Världens bästa, alla gånger om.

Mannen i mitt liv, punkt slut!


Så himla bra måndag!

Igår var faktiskt en grym dag måste jag säga. Det var sol och vårkänslorna börjar verkligen komma nu, så himla skönt!
Jag bestämde mig för att strunta i min frukostrast idag och körde på med stallsysslorna istället, så att jag skulle hinna rida Allbright på arbetstid. Så när vi var klara med stallet fick först Mulle och Chivas lösgaloppera och sen fick Ivana och Levin komma ut i skogen. Ivana blev helt jättestark när hon fick ligga bakom och i galoppen var jag verkligen nära att tappa kontrollen.. Det är ju en rätt stark häst som uppenbarligen helst rider först. Så det måste vi öva mer på och att hon istället fokuserar på mig och inte på hästen framför. När hon sen fick lov att ligga först kunde hon ju galoppera hur lugnt och bra som helst..
 
Efter lunch väntade ett dressyrpass för Allbright och Silver. A kändes mycket bättre idag, även om det såklart inte var perfekt. Men han accepterade mina hjälper lite bättre och kändes lite mjukare i kroppen. Han fick göra väldigt mycket övergångar och tillslut fick jag känslan av att jag kunde tänka och han gjorde. Han var inte alls lika snabb i benen idag heller, utan fick en riktit bra känsla emellanåt i traven när han faktiskt fick lite luft i steget. Men jäklar vad han kan backa, när han blir sur springer han gärna baklänges.. Han kan dessutom springa baklänges på volt. Det ni!
 
Hann också lina Amber innan det var dags för Emma att rida lektion.
 
På kvällen red jag lilla prinsessan. Jag tror löshoppningen gjorde gott för henne och att jag dessutom bestämde mig för att sitta mer still med handen och rida med benen gjorde ju inte saken sämre! Hon fick göra mycket mjukhetsövningar, alltså skolor, små volter, övergångar osvosv. Red även igenom Msv C:1 och det kändes helt ok, kanske lite spänt i galoppen, men det var mest mitt fel.. Skulle bara trava lite över bommarna när jag travade av och hon var så sjukt fin så jag kunde inte hålla mig ifrån att lägga in lite galoppjobb även där. Superfin var hon verkligen och jag kunde faktiskt rida. Kul!
 

Grym helg!

Fy fasen vilken grym helg jag har haft. Har varit ledig och bara haft det så himla bra! Igår blev det en ordentlig sovmorgon, sen lite fix hemma och sen en uteritt på Milano med Anna och Silver. Jättemysigt hade vi det och Milano var superfin! Dagen avslutades med mys med Anna som sov över här.

Idag började vi dagen med att löshoppa. Team Fors kom hit och vi hann med hela 7 hästar. Visst kändes det lite tungt när vi fick börja med att hacka fram hinderstöden.. Men sen var det så himla roligt!
Först fick Liten hoppa och det gjorde hon grymt bra, så himla söt liten häst detdär!
Amber tyckte att det var lite halv konstigt, varför springa över konstiga bommar när man kan springa på andra sidan av ridhuset lixom!? Inte lätt när man aldrig har gjort det förut.. Men tillslut började hon fatta vad vi ville och då kom lite mer bjudning fram. Så det ska bli spännande att se hur hon är nästa gång!

Mulle och Delta var hemskt duktiga och tyckte att det var himla roligt! Så jädrans söta alltså!

Och Bettan ska nu tydligen skolas om till fälttävlans häst. Men det överlåter jag till Anna, då jag känner mig lite mer hemma på dressyrbanan. Men hon tyckte att det var sjukt kul att hoppa igen och idag såg hon faktiskt avslappnad ut! Vad har hänt lixom!? Hoppade genom ryggen och allt, annars brukar det ju bli ganska stumt och konstigt, men idag bjöd hon på hemskt bra. Roligt att se henne så himla glad, behövde ju inte ens smacka på henne knappt, hon bara älskade det helt enkelt!

Vi avslutade med att gå bort med Lord och Milano.
Lord var sjukt duktig och tyckte det var så himla roligt!
Milano däremot höll fast vid mitt ord om att han är dressyrhäst och tyckte det var hemskt onödigt att bjuda rakt över hindrerna. Men tillslut gjorde han en ganska bra vända och då nöjde vi oss! Men jag är ändå nöjd, det var ju ett tag sen han fick löshoppa, så bättre läcka nästa gång!

Gick sen hem en stund och njöt av vårsolen för att sedan gå upp och bjuda Anna på kladdkaka och kaffe som vi avnjöt ute!

Sen var det dags för Allbright att springa i ridhuset igen. Det var ett tag sen så jag räknade med ett rätt tufft pass. Och om det blev tufft! Jag ska aldrig ha em häst på typ 180! Det kändes som att hans tanke var att göra allt så fort han bara kunde så att det skulle bli klart. Och helst att jag dessutom skulle bära runt honom i ridhuset. Hur tänkte han där? Så det blev ett pass med BARA övergångar! Från galopp till trav tyckte han att jag var så sjukt jobbig, varför bryta av när man kan galoppera på stället lixom!? Men tillslut kunde han faktiskt bryta av och dessutom tänka lite framåt i trav utan att rusa!
Avslutade med lite skänkelvikningar över diagonalen i trav med en skrittövergång på mitten. Det var också väldigt jobbigt, men sjukt bra för honom! Han känns lite valpig att rida och är precis överallt samtidigt och har inte riktigt kontroll över sin kropp. Men jag försökte hitta hans plottertrav och dessutom vara sjukt lätt i handen så att han inte kunde hänga sig där. Och det kändes som att han tillslut förstod vad jag ville. Det är iaf en väldigt trevlig häst!

Eftersom jag var ledig och hade så sjukt mycket energi klarade jag inte av att sitta hemma och glo, så gick upp till stallet igen vid typ 19.30 och Bettan fick stå med spikmattan, vilket hon verkligen uppskattade, medan jag gav Kråkan en ordentlig rykt! Sen gick jag och K bort till ridhuset. Hon kändes väldigt lugn och samlad hela tiden tills jag hoppade upp, då sprang hon i vanlig ordning iväg i sin älgtrav. När hon äntligen stannat då satt hon fast i marken. Hon var precis likadan som den gången jag tävlade på runsten.. Kul jul tänkte jag och kände att jag bara ville hoppa av, men när hon äntligen gick framåt så galopperade hon och då fick hon fanimej galoppera. Hon fick springa runt i kanske 15 min och bara bli lite trött, det gick inte att göra någonting, hon sparkade och bockade och var knappt styrbar.. Men tillslut så kunde jag bryta av och då fick hon springa på en stor åttvolt och jag började sakta med säkert få lite kontroll över situationen.
Efter en liten skrittpaus så red jag på volten och la 4 små volter i den stora. Försökte skåla ur och böja henne lite mer för varje gång och sen helt plötsligt var hon så sjukt fin! Kunde till och med tänka lite sluta på stora voltspåret.
När det var dags för galoppen tyckte K att hon redan hade gjort sitt och ville inte alls vara med. Men när jag lyckades ha henne rak så hade hon ingen möjlighet att sparka och då blev hon riktigt fin! Gjorde en miljard övergångar och när hon äntligen kändes ridbar la vi in lite små volter.
Avslutade med att rida på åttvolten i trav och tänkte hela tiden två steg fram, två steg bak. Riktigt fin var hon där och när kråkan är sån är hon så sjukt rolig att rida!
Även om hon är så sjukt jobbig ibland så är det sjukt nyttigt att rida denna häst. Man får verkligen svart på vitt när man gör rätt och gör man fel så undrar kråkan vad fan man håller på med och då får man sig en åktur. Jag var riktigt nära på att åka av ett par gånger idag.. Men det är sånt man får ta, för hon var ju så sjukt fin när det bara släppte!


Gårdagen då

Gör ett nytt försök med att skriva om gårdagen då..

Bettan gick som sagt lektion för Timo, det var väldigt välbehövligt och kul. Jag tror att både jag och Bettan fick boosta vår självkänsla lite grann och det är det absolut viktigaste vi måste jobba på för tillfället!
Vi började att rida på en stor volt som jag la 4 st små volter i. Började i skritt och la sedan in både trav och galopp. Gjorde lite tempoväxlingar och slutor också. Målet var att hon skulle bli lite mjukare efter varje volt. Jag ska tänka att hon ska kunna vara någon centimeter mer böjd varje gång. Jag ska jobba med små marginaler, men se till att det faktiskt blir lite skillnad. När hon började kännas lite mjukare i alla gångarter tog vi nästa övning.

Då red jag saxen, med en liten volt i bytet av slutan. Började i trav och fick rida i så kallad plattertrav, alltså bara sakta och utan tryck. Skulle istället fokusera på böjningen och att hon tog sig åt sidan. Eftersom hon har svårt att böja sin kropp menar Timo att det är bättre att mjuka upp henne och sen lägga på lite tryck. Vi vet ju att hon kan trava lixom! Mycket bra övning för Bettan och hon kändes så sjukt fin på långsidorna, övningen var lite tungriden, även om det blev bättre mot slutet!

Sen gjorde vi samma sak i galopp med byten. Redan vid tanken håller jag i henne mer i handen och låter henne inte röra sig ordentligt! Så jag fick tänka plottergalopp och slappna av i armarna utan att släppa henne helt. Och helt plötsligt gick det ganska bra! Hon gör bytena till höger jättebra och okomplicerat men åt vänster gör hon ett litet hopp och drar iväg lite. Men det är enbart för att jag rider så mycket sämre där! Hon blev lite taggad i denna övning, men ändå på ett bra sätt.

Även om hon kanske inte gick jättebra så var det så sjukt roligt och nyttigt idag. Skönt att stämma av lite med Timo och han tyckte (tack och lov!) att hon såg lite mer harmonisk ut och höll med mig om att vi har kommit en liten liten bit på vår väldigt långa resa!

Milano fick springa fint i ridhuset han med. Jag började med att göra mycket skolor i skritt och se till att han var böjbar. Han tycker det är sådär kul, men det är väldigt nyttigt!
Tränade idag på lite Msv c:1 övningar. Tog skolorna med ryggningen och skänkelvikning istället för snett igenom. Han känns sjukt bra i öppnorna och volterna, slutorna är lite svårare så det får vi slipa lite på nu! Och idag kunde han till och med rygga!

I galoppen gjorde jag lite enkla byten, han travar ju gärna iväg lite grann i avbrottet, så tänkte halt istället och direkt fram i skritt. Det blev lite jobbigt sa Milano, men det blev väldigt bra tillslut. Förvända sitter ju kanonbra så länge jag inte forcerar honom. Så snart är han helt klar för Msv c, wohoo!


Jävla skitapp!

Skrev ett sjukt långt inlägg om ridningen idag. Men det togs bort när jag laddade upp det.. Så det blev visst bara en bild. Kul!
Migränen tar över mitt liv så orkar inte skriva om. Måste sova! Men Bettan sprang lektion för Timo och Milano fick sig ett dressyrpass.
Godnatt!


Duktiga tottisar!


Söndag

Alltså var jag lite trött igår eller! Somnade visst i soffan typ någon gång innan 23, vaknade 6 på morgonen, gjorde hundmat, ställde klockan och gick och la mig i sängen. Vaknade vid typ 10 och kände mig inte ett dugg utvilad..

Hade iaf en lektion vid 12, så gick upp till stallet vid halv. Efter fixade jag och mamma stallet och sen gick jag hem och sov en stund.

Sen fick kungen skritta ut i ca 40 min trodde att han skulle vara lite seg och trött, men Milano var inte ett dugg trött utan trampade på i någon slags skenskritt hela vägen. Han verkade nöjd med valet av ridning och frustade och hade sig!

Bettan Tömkörde jag i ridhuset. Hon var faktiskt riktigt fin! Hon hittade en bra form ganska direkt och slappnade av. Vi gjorde mycket övergångar och då blev det väldigt tydligt att hon inte ville gå rakt fram utan åt sidan, så då fick jag bli lite tuff mot henne så att hon faktiskt gick framåt. Hon blev lite sur och lite spänd till en början, men när hon väl gick framåt så blev hon jäkligt fin! Även i galoppen tyckte jag att hon galopperade på fint.

I trav fick hon springa över bommar också, till en början var hon väldigt oengagerad och bara sprang, men det blev bättre efter en stund och då kunde hon även slappna av över bommarna! Så nöjda och glada gick vi tillbaka till stallet.

Resten av kvällen har jag i stort sett bara sovit. Pigg tjej!


Prinsen förvandlades till kung!

Milano var så himla duktig igår och jag kan inte vara annat än nöjd! På framridningen kändes han fin, lite stretig men verkligen inte okontrollerat. Det var lite kaotiskt med hästar som bockade och stegrade sig, men Milano påverkades inte alls!
Inne i collecting kändes det som att han taggade till lite och han kändes grymt fin verkligen.
Inne på banan tyckte han att kortsidan vid domaren var lite läskig, vilket typ alla hästar tyckte.. Så han blev lite spänd men inte så mycket mer än så. Han kändes fin i programmet, lite spänd på det läskiga stället och precis när jag saktade av till skritt så var det någon som klampade ut på läktaren så då blev han livrädd och stannade, backade och körde upp huvudet i luften. Men vi kom förbi det på ett ganska bra sätt och kunde fortsätta programmet, sen blev han tyvärr ännu lite mer spänd där nere. Tror att det mer såg ut som att jag red slarviga hörn, men han blev spänd och jag kunde inte utnyttja hörnen mer.
Slutade på 67,4 % och en fjärdeplacering, så det var ju verkligen kanonbra! Fick iaf en 8 och två stycken 7,5. Sen hade jag en hel del 7or, men missen kostade ju såklart och poängen drogs ju ner lite när han blev spänd.

Det känns skönt att även när han blev rädd och spänd så var han inte ett dugg okontrollerad eller omöjlig att övertala! Så himla nöjd med världens bästa häst och ser fram emot tävlingssäsongen!


Påväg!

Nu är vi äntligen påväg till tävling. Det har varit en stressig förmiddag med bilstrul, lösa hästar, sena stallsysslor och stressade hästar. Men nu är vi iaf påväg, Milano var väldigt snäll att lasta med tanke på hur länge sen det var sist. Så nu taggar vi till och ger gärnet helt enkelt!


Prinsen är redo!

Nu är det mesta klart inför morgondagen. Jag har putsat av grejerna, flätat Milanos svans och ryktat lite extra. Han ska ju ut i hagen på morgonen, så han kommer nog vara smutsig ändå! Jag känner mig laddad och det ska bli kul att se hur det går för pluttehästen. Vi ska ju rida ett så tråkigt program som LB:1, man rider ju för sjutton bara runt! Men det blir roligt ändå.

Han kändes fin att rida idag, red inte speciellt länge eller hårt utan stämde mest bara av inför morgondagen. Jag får helt enkelt pressa honom lagom på framridningen så att han inte tappar humöret! Han känns väldigt lydig och framåt, vilket jag hoppas håller i sig och så måste jag bara komma ihåg att stämma av hela tiden så att han inte får rusa iväg i sin fart.
Red fram med mycket övergångar och kollade att han lyssnade vilket kändes bra. Sen gjorde jag Timo övningarna (som jag gjorde med Bettan igår), det kändes också bra, han tycker att slutorna är lite jobbiga, men jag fick igenom honom bra och han blev fin! I galoppen blev han lite snabb och när jag bromsade upp råkade han bryta av istället för att det blev jobbigt, men efter skänkelvikningarna var det mycket bättre!
Avslutade med att rida igenom programmet. Det kändes riktigt bra och han var med mig hela tiden, han har ju annars en förmåga att gärna visa upp vad han själv kan och då slutar det oftast med ett huvud rakt upp i luften och någon slags skentrav, men vi lyckades undvika detta idag! Han gjorde ökningarna riktigt bra, även i trav. Men upptagningarna är lite jobbigare, så det är tur att det bara är LB!

Nej men jag är laddad och hoppas att prinsen också är det! Klockan 12 imorgon bär det av och nu ska jag hoppa in i duschen och sedan dejta kudden, det ska bli riktigt skönt att slagga!


Det är inte lätt när det är svårt!

Idag blev det en ganska lugn jobbdag och vi slutade redan halv 3. Skönt! Passade på att rida Bettan direkt när jag slutat. Det blev ett pass i ridhuset igen och jag komstaterar än en gång att det är jävligt svårt att rida! Gjorde som igår och flyttade mycket åt sidan i skritt och gick sen direkt på galoppen. Kände med en gång att Bettan inte hade lust att galoppera genom kroppen idag. Så fick börja med att göra en miljard övergångar och se till att hon tog skänkeln framåt. Vilket är lättare sagt än gjort, när hon tycker att det blir jobbigt så går hon hellre lite åt sidan än rakt genom kroppen och det spelar bokstavligt talat ingen roll vad jag gör, hon lyssnar inte ett enda dugg på mig! Så vi fick helt enkelt börja med grunderna idag. Men det var ett smart drag för sen kunde hon galoppera helt godkänt iaf! Problemet är att hon lutar lite inåt (för att slippa jobba rakt genom kroppen!) och det blir väldigt svårt att vara noggrann och precis med henne då. Men en miljard små volter i stora volten senare så blev hon riktigt bra!

I traven gjorde vi väldigt tvära skänkelvikningar, så att hon måste lossa lite i sidan, det tyckte Bettan var blä, men shit vad fin hon blev sen! Kul att traven har gjort så stora framsteg, men skulle gärna vilja få till galoppen nu också. Men som någon smart människa sa: Rom byggdes inte på en dag. Utan nu får vi nog slita riktigt ordentligt 7 dagar i veckan för att komma någon vart. Men vi ska klara det!

Förhoppningsvis får jag mitt spikmattetäcke imorgon också och då hoppas jag på ännu mer skillnad!

Nu kryper jag ner i soffan en stund innan det blir middag och sen stallet igen!


Världens bästa sessa!

Trots den kalla kvällen fick Bettan sig ett ordentligt pass i ridhuset med kandaret. Jag rider ju inte alltför ofta med det, men känner att det är bäst att träna lite med det på också nu när vi förhoppningsvis ska slippa tävla de låga klasserna iår..
Gjorde mycket sidvärts i skritt, hon måste bli lite kvickare där och inte fastna åt sidan eller bli stum i handen. Så det blev mycket fram och tillbaka, rumpan in och ut osv. Tog sen galopp med en gång. Jag upplever att hon blir mindre spänd om man hoppar över traven i uppvärmningen och tar den efter galoppen istället.
Vi försökte hitta en bra rytm med bra form och kunna lägga volter samt rida rakt. Lättare sagt än gjort, men tyckte att jag fick till det helt okej ändå. Då la jag in lite övergångar till skritt och då ville Bettan bara kräkas, framförallt i vänster varv. Ta i med vänster bak och stoppa in den under sig var sådär kul, men jäklar vad bra det blev de få stunderna hon släppte!

I traven sen var hon väldigt energisk utan att bli spänd, men det kändes definitivt inte segt. Gjorde lite övningar som Timo gav mig till Milano. Att samma övning kan vara så himla mycket svårare på Bettan som på pappret borde göra det bättre dessutom. Jag vände in från c, diagonal sluta och vid långsidan direkt över i öppna som avslutades med en 10m volt, vände in på en förvänd hörnlinje i ökad trav och direkt in i förvänd öppna när jag kom ut till långsidan och sen vände jag på steken. Hemskt bra övning när man hela tiden måste rida. Hon kändes ganska fin i övningen, lite väl stel i sidorna dock så det måste övas bort!

I galoppen gjorde vi så att jag fattade galopp i slutet på långsidan, vände in från a och gjorde skänkelvikning så att jag kom ut i samma varv och avslutade med en 10 m volt, bröt av till trav innan hörnet och travade kortsidan och långsidan ner för att sen fatta ny galopp igen. Åt höger gjorde hon riktigt bra fattningar från trav. Dock blev skänkelviknigen och volten en mindre katastrof. Hon blev spänd bytte galopp och bara muppade sig, men jag gav mig inte och det lönade sig! Hon blev riktigt fin i slutet och kunde då till och med göra en liten ökning för att sedan samla ihop och göra en volt.
Hon var verkligen jättefin när jag travade av!

Så nu blir det fokus på mjukgörande övningar och kunna hålla farten i dem. Sen tror jag att det mesta kommer att lösa sig självt ganska bra. Men det kommer definitivt att bli en hel del slitande för att nå vårt mål. Men det är hon värd. Prinsessan af Herrhamra!


Släppa ut tottisarna.

Kom just hem efter utsläppet, jag gör ju det 3 dagar i veckan och sen när jag har helgen såklart. Man har ju alltid sin lilla rutin och när minsta lilla grej blir galet så känns det som att det tar tusen år. Är man kontrollfreak eller!? Det kan ju vara allt från att hinkarna inte står där dom ska, att grimmorna hänger ut och in eller att grindarna har trasslat. Varje liten grej blir ju ett störningsmoment och jag vet att det kanske är töntigt, men man blir verkligen galen när det inte bara rullar på. Kan tänka mig att folk som jobbar på kontor blir precis lika tokiga om det alltid är någon som går och röjer runt på deras skrivbord..
En sak som jag verkligen ogillar är hästar som inte kommer till dörren när man ska sätta på grimman. Oftast står man med en annan häst utanför och vill helst inte gå in i boxen, utan man vill snabbt och enkelt bara kunna dra på grimman och gå ut. Detta är ju självklart ingens fel, men Gud så jobbigt det kan vara ändå!
Nej nu är det slut på gnäll och så ska jag slänga i mig lite frulle. Idag är det fredag och jag slutar kl.15, så himla skönt!


Världens bästa arbetskamrater!


På banan igen

Jag låg sjuk i typ en vecka och då kan man tycka att jag hade tid att blogga, men i ärlighetens namn så sov jag i stort sett hela tiden..
Den här veckan har varit grym! Även om jag självklart saknar Anna (som är k Thai), så har Emma praktik hos oss och täckt upp platsen grymt bra! Vi jag varit så effektiva att jag nästan blir rädd för mig själv!
Idag hann vi med 11 hästar totalt. På arbetstid! Då hade vi även ansy med oss på morgonen och hjälpte till med stallet, men ändå. Grymt nöjd är jag!
Såhär såg dagen ut.

Socka: fick ett pass med övergångar i ridhuset. Seriöst, det var det enda vi gjorde. Socka blev lite förvånad när hon behövde bära sig själv. Det som jag tycker är svårt är att man vill gärna hjälpa hästen att göra rätt, men då blir det ju oftast fel. Så idag fick jag koncentrera mig på att det är socka som ska springa och inte jag. Tyckte hon kändes fin, bästa gången hittils och hon är väldigt arbetsvillig. Så vi var nog nöjda båda två! Det känns att hon är välriden, men lite ringrostig!

Ivana: jag har sagt det förut och jag säger det igen. Hon är kärleken i mitt liv. Jag är så tacksam över förtroendet jag fått av Elisabeth och hon har en så sjukt fin häst! Idag kunde vi börja fokusera på att få upp formen lite och hon gör det bitvis bra, men emellanåt kryper näsan in lite väl mycket. Men med tanke på att hon inte accepterade att man tog i henne när hon kom tycker jag att hon är grym! Vi tränade lite fattningar och det blev bara en fel! Bara en av typ 20 kanske! Dessutom gjorde hon de åt höger så bra att jag började garva. Så ambitiös att hon nästan blir lite övertaggad, men idag kände jag att vi kunde utnyttja den energin istället! Grymt fin häst som sprider glädje.

Amber: dagens guldstjärna går till Amber. Den absolut coolaste hästen jag mött. Tror att det har varit sjukt bra för henne att bli sent tagen, bara få hänga på hela tiden och inte för mycket puttinutt. Hon är stabil, snäll och klok. Linade henne med inspänningar och hon var så himla fin. Lagom energisk och lydig. Ibland vill hon inte sakta av riktigt, men hellre en häst med framåtbjudning! Hon har haft lite svårt med galoppen men idag gjorde hon det hur bra som helst. Avslutade med att hänga lite på henne. Kanske verkar oseriöst, men jag håller i henne själv och hänger på henne och hon bara står. Nosar lite i backen, tittar bak på mig och står och blundar. Normal!? Nej, men sjukt snäll. Nu ska tömkörningen påbörjas och sen är det nog bara tuta och köra!

Mersan: Emma skrittade henne för hand i ca 25 min. Nästa vecka ska hon få börja jobba på lina!

Zinni: Emma skrittade även honom för hand och nästa vecka är planen att han ska jobbas lite mer ute i skogen.

Delta och Silver: vi red ut. Delta var riktigt fin idag! Trampade på som aldrig förr i traven och var bara världens sötaste.

Maggie: Emma red dressyr.

Mulle: linade honom till att börja med. Det kändes som att han inte riktigt jobbade genom kroppen så jag valde att hoppa upp och känna på honom. Första gången jag satt på honom då jag känner mig lite väl stor. Men tror att vi får göra så att han värms upp på linan och sen kan jag avsluta med att rida i 10/15 min. Han kändes lite oriden och inte riktigt med på noterna när jag bad honom jobba rakt genom kroppen. Men han skiner till emellanåt och det kommer att bli en superponny med rätt ridning! Så när Anna kommer hem börjar operation Mulle på allvar! Det kändes väldigt skumt att sitta på en sån liten häst, kunde ju typ använda mina armar som tyglar och hålla direkt i bettet istället, haha!

Milano och Chivas: fick sig ett lite kortare pass ut med mycket trav. Milano kändes grymt fin faktiskt! Tog för sig lite dåligt pga det hala underlaget, men annars väldigt reglerbar och lydig. Han är så sjukt snäll att rida ut på dessutom, han tittar inte på något och jag känner mig 100% trygg. Perfekt ledarhäst kommer han bli på turerna sen. Imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset och på lördag vankas säsongens första tävling, otaggad jag är då!

Har precis ätit potatis och purjo soppa och ska nu ta en kopp av det goda och sen ska Bettan få svettas lite! :)


RSS 2.0