Onsdag

Idag är en bra dag, jag vet faktiskt inte riktigt vad som hänt, men jag känner mig gladare än på länge. Jag känner mig mindre trött och bara mer pepp på livet helt enkelt! 

Började med att mocka en timme. Sen tog jag med mig krabban och Anna tog Levin och fick bort till ridhuset. Jag linade en stund först och han var så himla fin verkligen! Sen skulle jag hoppa upp och vi fick ha en liten diskussion om att man faktiskt kan stå still vid pallen. Efter lite övertygelse så stod krabban snällt kvar. Tycker det är otroligt viktigt att inte börja slarva redan där. Säger jag att hästen ska stå still vid pallen så ska den göra det. Går den iväg när jag hoppar upp så har hästen redan vunnit där!
Sen var krabat så jäkla bra! Vi travade mycket och la stora volter och vände snett igenom om vart annat. Helt utan problem verkligen! 
Provade även på lite galopp idag och först tyckte han att det var väldigt onödigt och kröp ihop och saktade ner bara jag tänkte galopp. Men jag gjorde ingen stor grej av det och red bara på framåt och sen var det inga problem alls! 
Det kanske låter larvigt att göra såhär lite och ta små steg när han faktiskt redan är inriden. Men jag tycker att det är betydligt mycket viktigare att hästen känner förtroende för människan och att den känner sig lika nöjd som mig efter passet, Dessutom har ju krabat varit skadad och även om han såklart är friskförklarad finns det ingen mening i att överanstränga honom! Bättre att ta allt stegvis. 

Hann även med att ha en lektion för fyra glada ryttare innan lunch.

Efter lunchen fixade jag lite i stallet och sen var det dags för Emelie och Amanda att rida sin första ordentliga hopplektion. Amanda får bjuda på tårta nästa gång, men annars gick det hur bra som helst. Så himla roligt med så ambitiösa tjejer och även att få se att våra hästar är så himla snälla!! 

Tog sen in hästarna och skulle ha nästa lektion direkt efter. Men våra lampor på ridbanan dog av någon märklig anledning och då vi skulle hoppa så kunde vi inte vara i ridhuset.. Så lektionen fick bli framflyttad till morgondagen i dagsljus.. 

Har hunnit med att städa lite hemma, käka middag och chillat lite i soffan. Nu ska jag bege mig mot stallet och dom Milano ska motioneras. Hoppas på att han är kung idag..! 

Och dagarna går..

Fy vad snabbt dagarna försvinner.. Man går upp och det känns som att det kommer att bli en lååång dag, men vips så ligger man i sängen igen för att släcka ögonen.. 

Igår red jag på krabban på ridbanan. Hade med oss Levin som kunde agera ledarhäst när krabban glömde bort att man kan gå framåt! Hade faktiskt ett litet spö också som jag kunde dutta på bogen för att han skulle förstå vad han skulle göra. Så grymt nöjd med honom! Vi kunde verkligen rida runt ordentligt och han lyssnade bra, även om han nog kör lite med mig. Men jag försökte vänligt men bestämt förklara att det är jag som bestämmer och det accepterar han! Då denna vecka är rätt fullbokad med jobb så kommer det nog bli lite blandat Ridning på banan och jobb från marken, då jag och Anna inte alltid kommer kunna vara helt synkade hela tiden. Men nästa vecka ska vi rida ut och det tror jag kommer göra susen för honom!! 

Hann såklart med en hel del andra hästar också och en lektion. Men fullt ös och regn. Så var ganska trött när jag kom hem.. La mig i soffan och inväntade stormen Simone, som faktiskt blev en besvikelse.. Det började blåsa och regna som aldrig förr och sen försvann Simone lila fort som hon kom.. Men skönt att vi kunde vakna upp hemma på gården ändå!! 

Idag gjorde jag stallet på morgonen och sen väntade en tur till Söderköping. Vi hade hoppats att detta var det slutliga besöket med denna tand, men det började dessvärre forsa var ur näsan på Bettan i fredags. Och som vi misstänkte var det rejält infekterat och gick inte riktigt att behandla som vi ville.. Så nu är det antibiotika, rheumocam och slemlösande som gäller och sen ett nytt besök den 25/11. Kul.. 
Så himla typiskt då hon känts riktigt fin att rida ända fram till innan helgen, då hände det något och nu är det bara motion som gäller. Inget hårdare arbete fram till återbesöket.. Så himla tråkigt faktiskt.

Avslutade kvällen hos farmor och farfar med min kusin Alfred. Vi hade tacokväll, spelade yatzy och bara myste. Underbart! 

Har nu fixat klart våra Hubbe-filmer ock dom kommer upp senast imorgon. 
 
God natt!




Don BÄSTA Milano!

Två dagar av träning med världens bästa tränare och världens bästa häst. Jag är så sjukt nöjd och även om det finns mycket att jobba på så har vi verkligen tagit ett stort kliv framåt. Men det får jag bara leva på till imorgon, för sen är det bara att börja kämpa på som sjutton igen. 

Jag fick faktiskt beröm för att min sits har blivit bättre, dock har jag börjat med den fula vanan att ha handen lite för högt. Men ändå kul att allt slit ger resultat! Blir fortfarande lite för långdragen i mina tygeltag och mima fötter ser förjävliga ut när jag rider. Men rom byggdes inte på en dag! 

Milano har verkligen skött sig kanon och jag tror aldrig att han gått så bra som dessa två dagar. Men när jag ser på filmen så kan jag verkligen se att det finns så sjukt mycket mer i honom. Så det ska jag lyckas plocka fram, punkt slut. 

Jag håller på att redigera både min och mammas film och det kommer att komma upp inom kort. 

Nu är det bara att hoppas att den tyske mannen hittar tillbaka till Sverige snart igen! 




Onsdag

Fy vilket väder det var på förmiddagen idag.. Men skönt att regnet slutade piska mot min stackars kropp efter lunch! 
Har iaf hunnit med 5 hästar hittills och nu ska magsäcken fyllas på med kaggsmet och sen ska sist hästen ridas.

Chivas fick gå sitt första pass i ridhuset då regnet verkligen öste ner. Anna linade Mulle samtidigt. C kändes riktigt fin idag. Har inte ridit dressyr på honom på väldigt länge och det är kul när det går framåt! Han kändes mycket mer som en hel häst idag och det gick att hålla honom kvar mellan hand och skänkel under i stort sett hela passet. Kul!

Amber fick springa på töm och gjorde det med bravur idag. Så jäkla fin hon är. Man glömmer lixom bort att hon bara är en liten bebis ibland..! 

Krabban fick först springa en stund på linan ock var riktigt riktigt fin där! Sen svingade jag mig upp i sadeln och krabat var verkligen supersnäll! Skrittade i båda varven, gjorde halt och fram i skritt igen utan problem. Tog sen även först trav i höger varv och travade två hela varv utan problem. När jag sedan skulle byta varv tyckte krabban att vi vad klara. Men med lite övertalning kunde vi fortsätta och när vi hade travat lite åt vänster gjorde jag ett par skritt-halt och sen nöjde jag mig. 
Planen är att denna vecka köra på såhär och nästa vecka kunna rida ut, tror att det kommer bli betydligt lättare! Och han är ju van vid att ha ryttare på ryggen så det ska inte vara några konstigheter!

Mersan fick även hon springa på töm då jag hade lite knappt med tid. Men hon gjorde det sjukt bra och det var riktigt roligt att se henne jobba idag. Är så otroligt glad över att få vara en del av hennes liv!

Efter insläpp fick Milano sig ett pass i ridhuset. Gårdagens känguru-soppa visade sig vara grym för dagens Ridning. Han var så sjukt jäkla fin alltså. Kan inte beskriva med ord! I början kändes han lite matt i kroppen, men när han var varm var det bara att tuta och köra. Han gjorde fina skolor i trav, hade fin framåtbjudning och var bra i formen! 
Galoppen var ännu bättre. Förvända kändes riktigt bra, han är ju väldigt stadig där jämt, men idag satte han verkligen in baken under sig! Då blev det ju helt plötsligt lätt att göra enkla byten också..! 
Avslutade med några galoppökningar och vågade rid på riktigt ordentligt för att sedan komma tillbaka lika bra. Jag bara log alltså, behöver inte säga mer än så! 

Nu är laxen klar, så ska slänga i mig födan och sen rida prinsessan!

Jo men så här rullar det på..

Grymt bra på att uppdatera.. Eller nej, men livet rullar på som vanligt. 

V.43 nu, inte ens 10 veckor kvar på dethär året. Var har 2013 tagit vägen lixom!? Känns som att det precis var sommar... 

Levin, delta och Maggie har nu iaf blivit av med en hel del päls och då passade jag såklart även på att även frisera man och svans lite grann. Ändå ganska skönt med lite pysseldagar! Även om våra hästar verkar må mer än bra så får dom ju inte alltid riktigt all kärlek som "privat" hästarna får. Men vi försöker ju självklart att ge dom så mycket vi kan, men ibland finns det en hel del andra grejer att göra.. Då är det bra med pysseldagar! 

Krabban är duktig och jag gillar verkligen den hästen! Dock är Milano inte lika imponerad i hagen när jag hämtar in krabban istället för honom.. Men dom två har också blivit riktiga kompisar. Busar från morgon till kväll kan man ju säga! 

Milano jobbar annars på bra tycker jag nog. Ibland kan man dock tro att jag tankat honom med känguru-soppa.. Men alla sätt att aktivera bakbenen på är bra sätt! 

Bettan är både bra och dålig. Kan variera från sekund till sekund. Ibland förstår jag mig inte på henne.. Men jag känner nog att jag själv har utvecklats litegrann. Min sits är tusen miljarder gånger bättre. Hur kunde jag sitta så dåligt förut!? Men det är mycket kvar. Jag måste frikoppla mina armar från resterande del av min kropp betydligt mer. Sparkar man med benet så måste man ju kanske inte hänga i handen samtidigt.. Men jag har nu iaf insett mina fel och vet vad jag ska jobba på. Det är bra! 
Dessutom fick jag idag bevis på att jag blivit starkare. Bettan kändes först bra, sen katastrof och jag var sjukt nära på att hoppa av och sätta mig och tjura i ett hörn.. Tog ett varv på lång tygel och kunde ju sen faktiskt fortsätta rida ordentligt. Förut hade jag bara blivit förbannad. 

Nej, nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund och sen sova. Hoppas att lilla huset på prärien inte blåser bort under natten!





Bra onsdag!!

Hade ju sovmorgon idag och det var verkligen behövligt! Man blir ju lite trött av att alltid vara i stallet.. Så passade på att chilla hela förmiddagen! 

Hann iaf med tre hästar innan det var dags för insläpp. 
Levin fick gå ut med Anna och Nils. Dom tyckte det var väldigt roligt och fick galoppera på ganska mycket. Så roligt att Levin orkar hålla en "normal" galopp hela tiden nu. Förut var det bock, sen blev det sken och nu har han äntligen hittat rätt! 

Krabat fick komma ner på ridbanan, linade först en stund och han var riktigt fin idag! Blev lite grinig när jag tvingade honom att galoppera på ordentligt, men det gick över lika snabbt som det kom! 
Sen kom Anna ner för att hålla i krabban när jag skulle rida. Hoppade upp och red på linan runt Anna först. Han var lite fundersam och fattade inte riktigt vad vi ville, men med ett bra samarbete mellan mig och Anna gav honom bara ett alternativ, att gå framåt och då kom han ihåg att han faktiskt kunde detdär! Så efter ett tag släppte Anna mig och jag kunde skritta runt lite själv med hjälp av Anna i början. Man känner så tydligt när dom väl förstår vad man vill, får lite eget driv i steget direkt. Så när jag kunde skritta helt själv i båda varven tog jag även lite trav och det var inga som helst problem! Så himla roligt att det går bra!! 



Avslutade med att lina Mulle och han var pigg idag. Så fick galoppera en hel del och blev riktigt fin!

Nu har jag käkat en utsökt apelsinkyckling pasta, delicious! Kände mig rätt skillad på att laga mat tills jag slog på junior masterchef australia på tv..!

Nu ska det ridas två hästar till innan jag får ta kväll!!

Lite lättare idag!

Livet känns lite mer åt rätt håll idag, skönt! 

Nu på kvällen var jag uppe och red. Bettan låg och sov när jag kom, så började med Milano. Han fick springa på töm och jag var glad att jag inte satt på idag! Han var lite vild. Men med en bestämd Sara på marken blev han riktigt fin! Hans bästa gångart är ju definitivt galoppen, men idag fick jag se en trav som man drömmer om. Jag har verkligen en jätte jätte fin häst, måste bara lära mig att rida lika bra som han är, men det lär ta ett tag. Men så otroligt häftigt att se kapaciteten i honom, det ger mig hopp! Planen nu är att tömköra lite intensivt, jag blir ju betydligt tuffare när jag står på marken när han visar sina skills! Ska även be Timo hjälpa mig med detta, då jag har hört att han är grym på sånt och det är definitivt inte jag! 

Red även Bettan och hon är ju som hon är. Bitvis kanon, bitvis svinspänd. Tycker ändå att jag kom åt henne ganska bra idag. Så fort hon släppte stödet eller hängde i handen så duttade jag till med spöt så att hon tvingades att använda sina bakben. Vilket gav resultat. Dock blir hon väldigt stum i höger mungipa, men det känns som att det är vänster bakben som inte riktigt hänger med. 
Kunde till och med sitta på arslet ordetligt i galoppen och blev inte åksjuk av det! Det låter konstigt kanske, men alla som har ridit på Bettan vet att hon är allt annat än lätt att sitta på i galopp.. Till och med Hubbe sa att han ville kräkas efter första gången han satt på henne.. Men som sagt, vi tar pyttesmå steg framåt och vissa saker blir lite bättre medan andra blir lite sämre. Men vi kämpar på och så får vi helt enkelt se var vi hamnar. Allt som är svårt är bra, då lär man sig saker, punkt slut! 

Men sen kan man ju inte annat än att älska Bettan, hon är verkligen världens snällaste häst! Jag släpper alltid hästarna när jag mockar i ridhuset (om jag är själv såklart!) och ser till att som hänger med mig. Och Bettan är som en hund. Hon gick lös bredvid mig hela vägen hem till stallet idag. Stannar jag stannar hon precis bredvid eller bakom mig, aldrig ett steg framför. Hon är nästan lydigare än Arthur. Stannar hon och käkar så kommer hon när jag ropar. Kan man bli annat än glad!? Jag önskar att all kommunikation var lika lätt som då, men riktigt så enkelt har vi det inte.. Menmen, hon är bäst ändå! 

Nu ska jag ta och mysa ner mig framför ett avsnitt av revenge och imorgon börjar jag efter lunch. Alltså har jag sovmorgon, äntligen!!! 

Btw, igår red jag på krabban för första gången. Inga problem förutom att han inte riktigt förstod om han skulle lyssna på mig eller mamma som gick bredvid. Men han kan ju detdär, så det kommer gå alldeles galant!

Hela världen är uppochner.

Ibland är det bara så att verkligheten hinner ikapp. Så många känslor i min kropp för tillfället. Har ingen jäkla aning om hur jag ska hantera dom. Jag vet ingenting. Så är det. Jag vet egentligen inte vad jag känner, bara allt på en och samma gång. Ibland blir livet tokigt, inte alls som man tänkt sig. Det är svårt. Ännu svårare är att veta vad man vill. 
Jag vet som sagt typ ingenting!

Eller en grej vet jag. Jag är otroligt tacksam att världens finaste Andreas sitter här bredvid mig i soffan och kramar min hand! Det hjälper mer än man tror. Det känns bra. 

Det finns mycket man vill ändra. Man är långt ifrån perfekt. De allra flesta dagar duger man som man är. Men idag önskar jag att jag var perfekt.

Fina underbara tottisar!

Först ut för kvällen blev Bettan, vi hade sällskap av kråkan och mamma. Gramanen åkte på och Bettan jobbade på riktigt bra. Så tråkigt att hon inte kan visa upp denna sida på tävling.. Hon kändes väldigt stadig i sin form, utan att bli stark eller tung! Så jag kunde mest bara sitta där och rida med benen. Antagligen satt jag allt annat än still (det brukar vara så på Bettan..!) och rida mer med benen! 
Började med att skritta fram och göra mycket skolor, det kändes riktigt bra och hon var inte alls sådär stel i sidan som bara Bettan kan vara. 
Tog sen direkt galopp och plottrade runt lite, det kändes bra. Sen trav med mycket sidvärts, även här kändes hon fin, dock lite hastig emellanåt. 

Efter en liten paus red vi ett eller två varv på volterna med ett avbrott vid a/c för att sen göra en diagonal ökning och sedan galopp-volt igen. Höger galopp kändes riktigt bra, men hon vill inte riktigt komma lossa vänster. Inget ovanligt och det är bara att kämpa på! 
Blev hon för taggad och bara rusade gjorde jag lugnt halt innan jag fortsatte och det är verkligen effektivt måste jag säga. Riktigt kul med en bra känsla och jag ångrar inte en sekund av allt slitande med denna häst! 


Milano fick också sällskap av allbright, även han med mamma på ryggen. Milano kändes kanske lite trött i kroppen. Absolut inte seg, men lite mör lixom, ni vet ju hur det är om man har lite reningsverk. Han fick ju dumt nog vila igår efter hoppningen pga min dumma migrän, så han var nog lite trött idag. 
Så började med att plottra runt i alla gångarter i rund och låg form. Han kändes helt ok, förutom att han gärna helt oförutsägbart gör halt när det blir lite jobbigt. Men bestämde mig för att bara lossa honom lite i munnen och sen gå fram ur det och det kändes som ett smart drag idag. Inget hade blivit bättre av bråk idag. Man får ju ibland faktiskt välja sina fighter!

När han var varm gjorde vi lite skänkelvikningar, det kändes faktiskt bra idag. Han flyttade sig fint för skänkeln och fick med sig rumpan bra. Gjorde sen öppna på medellinjen, delade upp den i tre öppnor, så varannan gång blev det två till höger och en till vänster och varannan gång tvärt om. Till vänster surar han ur och stannar. Men som sagt, gjorde ingen som helst stor grej av det och tillslut gav han upp. 

Gick sen över på tre serpentinbågar i galopp med enkelt byte på medellinjen och i början blev avbrotten rätt kassa, men när jag bestämde mig för att jag faktisk skulle bryta av till skritt blev det bättre. 

Avslutade med några ökade galopper och dom blir bättre och bättre, eller jag vågar nog rida på mer och mer. Gjorde även ett byte åt varje håll och det gjorde han helt ok! Nu måste vi ju börja öva på bytena, för nästa år är det ju dags för msv b! 



Känner mig jättenöjd med kvällen och mina absolut bästa vänner. Dom gör verkligen vardagen lite lättare! <3

Onsdag och torsdag

Igår hade jag huvudvärk, som vanligt.. 
Men jobbade på rätt så bra ändå. 
Amber fick springa på töm och hon gjorde det riktigt bra stundtals. Hon var lite grinig emellanåt, men är man bestämd och rättvis så gör hon verkligen sitt bästa!

Levin fick sig ett dressyrpass och kändes inte helt bra till en början, han kom inte igenom kroppen tillräckligt bra. Och när jag sa till honom att ta i lite till så ja, då ställde han sig rakt upp i luften. Alltid lika roligt att se frambenen slå i luften framför sig.. Men eller inte! Han har rätt bra balans kan man ju säga. Men efter den lilla incidenten så blev det bättre och i slutet kändes han riktigt fin. Misstänker att han kanske var lite trött i kroppen efter hoppningen dagen innan.

Red även Nils på ridbanan och han kändes faktiskt riktigt fin! Han fick jobba mycket i galopp och med förvänd. Vilket han gärna gör lite hysteriskt.. Så red på en stor åtta i galopp och bara såg till att ha honom där jag ville och då blir han kanonfin. Men han är duktig på att smita undan..! 

Krabat fick komma bort till ridhuset för första gången och han brydde sig inte ett smack. Jag fick börja med att plocka bort hela vattenanordningen och han bara lunkade på efter mig. Skönt! Han var riktigt fin sen på linan, men det var svårt att galoppera. Misstänker att han kände sig lite instängd i ridhuset, att han inte har så mycket plats. Så var det för Milano iaf! Det blir lättare sen när man sitter på! 




Gick och la mig kl.20.30 för att bota huvudvärken, men icke sa Nicke. Ont i huvudet när jag vaknade.. Så gick upp och släppte ut hästarna och gick hem och sov en timme typ.

Sen upp och mocka och fixa klart stallet. Tog även krabban innan lunch. Vi gick bort till ridhuset även idag, men idag tömkörde jag honom. Riktigt duktig var han och han verkade tycka att det var riktigt roligt idag. Varierade volt med rakt spår och det var inga som helst problem. Kul! 

Efter lunch bytte vi ut lite lampor på vägen till ridhuset och gav ridhusbotten en omgång med välten samt skottade lite kanter. Sen var klockan redan tre och jag slutade! Hem och vila lite, klippte Arthur, städade och lagade middag. Nu sitter jag med en kopp kaffe och ska alldeles snart bege mig till stallet!




Hopp-tisdag

Idag stod det hoppning på schemat som vanligt. När jag mockat, sopat och spånat så släppte jag och Timo ihop unghästarna med allbright och Milano. Det gick bra, dock motionerade dom sig själva då dom sprang runt som idioter i hela hagen, cheeky och krabban på ena sidan och allbright och Milano på andra sidan.. Men dom verkade nöjda efter ett tag och alla fyra stod och käkade hö samtidigt så det kommer nog bli en bra liten flock! 

Jag spenderade första hoppningsrundan på marken då vår beridare Angelica anlände till gården. Hon fick hoppa Nils och Anna tog mersan. Båda ponnyerna skötte sig kanonbra och det var så himla roligt att se Nils med en riktig liten hoppryttare på ryggen. Han är så jäkla fin den där lilla ponnyn! 

Alla fyra såg väldigt nöjda ut när vi var klara iaf!!

Efter lunch fick vi sällskap av soffan, så hon hoppade Maggie, jag Levin och Anna silver. Även dessa tre skötte sig bra. Levin var mer än pigg, men ändå hanterbar. Det är så himla roligt med all hans energi och framförallt när man lyckas få honom att använda den på rätt sätt! Idag tog han sig an alla utmaningar på absolut bästa sätt och fick till några grymma språng! 


Näst på tur var Bettan och chivas (soffan red!) tur. Bettan var riktigt pigg och glad över att äntligen på hoppa igen! Men tyckte att jag själv red mycket bättre fram till hindren idag. Sen i själva språnget glömmer jag helt bort att jag sitter på ett levande djur med helt egen vilja och att man måste rida för att kunna reglera farten. Så det måste jag definitivt bli bättre på! Snart måste Angelica vara med och gnälla lite på mig när jag hoppar henne, behöver verkligen lite råd där alltså! Men Gud vad kul det är att hoppa henne, även om det är sjukt jäkla svårt. 


Sist ut var Milano och allbright (soffan red fortfarande!). Milano kändes som sist lite loj och fattade inte riktigt grejen. Han tar sig ju över, men det är mer för att jag ber honom än av egen vilja. Men jag vågade rida på lite mer ordetligt från början idag och mot slutet verkade han tycka att det var riktigt roligt! Han galopperade på väldigt bra och kändes reglerbar, vilket är riktigt bra träning för dressyren. Han hoppar ju med i det syftet att det är bra med varierad träning samt att det kommer stärka honom. Medan Bettan mer hoppar för att hon är jäkligt grym på det! Ja ni fattar väll skillnaden!? Känner mig iaf nöjd med Milano, han är duktig och gör sitt bästa även om han inte har så mycket erfarenhet.


Nu är jag redan taggad inför nästa tisdag!

Bettskipetski

Red på ranchen med Bettan idag. Satte på gramanen. Jag ska nu koncentrera mig på att få henne bra på vanliga tränset och då kommer gramanen få rycka in som hjälp emellanåt. Med tanke på att även Hubbe sa att hon är stark för honom så kan ni ju gissa vad hon är för mig!? 

Tidigare har jag ju helt ratat gramanen på henne för att jag har bara tyckt att hon blir starkare. Men jag måste också våga lätta ur den och bara ta till den när det verkligen behövs. Väldigt svårt måste jag säga och jag tror att det är många som använder den på "fel" sätt. 

Men idag kändes hon riktigt fin till en början. Började med att galoppera och hon kändes lite spänd, men ändå helt ok. Rullade på lite i plotter galopp och tillslut blev sprången rundare och starkare! 
Pausade en stund och tog sedan tag i traven. Vilken energi hon hade idag, mer av det tack! 
Gjorde mycket öka/minska vilket hon gjorde riktigt bra! Ökningarna var grymma och jag lyckades även få tillbaka henne utan att bli stark och hon blev inte spänd. Tog då ioförsig hjälp av en liten volt, men bättre det än dragkamp! 

Gjorde även lite öppnor vilket kändes bra! Kunde hitta tvättning och böjning och sen trycka på ur det. Kul! 

Tog sen lite galopp igen och då kändes hon ännu bättre ända tills jag fick för mig att göra några byten. Då jäklar blev Bettan piggelin! Men jag bröt då bara av efter bytet och fattade ny galopp, vilket gav ett ganska bra resultat! Bytena gjorde hon ganska okej, förutom att hon gärna drar iväg lite grann.. Men det är bara att nöta på! Ska försöka lägga in lite byten nästan varje dag, så att det inte blir en så stor grej av det hela. För efteråt blev hon verkligen spänd.. 
Men fick tillslut en hyfsad känsla och då travade jag av. 

Ändå väldigt nöjd med detta pass, men oj vad jag får mycket gratis på min andra häst. Eller så har Bettan helt enkelt gjort mig till en betydligt bättre ryttare. Eller kanske är det lite av båda, vad vet jag!? 




Och så var det måndag igen!

Fasen vad helgerna går snabbt alltså! Och nu är min helt lediga helg för denna månad slut.. Menmen, jobba bör man annars dör man! 

Hann lina både amber och mersan innan lunch. Amber hade helt glömt bort att hon hade haft inspänningstyglar på sig förut, så hon var rätt muppig, men blev helt ok efter en stund iaf! 
Mersan däremot var riktigt fin idag! Fick galoppera på rätt mycket och tog verkligen i. Riktigt riktigt fin var hon! 

Efter lunch var det krabats tur. Han fick på sig min hoppsadel och brydde sig inte det minsta om det, skönt! Gick ut till ranchen även idag, han är mycket mindre öm, men fortfarande lite, så det känns betydligt snällare att vara där! 
Han var riktigt fin idag, accepterade inspänningarna mycket bättre och fick jobba mycket skritt-trav. Han blev alldeles svettig och i slutet märkte man att han var lite trött, han kämpade verkligen dom sista stegen! 

Hann även med att lina Mulle innan kl.15. Sjukt bra var han verkligen! Gjorde så grymma fattningar att jag bara stod och log. Så himla kul att få se hans fina framsteg!

Vid tre red jag och mamma ut på grabbarna grus. Så att dom fick röra lite på sig efter gårdagen. Som alltid var Milano väldig pigg och glad. Skönt!

Sen skulle hästarna in och nu häller jag i mig en kopp kaffe och ska strax gå upp och rida Bettan! Hoppas hon sköter sig.. 

Kvällen kommer sen spenderas i nynäs med Andreas!! 

Åter igen en lyckad tävlingsdag!

Så himla glad över min underbara, fina häst! Idag var det Botkyrka som stod på schemat och idag var typ hela herrhamra ligan där, riktigt roligt verkligen! 

Inledde med en la:3 och det blev lite kort framridning, men det gjorde verkligen ingenting för don Milano, är man kung så är man lixom! 
Inne på banan kändes han sjukt bra, bästa tävlingskänslan i hela mitt liv. Inga direkta missar, inga tjurigheter, bra tryck och hög form. Slutade på hela 72% och superfina ord från domaren. Så kul att faktiskt få känna sig duktig ibland! Slutade på en första plats även idag och tvåan hade 69%, så det var inte bara tur idag. Behöver jag säga att jag är nöjd? 

Mamma skötte sig fint inne på banan även hon, men allbright var lite larvig och knäpp.. Så efter två felridningar tycker jag verkligen att hon ska vara nöjd! 

Mamma fick starta på min tid i msvC, då det annars hade blivit väldigt knappt om tid, framförallt eftersom att hästarna inte skulle få se varandra!! Betydligt bättre insats i denna klass och jag måste få säga att här var det väldigt snålt med poäng!! Men hon är cool min mamma, har haft ett sjukt långt tävlingsuppehåll och nu mes-startar hon inte, utan kör på och gör det sjukt bra! 40+ och debuterar msvC, inte alla som vågar göra det inte!! 

Sen var det timos tur på en ordentligt spänd falconi. Ingen av oss tycker dock att han var sådär svin mycket bättre än mamma, men lyckades skrapa ihop ganska mycket fler poäng. Han slutade på 61,7% och det ska han ändå vara nöjd med på tanke på att knäpp falconi är som han är. Det är tur att husgafveln sitter på! 

Sist ut var det min tur. Milano var inte jättetaggad sådär 6 timmar efter första start. Så var lite tjurig på framridningen, men jag försökte ignorera det och väl inne på banan så mesred jag lite i skolorna.. Men i övrigt kändes han fin. Lite bättre ändå i formen, men inte riktigt samma självklara bjudning som i första.. Tycker att det var stadigt och jag vågade rida på riktigt bra. Dock lyckades jag glömma bort vilket program jag red och drog på mig en felrdining, vilket kostade mig placering i denna klass. Utan den hade jag kommit 7a istället för precis utanför. Men sånt är livet och vi fick ju komma hem lite tidigare! 
Slutade här på 64,86% och det känner jag mig verkligen nöjd med!!

Tanken var att detta skulle vara årets sista tävling, men tjyvanmälde mig till sorunda i november. Så om vädret tillåter så ska jag starta en La:1 där. Och förhoppningsvis så är det Milanos sista la också. Nu siktar vi mot stjärnorna och ser var vi hamnar! 




Ett litet inlägg om tävlingssäsongen 2013 kommer att komma upp inom kort!

Ännu en fullspäckad dag

Idag fick krabat komma ut på ranchen, han fick nya fötter igår, så var lite öm idag.. Så tänkte att jag går ut på gräset, där är det ju mjukt! Och då ömmade han inte alls! Började först att låta honom springa av sig lite. Han verkade inte bry sig alls om att vara på ytterligare ett nytt ställe eller att det stod massa konstiga hinkar osv uppställda runt omkring. När han hade rastat av sig så satte jag på ett par väldigt lösa inspänningar. Och det tyckte Krabat var sådär kul.. Nu var dom ju verkligen lösa och ingenting han borde dö av, så jag bad honom vänligt men bestämt att gå framåt och efter lite övertalning var det inga problem. Han verkade dock tycka att idén med inspänningarna var rätt jobbig, så det kommer vara fokus nr 1 nu. Att han verkligen accepterar att ha dom på sig och känna sig tillfreds med det. Vi höll inte på allt för länge, utan jag nöjde mig när krabban (som vi bara råkar kalla honom!) kändes hyfsat avslappnad!

Mersan fick sig ett dressyrpass, som varje torsdag! Hon tyckte att jag var asjobbig idag! Hon fick göra mycket skolor och hon är ju ganska kompakt i kroppen och då blir det ju lite jobbigt att böja sig.. Men hon blev fin efter lite slitande och som vanligt är hon världens bästa!

När jag slutat jobbet var det dags för en träning för timo. Idag var Milano arg, jäklar vad arg han var.. Jag är fan fortfarande lite chockad över hur dum han var!
Det blev ju då väldigt mycket problemlösning och försöka övertala monstret att det är jag som bestämmer! Emellanåt var han riktigt fin och vi kunde press honom lite längre idag, så jag får ändå känna mig nöjd. Men himla tråkigt att han ska vara så himla tjurig.. 

Sist ut för dagen blev Bettan. Vi hann rida precis innan mörkret kom. Råkade prata i telefon hela passet, så det blev väll sådär seriös ridning. Men hon kändes lite bättre ön sist, så då får man helt enkelt vara nöjd. 

Har spenderat kvällen med att chilla, prata i telefonen, kolla på debatt och städat lite. Nu blir det sängen, ögona går i kors..!

Onsdag

Har haft migrän hela jäkla dagen, jag orkar inte med detta!

Milano kändes okej idag. Jag red ju inte såvärst bra ridning och huvudvärk är inte den bästa kombin tyvärr.. Han var dessutom säkert lite trött i kroppen efter igår, så vi körde lite grundridning idag. Rund och låg form och massor med övergångar. Han kändes ändå helt okej med tanke på förutsättningarna jag gav honom! 

Fixade sen lite allt möjligt i stallet innan jag gick ner och hämtade in krabat. Han har fått boa in sig ett par dagar och nu är det dags att köra igång! Han var väldigt snäll i stallet, trots att en mycket ledsen cheeky sprang runt och skrek i hagen.. Han fick sig en ordentlig rykt och lite fix av man och sådär. Han verkade verkligen uppskatta att stå och mysa lite grann! 

Safade sen lite och tog in honom i boxen när tränset åkte på, hade ju ingen aning om hur han skulle reagera. Men det var nemas problemas! Men han har nog växt lite sen han hade tränset sist, för jag fick länga sidostyckena en hel del! 

Vi begav oss sen ner till ridbanan där han fick springa av sig lite på linan. Till en början hade han helt glömt bort vad ptroo betydde, men efter lite övergångar så fattade han direkt vad han skulle göra. Han var lydig och snäll. Så det känns jätteskönt och vi hoppas på att han fortsätter på detta spår! 

Hade sen en lektion med Josefine och Johanna som kommer att rida delta och silver två dagar i veckan under höst/vinter/vår. Superduktiga var dom!

Tog sen in hästarna och nu ligger jag i soffan och måste egentligen hoppa in i duschen, ska på middag hos farmor och farfar med syrran. 

Vore kul om huvudvärken kunde försvinna nu, dock tycker jag att den bara blivit värre under dagen. Inte mycket som är bra med mig inte!!




Aldrig vila!

Igår stod hoppning på schemat, äntligen kör vi igång igen!

Först ut var Mulle och chivas. Dom tyckte att det var sjukt kul och taggade till ordentligt! Chivas kändes riktigt bra, han vågade verkligen hoppa ordentligt, det gäller att man bara vågar rida på, då löser han det mesta själv!

Sen bjöd jag på lunch hemma hos mig, ytterligare en anledning att älska hoppdagarna!

Efter lunch tog vi Nils och delta. Även dom sjukt duktiga! Delta kändes lite seg till en början, men kom igång bättre efter en stund. Hon är lite svår, men löser alla problem på sitt egna lilla sätt!

Sen Levin och mersan. Levin var så sjut jävla bra idag! Allt bara klickade. Jag tror att han hunnit smälta allt från förra terminens hoppning och idag gjorde han allt klockrent! Visst blev han taggad, men tog ändå för sig och galopperade framåt istället för uppåt. Sjukt nöjd efter det passet!

Sist ut var Milano och Maggie. Milano fattade inte riktigt vad jag ville först. Han hoppar snällt, men gör det mer bara för att jag ber honom. Efter en stund ökade jag på tempot lite och då hoppade han faktiskt riktigt bra. Så nu har jag och Angelica kommit fram till att han ska få hoppa en gång i veckan och verkligen få lite rutin och få honom att förstå vad allt går ut på! Jag tror att det är ett sjukt bra sätt att få igång baken på honom!

Efter jobbet red jag Bettan på ranchen. Slängde på kandaret. Hon kändes bättre än väntat, men långt ifrån bra. Hon kändes stel och tråkig, men glänste till i galoppfattningarna och de diagonala slutorna vi gjorde. Det blev väldigt mycket lösgörande arbete i alla gångarter. 

Slängde sen av henne grejerna och bytte häst. Han nästan rida innan det blev mörkt. Jag fick lov att vara beridare åt mamma då hon skulle på möte. Allbright kändes pigg och stark. Så en miljard övergångar. Så fort jag kom åt honom skenade han baklänges. Blir alltid lika förvånad över hur snabb han är.. Men mot slutet kändes det iaf lite bättre och jag hoppas att passet gav någonting iaf!

Avslutade kvällen med en pw runt ören med Angelica. Sjukt mysigt!!

Idag har jag haft sovmorgon. Vaknade med huvudvärk såklart.. Nu ska jag rida Milano innan jag börjar jobba kl.13.30. Får sällskap av mammis, kul! 

Får se vad vi hittar på på jobbet, men
Krabat ska få göra något kul iaf!

RSS 2.0