Fredagsmys!

Amber fick springa på lina och sedan fick Anna rida. Idag tog vi både skritt och trav. Innan den 21a ska amber vara ridbar, så är det bara!! 

Krabban fick ett pass i ridhuset. Idag skärpte vi till oss lite och kraven höjdes ganska rejält. Han har ju ändå fått välja lite själv hittills, välja form lite som han vill. Allt blir ju lite fluffigt med unga hästar, men idag bestämde jag form, exakt fart, hur stora volterna skulle bli osv. Han skötte sig riktigt bra, tyckte det var lite jobbigt att gå i den låga runda formen, men inget konstigt med det!! Försöker hela tiden påminna mig om vad Hubbe sa till mig första gången jag red Milano för honom. 
Högerfattningen var lite svår idag, men för övrigt var galoppen riktigt bra! Så kul att äntligen börja kunna rida "på riktigt", men tror att det har varit väldigt bra för krabban att han fått lite tid på sig!


Efter insläpp fick jag sällis av Madde, så himla roligt att slippa rida själv! Ska verkligen försöka utnyttja tiden Madde är i stallet till min fördel, man blir så mycket mer motiverad till att rida tillsammans med någon! 

Allbright skötte sig faktiskt bra trots två dagars vila. Kom åt honom lite bättre och i dagsläget känns inget helt perfekt, men det är bara att nöta på, så kommer det nog att bli bra. Han fick trampa lite, öka/minska galoppen ordentligt, mycket skolor och mot slutet släppte han igenom kroppen ganska bra. Det finns jäkligt mycket kvaliteer i den hästen, man ska bara lyckas komma åt detdär..! 

Avslutade med Milano. Kungen! Jag minns när jag longerade honom innan han var inriden och jag tyckte han såg så rolig ut att rida. Och vad rätt jag hade. Underbar känsla! 
Han fick jogga fram ganska ordentligt i rund och låg form, han har ju väldigt lätt att bli väldigt rund i formen, så där gäller det att trycka ut näsan även när han är låg. Det kan nog vara bland det svåraste på honom. Men nu börjar det bli bättre! Gjorde mycket övergångar där och fattningarna måste helt klart bli bättre där. 

Plockade sen upp honom och gick direkt in på saxen i trav. Milanos hat-övning, men idag kunde jag fortsätta rida i varje sluta, annars brukar han sura ur direkt åt höger och det var långt ifrån perfekt idag, men jag kunde rida, vilket innebär att jag kan stärka honom där!

Han fick också göra lite ordentliga öka/minska i galopp, väldigt jobbigt sa dompa, men Gud vad fin han blev. La in byten när jag bytte varv och det gick bra, någon liten spark i första bytet och då gick han sig en känga och sen var det helt klart godkänt! 

Avslutade med att rida msvB:2, det kändes helt ok första vändan, galoppen blev lite ostadig och hackig, så gjorde om och gjorde rätt och då jäklar! Bra volter (fan vad svårt det är med 8m volter!!), enkla bytet var grymt !! och bytena satt som dom skulle, eller alltså dom satt iaf, så mycket jag kan begära i dagsläget! 
Tänk att han för ett par veckor sedan bara vägrade att byta åt höger, sjukt vad det går snabbt! 


Fasen vad det snöat idag.. Planen var att jag skulle åka in till nynäs och hämta bettans medicin, men jag fick stanna hemma, för fasen vad det kom snö. 
Känns sådär, då jag verkligen skulle behöva sätta in medicin med en gång. Det bara sprutar snor och det luktar på flera mils avstånd. Jävla skittänder.. 

Nej nu ska jag sova, är ledig imorgon men ska upp tidigt för att rida innan jag och Angelica ska in mot staden och skämma bort oss lite!

Som en ny människa!!

Har legat hemma med migrän i två dagar och gissa vem som var glad imorse när huvudvärken och illamåendet var borta! 

I onsdags fick krabban sig ett pass ut. Vi red på ett helt nytt ställe för krabban, där de vana hästarna brukar titta lite mer, det är grejer och hus lite överallt. Men krabat skötte sig kanon och tyckte inte att det var särskilt konstigt alls, så himla skönt!

Gick sen hem och kräktes och sov ett tag innan hästarna skulle in och sedan hade jag en lektion. Däckade sen i soffan. 

Igår tog jag mig ut och släppte ut hästarna och mockade lite, för att sen fixa lite i stallet. Åkte sen ner till röda och sov i stort sett hela dagen. Typ den enda medicinen som hjälper! 

Så inga av mina hästar har gått på två dagar, så idag står definitivt ridning på schemat efter jobbet. 
Nu lunch sen laga hage, rida krabban, ta in hästarna och sen motionera mina djur. Precis så som jag vill ha det! Hatar att bara ligga hemma och inte kunna göra någonting. Men bestämde mig för att för en gångs skull lyssna på min kropp och låta den vila. Inte det minsta roligt att råka kräkas när man rider om man säger så..! 

Tisdag

En händelserik dag minst sagt:

- Åtta hästar har löshoppat, guldstjärna till mersan, Maggie och krabban!

- Ivana var på tur med mig i skogen.

- Brightman fick en genomkörare med hjälp av Timo.

- Milano sprang vackert och satte fyra av fyra byten.

- Bettan har alldeles för gula illaluktande snorbobbor i näsan.

- Tråkiga besked ledde till en stor klump i magen..

- Cheeky trodde han var mindre än vad han är och rullade fast. 

Jag ber till gud att få lite ork till morgondagen. Tack och hej för mig.

Dagen blev bättre!

När stallet var klart var tanken att vi skulle rida ut på krabban och Levin. När krabban var klar och skulle tränsas sprang jag iväg och letade efter Arthur och sen tränsade vi och red iväg. När vi kommit ner för backen utbrister jag "men Anna, har jag ingen hjälm på mig!?" Och nej, det var mössan som satt där. Bara att hoppa av och gå tillbaka till stallet och hämta hjälmen såklart! Tur som fasen att det är en snäll fyraåring detdär! Hoppade upp och red iväg åt andra hållet med hopp om lite skydd från stormen. Inser att dom plockar timmer borta vid hoppstigen och vi beslutar att gå till ridhuset, vi kände inte för att utmana ödet mer! 
I ridhuset dånade det som sjutton av vinden och krabban var lite spänd till en början. Men red på och sen slappnde han av riktigt bra. Lite seg idag, men då sa jag till på skarpen och problemet var löst. Skönt!! Han kändes fin idag, det kommer verkligen bli en toppenhäst!

Efter lunch linade Anna amber ovh sen kom jag bort och så fick Anna sitta på henne. Nemas problemas sa amber som snällt skrittade runt med Anna på ryggen! 

Hann också tömköra chivas innan jag skulle ha lektion för Ellen. Chivas skötte sig bra och blev riktigt fin på slutet, kul!

När jag slutat jobba fick Milano träna för Timo. För första gången i hela hans liv sprang han igenom ett msvB program för första gången i sitt liv. Och det gjorde han med bravur! Mycket måste bli bättre, men det var verkligen godkänt. Han bytte helt ok och även om gesten med bakbenen blir lite väl stor i bytet till vänster så bytte han iaf på rätt plats och när jag bad om det. Och det får man vara nöjd med om man tänker att för typ 3 veckor sen bytte han inte alls åt det hållet! 
Jag hade bästa flytet genom ett program någonsin trots lite svårare rörelser. Så nu är det bara nöta skolor och byten, punkt.

Efter middag och sen kaffe med pappa så fick även allbright springa i ridhuset. Det gjorde han okej, inte skitbra, men ändå helt ok känsla. Imorgon är planen att Timpa ska lära mig att rida lite bättre och då får brightman springa! 

Juste, när jag skulle göra iordning allbright ställde jag upp Milano på gången tills jag insåg att jag redan ridit honom.. Kan lilla Sara vara lite trött tro!? 

Nu ska jag sova, godnatt!




Jävla måndag,

Två hästar som inte fått nattmat. Blivit översprungen av en nordavensk (och ni som tror att det var vår nordis tror fel!!), tur att det bara var foten som blev mos och armen tog lite stryk av fallet eftersom marken är så jävla mjuk.
Det sprutar snor ur bettans näsa och som grädde på moset blåser det storm. 

Hej måndag. Jag går och lägger mig igen!

SÖNDAAAAAG!

Ännu en proppad dag. Vad för man annars på helgen!? 
Började med att mocka några boxar. Sen stod det löshoppning på schemat med anna och Uffe. Först ut var grabbarna grus. Cheeky hoppade för första gången och gjorde det grymt bra. Kul att se hur polettens föll ner för varje runda han gjorde. Dessutom tyckte han det var roligt och bara körde. Skönt med sånna hästar!!
Milano ska ju alltid visa upp sig och idag valde han att vara hoppehäst. Han hade riktigt bra fart och stack iväg så fort han bara kunde. Men shit vad han hoppade idag. Riktigt riktigt bra faktiskt. Eller vad vet jag, men de lite mer rutinerade i ridhuset verkade mer än nöjda och hävdade att han kunde bli fälttävlanshäst. Nja, jag passar nog på den, men alltid roligt att få höra att ens häst är duktig! Jag känner mig inte alls delaktig i dessa framsteg, det kirrade kungen helt på egen hand.

Sen gick vi bort med Liten, amber och Nils. Sakerhasthallning.se, vi vet. Men tur att hästarna är snälla! 
Om vi ska jämföra treåringarna idag så så känner jag mig nöjd med att vara ägare åt den lite större. Då liten visade var skåpet skulle stå och for runt som en tok i ridhuset medan hon visade vad hon kan. Grattis Anna!! Men hoppa kan hon iaf!

Amber som checkat in precis hur liten gjorde allting hoppade också bra och mot slutet skulle hon visa vad liten lärt henne. Inte för att hon kom upp till litens nivå, men det var ett bra första försök!

Sist ut var då Nils och jäklar vad han hoppar! Så sjukt fin ponny detdär!

Hade sen en tur på 1,5 timme och gjorde det kloka valet att rida allbright. Jag trodde han var ett säkrare kort än Milano nu för tiden, men han valde vid två tillfällen att tvärvända och försöka skena hem.. När jag sa till honom började han istället backa hysteriskt utan koll och backade in i träd, ner i diken, över stenar och ja ni fattar.. Kändes sådär kul, men så kan det gå ibland. Tack och lov är Maggie sjukt snäll och visade bara brightman hur man går framåt! 

Sen var det bara att göra klart stallet, mocka, fixa höpåsar, fylla vatten, göra natthinkar och spåna.

Linade även Donna, då Siw är borta även idag. Det gick bra och hon var snäll!

Har nu intagit föda och ligger nu i soffan framför shutter Island. Snart blir det sängen!

Fullproppad dag

Shit vad jag har kört på idag! Inledde med att mocka alla boxar, hade sen en lektion med Hanny. När det var klart fixade jag alla höpåsar, vatten, natthinkar och sådär. 
Hade sen ytterligare en lektion, vilket även det gick bra även om ponnyerna var lite väl busiga.! 

När det var klart red jag ut en sväng på Milano. Han var pigg, minst sagt. Så han fick springa på rätt bra och visade sina bock-kunskaper rätt rejält. Kul att han är glad iaf! 

Sen skulle tre hästar springa på lina. 
Först ut var Donna, då jag hjälper Siw i helgen som är bortrest. Det gick bra och hon var snäll.

Sen var det cheekys tur. Jag tog med mig min longergjord och le texirant gjorden bort till ridhuset och satte på grejerna där. Och gissa vad, inte ett enda bocksprång. Han blev knappt spänd när jag spände. Jag var såklart noga med att bara spänna lite i taget och låta honom röra på sig emellan. Men shit vad skönt det kändes! 
Sen skötte han sig superbra, dock lite pigg i galoppen och bockade och busade som en liten tok. Men är man bäbis så är man. Kul att det gick så bra och nu hoppas vi på att gjorden gör underverk på den lilla hästen! 

Sist ut var brightman, även han sprang på bra och var bättre än sist jag longerade. Kul! 

Kvällen avslutades med min bästa vän Matilda. As usual stod thaimat, chips och mys på schemat. Fler såna här kvällar tack!! 




Torsdagen

När jag släppt ut hästarna och mockat lite grann så red jag krabban i ridhuset. Han var kung idag! Slappnade av bra i traven redan från början och jag kunde lägg volter där jag ville, bryta av när jag ville, börja trava när jag ville, ja ni fattar, han gjorde allt jag bad honom om hur lydigt som helst. Galoppfattningarna var lite sämre idag, men vad gör det när resten av galoppen var grym! För första gången kunde jag rulla på i galopp och känna att jag kan påverka honom. Han behöver ganska mycket plats i galoppen, så ridhuset har nästan känts lite litet, men idag kunde jag göra halvvolter över ridbanan och han bar fortsatte galoppera. Kul!
Travade sedan av och då fick han sänka sig lite i formen, lite jobbigt tyckte krabban, men accepterade det riktigt bra. Kul när man känner alla små framsteg!




Eftermiddagen spenderades på stav-kliniken med Timo. En häst som vi skulle köpa skulle besiktigas, tyvärr gick han inte igenom, så det blev ingen ny häst idag.. tråkigt då jag tror att han hade passat perfekt för oss, men vi kan inte köpa en halt häst. Det drog ut på tiden och vi blev kvar rätt länge och avslutade med lunch på vascos i tungelsta. Mysigt att hänga med timo faktiskt!

När jag kom hem slocknade jag som en död gris i soffan. Vaknade med panik vid halv åtta och trodde att det var morgon.. Somnade glatt om och vaknade vid kvart över åtta och det dåliga samvetet vällde över mig! Jag skulle ju rida Milano lixom.. Så jag begav mig upp till stallet och linade honom en stund. Han jobbade på riktigt bra och frustade som sjutton. Nöjd häst!


Nu ska det sovas för imorgon är det ny jobbdag!

Att dom kan göra mig så glad!

Jag är så jädrans trött på snö, på kyla, på mörker och på snor. Livet känns lite tungt just nu..

Men då är det tur att jag har lyxen att jobba med det bästa jag vet. Hästarna gör mig alltid så glad! 

Red först ut på Levin och Maggie. Levin var pigg och glad och kändes fin. Så kul när man inte ridit hästen på ett tag! 

Efter lunch red vi ut på krabban och chivas. Krabban var så sjukt fin idag! Han var pigg och glad och bjöd även på ett glädjeskutt! Så himla roligt att han börjar förstå vad jag vill och verkligen gör sitt bästa. Inte en gnutta surhet idag, galoppfattningarna satt som en smäck och han travade han på riktigt bra genom hela kroppen.

Hann även med att lina amber innan insläpp och shit vad glad hon var!! Bockade och busade som sjutton.

Fick sen rycka in som chaufför åt Timo då han köpt en ny bil, så han behövde hjälp att köra hem en bil. Så det blev lite senare i stallet än vad planen var!

För när jag väl kom hem från Haninge så var det bara att dra på sig varma kläder och bege sig upp till stallet. 

Cheeky fick springa på lina idag. Han är så sjukt mysig den hästen. Älskar att pysslas om, han påminner verkligen om Milano där. Han är så himla snäll! 
Väl borta i ridhuset skulle longergjorden på och då bjöd han på lite bockar, men när han bockat av sig kunde jag spänna lite mer ordentligt och sen sätta på inspänningarna. Han jobbade på riktigt bra idag och även han var pigg och glad och bjöd på lite glädje skutt. 
Ska verkligen erkänna att jag känner mig lite nervös över inridningen av denna häst.. Men det som lugnar mig lite är att se hur han bockar, för det är ändå ganska lugnt och sansat och inte helt hysteriskt.. Så kanske om jag har tur så kommer det där gå över om vi bara tar det lungt och tränar ordentligt på att det inte är farligt att ha något runt magen! 

Morgondagens stjärna

Sist ut för kvällen var hästen från vildmarken. Jag kunde glassa runt lite på gårdagens träning och han kändes riktigt fin idag. Han är verkligen svinrolig att rida! 

Hästen från vildmarken - allbright!

Nu har hästarna nattats och nu ska jag natta mig själv också. Imorgon är en ny dag!! 

Tre guldklimpar

Har varit själv på jobbet igår och idag och fasen vad allt tar tid. Jag tycker egentligen inte att det är jobbigt att jobba själv, men satan vad det drar ut på tiden..! 

Idag red jag lektion på allbright för Timo. Mycket lärorikt och roligt! Alle skötte sig hyfsat, men det blev bara fokus på grunderna. Men han är rolig att rida, dock lite svår. Men ska man bli bra är det bara att kämpa på!! Jag har lite träningar att rida igen, så tror att vi kommer att köra på lite intensivt nu några veckor. Kul! 

Efter insläppet gick jag och krabban bort till ridhuset. Och jäklar vad bra han var idag! Riktigt fin i traven idag och nu kan man ju helt plötsligt börja rida. Fina galoppfattningar idag och bara en som blev fel. Sjukt nöjd med dagens pass!

Sist ut för kvällen var Milano och han tränade för Timo igår, så vi red lite på det. Han är riktigt fin för tillfället, det känns sjukt bra! 

Nej nu ska jag upp och natta hästisarna!!




Lördag

Började dagen med sovmorgon. Så otroligt skönt och välbehövligt!! 

Gick sen upp och gjorde stallet, fick även lite hjälp av mamma, otroligt skönt!! 

Red sen ut på först allbright och sen Milano, dom fick göra exakt samma lika och skötte sig bra. Båda var rätt pigga dock! A sprang på som sjutton och Milano bockade, som vanligt så att säga!

Åkte sen in och handlade lite med grevinnan. Och när jag kom hem somnade jag som en stock.. 
När jag vaknade bestämde jag mig för att gå upp och lina cheeky. Milano fick stå med spikmattan ca 30 min medan jag ryktade cheeky. Gick sen bort till ridhuset och cheeky var snäll. Tyckte dock att det var väldigt konstigt när jag lite snabbt drog ner longergjorden från sargen.. Så då drog han iväg.. Men stannade snålt hos falconi och jag kunde börja om! 

Han har lite sadeltvång och tyckte gjorden var lite konstig när jag skulle spänna den. Det hjälpte ju inte heller att jag var lite seg och att gjorden var lite väl svårspänd.. Så några små bockar blev det, men inte alls så farligt som jag hade trott! Kunde sen börja lina honom och det var inga konstigheter alls!
Kunde även spänna gjorden då ordentligt och han brydde sig inte alls! Kul att det ändå kändes så himla bra ändå och att cheeky verkade acceptera att jag höll i linan!

Nu ska jag inta lite föda och mysa i soffan!

Mina två hjärtan!



Milano fick stå med spikmattan medan cheeky fick sig en ordentlig rykt. Båda verkade uppskatta livet grymt mycket! Men man kan ju undra vem som är 7 och vem som är 3 år..! Milano ser ju typ ut som ett föl.. 


Cheekys lilla hals..

FREAG!

Nu räcker det med vinter tycker jag! 

När stallet var klart tog vi med oss Nils och Delta till ridhuset och jag red D. Hon var riktigt bra idag, lyssnade fint och var bra i formen. Även galoppen var bra, kul när man märker att det går framåt! 

Efter lunch linade jag chivas, han fick springa på ganska länge då han var rätt pigg. Fick även springa över bommarna à la fors, alltså antingen två travsteg eller studs i galopp. Dett gjorde han riktigt bra och han verkade tycka att det var riktigt roligt! 

Sist ut för dagen var krabban. Han har nu blivit vuxen och har ridit ut helt själv för första gången. I början var självförtroendet väldigt lågt och han var rädd och försökte vända ett antal gånger så fort vi kom förbi hans hage. Men jag övertalade honom och nu verkar han inse att han faktist kan lita på mig. Så himla underbar känsla. För varje läskig grej vi passerade kände jag hur självkänslan steg. Även om han var väldigt spänd idag så kändes det grymt bra att vi tog oss runt sandtaget, det var ju det som var uppgiften idag. Vi tog bara skritt och trav idag och mot slutet slappnade han av riktigt bra. Sjukt skön känsla!!

Välkommen till familjen!



Cheeky boy
2011
Stediger - Swift

Nu är han vår, denna "lilla" treåring som redan nu mäter 1,71 i mankhöjd. Det känns faktiskt väldigt spännande och roligt. Det ska bli kul att få timos hjälp att rida in denna mysiga häst och förhoppningsvis kommer det att bli riktigt bra. 

Så nu har jag en ny rolig utmaning att sätta tänderna i. Han ska nu ridas in innan sommaren och målet är för tillfället fyra års championatet. Skönt att ha ett ganska långsiktigt mål då vi inte behöver stressa. 

Det här är timos egna uppfödning och vi kommer ha timos hjälp under hela inridningen och sen långt framöver hoppas jag! Skönt med någon som faktiskt känner hästen riktigt bra och som vet vad han håller på med! 

Så nu hoppas vi på en nu stjärnhäst här hemma i stallet, även om det kan bli svårt att mäta sig med don Milano..! 

Underbara tisdag.

Idag har alla hästar på herrhamra förvandlats till hoppehästar. Jag älskar tisdagar! 

Först ut var krabban. Jag la fram tre travbommar samt två enstaka bommar. Det var ju första gången han fick kliva över bommar med mig, så vi tog det lite lugnt. Skrittade först över alla konstiga bommar och även om krabban verkligen tyckte det var märkligt så gjorde han precis vad jag bad honom om. Tog sen allt i trav och det var verkligen inga som helst problem! Vågade mig även på att styra på bommen på långsidan i galopp och krabban brydde sig inte alls! Kul att han tog det så bra och nästa gång får det bli lite mer bommar helt enkelt!

Tog sen med oss chivas och Mulle bort till ridhuset. Chivas var pigg och glad kan man säga. Han är svår, men tycker ändå att jag fick till det ganska bra på slutet. Anna styrde runt Mulle som aldrig förr. Han är så jäkla duktig vår lilla gula!

Levin och Maggie stod näst på tur och Levin var mer än glad. Kändes mycket bättre än sist vi hoppade även om han var lite väl pigg. Men han var fullt kontrollerbar och hoppade riktigt bra.

När jag slutat jobba och hästarna var inne så tog jag med mig delta bort och tog några skutt. Kan nog få dagens guldstjärna. Så sjukt bra är hon! Hon hoppade riktigt fint och lyssnade bra. Kul att hon är så himla nöjd när man hoppar också. Jag känner mig verkligen aldrig osäker på henne när det finns hinder i närheten. Kul!

Sist ut var Milano och Nils, jag fick ju sällis av världens bästa Angelica på kvällen. Gud så roligt det är när hon tittar ner! Milano skötte sig så himla bra idag. Äntligen kändes det som att vi hittade lite rätt. Jag vågade slappna av och rida och då kunde han ju hur bra som helst. Skönt att jag känner mig mycket säkrare och att jag vågar ha lite is i magen. Känns himla roligt att inte snubbla över alla hinder!




Så himla bra dag och nu somnar jag som en prinsessa kan jag lova!

En liten brightman!




Han fick springa på linan idag som sagt. Han gjorde det ganska bra, lite väl hastig och springig till en början, men efter lite travbommar så blev det betydligt mycket bättre. Tror att det är sjukt bra för honom att kunna jobba själv och lösa sina egna problem. 

Nattfodrade sen hästarna och när jag kom hem la jag mig i sängen och kollade på ett avsnitt revenge, tills det blev helt kolsvart i hela huset.. Så det blev att leka elektriker med mamma och tillslut fick vi igång skiten även om vi inte vet vad problemet är! 

Så nu väntar sängen för imorgon ska det hoppas!

Och livet fortsatte..

Som om inget har hänt sk vardagen fortsätta. Nu har jag en liten plan för framtiden, men håller den hemlig en stund till. Skönt ändå att kunna blicka framåt!

Idag var det förjävla kallt att jobba iaf.. När stallet var klart skrittade och travade jag ut på Ivana, egentligen skulle jag haft sällis av Anna och Levin, men Levin halkade lite väl mycket, så hon fick gå till ridhuset. Ivana var taggad, minst sagt. Ställde lite högre krav på henne idag. Nu ska vi komma tillbaka, men vi tar det lugnt så att hon inte överanstränger sig. 

Efter lunch linade jag Chivas. Han var faktiskt riktigt fin, men bjöd även på lite konster. Blir alltid lika förvånad när han flyger i luften..! Men som sagt han jobbade på bra och blev lite trött i slutet. Bra för honom, då han måste springa bort lite energi!


Sen tog jag med krabban bort till ridhuset. Han vilade förra veckan och var lite pigg idag! Eller han hade snarare lite fjärilar i magen och hade helt glömt bort att han varit i ridhuset förut.. Läskiga bommar, konstig snö som blåst in och spegelbilden var inte den roligaste. Men vi tog det lungt och metodiskt och tillslut började han slappna av riktigt bra. Skönt! Så när vi kunde göra övergångar till skritt från trav och lägga volter och byta varv helt avslappnat nöjde jag mig för dagen. Då han var lite motsträvig i början kände jag att det var onödigt att börja bråka med galoppen idag, så det fick bli ett lagom långt pass efter en liten vila! 

Hann även med att lina mersan innan insläpp. Hon var väldigt pigg och glad och även hon bjöd på några resor. Så jäkla söt ponny detdär! Hon sprang på som sjutton och lät som en gris hela tiden. Var faktiskt riktigt fin idag, kul!!


Nu väntar jag på att min potatis ska bli klar och sen ska jag upp och lina allbright. Milano får vila idag då han hade en ganska intensiv vecka förra veckan.

Stallhäng

Tanken var att jag och Andreas skulle umgås hela dagen idag, men då snön bestämde sig för att komma var Andreas tvungen att skotta idag.. 
Så jag tog lite sovmorgon och sen lång frukost framför Nyhetsmorgon. 

Gick sen upp och red allbright i ridhuset och det gick bra! Mycket bättre än igår, men han är svår. Det blev mycket övergångar och sidvärts och i slutet jobbade han på bra bakifrån. Kul!


Sen hem och värma sig med en kopp te, fy fasen vad kallt det har varit idag!
Sen var det Milanos tur att röra på sig. Bestämde mig för att rida på ranchen och låta honom galoppera av sig lite i snön. Behöver jag säga att han var pigg? Bockade som satan och skenade två gånger. Var av en gång var ifrån trav. Haha, fan vad jag skrattade. Det blåste storm där ute och det var svinkallt, så jag beslöt mig för att skita i detdär när han galopperat ett varv snällt och red ut en liten sväng istället. Då skötte han sig jättebra även om han var på hugget! 

Avslutade eftermiddagen med att hänga med Timo till ridhuset för att titta på cheeky. Så himla söt häst detdär!

Nu ska vi in till stan och kolla på bio. 

Lördag

Tog sovmorgon idag, riktigt skönt! Sen blev det fika och mys med Anna och Uffe. Jag älskar när dom är här!!

Hem och äta lite lunch och sen upp och rida. Allbright var först ut. Det gick ok. Han har inte gått supermycket senaste tiden och jag har inte ridit honom på väldigt länge! Han var lite hackig i stödet till bettet, vilket han blir när han inte kommer igenom bakifrån, så mycket fokus på att få igång baken! 
Känner mig ändå nöjd och nästa vecka ska jag träna både med honom och Milano då jag ska rida allbright när min kära mor ska till thai! Ska bli kul att få rida lektion på honom faktisk!! 

Sen var det Milanos tur som dessutom fått nya fötter! Han kändes fin även idag. Blev mycket övergångar för att få honom lite mer lyhörd och framme för skänkeln. Han blev lite sur emellanåt, men jag tillrättavisade honom bestämt och då blev det mycket bättre! 
Gjorde också lite tvära skänkelvikningar, han tar ju gärna inte den sidförande skänkeln så bra som han borde, så då fick jag peta till med spöet och då blev han riktigt förbannad. Framförallt undan höger skänkel, vilket har varit den svåra sidan ända från början. Men lyckades få till det ganska bra och han verkade nöjd när han gjorde rätt. Skönt! 


Nu väntar middag hos mamma med Andreas, mysigt! 

Hjärta dig!


Sex och ett halvt år tillsammans. År fyllda med glädje, ilska, frustration, lycka, förtvivlan och kärlek. Du har blivit en del av mig. Ingen känner dig så bra som jag. Vi har haft framgångar, riktigt tuffa motgångar. Vi har varit sura på varandra och även förlåtit varandra. Vi läser varandras tankar, oftast kanske lite för bra. Vi har varit utomlands tillsammans. 
Du har gett mig så otroligt mycket glädje. Du har lärt mig mer än någon annan. Du har varit en utmaning. Men du har också varit den jag alltid kan lita på. Världens bästa vän. Du betyder så otroligt mycket. 
Varför skulle all denna skit hända oss!? <3

Och jag som har tjuvövat..

Jobbdagen har rullat på idag trots att jag gått runt i min lilla bubbla. Ivana påminde mig om varför jag älskar henne. Världens absolut coolaste häst!
Delta sprang ganska fint i ridhuset och mersan visade sina skills genom att hoppa studs över travbommar. 




Efter jobbet väntade en träning för Timo. Jag är så glad att jag har Timo. Som jag alltid kan rådfråga och som verkligen hjälper mig att nå mina mål. Han säger vad han tycker och gör hela tiden allt för att jag ska bli bättre. 

Träningen gick bra, ändå tills vi skulle träna på bytena.. Mer om det sen!
Milano kändes fin i uppvärmningen, lite seg idag. Vet inte varför faktiskt, men det gjorde han iaf.. 
Körde två serier med upphöjda travbommar på volt. Jag skulle galoppera fram till första bommen och direkt efter sista fatta galopp. Så det blev typ varannan fjärdedel i trav och galopp. Mycket svårt, men sjukt bra! Då måste han lixom tänka framåt hela tiden!!
Tog sen tag i skolorna och det kände ändå ganska bra idag. Mycket ska bli bättre, men känner ändå att det har blivit så mycket bättre! 
Ökade traven blev också betydligt bättre idag, då jag inte fick bli klämmande och rida dåligt. Utan låta honom jobba. Och då kunde han helt enkelt röra sig lite lättare. Konstigt va!? 
Avslutade med bytena och Milano visade upp sin bästa sida.. Jag som har tjuvövat och allt. Det kunde man inte ana kan jag lova! Så det blev mycket nötande där. Fick till något byte åt vänster och ett riktigt bra åt höger och då nöjde vi oss. Nu blir det helt enkelt mycket träning med det. För i mars ska dom sitta. Punkt!

Vi pratade också mycket om framtiden. Skönt ändå att lufta tankarna och få lite hjälp med att tänka rätt. Nu har vi lite små planer för framtiden och jag kommer att rida mer än någonsin är tanken. Nu jävlar ska jag bli bra!!

Livet känns lite ljusare nu, men ändå tungt. Har en klump i magen och känner mig väldigt trött. Så det blir nog tidig i säng om jag kan somna vill säga. 
Imorgon är jag ledig och hoppas att få fin-besök på gården!




Fredagskänsla?

Det känns som att jag blivit överkörd av en lastbil. Känns som bomull i huvet och jag känner mig helt tom. Inte ledsen, men inte glad. Jag känner ingenting. Som att man inte finns. 
Hej helg!

Myskväll

Tog mig upp till stallet trots att tårarna rann nedför mina kinder och regnet öste ner ute. Milano fick springa ett pass i ridhuset och oj vad han gör mig glad. Så skönt att få fokusera ordentligt på någonting annat och ändå få känna sig en liten gnutta duktigare än vad jag kände innan. 
Han var riktigt fin idag, var inte alla lika tjurig och jag kunde med skänkeln rätta till direkt när han tänkte lite bakåt och på så sätt undvika dessa onödiga stopp. Gjorde två byten åt varje håll också, alla satt även om dom inte var perfekta. Men inget tjafs och han börjar förstå vad han ska göra. Kul!




Sen kom världens bästa Angelica till stallet med kaffe. Skönt att få snacka av sig lite med en som förstår precis hur man tänker. Så det var precis vad jag behövde!

Nu ligger jag i sängen. Känner mig ledsen. Har plågat mig själv genom filmer på Bettan. Varför gör man så när man vet att det bara blir värre!? Ska försöka sova lite, hoppas det går! Och så hoppas jag att Andreas kommer ihåg att ringa och väcka mig imorgon. Kommer att behövas!

Ibland är livet allt annat än lätt.

Varför i hela friden ska detta hända? Jag orkar verkligen inte mer, det är verkligen så. Jag känner mig så oerhört ledsen att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är orättvist.
 
2008 hade Bettan en fraktur i tanden näst längst in i munnen på vänster sida. Det slutade med bihålsinflammation och ett antal resor till Söderköping. Men efter några behandlingar svarade hon riktigt bra och sen var det inget mer med det. Inget som helst konstigt med frakturer i hästars tänder, så länge det bara är en.
 
Augusti 2013, alltså fem år senare upptäcker vi att det rinner i näsan igen. Bettan är i övrigt helt opåverkad, precis som förra gången, dock rinner det ifrån andra sidan. Upptäcker att det är fler tänder som är skadade och en tand som är misstänksam. Fixar den men Bettan blir inte bättre. Åker ner igen och fixar nästa tand, fortfarande ingen förbättring trots antibiotika och andra mediciner. Bara att köra en vända till, upptäcker ytterligare frakturer och fixar till det som behövs. Blir fortfarande inte så mycket bättre och en ny kur med antibiotika sätts in.
Snoret slutar forsa och lukten försvinner mer och mer.
 
Idag var det ett kontrollbesök. Det visar sig att en del av en av de lagade tänderna trillar ut. Såg inte svinkul ut måste jag erkänna. Annars såg det väll ganska fint ut. Men sex frakturer på tänderna där bak. Alltså en fjärdedel av de tänderna som finns är skadade. Kul.
Dessutom har hon lyckats skada sin tunga rejält. Som tur är inte av bettet, då det sitter på ett annat ställe och även på undersidan, men det var svullet och äckligt och nu vet jag inte om jag kan ha bett i munnen. Känner mig så sjukt jävla dålig som har ridit trots detta. Varför har jag inte tittat på tungan!? Och varför har inte Bettan protesterat för fem öre. Hon gapar snällt när jag tränsar, har ett fint stöd i handen, skummar som sjutton i munnen (helt kritvitt lödder!!) och hon har varit finare än någonsin att rida den senaste tiden. Jag känner mig värdelös. Jag försöker intala mig själv att det inte är mitt fel. Men självklart är det mitt ansvar. Jag borde ha upptäckt det. Det enda som känns lite skönt är att hon superlätt får skav i mungiporna och dom ser jättefina ut, vilket innebär att det inte borde vara jag som suttit och dragit henne i munnen. Men ändå bajs.
 
Det allra värsta är att hela tiden dras mellan hopp och förtvivlan. Att inte veta hur framtiden kommer att vara. Visst, det kan man aldrig veta. Men att fem frakturer har uppstått på mindre än ett år känns inte som en jättebra framtid. Men det kan lika gärna sluta där. Det är så himla värdelöst att inte veta om det kommer att poppa upp någonting nytt inom en snar framtid eller om det kommer att hålla sig fint i flera år. Det känns så tråkigt att lägga ner all min tid och ork för att satsa på något som inte känns helt självklart och som kan försvinna på en sekund.
 
Så nu blir det mycket att fundera på. Hur ska man lägga upp framtiden!? Har en miljard tankar i huvudet och jag hoppas in i det sista att det inte behöver gå mer åt helvete än vad det redan gjort. Vad är det för liv för Bettan!? Att hela tiden behöva behandlas, få antibiotika och ha ont. Nu har hon ju inte visat ett enda täcken på att hon mår dåligt, vilket såklart är skönt, men hon är nog lite som mig. Hon biter ihop och kämpar, för min skull. Stackars Bettan, jag önskar att man visste vad allt detta berodde på och att det aldrig hade hänt. Annars hade hon nog kommit betydligt mycket längre på sin resa.
 
Nu får vi helt enkelt se vad framtiden säger för oss. För tillfället vill jag bara gråta. Jag orkar inte.
Tack och hej!
 
Världens finaste prinsessa!
 

Mot Söderköping!

Nu sitter vi i bilen på G till tandis. Nu håller vi alla tummar för att det är bra nu. Så att inte fler tänder är paj eller att den andra inte är hel. För om det ser dåligt ut har jag ingen jäkla aning om vad jag tar mig till!




Träna, träna, träna!

Iår ska jag bli bra på att rida. Då måste man ligga i, så enkelt är det bara. Jag tycker ändå att jag börjat året ganska starkt och hästarna känns fina. Men det är ett stort steg för Milano att ta, så nu gäller det att jobba strukturerat och intensivt. 
Idag fick han komma ut i skogen, drog på hoppsadeln för att kunna galoppera på lite. Och oj vad han har vaknat upp ur sin bubbla. Han var stark och bara sprang..! Så han fick helt enkelt jobba på ganska hårt. Skulle gissa agg han till och med slog ivanas rekord runt ören och då hade jag även skrittpauser emellanåt. 
Han var på tårna och flög i luften när han gick förbi några brevlådor.. När har han gjort det? Aldrig! Dessutom höll vi på att slå en kullerbytta rakt in i skogen när vi galopperade och han fick syn på en grön säck (som har stått där väldigt länge) och stannade upp med frambenen och fortsatte galoppera med bakbenen.. Haha vad säger man!?
Men han kändes ändå ganska fin, rörde sig som sjutton och gjorde hans bästa byte någonsin. Kul att han har blivit lite taggad, han behöver det där lilla extra för att visa upp sin roligaste sida.




Bettan fick springa i ridhuset. På vägen dit rörde hon sig som ett dött stycke kött.. Lika så i början när jag skrittade fram. Rider ju väldigt mycket i skritt med Bettan då hon måste komma loss ordentligt där för att sen vara avslappnad i de andra gångarterna. 
Men efter uppvärmningen hände något och hon var så jäkla fin. Kanske för att jag red mer framåt än vad jag brukar. Jag satte mig verkligen utanför min bekvämlighets gräns och då börjar hon ju självfallet att jobba som hon ska. Hon rörde sig som en Gud i traven, flyttade fint för skänkeln och jag kunde göra lite överbjöda öppnor utan att hon surade ur. Dessutom kunde hon galoppera idag. Hon kunde dessutom både länga och korta den utan större problem. Så nu kommer fokus ligga mycket på galoppen även om det är rätt bekvämt att glassa runt i traven. Men ska vi lyckas måste jag lägga in en extra växel på att få till galoppen. Fina fina sessan!




Trött chey

Fyra lektioner idag. Alla gick kanon, men fasen vad trött man blir. Alla har varit så sjukt duktiga och jag blir så himla glad vare gång. Hästarna har också fått kämpa på som bara den.

Red även Milano när alla lektioner var över och det gick bra. Lite tjurig i början, men det gick över och mot slutet kändes han grym. Han är för bra min lilla häst. Nästa vecka ska jag träna för Timo igen, det har ju blivit lite dåligt med det såhär i juletider. Men nu är det dags att lägga upp en plan för 2014. Jag menar, ska jag nå mina mål så är det bäst att börja i tid..! 

Nu väntar jag på att middagen ska bli klar. Lite sent som vanligt, men vad gör man inte för sina fyrbenta vänner. Tycker att jag äter middag vid nio typ varje dag... 

Sen ska jag sova. Är fan helt slut och imorgon är en ny jobbdag. Så måste ju vila upp mig lite så att jag orkar med!

Sjukt bra dag!

Träningsläger med Madde och Ellen. Dom imponerar som alltid. Hästarna går kanon. Fick hjälp av mamma med stallet. Tur med Andreas, Tobbe och lina. Andreas briljerar på silver. Delta var pigg och glad. 
Nu väntar bara hoppning med Angelica. Bettan och Nils ska få svettas lite. Grym dag med andra ord! 





Tvåtusentretton, den korta versionen

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte på tävling för första gången utan min kära mor. Första gången under hela min tävlingstid som hon inte var med och hejjade, stöttade och gav råd. Det gick ju det med, men det kändes väldigt ovant. Men någon gång ska man bli vuxen också!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag skulle vara lite gladare och jag tror kanske att jag höll det. Iaf vissa dagar!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp!

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur var!

5. Vilka länder besökte du? Älskade underbara Thailand, England 2 ggr och Dubai! 
 
6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?! Hmm.. kanske lite fler lediga dagar när jag bara kan skämma bort mig själv.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Den 4/8, när jag och Dompa kammade hem vinsten i cupen på gripen! 
 
8. Vad var din största framgång 2013? Alla Milanos fina placeringar under detta tävlingsår. 
 
9. Största misstaget? Jaadu, kommer nog inte på något sådär jättestort direkt..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inte mer än vanligt!

11. Bästa köpet? Har ingen som helst aning..

12. Vad spenderade du mest pengar på? Det borde nog vara hästarna.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Hästarna gör mig alltid glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Hmm.. har nog ingen speciell låt...
 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Livet går ju alltid upp och ner. Så jag tror att det har varit ganska jämntjockt som alla andra år.

16. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit mindre godis!

17. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat och tagit mig tid till att göra roliga saker med alla underbara personer i min närhet.

18. Blev du kär i år? Utöver alla nya hästar som vandrat in i mitt liv så blev jag nog faktiskt lite kär på nytt i min bästa Andreas! 
 
19. Hur tillbringade du julen? Med min underbara familj och släkten. As usual!

20. Hur många one night stands? Hahaha, behöver jag ens svara!?

21. Favoritprogram på TV? Det enda programmet jag följt på riktigt är Idol, men annars älskar jag mysmornar framför nyhetsmorgon.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Njaa, hata är ett för starkt ord.

23. Bästa boken du läste i år? Torka aldrig tårar-böckerna.
 
24. Största musikaliska upptäckten? Vet inte alls!
.
25. Något du önskade dig och fick? Jo men visst, de flesta julklapparna stod med på min önskelista!

26. Något du önskade dig men inte fick? Tror inte det.

27. Årets bästa film? Så mycket ser jag inte på film. Men Hundraåringen var en höjdare!
 
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Låg hemma och var svinsjuk. Fikade med mamma och pappa på min altan för att inte smitta ner dom..

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det säkert, men bättre att gilla läget och spela med dom kort man har!

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Hästtjej.

31. Vad fick dig att må bra? Mitt jobb, mina underbara vänner, familjen och Andreas!

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Får man säga Kevin Walker!?

33. Vem saknade du? När Hanna bodde i London var hon sjukt saknad här hemma!
 
34. De bästa nya människorna du träffade? Träffade inte så mycket nytt folk. Men att ta upp kontakten med några gamla vänner var helt jäkla underbart!

Hej år tvåtusenfjorton!

Årets avslutades på bästa möjliga sätt med mannen jag älskar och två vänner. Så jäkla mysig kväll och lagom nära hem. 

Nu väntar ett helt nytt år fullt med nya utmaningar. Kul! En liten sammanfattning av året kommer, men nu ska jag upp mot stallet. Krabbans matte ska komma och hälsa på och dom andra hästarna vill nog gärna komma in i rena boxar sen! 



RSS 2.0