Hej migrän.

Vissa dagar är bara jobbigare än andra. Bara konstig känsla i kroppen och desto längre dagen gick smög sig migränen på. Härligt! 

Har iaf hunnit jobba lite, klippt och färgat håret, hämtat ut mina nya vinterskor som btw var det skönaste jag haft på mina fötter och köpt hästmat. 

Sen blev det att sova en stund och när jag vaknade petade jag i mig lite mat, skönt att jag gjorde en svinstor lasange igår! 

Tog mig sen upp till stallet och red Dompan och han var faktiskt riktigt fin idag. Men han tyckte nog att jag var lite jobbig idag för han var rätt tjurig ibland. Han fick endast jobba på skolorna idag, i både trav och galopp. Slutorna börjar flyta på bättre och bättre, även om jag fortfarande tycker att det är förjävla svårt. 

Aldrig vila med andra ord, men nu ska jag försöka få mig lite sömn. Imorgon ska bli en effektiv dag på jobbet, punkt slut! 




Ledig!

Tog en lång sovmorgon, så himla skönt att vakna till, tro att man försovit sig och inse att man kan stänga ögonen igen. Riktigt lyxigt! 

Har spenderat större delen av dagen i sängen, men har hunnit vika tvätt, städa lite och bara haft det bra. 

På eftermiddagen blev det stallet och en uteritt för Dompan. Underlaget var halvkasst, men det gick att ta sig fram iaf. La ingen större vikt i ridningen idag, rund och låg form och bara mös. Härligt! 

Nu väntar duschen och sen middag hos mamma, mysigt! 




Nu är det fredag, en bra dag, det är slutet på vardag!

Att få sjunga fredagslåten, vilken känsla! Jag är ju inte alltför bortskämd med det, vilket gör att det blir ännu härligare att få känna känslan av att ha en ledig helg! 

Jobbet idag har gått lite trögt. Vi har varit tvungna att stalla upp alla lösdriftshästar då det har varit så blött i marken och de fått en egen pool i lösdriftshallen.. Så under veckan har vi haft sju extrahästar att ge full service, vilket såklart tar lite tid och framförallt en dag när man är själv. Men idag blev äntligen allting klart i lösdriften, så nu ska det verkligen inte kunna bli blött därinne, skönt!! Så imorgon kan Angelica äntligen släppa ut hästarna där och återgå till vanliga rutiner. 

Så dagen har mest gått åt att mocka bajs, göra hö-påsar och organisera hästar.. Inte jättespännande, men ändå nödvändigt såklart! 


Efter jobbet red jag Milano. Satte på kandaret och han känns så fin på det nu för tiden, förut tyckte jag att jag inte riktigt fick en ärlig eftergift och att han blev lite hängande i handen, men nu känns det som att jag får mer hjälp med kandaret, jag kan vara mycket finare i mina hjälper och så länge jag inte glömmer att rida med benen så kryper ju inte heller näsan in!
Han var riktigt fin idag i både trav och galopp. Jobbade på bra och rörde sig trevligt! 
Jobbade mycket med tempoväxlingar först, minska upp ordentligt och sen kunna trycka på lite lagom för att sen kunna minska igen. Insåg bara hur långsam jag är! När jag rider för Hubbe hinner jag göra minst fyra övergångar på en volt och när jag rider själv blir det typ två.. Så måste verkligen bestämma mig och både vara snabb att samla ihop och rida fram. Inget åkande inte! 
Sen blev det öppna på volt och det tog han riktigt bra idag! Det brukar ju vara hatövningen, men han har ju helg klart blivit starkare och hittar andra jobbigare övningar. 
Avslutade med slutor. Först i trav och det gick riktigt bra, framförallt åt vänster, där fick jag riktigt fint flyt med bra påskjut. Till höger är det svårare, han vill inte riktigt stoppa in vänster bak och då blir han för rak i bålen. Men efter lite nötande tyckte jag att det släppte och blev mycket bättre! 
Även i galoppen jobbade han på bra och det blir ju lättare att påverka honom där! Så nu kommer fokus ligga på slutorna ett tag. 

Så att så länge jag är lätt i handen, lossar och ser till att bakbenen rör på sig så blir han grymt fin! Det svåra är att lossa och ställa utan att fastna i handen. Typ när hästen inte riktigt vill ställa igenom, det blir så lätt att man drar och håller kvar i handen och då bromsar man ju bakbenen automatiskt och då blir allt bara ännu svårare. Så med mig själv blir fokus att bli ännu lättare och kvickare i handen. Men det känns som att vi kommit en bra bit på vägen. Älskar verkligen denna häst! 




Underbara älskade!



Mina två grabbar. Dom som förgyller alla mina dagar, även om det inte alltid är rätt. I slutet av dagen så värmer dom mitt hjärta och gör mig lycklig. Jag är så oerhört tacksam och glad över att jag har lyckats få världens finaste hästar!

Och så kom vintern.

Vi har skottat, skottat, svurit över snön, halkat, skottat och svurit lite till. Alla våra planer har gått år helvete hela tiden. Börjar dagen jättebra och sen kommer vi ur balans.. Men de viktigaste hästarna har fått röra på sig och deg är ju alltid något! 

Idag jag vi dessutom haft möte och det känns som att vi har en hel del bra planer för framtiden. Alltid skönt! Dessutom avslutade vi dagen med middag på Kroken. Så sjukt mysigt och nu orkar jag knappt röra mig en meter till. Tur att jobbet väntar imorgon, annars  hade jag nog växt fast i sängen! 

En del bilder från veckan













RSS 2.0