Ibland suger livet rent ut sagt.

När jag slutade idag vid fyra tiden kände jag mig så glad. Allting var skönt, jag fick en lite tidig dag och hade massor med tid att fixa med annat. Men vad livet vänder snabbt ibland. Nu känns det lite som att hela världen vändes upp och ner. När jag skulle gå hem så kunde tussen bokstavligt talat inte gå. Han hade så jädrans ont alltså. Så raka spåret in till Bagarmossen och efter fem timmars väntan blev han inlagd. Ingen vet riktigt vad det är, men ont har han och nu återstår det bara att se vad det är. Min magkänsla är inte alls bra. 

Dessutom känns det inte roligt att lämna ifrån sig lilla tussen. Han hatar att inte bo hemma. Han vill bara vara hemma i lilla huset på prärien och inte någon annan stans. Blicken jag fick när jag lämnade honom på rummet var inte alls rolig, han var så olycklig. Mitt hjärta gick fasen i tusen bitar. 

Usch vad jobbigt det känns, vi vill ju ha vår älskade lilla tuss hemma så att han kan beskydda oss från allt här i världen!




Härliga sommar!

Inledde morgonen med lite trim av Milano och sen ett morgondopp. Nu jobb! 





Fantastiska kollegor.

Under de senaste veckorna har jag känt att våra hästar glömt hur man beter sig. De stannar och käkar, går lite åt de håll dom själva känner för, kan bli rädda, överdriver och överreagerar, busar, buffar och känns allmänt bångstyriga. Nästan sådär så att jag skäms.
Men häromdagen insåg jag vad det var, dom är glada hästar, dom är självsäkra, känner sig trygga och har en egen vilja. Det är inga sega, tråkiga och nästintill döda hästar. Och jag är så glad över att alla våra hästar är speciella, har sina små egenheter och bus. Det gör att alla kunder som kommer faktiskt får känna på hur det är att rida på riktigt. På hästar som inte bara går på ett led och som gör precis som alla andra hästar gör.

Och trots att dom kan busa lite med sina ryttare litar jag alltid 100% på alla våra hästar. Dom är inte dumma på något sätt, dom skulle aldrig med flit kasta av någon eller dra ifrån flocken i sken. Men man kan heller inte bara åka. Jag kände mig helt plötsligt så himla nöjd med allt slit vi lägger ner, det var precis ett sånt kvitto jag behövde just då. Se hur hästarna glatt traskade på i skogen, i lite olika tempon, men både erfarna och oerfarna ryttare. Och inte känna ens en liten gnutta oro för att hästarna ska göra något dumt. 

Våra hästar är fantastiska och det är en fröjd att få jobba med dom varje dag. Att ha fått följa deras resa till att passa in i vår verksamhet utan att vi förstört deras personlighet. Jag känner mig också stolt över vårat arbete, för att vi just lyckats med detta. Alla hästar har fått en chans och nästan alla våra hästar har visat att de precis som jag trivs med vårat jobb. Det är lycka det! 


Tiden springer ifrån mig!

Jag förstår inte hur veckorna kan gå så snabbt. Hade galet mycket på jobbet förra veckan. Jättekul förstås, men man hade ju kunnat önska lite fler timmar på dygnet helt klart. 

Cheeky jobbar på bra på linan och verkar uppskatta att få gör annat än att bara gå i hagen. Och han är ju verkligen så himla snäll, även om han bjuder på en och annan cirkuskonst emellanåt..!

Även Milano sköter sig, han matas tydligen med turbosoppa, för såhär pigg har han nog aldrig varit. Det är jättebra såklart, men svårt. Jag måste ju lära mig att rida på det också såklart! Och nu är det inte långt kvar till tävlingen på gripen. Ska bli roligt att se hur han har utvecklats, för jag upplever att vi har klättrat upp ytterligare ett kliv på trappan. Så nu gäller det bara att jag lyckas hålla ihop honom där!

Jobbet rullar som sagt på och jag är så otroligt glad över att jag har världens bästa kollega, vi hjälps verkligen åt när det är lite kämpigt och det är så himla skönt! Sen att det alltid är en fröjd att träffas varje dag gör ju inte saken sämre direkt. Idag startade ytterligare ett ridläger med åtta tjejer. Och på lördag drar det två sista barnlägrena igång. Och sen var tydligen denna sommar slut.. Hoppas på en fin sensommar, så att även vi kan få njuta lite av detta underbara väder!! 

Lite bilder från veckan som gått:










Det blev en såkallad rivstart.

Satan vad det trillar in jobb nu. Det är knök fullt till tisdag nästa vecka! Helt galet roligt såklart, men jag är glad att jag har fått vila upp mig en stund nu. Det blir tidiga mornar och sena kvällar för att hinna, men jag älskar det ju och sova kan man göra när man är gammal helt enkelt. 

Knatteläger på morgonen med fyra underbara barn som älskar att få hänga i stallet. Och alla fyra bestämde idag att dom skulle flytta in hos mig så att dom alltid kunde vara i stallet. Även om jag nu tackade nej till erbjudandet så känner jag mig jätteglad, det måste ju vara ett väldigt fint betyg ändå. Och skönt att veta att jag gör något jag är duktig på! 

På eftermiddagarna har vi barnläger med barn från 8-13 år. Även där helt underbara tjejer som verkligen är ambitiösa och vill lära sig mer. Då är det såklart som roligast att jobba också! 

Har även hunnit med att ha en barnridning och en lektion idag. Ja ni hör ju, dagarna går åt.

Dessutom var jag uppe och linade cheeky innan jobbet. Idag fick sadelgjorden vg+, inte en enda bock bjöd han på, men han är fortfarande rätt tveksam när man spänner åt. Men som sagt, inget mer än att han blir lite spänd, så förhoppningsvis kommer spänningarna gå över i och med det att han förstår att det inte blir obehagligt. 
Han skötte sig som vanligt sjukt bra på linan och jag är så oerhört glad över att han är så snäll! 


Nu på kvällen fick Milano sig ett pass på rangen. Igår var han tjurig och slog sig tamfan fri precis hela tiden. Idag var det bättre, men fortfarande väldigt dåligt. Han skiner till emellanåt och sen blir han arg och tar antingen upp huvudet och skenar eller tar upp huvudet och tvärnitar. Och då ska jag bara försöka andas ut, röra på bettet och dutta lite med spöet. Det är ju jättelätt, för man blir ju inte alls arg.. Men jag känner mig faktiskt ändå nöjd med min egen ridning och idag var det som sagt bättre. När han väl är fin så är han så sjukt jäkla fin också! Så nu blir det nog fokus på att alla dessa övergångar ska sitta prickfritt innan jag gör massa annat tjafs! 
Imorgon får han springa på lina med ridlägerbarnen, vilket jag definitivt tror kommer att uppskattas!! 


Nej nu blir det sängen, måste försöka vara i stallet 6.30 imorgon så att jag hinner ta cheeky innan jobbet imorgon också! 

Det bästa med att vara borta är att få komma hem!

Äntligen hemma. För några dagar sen kändes det som att veckan gått alldeles för fort. Men nu är det så underbart att vara hemma. Jag har alla hundar hemma och dom var så lyckliga när dom såg mig. Jag blev alldeles varm i hjärtat, dom är så fina mina grabbar! 

Kunde självfallet inte hålla mig från stallet, så gick upp och linade cheeky en sväng. Han fick på sig en ny gjord som jag köpte i Falsterbo, den påminner om texirant gjorden, men det är stübbens egna variant och jag tyckte den kändes jäkligt skön. Den fick helt klart godkänt av cheeky. Men kanske inte jättebra att utvärdera den efter att använt den en gång på en häst med mkt sadeltvång som inte haft sadel eller gjort något på en och en halv månad. Det var krut under hovarna idag och han busade av sig rejält på linan. Dock måste han kanske gå ner sådär 300 kg, så springa är bara bra ifall han gör!! 
Han skötte sig jättebra med tanke på att han endast gått i hagen på hur länge som helst. Inga problem alls att ta in från hagen och vara i stallet själv. Han är duktig den lilla bäbishästen! 



Sen blev det också såklart en tur på Milano. Fick återigen sällis av Angelica. Så himla underbart!! Milano var pigg och glad och verkade nöjd över att få komma ut och röra på sig! 

Här kommer lite bilder på det mesta som åkte med från Falsterbo! 




Sommarlov!

En veckas semester. Vad tiden går fort, men ändå känns det faktiskt som att vi varit borta ganska länge. Vi har det så himla bra! Falsterbo har varit sjukt roligt och vi har haft kanonväder alla dagar förutom första dagen! Det har blivit en hel del shopping och jag har fått så sjukt mycket inspo att ta med mig hem! 

Just nu befinner vi oss i Varberg på ett riktigt fint hotell med stranden precis utanför. Så nu ska shortsbrännan jobbas bort helt enkelt! 

Imorgon styr vi bilen hemåt och det ska faktiskt bli skönt. Framförallt skönt att komma hem till alla mina grabbar. Man saknar dom så mycket mer än vad man tror när man är borta alltså! 















Och jobbet går bra!

Den som säger att jag inte har ett riktigt jobb vet verkligen inte vad den pratar om. Jag har nu jobbat nästan varje dag i tre veckor. Fan vad mycket vi har haft och kommer att ha. Så oerhört jäkla roligt!! 

Förra veckan körde vi ju två barnläger som båda var väldigt lyckade och jag blir så stolt över "mina" barn! 

Denna vecka kör vi ungdomsläger och det är såklart ett ganska skönt break för mig. Med barnen är det ju 110% fokus på allt dom gör, men nu klarar ju tjejerna sig själva! Jätteroligt också att få köra lite "riktig" ridning också och såklart sjukt bra för hästarna! 

Men bara för att det endast är ett läger lever jag inte lyxliv inte. Typ 2 grejer utöver det varje dag. Så himla roligt alltså! 

Jag behöver väll inte säga att jag älskar mitt jobb, det är så jävla underbart! Men nu skulle vi ju inte dö av lite sommar heller! 








RSS 2.0