! Men jag glömde, så vad gör man!?

Nu väntar sängen, så att jag inte förslaggar mig imorgon!!


Att tänka framåt!

Milano fick sig ett pass på ranchen med endast tänk på framåtbjudningen! I början var han lite seg på reaktionen, men efter några tillrättavisningar så blev det mycket bättre! Det svåra är att inte låta honom bli för snabb bara.
Värmde upp i låg rund form och det gör han ju kanon. Efter lite nötande på reaktionen tog vi en paus och sen plockade jag upp honom i formen lite grann. Han var riktigt fin idag och gjorde fina tempoväxlingar. La även in lite skänkelvikningar idag och jäklar vad bra han gjorde det. Så nu blir det mycket fokus på att få fram honom, men utan att han rusar ifrån mig!

Även Bettan fick sig ett pass där vi bara tänkte på bjudningen. Hon var rätt seg i igångsättningarna till en början, då fick jag bli lite arg och tillslut behövde jag bara tänka och hon gjorde. Men Bettan blir väldigt framåt sen istället, så då måste jag vara väldigt noga att inte råka fastna i den flashiga traven, för då rinner hon bara ifrån mig istället.
Även galoppen blev ganska bra. Till en början struntade jag i formen och såg till att hon tog mina ben. När det funkade la jag in lite volter och försökte hitta en lite rundare form.
Hon kändes jättefin i slutet och med det här arbetet blir hon inte ett dugg seg. Så min plan framöver kommer att att vartannat ridpass fokusera på bjudningen och vartannat fokusera på lösgjordheten. Det blir alldeles för mycket att göra båda samtidigt just nu, men jag känner att jag verkligen måste fokusera på båda delarna ändå. Jag tror att det blir en grym plan för prinsessan. Tävlingsdebuten är ju framflyttad till 2/6, så nu har vi ännu lite mer tid!

Arthe ligger och snarkar och skäller i sömnen på mina fötter och det börjar bli dags för mina ögon att stängas, så god natt!


Finfina springare idag!

Måndag idag. Jobbigt utsläpp då inget riktigt är på sin plats efter helgen. Som ni vet är jag lite pedantisk där och allt blir lite jobbigare då!
När stallet var klart så red vi ut på Levin och Silver. Det blåste en hel del idag och hästarna hade minst sagt myror i brallan! Men det gick bra ändå och Levin blev riktigt fin bitvis, försökte mest bara få en rund och låg form och att han inte ska springa ifrån mig!
Vi hann dessutom lösgaloppera mersan och Amber innan lunch. Dom springer mest bara runt och larvar sig, men dom jobbade på rätt bra mot slutet.

Efter lunch red vi även ut på ivana och socka. Ivana var stark och lite muppig idag, men när hon väl släpper blir hon sjukt fin! Nu får fokus ligga på att hela tiden ha henne i den runda och låga formen så att hon inte får möjligheten att dra. Hon har börjat få riktigt bra takt i traven nu och med lite luft i steget till och med!

Även Mulle och Delta fick busa av sig i skogen. Pigga, glada och busiga små ponnysar. Jag älskar att vi får vara ponnybusungar ibland!

Avslutade dagen med att lina Zinni och jäklar vad fin han blev! Riktigt bra för honom att få lösa sina problem själv. Han blev fin i formen, fick ett bra driv och slappnade av ordentligt! Kul att se denna lilla grabb för han var verkligen nöjd med att få jobba på ordentligt!


Jaha, hästen skulle vara framme för skänkeln!?

Fullt ös även denna helg! Det märks att våren är här! Roligt, men på samma gång lite slitsamt såklart.
Igår fick mersan mysa med mig och mina favvotjejer Märta och Vera. Jag passade på att borsta lite på dammolnet Amber medan tjejerna pysslade med mersan. Sen gick vi ner på ridbanan där tjejerna fick rida igen för första gången sen i somras! Dom var asduktiga och det var mysigt med lite kvalitetstid för oss!

Idag har Madde och Ellen ridit lektion på fm. Svinduktiga var dom! Det är så roligt att se deras framsteg hela tiden. Jag har ju följt båda två sen dom bara var små knattar! Jag satt även upp på båda hästarna för att stämma av lite och det var ju första gången på Nils sen urminnes tider. Ellen har gjort ett sjukt bra jobb med honom, men jag ska försöka rida honom ca en dag i veckan för att komma åt lite fler knappar på honom och få honom att börja ta i lite mer!

Sen red jag lektion för Jocke för första gången. Han har ridit så sjukt mycket unghästar och hjälper Siw mycket med Donna nu, så jag tänkte att jag skulle prova. Vi gjorde i stort sett bara en så enkel sak som att se till att han var framme för skänkeln! Precis hela tiden faktiskt. Jag undrar varför jag inte gjort det tidigare, för jäklar vad han kunde röra sig! Först fick Milano vara i en väldigt rund och låg form för att jag sedan skulle kunna plocka upp honom lite och det kändes ändå ganska lätt idag. Det blev ju såklart lite mer ärligt! Vi gjorde mycket övergångar och mycket öka/minska. Kanske låter tråkigt att endast träna på det, men oj vad bra det var! Så nu vet jag var jag måste börja varje pass och dessutom försöka överföra den känslan jag fick till Bettan. Sjukt bra basic ridning som gör allt annat så mycket lättare!

Sen red Emma och Klara en hopplektion. Även dom skötte sig galant och hästarna verkade tycka att det var roligt! Så himla roligt att även få följa dessa tjejer i sin ridning och faktiskt få vara med och ta del av deras utveckling. Nu börjar det hända grejer på riktigt!

Har nu på kvällen varit inne och handlat mat. Så nu ska jag dra på mig mjukisar och gå upp till stallet. Milano ska få stå med spikmattan och jag har en hel del putsning som står på schemat!


Äntligen fredag

Började dagen med att försova mig. Grymt Sara! Dagen blev då lite seg och konstig, hatar att försova mig!!
Amber och Mersan hann iaf rastas innan lunch. Amber var så sjukt duktig idag, jag tömkörde och hon var pigg, glad och busig. Hon brydde sig inte ett skvatt om att Arthur lufsade runt i löven runt ridbanan eller att det parkerade en fågelskådare precis bredvid som smällde i dörrar och plockade fram stora kille och höll på. Riktigt duktig bäbis helt enkelt. Dessutom sprang hon väldigt fint! Med luft i steget och bra övergångar. Så roligt att se!
Efter lunch fick Ivana och Chivas trimma på ridbanan. Ivana var riktigt riktigt fin idag. Galoppen var mycket bättre idag igen och hon gjorde några fina fattningar åt båda hållen. Fick dessutom testa på lite förvänd galopp och det gick verkligen galant!
Satte lite press på henne i slutet och såg till att hon travade riktigt sakta och duttade på bakbenen lite extra. Och det kommer nog inte bli svårt att lära den där hästen att trampa kan jag lova! Duktig häst och efter det tog hon för sig fint i traven!

Maggie trimmade också dressyr medan Anna red ut på Zinni och hon var hemskt fin idag. Blir väldigt sur bara när hon måste flytta på sin kropp. Då tar hon upp huvet och blir spänd och springer ifrån. Men när hon kommer igenom blir hon sjukt fin och får ett mycket rundare steg! Även galoppfattningarna satt som en smäck idag!

Socka sprang fint hon med. Fick träna mycket fattningar och även lite öka/minska i galopp. Vilket var sjukt bra för henne. Hon blev fin i formen, frustade ordentligt och fick helt ok takt! Hon är svår socka, men vi kämpar vidare! Efter ca 20 min aktiv ridning var hon jättesvettig, så då travade vi av istället. Vill inte pressa tanten för mycket!

Milano fick sig en sväng i skogen efter att jag varit på Lantmännen och införskaffat lite grejer. När jag kom upp låg han ner i boxen, så jag och arthe myste med honom en bra stund. Han är så himla gosig min vackra springare!
Vi red runt mossen (en väg där det alltid finns saker att titta på) och Milano var sjukt spänd. Bjöd på giraffen, ökad galopp (sken!) och snabba hopp åt sidan. Han verkade verkligen ha vilat upp sig.. Nej nu överdrev jag lite grann. Men han var väldigt spänd, inte alls vad jag väntat mig. Men det är bra träning! Han fick ju om inte annat väldigt luftiga gångarter och bevisade att man faktiskt kan skena i skritt. Har aldrig varit med om en häst som skrittar så fort!
Jag tog det ändå rätt lugnt då han hoppade i onsdags och trimmade för Timo igår, så han borde vara lite trött i kroppen. Men han kändes som sagt inte jättetrött. På onsdag är det tävling, sjukt kul!


Trött, tröttare, tröttast!

Har hoppat 6 hästar idag. Jag älskar onsdagar! Min kropp gör ont och jag är så sjukt trött. Det tar på krafterna att ligga på topp!!
Så jag ska släcka ögonen nu, mer uppdatering om dagen imorgon. Hästarna har varit oslagbara idag, så jag kommer sova gott!


Dumma app!

Mitt internet på datorn har inte funkat och självklart la bloggappen av i samma veva.. Så dålig uppdatering, jag vet!

Idag är en dålig dag. Känner mig inte glad alls. Vet inte varför, men något känns inte helt rätt. Men ska gå upp och rida en sväng på kungen och komma på bättre tankar så kommer det kännas bättre sen!


Härliga fredag

Idag har vi tagit en rätt lugn dag faktiskt. Vi kände att det var dags, såhär första gången på två veckor! Vi gjorde klart stallet sen gick Anna och klara bort och lösgalopperade Levin, Delta och Socka medan jag fixade med lite vatten i hagarna, sen fick även Mulle och Chivas lösgaloppera innan en mysig fika med bästa Angelica väntade!
Efter lunch fick Druvan på sig sommardäck och sen skrittade vi ut och avslutade på banan med Zinni, Maggie och Silver. Zinni kändes faktiskt fin med tanke på att det var hans första dressyrpass sen hans skada.. Känns som att vi har ett grymt utgångsläge iaf, sämsta nivån har verkligen höjts!
Avslutade min arbetsdag med att rida ut på Ivana och hon var riktigt fin idag! Jag kände att jag vågade slappna av ordentligt och då lyssnar hon så mycket bättre! Det var väll lite i galoppen hon drar lite, mest i protest mot mig tror jag, hon har bara fått in det i hjärnan, så min plan är att ignorera det och fortsätta rida istället för att bli arg. Sitter man på en häst som henne, som har ett sjukt humör och vet vad hon vill är det bäst att undvika fighter och bara fortsätta rida. Det funkar verkligen bra, jag menar vem skulle vinna en dragkamp med en gigantisk nordsvensk!? Hon avslutade med att trampa av sig en sko, tur att Timo kom ut på kvällen!

Efter insläppet väntade en träning med Timo för Bettis. Kan ha varit den absolut jobbigaste träningen vi haft. Hela min kropp är helt jävla slut alltså! Vi gjorde så sjukt bra, men svåra övningar! Började i trav på medellinjen och la tre åtta meters volter med öppna mellan volterna och med tempoväxlingar på långsidan. Hon kändes riktigt bra till höger, men sköt ut rumpan när vi gjorde åt vänster. Lyckades dock rätta till det på slutet och då blev hon jättefin!
I galoppen red vi på tre serpentiner, gjorde volter, förvänd, avbrott till trav och ny galopp osv. Även där kändes faktiskt Bettan helt ok, spände inte alls ifrån sådär som hon kan göra utan kändes ganska medgörlig ändå!

Vi avslutade med att rida på bågar till kvartslinjen från långsidan och la en liten volt i varje båge, alltså tre stycken. Vi fattade förvänd galopp vid C, och då blev det alltså en liten volt i förvänd galopp. När vi kom till a bröt vi av till trav några steg och fattade rättvänd galopp och gjorde mellangalopp på långsidan. Det kan ha varit den svåraste övningen jag har gjort i mitt liv! Bettan tyckte nog också det faktiskt!
Men shit vad bra det var för henne, hon lossnade och började verkligen ta för sig lite mer!
Avslutade några gånger med att lägga in ett byte i bågarna så att det blev rätt galopp i volterna. Då blev hon lite spänd, men avslutade en gång sjukt bra och då fick det räcka. Jag var trött, Bettan var trött och det var två rena och bra byten!

Nu väntar middag och jag måste bara säga att jag inte ångrar en sekund att jag opererat foten. Sitter nu med en sjuk smärta i höger häl (den som inte är opererad!) och kan fan inte hitta något skönt sätt att ha foten. Så en operation till i höst får det nog fan bli, för såhär kan det inte vara!!


Kungen och jag!


Önskar att denna dag inte var slut än!

Shit alltså vilken dag. Trots regnväder imorse med blöta, äckliga kläder, dyngsur hund och lera så har humöret varit på topp!
Vi flyttade hoppdagen till idag, då planen var att Timo skulle komma igår.

Först ut Levin och Mersan. Dom var så sjukt duktiga idag! Anna tyckte att mersi var lite segare än sist, men det såg bra ut och jag tror att mersan börjar jobba mer genom kroppen, så det har nog mer med det att göra! Levin var så sjukt bra idag! Förra sommaren var han väldigt klumpig, snubblade mest och bara rusade. Men idag började han hoppa, han tog sig an utmaningarna väl och tyckte det var så himla roligt. Galoppen var så himla bra idag!

Mulle & Delta hade också gjort stora framsteg sen förra veckan! Dom kämpade på riktigt bra fast de nog helst ville lägga sig ner på marken och skrika. Delta känns så himla säker att hoppa, även om hon inte har den absolut bästa tekniken är hon väldigt ärlig och snäll. Och Mulle var sjukt bra idag, dummade sig nästan inte alls och såg ut som en riktigt grym hopponny idag!

Silver och Chivas var som alltid duktiga och visade att dom har koll på hur man gör detta. Chivas fick bara två ryck idag och hoppade så sjukt bra när jag kom ihåg att rida med benen. Han lurar mig lite när han först känns pigg och bockar och då slutar jag rida. Mindre smart och han klämmer då gärna ett pyttelitet galoppsprång innan hindret. Men det roliga är att om man gör rätt så gör han rätt med en gång och man behöver inte vara rädd för att han ska stanna!

Ivana och Lord var sist ut på arbetsdagen. Ivana har gjort jättestora framsteg sen förra veckan och sög tag i hindrerna mycket bättre. Så länge jag är bestämd varg vi ska och vad vi ska göra så hänger hon på och emellanåt får hon faktiskt in riktigt bra språng! Hon kämpade för allt vad hon var värd idag och jag kände mig nästan lite stolt över henne! Jag känner att vi har fått så himla bra kontakt och vi klickar verkligen och vi har lärt känna varandra bra. Så även när hon tycker att det är svårt och jobbigt litar hon på mig och gör det jag ber henne göra. Fina häst!
Lord var som alltid duktig och han är så himla ambitiös, löser problemen på sina små sätt och även om det kanske inte alltid blir världsklass så gör han det!

På kvällen tog sig jag, soffan och mamma bort med Bettan, Kråkan och Alle till ridhuset. Bettan blev taggad, men kändes ändå fin. Jag försöker att strunta i form och allt och bara ha ett stöd i handen och få henne att jobba genom kroppen och där tycker jag att det är stor skillnad! Hon älskar ju verkligen att hoppa och blir ibland lite väl snabb och där måste jag nog våga sätta mig tillbaka och försöka hitta en stor jämn galopp istället för att släppa iväg henne. Men idag var lätt en av de bästa gångerna jag hoppat henne, hon var mycket mer med mig, väntade lite bättre och det kändes som att hon hoppade bra genom ryggen. Nu är det ju så att jag verkligen inte är en hoppryttare, men jag gör ju mitt bästa och jag tycker att det är så sjukt kul nu när jag känner att jag har lite mer kontroll på Bettan!
Kråkan var grinpelle även idag, men när hon hoppade var hon så himla fin. Jag är så imponerad över Sofies insats med kråkan, även när K är dum så kör Sofie på och löser problemen!
Mamma är ju ännu mindre hoppryttare än mig och har tyckt att det är lite obehagligt att hoppa. Men hon skuttade utan problem över hindrerna ändå! Allbrights insats var lite mindre bra, han är inte direkt någon hopptalang kanske. Han blir lite nonchalant och snubblig, men jag är stolt över min mamma som med skräckblandad förtjusning tog sig över alla hinder!
Sen var det ju någon av oss som råkade hoppa av i farten.. Tänker inte avslöja vem, men det kanske blir tårta imorgon, vem vet!?

Nej, nu ska jag mysa lite i soffan och sen blir det sängen. Grym dag må jag säga!


Dag 10 - Mina drömmar

Just nu lever jag faktiskt min dröm. Jag bor på en gård, i världens bästa hus, jag har en hund, flertalet hästar. Jag jobbar med hästar och jag har möjligheten att tävla. Så skulle mitt liv inte bli mer än just såhär. Men man ska ju sikta mot stjärnorna /och det gör jag!) för att komma någonstans, men jag känner mig ändå tillfredsställd med det jag har nu.
Att få möjligheten att rida minst 4 hästar om dagen är verkligen en dröm som blir sann. Men att dessutom få in lite fler tillridnings och försäljningshästar skulle verkligen inte vara helt fel. Att kunna komplettera mitt nuvarande arbete med det skulle verkligen vara roligt.
Sen drömmer jag självfallet om att bli en framgångsrik tävlingsryttare och det kämpar vi ju med varje dag.
Att ha möjlighet att kunna åka till tyskland igen vore också underbart. Jag skulle vilja åka dit en lite längre period och kanske till och med få möjligheten att tävla där, jag vet att det skulle ge mig en ordentlig skjuts på vägen, men det ska ju självfallet passa in i tiden och jag är rätt övertygad om att jag någon gång kommer att åka dit någon gång igen, det var något av det absolut bästa jag gjort!
Eftersom att allt är möjligt i drömmar så önskar jag självfallet att jag får bli gammal tillsammans med alla mina hästar, att man kan ha möjlighet att ha kvar dom även om man kanske skulle behöva en ny ibland också!
 
För mig är kärleken, lyckan och vänskapen betydligt mycket viktigare än framgång på tävlingsbanan, även om det såklart är ett plus!

Mannen i mitt liv!


Fullt ös medvetslös

Det är så mitt liv känns just nu. Alltid fullt upp, alltid något nytt att fokusera på, ta hans om hästarna och därimellan hinna ta hand lite om mig själv också.
Vi har varit så sjukt effektiva på jobbat och hästarna jobbar på fantastiskt bra! Jag tycker ju så mycket om alla våra hästar, men denna vecka är Chivas min favorit. Han kämpar på så otroligt bra, han vill verkligen och gör sitt absolut bästa. Och dessutom är han riktigt duktig!
 
Ivana är inne i en liten dipp-period, eller hon är sjukt fin i allt förutom vänster galopp igen, då gör hon gärna ett litet skutt, tar upp huvudet, spänner underhalsen och springer. Det blir sådär bra, men jag är rätt säker på att det beror på att vi har tagit oss så mycket framåt i hennes utveckling. Självklart blir det jobbigt ibland och alla hästar ha ju perioder som är lite sämre, men de måste ju vara så!
 
Milano var riktigt fin i måndags när jag red. Han har också en lite dålig period och är lite tjurig, så det kommer bli mycket ridning ute nu en tid framöver. Men dessvärre var han halt idag på höger fram, inte varm, inte svullen, något högre puls möjligen, men ingenting annat. Han är ren i skritt, men inte i trav. Så jag han bara hoppa upp på honom idag och sen fick jag helt enkelt avbryta.. Så nu står han med BoT på sig och imorgon blir det sjukhage, antagligen har han bara sträckt sig. Han sprang runt som en tok idag i hagen och har säkert bara halkat i leran, men vill hellre ta det säkra före det osäkra!
 
Bettan går just nu bara från klarhet till klarhet. Så sjukt roligt! Hon har börjar jobba mer genom kroppen, är mer avslappnad och verkar så himla nöjd bara. Till och med öronen slappnade av både i måndags och idag! Sjukt kul att känna så stor skillnad och att man känner att vi tagit ett litet steg mot vårt mål!
 
Nej, nu ska jag ta och planera vad vi ska göra imorgon på hoppdagen och sen väntar en dejt med min sköna säng!

Dag 9 - Mitt bästa hästminne

Ååh, hela min ponnytid var ju helt underbar, har så sjukt mycket minnen ifrån alla bus jag och Matilda gjorde med våra ponnylonnisar, när Mersan anlände till gården, hennes inridning, när hon fölade. Men om jag ska välja ut mitt absolut bästa tror jag faktiskt att det är sista tävlingen jag och Mersan gjorde tillsammans. Jag blir nästan gråtfärdig bara jag tänker på det.. Det var gripens dressyrmeeting och Mersan hade presterat sjukt bra hela tiden. Vi avslutade med en LA:P1 och jag fick viska "nu kör vi" sista gången i Mersans öra. Hon gick in, finare än någonsin förr och mitt i programmet fick jag rysningar längs ryggen, villle bara släppa tyglarna och bara gråta, sen kom jag på att så kan man ju inte göra!
Vi avslutade verkligen våran ganska tuffa tävlingskarriär med flaggan i topp. Jag var så stolt och glad, men samtidigt så ledsen. När vi äntligen började förstå hur man red dressyr på riktigt och faktiskt började visa fram fötterna bland de andra grymt fina ponnysarna så var vår resa bara slut. Men det var så vi hade bestämt och för både min och Mersans skull så visste jag att det var rätt beslut. Men just den där känslan, den kommer jag aldrig att glömma. Världens bästa ponny och även om hon inte gav mig massvis av rosetter så gav hon mig så mycket mer. Jag fick kämpa som en dåre, gav henne mitt hjärta, min tid och mitt tålamod. Och tillslut gav hon mig allt det tillbaka. Det går inte att beskriva kärleken mellan oss, vi är ett team och vi förtjänade verkligen att få känna oss riktigt duktiga tillsammans en helg och som sagt vi avslutade verkligen med flaggan i topp.
Det är nog ett av de absolut starkaste minnen jag har, jag påminns om det nästan varje dag när jag tittar på Mersan. Att man kan ha en så fin vän, det betyder allt!
 

Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Hmm.. Då jag gillar variation är det svårt att säga vad dom har på sig varje dag. Har ju en sjö av prylar som fyller en hel sadelkammare och alla hästar har ju sina egna saker.
Eftersom att jag i stort sett alltid är ensam så orkar jag typ aldrig bry mig om hur dom ser ut, bara sakerna funkar som de ska. Mina hästar har såklart alltid skydd eller lindor, men det varierar beroende på vad vi gör och vad som är rent. Bettan och Milano har också tre träns plus ett kandar var så att jag kan variera nosgrimmor och de har ett träns för uteritt och hoppning.
Ja men nu hör ju, det är omöjligt att säga hur de ser ut varje dag, det beror helt på väder, humör, vad vi gör osv. Och när man dessutom gillar att ha mycket prylar så blir det ju inte lättare!


Härliga måndagsmorgon!

Tredje utsläppet på rad. För lite sömn inatt. En häst lös, som inte ville bli fångad. Arthur vill bara vara med Roma & Eggis. Det ser ut som ett bombnedslag hemma. Jag vill sova.

Det positiva är att dagen kan bara bli bättre!


Söndag

Idag har varit en lång dag. Huvudvärken hängde med ända till kvällen, men tillslut lättade den och ingen blev gladare än mig!
Hade som sagt två lektioner och alla tjejer var så himla duktiga. Och än en gång påmindes jag om varför jag älskar mitt jobb!

Efter insläppet fick Milano stå med spikmattan medan jag putsade några träns och fixade bettans man. Sen tänkte jag rida ut, men det stod tre fågelskådare och blockerade vägen till ranchen, så jag var ju bara tvungen att störa dom lite, så jag red upp dit istället. Det kryllar ju av dessa människor som av någon märklig anledning tillfredsställs av att skåda fåglar här, man hittar dom ofta utanför huset, i hästhagen eller mitt på vägen. Vi visar ju respekt för dom, borde dom inte göra det samma tillbaka!? Så jag tog min orädda häst och knölade förbi bil, stora kikare och människor som knappt har vett att flytta sig!
Milano tyckte det var svinkul, visade mig vad han kan göra i luften och att han faktiskt kan springa jättejätte fort. Men jag försökte att bara vara lätt i handen och rida med benen och efter en stund så började han koncentrera sig på mig. Vi red på en stor åtta i galopp och när jag bytte varv bröt jag bara av till trav ca 2 steg och fattade ny galopp, han kör bara upp huvet och drar när jag försöker göra ett byte, så jag kände att det gav mer att göra ett litet avbrott. Hubbe sa till mig en gång med Bettan att det var bättre att öva så än att det blev dåligt!
Han blev riktigt fin i galoppen tillslut och kunde både samla och öka riktigt bra.
I trav gjorde vi mycket öppnor och skänkelvikningar, vilket han också löste bra. Den lilla extra framåtbjudningen vi fick var verkligen ett plus där!
Avslutade med att göra kortare ökningar för att sen kunna samla ihop rätt mycket och det tyckte han var jobbigt, men fick till någon riktigt bra ökning.

Senare fick Bettan stå med spikmattan medan jag putsade resterande träns och fixade lite. Sen fick hon sig ett pass i ridhuset och hon var så sjukt bra idag. Vi började rätt dåligt i galoppen, men jag försökte att slappna av och bara rida, vilket gav resultat! Gjorde lite skänkelvikningar längs långsidan, galopperade över bommar och la in en del små volter.
I traven gjorde vi lite öka/minska med fokus på att hon skulle vara avslappnad på ena långsidan och på den andra gjorde jag öppna. Hon var riktigt fin och jag hade ett bra stöd i handen! Det är så skönt när man känner att rörelsen kommer från bakbenen fram till handen, inte en alltför vanlig känsla på prinsessan. Avslutade med galopp på en åtta med avbrott till trav när jag bytte varv. Till och med fattningarna var okej då!
Men jag måste verkligen tänka på att vad kvick och lätt i handen och rida med benen, annars blir hon stark och spänd. Men jag får inte heller hålla för lite i handen, då går det inte alls. En väldigt fin balansgång där och jag börjar känna att jag får till det ibland. Jag måste verkligen koncentrera mig ordentligt för att det ska bli rätt, men gud så fin hon blir när jag gör rätt!

Nu ska jag slagga, en tuff arbetsvecka framför mig och börjar självfallet med att ha utsläpp imorgon! Sov gott!


Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

- Först och främst en bra grep. Jag mockar så mycket så att inte ha en bra grep är som att titta på tv utan tv.
 
- Tunna, sköna ridhandskar. Jag hatar att rida i tjocka handskar, man tappar helt känslan och kontakten med hästen..
 
- Min stubben sadel. Världens bästa träningssadel. Som en liten stjärtlapp, man måste sitta bra för att inte glida av. Många timmar i denna sadel har utvecklat min sits oerhört mycket, men det krävs mer än dubbelt så många för att den ska bli bra!
 
- Mitt spö. Jag älskar mitt spö. Man behöver bara röra lite på handen och den ger den perfekta dutten på rumpan. Det är långt, lätt och bara alldeles alldeles underbart!
 
- Mina extra-tyglar. Bästa hjälptygeln ever och den påverkar på hästen på ett grymt bra sätt enligt mig.
 
Nej, det är nog det jag kan komma på för tillfället.. Har antagligen oändligt mycket saker som bara jag gör och använder, men inget jag inte skulle klara mig utan.

Dumma migrän!

Mamma har alltid sagt till mig att jag ska vara glad när jag har ont i huvet, då vet jag att jag har något där inne! Men jag är inte glad längre. När man har konstant asont, mår illa och vill inte höra ljud eller se ljust så var det gått för långt. Ända sen igår har jag gått runt i en bubbla. Ännu roligare är det när man har helgfodring!
Men jag tog mig igenom gårdagen och ska klara av även denna dag.

Igår hade jag en barnrdining på förmiddagen. Mersan fick göra sitt första arbetspass efter sin skada och hon var så glad! Jag blev alldeles varm i hjärtat av att se henne lycklig, jag blir nästan alldeles gråtfärdig av stolthet! Äntligen får hon känna sig behövd igen.

Efter lunch red Emelie och Amanda lektion, alltid lika roligt med dessa söta tjejer som gör allt för att utvecklas.

Gick sen hem och slaggade ett par timmar innan insläppet. Och när hästarna var inne fick Bettan stå med spikmattan ca 45 min medan jag tömde lite sopor och putsade lite grejer. Har även satt ihop ännu ett träns till Milano så att jag kan variera nosgrimma lätt. Ska se om det hjälper på honom!

Jag kände inte för att rida med min huvudvärk, så jag tog bort Bettan till ridhuset och linade henne ca 40 min. Hon var så himla fin! Avslappnad, lugn och fin i formen. Kul att se hennes framsteg. Och spännande att se vad spikmattan, longeringen och hoppningen kommer att göra för henne.
Vi gjorde mycket övergångar och sen fick hon även galoppera av sig ordentligt!

Nej, nu ska jag krypa ner i soffan, kolla på desperate housewives, försöka slagga lite också. Sen upp och ha två lektioner och båda hästarna måste motioneras idag!


Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Amber är GRYM på att rymma, hon rymmer precis som hon själv vill och ibland blir jag så trött på henne att jag inte ens orkar bry mig. Men det som är så himla bra med henne är att hon stannar en bit utanförhagen, hänger lite på gården och bara kollar läget. Kommer in i stallet när hon tröttnat och är ALDRIG svårt att fånga. Såna rymlingar skulle man ha fler av!
 
Marsella låter som en gris. Helt ärligt har jag aldrig hört en häst låta så mycket som hon när hon arbetar. Första gången vi åkte till sorunda för att träna kunde man höra henne långt utanför ridhuset. I början lät hon jämt när man red, men med tiden har det bättrats och nu låter hon när hon tar i. Då rullar hon dessutom med ögonen, så himla söt!
 
Milano känns som att det är svårt att utnämna en speciell sak han gör. Hela han är annorlunda mot alla andra hästar. Han har lite av varje och är på det sättet helt unik. Vi har en väldigt speciell relation och han håller sig alltid väldigt nära mig. En gång när jag behövde släppa honom en bit ifrån stallet för att de andra två hästarna muppade sig sprang han in i stallet och sen kom han tillbaka och undrade vart vi var och gick snällt bredvid oss in igen. Han är speciell på alla sätt!
 
Bettan måste alltid särbehandlas. Hon har två lagade tänder. Har haft bihålsinflammation pga ett stort hål i ena tanden längst bak. Så där har hon en helt vanlig lagning. Vid senaste besöket fick hon dessutom laga samma tand på andra sidan. Så hon får inte äta hård mat och hon får helst inte bli förkyld, då det gärna sätter sig i bihålorna igen. Så Bettan får göra regelbundna tandläkarbesök hos tandkliniken i Söderköping.

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

I min ryktlåda finns allt mellan himmel och gjord. I skrivande stund är jag just i valet och kvalet om jag ska fixa en större låda eller en hink, då min nuvarande knappt går att stänga.
Jag har såklart lite borstar, hovkrats och sånnadär vanliga saker. Har dessutom saxar, paddar, dipo-pinnar, karbinhakar, en massa olika salvor, benlindetejp och ett par extra ridhandskar. Har säkert en massa andra saker som jag inte kommer ihåg just för tillfället. Hade dessutom stallets bästa kniv, men det var någon annan som också gillade den, så den är numera borta.
 
Detta är ju då bara lådan som står i stallet med saker som används i stort sett varje dag, men har ju en sjö av andra prylar som åker med på tävling och om något ska bytas ut.

Fredag och full fart mot helgen!

Idag har ju vädret varit allt annat än motiverande. Grått, grått, lite mer grått och så avslutningsvis regn. Men hästarna har gjort dagen grym ändå!
Först fick Delta, Mulle och Mersan en liten tur på ören. Delta var så sjukt fin idag! Jag kunde rida henne ordentligt även om vi var ute, hon brukar mest bli springig och glad och spänner sin valhals och då är det bara le och åka med. Men idag kunde vi flytta lite undan skänkeln, öka/minska och faktiskt stärka henne där hon verkligen behöver stärkas. Så roligt att man känner så stor skillnad på henne efter bara en vecka!
 
Efter lunch red vi ut på Ivana, Zinni och Chivas. Jag drog på livräddaren gramanen på Ivana idag, riktigt töntigt jag vet, men efter att vi igår skenat på ranchen, nästan rakt igenom elstängsel helt okontrollerat orkade jag inte bråka. Jag är ju dessutom lite emot att rida med graman, tycker ofta att den lilla dragkampen som den ska verka emot oftast bara blir värre. Det är så lätt att sitta och småhålla och man kan ju dessutom göra det när man har gramanen. Men det fungerade kanon på Ivana och jag kommer definitivt att rida med den emellanåt, iaf ut. Hon var sjukt fin och hittade en bra takt i alla tre gångarter.
 
Socka, Silver och Lord fick sig ett dressyrpass i ridhuset. Socka vaknade upp ur sitt "jag-är-snällast-i-världen-komat" och visade att även hon kunde tycka att jag krävde lite för mycket när även vänster bog skulle följa med i svängarna.. Men hon blev faktiskt riktigt fin sen, kanske något springig, men jag tror att det har att göra med att hon protesterat och var uppe i varv. Men helt plötsligt kände man att hon rörde sig genom kroppen. Kul!
 
Levin avslutade dagen med ett sjukt bra pass i ridhuset. Han kunde galoppera åt båda hållen och faktiskt riktigt bra åt höger. Han kunde flytta lite lätt för skänkeln och böja sig ordentligt i sidorna och verkade allänt nöjd med livet!
 
Efter insläppet red jag Milano med mamma och Allbright. Red i in nygamla stubbensadel på honom för första gången. Mycket svårt att sitta ner, så den kommer åka på oftare så att jag någon gång ska lära mig sitta ordentligt. Han kändes ganska mjuk och lydig, men skulle behöva jobba lite mer bakifrån. Just nu är vi ju inne i nit-stadiet, så jobbar mest med att lösa detta. Kände idag att allt SÅKLART är mitt fel, jag är inte tillräckligt snabb i den lilla microsekunden när han tänker "ska jag stanna, eller ska jag skita i det!?". Så jag måste nu sitta ordentligt och rida, inte vänta på att det ska ske och precis när jag känner att han tvekar gå på honom så att han aldrig hinner stanna. Men han kändes väldigt bärig och fin i galoppen idag!
 
Kvällen avslutades med bakad potatis och dipp och soffhäng. Imorgon ska jag upp och jobba igen!

Hoppdag!

Idag stod hoppning på schemat. Hela 12 hästar har fått hoppa idag.

Levin & Mersan: de fick inte hoppa så värst mycket, vi hade travbommar, galoppbommar och ett litet kryss. Det var alldeles lagom för dom! Levin var pigg och glad och tog sig iaf över bommarna!

Delta & Mulle: de tyckte det var asroligt att få hoppa! Jag red delta och hon skötte sig kanon! När hon blir lite trött blir hon lite framtung, men det är sån hon är! Hoppade väldigt snällt och inga dumheter alls kom fram! Mulle var också pigg, men höll sig mestadels på alla 4a och hoppade klockrent!

Chivas & Silver: här kan vi snacka glada hästar. Chivas som är vår äldsta häst betedde sig som om han var fyra och tränade skolor ovanför marken. Men man kan ju inte blir arg när han bara är glad! När vi skulle börja galoppera igen efter uppvärmningen så fick han ett litet ryck, jag var inte alls beredd och då trillade jag av. Haha, undra vem som blev mest snopen av att jag satt på marken!? Han hoppade så sjukt bra idag. Man märker att han kan detdär och gör verkligen sitt bästa. Riktigt rolig häst att hoppa måste jag säga!
Silver skötte sig finfint och verkade älska livet.

Ivana & Lord: jag vet inte hur ivanas erfarenheter av hoppning ser ut, så jag ville göra det lätt för henne. Hon galopperade riktigt bra och var ganska lätt att reglera. Hon blev lite tveksam mot hindrerna, men när hon väl hoppade gjorde hon det bra! Så vi måste nog bara jobba upp lite självförtroende där!

Milano och Jack: Jag och Marie hoppade våra grabbar för typ första gången på riktigt och jäklar vad kul det var! Milano var först lite tveksam, men fattade sen vad som gällde och bjöd då fint på hindrerna. Han var inte ett dugg tittig, mer lite tveksam till vad vi skulle göra. Vi tog det väldigt lugnt och bara lät dom testa på lite. Så himla roligt att båda var så bussiga!

Bettan & Kråkan: sist ut för kvällen var tjejerna och Soffan red med mig. Bettan blev rätt taggad redan från början, men kändes ändå ganska reglerbar. Hon var lite tveksam till att hoppa från början, men det släppte snabbt! Det är hemskt roligt att hoppa när man känner att det går att rida henne lite grann, ibland blir hon lite väl snabb, men jag har så mycket lättare att bromsa upp henne nu. Antagligen vågar jag rida lite bättre nu än förut också, vilket självklart gör stor skillnad! Vi kom upp på lite högre höjder än med de andra hästarna och det kändes roligt!

Vi har filmat alla hästar förutom Levin och Mersan, men det dröjer nog lite innan det kommer upp. Måste låna mammas dator för att fixa ihop filmen och sen ha lite bättre internet igen! Men det kommer att komma.

Känner mig nu rätt mör i kroppen och ska gå och lägga mig. Upp och ta ut hästarna imorgon!


Dag 4 - Favoritbilderna på min häst


Effektiva är bara förnamnet!

Grym arbetsdag även idag! Många hästar har gått och jag hann ta Bettan på arbetstid. Men man känner att det tar på kroppen, man blir rätt trött på kvällarna. Fast jag älskar känslan av att veta att man faktiskt har gjort något bra!

Medan Anna och Klara red ut på Zinni och Mersan så fick Delta sig ett pass på ranchen! Hon fick träna mycket på sin galopp och fattningarna. Hon måste ju stärka sig lite där, för hon blir mer än gärna lite väl springig där. Men hon jobbade på riktigt bra och även om hon blev lite sur under passet verkade hon mer än nöjd när vi var klara!

Sen fick Ivana, Levin och Socka ett pass i skogen. Ivana känns bara finare och finare även ute, blir lite väl taggad i trav, men annars väntar hon ganska bra nu. Galoppen känns så mycket säkrare nu.
Vi tog sen med oss Silver, Mulle och Bettan ut på ranchen igen. Jag tog på kandaret för att ta vara på energin Bettan brukar få där ute. Skrittade fram och gjorde mycket skolor. Gick sen direkt in på galoppen och började med att hitta en bra och jämn takt. Hon kändes faktiskt riktigt bra, kanske lite stel i sidorna, men annars grymt bra! La även in lite slutor rakt fram och lite mindre volter.
I traven gjorde vi öppnor där jag verkligen böjde henne ordentligt och även lite skänkelvikningar och det känns som att hon följer mig lite bättre nu, det jag ber om kommer lite snabbare! Gjorde sen diagonala slutor i galopp, vilket gick väldigt bra. Det är lite lättare åt höger, men hon kämpade på bra åt vänster med. Avslutade med att göra lite tempoväxlingar i trav och käftar vad fin hon var då! Kunde inte sluta le! Hon sög tag i linjerna, det gick att samla upp, det gick att öka lite och det gick att öka mycket. Fina prinsessan kan om hon bara vill!
Avslutade med att hänga på Anna och Lord runt sandtaget med Chivas, eller var det hon som hängde på mig!? C var iaf jättepigg och glad, han knäpper dock av lite i nacken då och man har inte direkt någon kontakt. Men det blev mest ett myspass och han är perfekt att mysa med!

Efter jobbet väntade trim för Timo. Milano kändes riktigt fin i början och lyssnade jättebra. Jag kunde samla ihop lite mer än vad jag kunnat förut och han kämpade på riktigt bra, vi gjorde mycket skänkelvikningar och slutor från och till kvartslinjen. Han flyttar sig så grymt lätt åt sidan och man kommer knappt ihåg att det inte gick att göra en skänkelvikning i höstas!
Sen ledsnade Milano, antagligen för att jag kom åt honom på ett helt annat sätt och han tyckte att det var asjobbigt. Då bara stannade han och vägrade gå fram. Fick helt enkelt släppa tyglarna och låtsas som ingenting för att få honom på andra tankar. Så höll det på tills Timo tröttnade och jag fick bli arg på honom! Sen skötte han sig riktigt bra och blev fin. Men det kändes definitivt som ett halvdant pass. Verkligen inte det roligaste jag har ridit, men väldigt nyttigt!

Maggie mår mycket bättre idag. Hon har god aptit, har druckit och är pigg när man går med henne. Så det känns otroligt skönt!
Imorgon väntar hoppdag och jag längtar!


Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Hmm.. en mycket svår fråga. Jag är ju en ganska blödig person och den absolut värsta känslan jag känt någon gång var när mersan hade så svår kolik att hon fick åka akut in till strömsholm. Jag fick åka från skolan och mamma fick plocka upp mig i södertälje. Jag grinade konstant i flera dagar. Visste inte vad jag skulle göra om det inte gick bra för henne. Nu hade jag tur, en och en halv meter tarm mindre och Mersan kunde återvända hem och bli helt återställd. Men detta är en känsla jag är rädd att känna igen.
Jag är inte så rädd att trilla av och göra mig illa. Sånt händer. Jag är rädd för att förlora en av mina absolut bästa vänner. Jag ger dom mitt liv, dom är mitt allt och jag vill inte att något händer dom. Jag är fullt medveten om att det kan hända, vilken dag som helst och det är baksidan med att ha djur. Det gör ont att se dom lida och att man alltid måste tänka på djurets bästa och inte på sig själv. Men ibland vill man gärna bara vara självisk istället.

Så min absolut största rädsla är att mista en av mina hjärtevänner. Jag vet att dagen kommer att komma. Någon gång måste man ta farväl. Men det är inget jag ser fram emot. Inte alls. Ingen vill mista en familjemedlem!

Vilken dag!

Måndag. Alltid en ganska tung dag, man har en hel vecka framför sig ute i kylan, för inte har det blivit vår ännu! Det blir ännu lite tyngre när man inte kunde somna dagen innan och man dessutom vet att man ska jobba helg och ha helgfodring. Menmen, jag älskar ju mitt jobb så jag kommer ta mig igenom även detta!

Det har ändå varit en ganska bra jobbdag. Vi har fått en ny duktig praktikant. Alltid roligt att det kommer hit någon som tycker att det är roligt och vill lära sig nya saker!
Alla hästar förutom Amber har motionerats idag. Levin, chivas och mersan fick jobba på i skogen innan lunch. Sen fick Mulle och Silver sig en lektion och båda fick jobba på riktigt bra.
Zinni fick skritta ut, han sätta ju igång och lägligt till påskafton fick han en hovböld så att han inte ville gå, men nu är han helt ohalt och vi börjar lite försiktigt. Ivana och Maggie fick sig också ett pass i skogen, vilket båda verkade uppskatta. Jag och Anna avslutade med en lite lugnade runda på Delta och Socka.
När vi skulle ta in hästarna så märkte vi att Maggie mådde dåligt. Helt plötsligt kom det, hon var ju hur pigg och glad som helst när vi red! Men hon ville inte äta, låg ner och kollade sig på magen. Solklar kolik. Så vi ringde ut veterinär och hela kvällen har spenderats med att supportra Maggie. Nu verkar hon må mycket bättre och vill äta det pyttelilla vi erbjudit henne. Mamma ska åka upp och kolla henne igen runt typ 1 och då hoppas vi att hon piggnat till ännu lite mer.
Mina hästar fick dessvärre vila idag då kvällen blev som den blev. Det är nästan alltid kul att ha häst..! Men imorgon tar vi nya tag och då ska Milano springa lektion för Timo!


Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Milano: Det bästa är att han har så otroligt lätt att lära sig saker, han är född för att leverera på dressyrbanan. Han är otroligt snäll och cool, hur lätt som helst att ha med sig överallt. Plus att han älskar att mysa.
Det sämsta måste vara att han gärna trycker in mitt ben i väggen när han blir sur. Det är nog det enda dåliga med honom faktiskt.
 
Bettan: Bettans för och nackdel skulle jag nog säga är samma sak. Att hon är svår. Det finns ingen jag kan vara så arg på som Bettan, men inte heller någon jag kan bli så lycklig av. Att hon är svår, blir spänd, gör saker man inte vill, är självklart nackdelar och det är väldigt frustrerande ibland. Men när man får henne på sin sida har man å anda sidan lärt sig hur mycket som helst samtidigt som man fått henne på sin sida. Det finns ingen bättre känsla än att känna att man tagit sig upp ett steg i vår välidgt långa trappa!
 
Amber: Jag älskar att hon är så social och glad. Hon tycker allt är roligt, vill alltid vara med och gör sitt bästa. Sen att hon har lite humör på det är bara charmigt. Det värmer i hjärtat att ha en häst som verkar älska livet så mycket som hon.
Det sämsta. Finns det något dåligt!? Kanske i så fall en så töntig sak som att hon är så liten. Önskar att hon hade växt på sig ännu lite till. Svårt att påverka, så jag antar att det bara är att gilla läget!
 
Marsella: Det bästa med Mersan är att hon kan så otroligt mycket, men att man får kämpa lite för att ta fram det. Jag gillar utmaningar och därför har Mersan varit en perfekt häst för mig. Jag har inte fått någonting gratis, men oj så mycket jag lärt mig istället. En otroligt arbetsvillig häst.
Det sämsta är att hon ibland kan vara lite väl sur. Det är ingen häst man står och myser med i timmar. Tittar man på henne utanför boxen skrapar hon tänderna, när man spänner täcket ser hon surast i världen ut och en gång när jag spände sadelgjorden blev hon så arg att hon sprang därifrån. Men det är samtidigt charmigt, så jag vet inte om det är så himla dåligt kanske. Och hon tycker egentligen om att mysa, för när ingen ser på, då kan man till och med få stå och krama och pussa henne. Men som sagt, då får man göra det i smyg!
 
En mycket svår uppgift att skriva om hästarnas nackdelar. Jag älskar ju mina hästar och det "dåliga" är ju en del av dom. Jag älskar ju dom för att dom är som dom är och jag skulle inte tycka mer om dom för att deras "dåliga" sidor försvann. Dom ska vara precis som dom är, för dom är alla perfekta!

Jag och världens bästa Arthur säger godnatt!

 
Det finns ingen som du. Mitt liv, mitt allt. <3

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Ja, jag är ju en ganska glad och positiv tjej som lever för mina djur. Jag har för tillfället 4 egna hästar och det blir ganska fullt upp om dagarna om man säger så. Jag jobbar här hemma med vår turridningsverksamhet, där vi i dagsläget har 12 hästar att motionera om dagarna. Jag älskar mitt liv och tycker att det är helt underbart att bo på landet. Mitt mål inom ridningen är att ta mig så långt jag bara kan och kommer att kämpa för att ta mig dit.
 
Mina hästar då
Milano: Stallets stjärna, kungen. Svenskt halvblod som föddes 2007 här på gården. Don Primero - Napoleon. Världens absolut bästa häst. Glad, positiv, har lätt för att lära sig, arbetsvillig och hur gosig som helst. Det här är mannen i mitt liv och jag är så otroligt glad att få ha en häst som honom. Just nu tävlar vi LA/Msv C och satsar på att vara startklara Msv B till sommaren. Han har väldigt stora möjligheter att gå hur långt som helst och jag hoppas att jag kan ta till vara på det och göra honom riktigt bra!
 
 
Bettan: Tit Bit som hon egentligen heter föddes 2001, Tip Top - Bellini. Hon har bott hos mig sen augusti 2007. Kan vara en av de svåraste hästarna jag ridit och vi har verkligen haft både upp och ned gångar. Vi har placeringar upp till Msv C, men förra året verkade det som att hon tröttnade lite på livet som tävlingshäst. Jag fokuserade då mest på Milano och Bettan fick ett break från tävlingsbanan. Iår ska vi försöka igen och vårt mål är att starta ett par Msv C för att ta våra kval och sedan kunna starta Msv B till sommaren. Det är en väldigt bestämd dam som vet vad hon vill och man får försöka lirka sig fram till lösningar som kan passa oss båda. Men det är världens snällaste häst, vi känner varandra utan och innan (på både gott och ont!), hon följer mig som en hund och det skulle kunna smälla en bomb bredvid henne och hon skulle inte bry sig. Men trots detta är hon verkligen inte tråkig. Varje dag är en ny utmaning och så har det varit i 6 år. Absolut ingen häst man bara hoppar upp och glassar runt på.
 
 
 
Amber: Min lilla ungponny som är född 2009 med okänd härstammning. Dethär är världens mest sociala och snälla häst. Jag fick hem henne 2011 i hopp om att vi skulle kunna rida in henne under sommaren. Men hon valde att växa mer på längden än på höjden, så hon har mest fått hänga på de andra hästara, sprungit på lina lite grann och bara lite miljöträning. Men nu håller vi på för fullt och hon jobbar kanon på lina, kan bli tömkörd och jag hänger på henne utan problem. Så målet är att hon ska vara riden innan sommaren när hon kommer att få lite sommarvila och sen fortsätta hennes utbildning. Hon har kanon psyke och älskar att jobba, så jag tror att hon kommer passa perfekt in i vår verksamhet sen!
 
 
Marsella: Världens bästa Mersan! New forest c-ponny född 1998, Ballestero - Red Devil. Min absolut bästa vän och hon har varit min sen typ november 2001. Sen dess har jag hunnit rida in henne, utbildat henne upp till LA:P1 dressyr och testat på livet som hopponny. Vi har gjort allt tillsammans och hon har lärt mig allt jag kan och jag har lärt henne allt hon kan. Jag tänker, Mersan gör. Mersan går nu med i vår verksamhet där hennes uppgift är att lära barn att rida. Hon är som klippt och skuren för den uppgiften, det finns få som är så bra läromästare som hon. Hur snäll som helst med nybörjare och en liten utmaning för de mer rutinerade, men när man gör rätt gör hon rätt. Hon har dock varit skadad och vilat ca ett år pga en hovbensfraktur, men nu är hon påväg igång igen och hennes mål är att vara helt fit for fight till sommaren när hon ska börja jobba igen, Det finns inte ord för vad jag känner för denna ponny och hon kommer aldrig att lämna gården.
 

För att få lite hjälp på traven.

Jag har försökt förut, men jag gör det igen och nu ska jag göra klart listan!
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Ibland känner jag att det blir lite tråkigt att bara skriva om vad jag gör på dagarna, är ju som sagt i stort sett bara i stallet. Så för att få lite inspiration så göra jag nu denna lista.

Sämsta bloggaren, EVAAH!

Igår var faktiskt en grym dag måste jag säga. Det var sol och vårkänslorna börjar verkligen komma nu, så himla skönt!
Jag bestämde mig för att strunta i min frukostrast idag och körde på med stallsysslorna istället, så att jag skulle hinna rida Allbright på arbetstid. Så när vi var klara med stallet fick först Mulle och Chivas lösgaloppera och sen fick Ivana och Levin komma ut i skogen. Ivana blev helt jättestark när hon fick ligga bakom och i galoppen var jag verkligen nära att tappa kontrollen.. Det är ju en rätt stark häst som uppenbarligen helst rider först. Så det måste vi öva mer på och att hon istället fokuserar på mig och inte på hästen framför. När hon sen fick lov att ligga först kunde hon ju galoppera hur lugnt och bra som helst..
 
Efter lunch väntade ett dressyrpass för Allbright och Silver. A kändes mycket bättre idag, även om det såklart inte var perfekt. Men han accepterade mina hjälper lite bättre och kändes lite mjukare i kroppen. Han fick göra väldigt mycket övergångar och tillslut fick jag känslan av att jag kunde tänka och han gjorde. Han var inte alls lika snabb i benen idag heller, utan fick en riktit bra känsla emellanåt i traven när han faktiskt fick lite luft i steget. Men jäklar vad han kan backa, när han blir sur springer han gärna baklänges.. Han kan dessutom springa baklänges på volt. Det ni!
 
Hann också lina Amber innan det var dags för Emma att rida lektion.
 
På kvällen red jag lilla prinsessan. Jag tror löshoppningen gjorde gott för henne och att jag dessutom bestämde mig för att sitta mer still med handen och rida med benen gjorde ju inte saken sämre! Hon fick göra mycket mjukhetsövningar, alltså skolor, små volter, övergångar osvosv. Red även igenom Msv C:1 och det kändes helt ok, kanske lite spänt i galoppen, men det var mest mitt fel.. Skulle bara trava lite över bommarna när jag travade av och hon var så sjukt fin så jag kunde inte hålla mig ifrån att lägga in lite galoppjobb även där. Superfin var hon verkligen och jag

RSS 2.0