Livet rullar på

Fasen vad veckorna går fort! Men här på farmen rullar allt på som det ska. Har varit rätt mycket jobb senaste tiden och denna vecka är det fullproppat! Kul med en försmak på sommaren!

Idag har vi löshoppat, krabban skulle filmas och vi passade även på att filma Mulle. Utöver dessa två fick chivas, delta, kråkan, Milano och allbright hoppa. Alla skötte sig kanon! 

Nu ska jag upp och natta, imorgon är det en ny dag! 

Tillökning i familjen!

Efter utsläppet drog jag och min vapendragare ut på äventyr. Vi var och provred lite hästar i fredags och det var kärlek vid första ögonkastet när jag mötte Kenny. Vi råkade även hitta kennys kompis i hagen och han fick helt enkelt haka på hem till oss. 
Så idag skulle jag och Angelica iväg och hämta grabbarna. Sjukt snälla att köra och chauffören och kartläsaren är grymt stolta över deras insats!! 

Väl hemma fick grabbarna gå ut i hagen medan vi gjorde stallet. Sen fick som varsin skönt bad. Det var med blandade känslor, men när vi var klara verkade dom tycka att det var skönt att komma in i sina boxar. Nu hoppas vi att dom kommer trivas med sina nya hem! 

Till vänster har vi Benny, en liten shettis valack född 2010. Han är inriden och världens sötaste! 
Till höger är då såklart Kenny, en fullblodsvalack född 2009, inte så mycket utbildad, men väldigt väldigt snäll! 

Måndag

Började dagen med en välförtjänt sovmorgon, jäkligt skönt! Gled upp till stallet och hjälpte Angelica som kämpade på där uppe.

Efter lunch skulle det spånas och fixas, vi ska få två nya kompisar imorgon, så det blev massor av förberedelser och sådär! 
När Angelica slutat så gick jag och krabban bort till ridhuset. Gud vad jag tycker att han utvecklas varje gång. Han är så stadig nu och bara gör. Började att bara rida fram på fyrkanten och volter, la sen även in lite serpentiner. Han följer med fint och är väldigt mjuk i munnen. Han har också fattat att han ska gå framåt precis hela tiden. 
Efter en liten paus så gjorde jag så att jag fattade galopp i början på långsidan, ett varv på stora mittvolten och saktade av till trav innan hörnet, sen trav på kortsidan och ny galopp på långsidan och samma sak där. Och så rullade vi så. I vänster varv gick det kanon, alla fattningar satt som dom skulle och han travade på direkt efter avbrottet. I höger varv var det lite jobbigare. Fattningarna satt som dom skulle men bjudningen i galoppen var inte alltid helt självklar och när jag bad honom ta i lite till tjurade han ihop lite och då sa jag till honom lite mer ordentligt och då blev krabban arg. Men Sara blev argare och efter lite sparkar så gav han med sig och då kunde han ju helt plötsligt galoppera jättefint! Men han blev lite seg direkt när jag saktade av till trav, så där fick jag vara på honom och när han bjöd på fint där blev galoppen på nästa långsida bra. Och när vi var klara var krabban riktigt svettig och nöjd. Så det fick bli en dusch när vi var tillbaka till stallet och det verkade vara väldigt skönt!

Såhär trött var krabbot efter passet idag!

Sen skulle hästarna in och jag gick hem och gav magen mat. 

Nu på kvällen har jag ridit Milano. Det gick halvbra idag. Han är så mycket piggare och jag tycker att det blir svårt att få honom att verkligen ta i även då, jag "nöjer" mig gärna med att han går som han gör och då blir det kaos när han ska göra en rörelse eftersom han inte riktigt är ärligt framme för skänkeln.. Svårt detdär. Red mycket delar ur msvB:4 eftersom att vi tydligen är redo för att tävla den klassen.. (?) Det är svårt och händer mycket hela tiden och är hästen inte framme för skänkeln så blir det lite hafsigt och plafsigt. Men när jag skärpte till mig lite så blev det mycket bättre! Nu måste jag våga rida ordentligt även i alla rörelser, nu får jag inte nöja mig med att han bara gör det jag ber honom göra. Nu måste kvalitén fram. 

Nej, nu blir det sängen, imorgon drar vi på äventyr!! 

Och han är min, bara min!



Jag kan inte fatta hur jag kan ha haft turen att få ha denhär hästen. Jag har fått följa varenda steg han har tagit. Från att han var jätteskygg för människor, sprang på bakbenen så fort man satte på grimman och vara rädd för borstar, till att bli min absolut bästa vän, vara världens mysigaste och dessutom bli den finaste hästen jag suttit på.

Jag är så lyckligt lottad, han är underbar, mannen i mitt liv. Jag blir alldeles varm i hjärtat så fort jag tänker på honom, jag kan stå och mysa med honom i timmar eller bara stå och titta på honom. 

Och jag blir så stolt när jag tänker på hur långt vi har tagit oss. Och det har vi två gjort tillsammans, bara vi. Det finns ingen son kan ta ifrån oss det. Varje steg framåt vi tar, det gör vi tillsammans. Han lär mig samtidigt som jag lär honom. Så jäkla häftigt! 

Vi ska nå stjärnorna, så är det bara! 




Två veckor utan dig.

 
Två veckor går fort. Men ändå känns det som igår.
Idag var vi ute och åkte, vi åkte i dina gamla hemtrakter. Vi åkte förbi McDonalds där vi bestämde att du skulle bli min. Det känns så sjukt länge sen, men jag kan ändå komma ihåg hur sjukt lycklig jag var när mamma ringde samtalet och sa att vi tar henne! Så många minnen, så många känslor. Vi har delat allt.
 
Jag är så taksam över att jag har fått lära känna denhär fina hästen.
Men det känns som att tomrummet i mitt hjärta bara växer, du kommer alltid vara min nummer ett!

RSS 2.0