Söndag

Idag var en bra dag. Vaknade runt halv tio tiden, gick upp och ut en sväng med arthe, chillade lite framför glee och käkade frukost. Sen var det dags för arthe att bli klippt. Han har ju varit så sjukt långhårig senaste tiden och då blir han så himla tovig. Så det var verkligen dags. Han blev faktiskt riktigt fin, men jag förstår inte hur det kan finnas så mycket päls på en så liten hund! Jag kunde tillverka en ny Arthur när jag vad klar.
Sen gick jag upp till stallet och putsade tre träns innan jag åkte upp till Angelica för en lunch. Så roligt att träffa henne igen, det var ju ett tag sen nu och som vanligt så försvinner tiden blixtsnabbt och klockan blev mycket.
Det var dags att åka hem och byta om för att sen gå upp till stallet. Putsade två träns till och sen red jag Bettan.
Hon skötte sig helt okej, lite för spänd och ibland blir hon nästan okontaktbar, men efter mycket sidvärtsrörelser och övergångar blev det lite bättre. Tränade också på vår älsklings övning, flytta ut rumpan på volt.. Men när jag är noggrann så blir det bra, nu måste bara jag lära mig att rida! Fick kämpa mycket idag och ibland var jag nära på att ge upp, men precis i de lägena så bjuder hon på några kanonsteg! Red dessutom utan stigbyglar idag, så att jag skulle vara tvungen att sitta ordentligt. Måste lägga in minst ett pass i veckan per häst utan dom!
Bettan blev lite väl spänd emellanåt så avslutade med att trava på serpentinerna varv efter varv för att verkligen lossa henne och se till att hon stannade kvar även i varv bytena samt att hon inte bara ska dra iväg i traven utan att hon faktiskt även kan trava lite lugnt. Tillslut kändes hon väldigt avslappnad och då slutade jag!

Milano fick sig också ett dressyrpass, han var lite jobbig idag och ville helst inte vara rak. Så jag gjorde kanske en miljard övergångar och tillslut kändes han fin. Då la vi in lite ryggningsövningat och då blev han rätt tjurig, men gjorde en bra iaf och då nöjde jag mig. I galoppen fokuserade jag på att ha honom mellan hand och skänkel och där kändes han riktigt fin! Gjorde även två riktigt fina byten idag.

Sen bestämde jag mig för att rida la:3, Milano gjorde allt väldigt bra fram till galoppen. Han blev då lite spänd och galopperade inte genom kroppen. Så serpentinerna blev inte mer än godkända och mellangaloppen snett igenom blev katastrof. Antingen bytte han i någon slags form av sken eller så nitade han och sprang baklänges när jag skulle bryta av.. Han verkligen satsar på att trycka in mitt ben i väggen och man får ingen kontakt med honom.. Så efter några gånger var jag så arg att jag fick bli riktigt arg tillbaka och tillslut kunde vi iaf vända snett igenom i galopp, bryta av och rida i trav genom hörnet för att sen fatta galopp igen. Det kändes verkligen som att jag kom åt en liten känslig knapp där..! Men när han sen valde att faktiskt lyssna på mig och trava så lekte han att han var totilas. Jävlar vad han travade med andra ord. Så vi slutade på topp trots det annars ganska katastrofala ridpasset..!
Nu blir det sängen, imorgon väntar en ny arbetsvecka och så ska jag äntligen få träffa Otto!


All styrka Gud gav mig försvann

Idag sov jag till 11! Inte vanligt för att vara jag, men jag antar att alla sena kvällar i stallet har gjort min kropp lite trött. Till och med Arthe sov gott ända tills jag vaknade. Han hade hoppat upp i sängen på morgonen och låg och snarkade när jag vaknade. Söta hund!
Vi gick ut en sväng, chillade lite hemma och gick sen upp till stallet för att köra ut hö, ha en lektion och putsa lite. Det gick superbra på lektionen och jag blir alltid så stolt över mina elever! Hann dessutom putsa alla 3 kandar medan de gjorde iordning sina hästar och så fick dom bli infettade efter lektionen. Nu är det bara alla en miljard andra lädergrejer i sadelkammaren kvar. Ska försöka fixa lite med detdär imorgon tror jag!
Åkte sen upp till mamma för ett litet möte och klockan rann iväg. Sen dog jag. Jag blev trött, kände mig lite ledsen och tom, orkade inte tänka och var bara allmänt less. Vet inte vad det var eller varför det hände. Men jag orkade helt enkelt inte gå upp och rida sen.. Så det får jag ta imorgon, hästarna har ju redan vilat en dag, så nu är det bäst att jag rider imorgon!
Nej nu ska jag lägga mig och slagga faktiskt. Känner mig fortfarande alldeles seg.
 

Tack Gud för all styrka du ger mig!

Det här inlägget skulle egentligen publicerats igårkväll, men jag var så trött att jag inte kunde skriva ordentligt och typ bokstavligt talat somnade i tangentbordet..
 
Jag vet inte vad som tagit åt mig, men nu jäklar satsar jag ordentligt på min ridning. Kör verkligen på och jag känner ett driv som inte alltid funnits där. Sist jag kände det var sista sommaren på tälingsbanorna med Mersan, då var jag fan uppe varje dag innan jag gick till jobbet och red. Nu blir det istället lite senare...
 
Träffade Långa Farbrorn i stallet, så det var skönt att ha lite sällis iaf, även om han endast befann sig i stallet och gav hästarna nya pjuck!
 
Ivana: Jag är kär, tokkär, helt galet kär. Den här hästen är underbar och så utvecklingsbar. Idag var hon inte ett dug tjurskallig, lyssnade bra och tyckte det var roligt. Hon har ju en tendes att stänga av, men jag bestämde mig för att hon inte skulle få chansen. Och oj så fin hon blev. Kunde till och med fatta galopp åt båda hållen utan protest. Tränade lite öka/minska i trav och det gjorde hon riktigt bra, blir lite vinglig, men hon höll formen och takten kanonbra. Gjorde även lite långa skänkelvikninar och där kom det en pytteliten protest, men det löste sig bra och Ivana fick jobba på!
 
 
Bettan: Fick sig ett dressyrpass, i början kändes hon okej. Inte bättre, inte sämre, bara okej. Red fram med lite sidvärts och mycket övergångar. På långsidorna flyttade jag in rumpan och mitt på red jsg rakt fram och ökade lite för att sen fortsätta skänkelvikningen, på kortsidora la vi volter med övergångar till skritt. Det funkade riktigt bra tillslut. I galoppen red jag precis likadant och ibland kom den där braiga galoppen fram!
Mitt under passet insåg jag att jag kom ihåg hur man faktiskt rider en häst från bakbenen fram till handen. Ni vet när man får den där aha-upplevelsen och man undrar hur man kunnat rida utan att göra sådär! Jag måste lixom nästan tänka att jag ska rida igenom en vägg, hålla i rätt ordentligt och om det behövs lossa samtidigt som jag driver på ordentligt för att sedan när hon ärligt mjuknar faktiskt kunna mjukna. Och det känns verkligen som att man rider igenom en vägg. Dåliga, tråkiga Bettan på ena sidan och bra, fina Bettan på andra sidan. Så vi jobbade på mycket övergångar och att jag skulle behålla detta stödet. Skillnaden från förut är att jag vågar mjukna betydligt mycket mer nu när hon blir bra och att jag då kan sitta still med händerna och fortsätta rida tills vi behöver ta oss igenom väggen igen. Så nu kommer det bli mycket fokus på att ha ett 100% ärligt stöd på¨bettet. Låter kanske simpelt och töntigt att träna på när man nu ska ut och tävla MSV, men sätter sig detta hos oss båda så kommer inte några rörelser sätta stopp för oss, för dom kan hon redan!

Dregelfia med sina korta morrhår.:!
 
Milano: Han fick bli tömkörd då jag kände mig rätt trött och klockan var redan 22. Han skötte sig riktigt bra och fick jobba på i låg rund form hela passet. Satte inte för mycket press på honom utan han fick mest jogga runt. Han gör ju det utan problem, behöver knappt hålla i tömmarna och bara kör. I vissa lägen fick jag ta igenom honom då han inte riktigt vill få med sig yttersidan, men annars var det inga problem. Galoppen var riktigt bra idag och han frustade ur ordentligt där.
Höjdpunkten för kvällen (som jag trodde var Ivana) blev sen när vi var klara och jag tog loss tömmarna och Milano stod bredvid. När han var lös och jag började linda upp tömmarna så sprang han iväg och jag tänkte bara att han var sugen på att busa.. Men han sprang snällt runt i en cirkel och väntade på att jag skulle be honom göra något. Så vi gjorde lite övergångar och han lyssnade klockrent. Låg och rund form känns inte som hans problem då han sprang med nosen i marken även när han får välja själv. Hubbe hade varit stolt och jag antar att han tyckte att det var tillräckligt "near the ground"... Haha, snuttehästen är så himla duktig. Det kommer att komma upp en liten film också från vår frihetsdressyrsövning. Kanske att han skulle kunna ge lite av denna avslappning till min andra häst, det skulle inte jag bli ledsen av iaf!
 

Fredag

Idag var återigen en bra dag på jobbet. Så himla skönt när vi får mycket gjort och det mesta flyter på som det ska. i fixade stallet, spånade lite och fixade. Sen red vi ut en sväng på Maggie och Chivas. Jag red på C och han tyckte det var väldigt roligt att få komma ut. Framåtbjudninen var det då inget fel på och återigen kände jag mig som en liten ponnybusryttare. Vi travade och galopperade typ runt hela ören och Chivas var riktigt fin emellanåt, eller de stunderna då han inte spänner underhalsen, leker giraff och bara springer..!
Efter lunch blev det en sväng till ridhuset med Delta och Mulle. Delta skötte sig så himla bra idag. Hon kommer verkligen bli en riktigt fin ponny med lite mer styrka och muskler. Vi tränade mycket övergångar, först skritt/trav, där försökte jag bara tänka några steg av varje, men ibland blev det lite mer. Hon lossnade fint och blev fin i formen. Hon bär upp sig väldigt bra i trav! Gjorde sen trav/galopp, hon måste stärka sin galopp en hel del då hon mest rusar runt. Men idag gjorde hon riktigt bra fattningar och de första sprången blir bra, sen rinner hon iväg lite. Men när hon orkar mer så kommer det inte vara några problem! Avslutade med lite skänkelvikningar och det gjorde hon bra!
Sen skrittade vi ut på mor och son (Mersan och Zinni), båda verkar njuta av att få börja röra på sig igen och jag & Anna njöt verkligen av vädret. Äntligen fick vi se lite sol.
När Anna slutade så tog jag en fika med chefen och bara myste lite innan det var dags att ta in hästarna. Många hästar var redan inne, så det var asskönt! Men när jag skulle ta in Kråkan och Bettan så vägrade B komma, hon ville bara äta. Så jag tog K och gick och lämnade grinden öppen. B började sakta men säkert lunka mot grinden och precis när jag fått in K i sin box och är påväg ut för att möta B så ser jag att hon precis kommit utanför grinden och sen bar det av i sken upp till stallet. Konstiga häst!
Körde sen ut lite hö och begav mig hemåt för att äta.
En riktig kanondag blev det faktiskt!
 

Hjärta dig!

Det finns inte ord för vad du gör med mig. Lyckligast i världen!


Världens bästa Arthur

 
Jag har världens bästa hund. Varje dag för han mig glad. Han får mig att må bra. Han har nu hittat sitt nya favvoställe i sadelkammaren, han ligger nu för tiden alltid i min sadelbock på ett par överblivna sadelöverdrag och myser. Han har lixom uppfunnit sin egna lilla bur. Smart hund det där. Och söt som socker!

Torsdag

Idag var vi lite sega med att fixa klart stallet. Jag fattar inte hur det kan vara så att vissa dagar tar allt mycket längre tid även fast det känns som att man kör på i exakt samma tempo som alltid. Men idag var en sån lite seg dag. Skulle dessutom släpa fram 25 spånbalar. Det är en typiskt rolig arbetsuppgift..
Vi hann iaf rida ut en sväng på Delta och Mulle innan lunch. Dom tyckte det var asroligt och likaså jag och Anna. Ponnygalningarna i oss kom fram och jag längtar till i vår, det kommer bli så himla roligt att rida ut och busa då!
 
Efter lunch red vi Maggie och Silver i ridhuset. Jag fick äran att rida Maggie och hon är ju bara så himla rolig! Hon försöker alltid göra sitt absolut bästa, men kan även bli lite sur när hon tycker att det är jobbigt. Hon fick mest träna på galoppfattningarna, det är hennes svaga punkt just nu. Gjorde 'även lite förvänd och det fixar hon galant!
 
Sen red jag ut en sväng på skogaholmslimpan Levin. Måste ju rida barbacka då han är lite för rund för att kunna ha sadel just nu. Vad hände egentligen!? Vi skrittade och travade bara då han inte är helt igång och han skötte sig kalas. Världens mysigaste häst verkligen!
 
Sen slutade jag, gick hem, bakade en kaka, la mig i soffan och kollade på ponnyakuten och slaggade lite. Riktigt skönt att faktiskt vara lite ledig sådär på eftermiddagen. När jag vaknade fixade jag middag och sen var det bara att parvla sig upp till stallet igen. Det är fan svårt när man är själv. Men snälla söta rara Soffan kom och red med mig. Hon är verkligen underbar och jag hoppas att hon red lite för sin egen skull också och inte bara för att vara snäll!
 
Milano var på lite tjurhumör idag, men han höll sig i skinnet iaf! Han kom inte riktigt igenom kroppen och det är ju såklart då han protesterar. Men fick då för mig att öva lite ryggningar och det var då verkligen inte Milanos starka sida. Han anväder ju backningen i protest när han blir sur, men att backa på beställning var inget han uppskattade.. Han frös fast i marken och när han väl backar så springer han gärna i baklänges (helst på volt) och gör gärna några slängar med huvudet för att visa hur mycket han uppskattar denna övning... Så där måste det tränas mer för när det sitter sen kommer jag ha en väldigt lösgjord häst. För även om inte själva ryggningen var särskilt bra så blev han otroligt fin efteråt!
Tränade lite skolor och där känns han lite säkrare nu. Behöver någon som står på marken och skriker på mig bara, det är ju så lätt att det blir lite galet för det är svårt att kontrollera varje steg precis hela tiden.. 
I galoppen kändes han faktiskt riktigt bra. Lugn fast med energi. Han är verklige som en liten köttbulle! Gjorde några byten också och han byter riktigt bra till vänster, men åt höger blir han lite tjurig och laddar lite för mycket. Men idag kunde vi till och med rida riktigt bra förvänd galopp direkt efter och där har han blivit alldeles för överladdad förut och bara irrat runt. Så himla roligt att rida den där hästen alltså. Man kan inte annat än att bli glad!
 
Sen tömkörde jag Bettan och snorktanten visade upp hela registret idag. Började i vänster varv, hon kändes rätt fin i skritt och trav, vågade ta igenom henne ordentligt idag och det kändes som att hon lossade riktigt bra idag. Sen tog vi lite galopp och där smällde det till. Hon blev spänd, struttig och bara allmänt konstig. Men tog igenom henne och några språng blev bra. Bröt av till trav och då fick jag se lite passage, det gör hon ju faktiskt riktigt bra, haha! När hon lugnat ner sig valde hon i stället ökad trav och bakbensaktiviteten var det inget större fel på där inte. När hon väl lugnat ner sig igen så kunde hon till och med galoppera lite lugnare och då blir hon riktigt fin.
I andra varvet skötte hon sig mycket bättre, travade på riktigt riktigt bra och gjorde fina fattningar. Väldigt stor skillnad på varven, så där måste vi kämpa på en hel del! Höger galopp var mycket bättre, hon tog långa språng men blev istället lite seg, så där fick jag be henne jobba på lite mer. Men hon blev faktiskt riktigt fin och jag känner mig väldigt nöjd över hennes insats!
 
Nu ska jag kolla klart på ett avsnitt av ponnyakuten och imorgon är det fredag. Har jag tur kanske jag får se en liten liten bäbis också!

Lycka

Idag var en bra dag på jobbet, lite trött i kroppen, men vi jobbade på väldigt bra ändå. Delta och silver fick en tur på ören, dom var glada och delta bjöd till och med på ett litet bocksprång!
Levin, Nils och Socka fick lösgaloppera och den som sköter sig allra bäst är faktiskt Levin! Han springer bara längs spåret och struntar i om dom andra irrar runt i mitten. Efter lunch fick Mulle och chivas lösgaloppera, men det var mest jag som fick springa. Jädrar vad arg jag var!! Men dom sprang lite iaf och verkade tycka att det var lite skönt att få sträcka ut sig iaf.
Ivana och Maggie fick trava på runt ören. Dom skötte sig utomordentligt bra och ivana imponerar mer och mer. I början var hon ju rätt vild och galen ute, men nu känns hon väldigt stabil och trygg! Avslutade med att lina Amber och hon får en guldstjärna! Jätteduktig och lydig var hon idag. Avslutade med att slita, dra och larva mig med stigbyglarna och hänga på henne. Inga problem där inte, inte ens med pallen! Duktig bäbishäst.

Arthur är jätteglad för hans bästa brorsa Isak har flyttat in hos oss några dagar. För igår föddes äntligen gårdsbäbisen, Andreas och Marie är de lyckliga föräldrarna och jag är så sjukt glad för deras skull!! Så nu får vi se om dom får komma hem imorgon eller hur det blir. Isak verkar nöjd här hemma ändå.

Nu har även min älskade iPhone kommit tillbaka, eller nej det är egentligen en ny. Men det känns sjukt skönt att hålla i en iPhone igen!


Effektiva är bara förnamnet.

Veckan har inletts på absolut bästa vis. Jag och Anna har jobbat på som sjutton båda dagarna. Jag la upp en planering för veckan i söndags och den har vi hittils följt kanonbra. Hoppas att vi kan behålla dethär flytet nu!
Men det känns i kroppen och idag är jag trött. Igår red jag totalt åtta hästar. Sex hästar på dagen och sen mina två på kvällen. Det blev sent och jag kom inte hem förrän strax efter 23, så var det även i måndags.. Så jag känner mig lite halv trött idag faktiskt. Men imorgon är det kort dag för mig och jag längtar verkligen!
Mina två små springare har skött sig bra än så länge. Igår var båda sjukt fina faktiskt. Milano fick göra lite allt möjligt, vill inte sitta och slita på honom eller tråka ut honom i onödan, så där tänker jag hela tiden på variationen. Jag brukar nöja mig när han gör något bra ett par gånger, så att han inte tycker att det blir tråkigt sen. Han gjorde iaf lite skolor (helt okej ända, men där måste vi verkligen öva mer!), lite enkla byten, förvänd galopp, tempoväxlingar och sen provade vi ett byte åt varje håll. Det gjorde han helt ok och jag känner mig så glad över att få sitta på den hästen varje dag!
Betta fick springa fint med kandaret och om hon sprang fint! Kunde galoppera grymt bra, till och med göra ökningar i galopp. Även hon fick träna på lite skolor och det som verklige behöver förbättras är att hon ska bli lite mer framåt i rörelsen. Men traven har i övrigt blivit så himla mycket bättre!
 
Nu vill jag bara få hit min älskade tränare och att allt detta slit någon gång ska ge något tillbaka!
 
Nej, dags att slänga på ridbrallorna och gå upp till mitt andra hem!

Städsöndag

Idag började jag med lite mockning och sen lektion för Linn. Det gick riktigt bra och Delta skötte sig riktigt bra. Tills hon råkade hoppa till lite i en galoppfattning och Linn tappade balansen och råkade landa på marken.. Men Linn var tuff och hoppade upp igen och red lite till, inte lätt när man trillar av för allra första gången!
 
Sen hem på lunch, blir alltid lika glad när jag lagat god middag dagen innan. Jag älskar att äta lunch då!
Sen åkte jag in till nynäs lite snabbt för att handla lite, när jag kom till ica insåg jag att plånboken låg kvar på byrån hemma.. Så typiskt mig! Tur som sjutton att Andreas var hemma och kunde låna ut sitt kort till mig..!
 
Träffade mamma i stallet kl.15 för att göra klart stallet och sen skulle vi, Siw och Jim rida, men dessvärre kände sig Jim sjuk och mamma mådde inte heller toppen, så det blev ingen ridning för någon av dom. Jag tappade suget lite, ibland är det så sjukt tråkigt att alltid rida själv!
Så ja bestämde mig för att göra ett ryck i sadelkammaren. Det såg ut som ett bombnedslag och man kunde inte tro att det blivit städat på kanske 1000 år. Jag höll på i ett par timmar, gick hem och käkade och gick sen upp igen och fortsatte. Strax innan nio bestämde jag mig för att gå hem till Johan Falk istället. Nu är nästan allt klart. Några skydd ska tvättas imorgon (varmvattnet tog slut!), sen ska det organiseras bland sadlar och gjordar samt sopa rent golvet ordentligt. Sen kommer det bli kanonbra! Sen ska ju allt läder putsas också, men det får jag nog spara till nästa helg, eller bara göra lite i taget i veckan. Vi får se hur jag gör, men jag längtar tills det blir klart. Blir så himla mycket roligare när det ser snyggt ut och så!
 
Nu ska jag som sagt kolla på Johan Falk och bara mysa lite i soffan. Imorgon blir det jobb som vanligt igen!

En hästig lördag

Som många andra dagar spenderade jag mycket tid i stallet. När man är hästtjej så blir det ju lätt så. Man glömmer bort att äta, städa hemma och bara göra saker som alla andra gör. Man fastnar i stallet och kan vara där i flera timmar utan att egentligen göra någonting.
Jag började iaf med att mocka lite, sen hade jag en lektion med två av mina favvotjejer, fast efter varje lektion jag har så är alla elever mina favvisar. Det gick iaf väldigt bra idag och det är roligt att se framstegen dom gör!
Sen blev det att fixa klart stallet, köra ut lite hö och sådär. Fastnade en stund med Siw och Jim, som äntligen har flyttat hit och sen även mina buddies Marie, Andreas och Soffan. Så den tänka lunchtiden kl.15 blev framflyttad till 16.30.. Så jag slängde i mig lite yoghurt och sprang sen upp till stallet igen för att sedan fastna med buddisarna igen.
Men tillslut kom jag iväg till ridhuset med Milano. Jag tömkörde honom idag. Det gick så sjukt bra faktist. Jag blir nästan rädd för kapaciteten den hästen har. Började med att hitta en bra form och bara göra sjuhelsike mycket övergångar skritt/trav. Det gör han väldigt lydigt, men kanske lite segt, så jag gick på honom lite och då blev han lite tjurig, men när han tillslut släppte igenom så blev han kanonfin. Gjorde sen samma sak fast trav/galopp och där kom protesterna. Han stannade, gick in i väggen, backade och snurrade så tillslut fick jag bli lite arg på honom. Gick då på honom så att han behövde komma igenom kroppen och samtidigt gå framåt och jäklar vad han började röra sig! Han visade lite passage och en ökad trav som heter duga! Jag kunde inte sluta le. Och när han väl släppte i fattningarna fick jag även se en grym galopp, Han vill ju gärna inte släppa igenom sprången helt utan knäpper av lite i formen och det är det som blir svårt att ta sig igenom. Man behöver gå på honom utan att han springer ifrån och man måste hålla i lagom osv osv. Men nu kändes det som att jag fick till det emellanåt. Avslutade med att trava av honom i rund och låg form och han var så sjukt avslappnad. Öronen rakt ut och alla muskler bara dallrade. Nu vill jag verkligen inte ta ut något i förskott, men om han är såhär bra när man pressar honom lite, hur bra kan han då bli när man kan pressa honom lite till?
 
När jag kom tillbaka till stallet låg Bettan och sov. Jag tog mitt äpple och gick in och satte mig hos henne och delade på äpplet. Bettan älskar att mysa när hon ligger ner, annars är hon ju inte den gosigaste hästen..! Men vi satt där inne en stund, eller ja Bettan låg. Vi kramades, pussades och lutade våra pannor mot varandra. Fastnade där en lång stund, för det är ju så sjukt mysigt!
Men sen bar det av till ridhuset där ett dressyrpass väntade. Kände med en gång att den lite klämmiga Bettan hade hittat hem igen och kände att nu får jag fasen ta fighten med en gång. Jag hade ställt upp koner i hörnen för att jag, som i stort sett 90% av sveriges hästmänniskor, suger på att rida hörnpasseringar. Så Bettan reagerade lite på dom samt snöraset, ibland är hon ju så töntig. Hon blir aldrig dum, men hon blir spänd istället.
Så jag skrittade och travade fram och såg till att hon var framme för skänkeln innan jag fokade på formen. Sen i galoppen så blev hon klämmig och surig. Så jag tog tjuren vid hornen och red på ordentligt, hon sparkade och sparkade och sparkade.. Men jag gav mig inte. Hon skulle galoppera framåt, genom kroppen fram till handen och tillslut så slutade hon sparka och galopperade riktigt riktigt bra. Bröt då av och fattade ny galopp när samma process upprepade sig igen. Så mitt pass fick se ut just så, bara överångar till galopp, se till att hon galopperade framåt och sen fokuserade på formen. Tillslut gick det faktiskt bra och hon visade bra galopp åt båda hållen. Så nu vet jag att hon kan och framförallt att jag kan. Jag måste våga lita lite med på mig själv och faktiskt gå in för det 100%. När jag travade av kunde hon strecha hur bra som helst och kändes inte ett dugg klämmig.
 
Nej nu, ska jag krypa ner i soffan en stund innan det är dags för sängen. Imorgon blir det en lektion vid 11, sen ska det ridas med Siw. Taggad är bara förnamnet!
 

Då har nästan en hel vecka gått sen sist.

Ja, det har egentligen inte hänt sådär jättemycket här ute på Herrhamra. Förutom att Hanna nu är i London och gör karriär och det verkar rulla på bra för henne. Men fy vad jag saknar henne!
Vi har jobbat på som vanligt och det känns så skönt att vara inne i heltidsarbete igen. Jag hann ju bara jobba heltid en vecka innan jag åkte till Thai, så rutinerna satt inte sådär jättebra. Min kropp känner verkligen av det ända ganska tunga jobbet. Jag har aldrig tänkt på det förut då min kropp har varit van vid detta slitande i flera år. Men efter att ha legat i soffan i lite mer än två månader och sen tre veckor på en solstol så tappar man rätt mycket. Så jag har haft träningsvärk nästan varje dag..
Hästarna på jobbet gör framsteg, de vilade ju när vi var borta, förutom Ivana och Mersan. Mersan skrittas för hand ca 30 min 4 gånger i veckan och planen är att Anna ska kunna börja skritta henne uppsuttet nästa vecka, bara den här jävla isen ger med sig.
Ivana kändes lite ringrostig i slutet på förra veckan, hon har ju mestadels fått gå ut och hon kände att jag ställde lite för mycket krav. Så hon fick på sig extratyglarna i måndags och då fick vi bråka rätt mycket, hon är ju en väldigt bestämd dam med väldigt bestämda åsikter. Men det absolut coolaste var sen på tisdagen, jag hade förberett mig på att hon skulle vara lite grinig efter gårdagen, men henner humör hade vänt över natten och hon var bara så himla fin. Så roligt att hon gör så stora framsteg på så otroligt kort tid! Nu ska det jobbas med galoppen och få henne starkare där. Det tycker hon verkligen är jobbigt, men det är bara att kämpa på!
Sen har jag även ridit Chivas, Maggie och Socka en del på jobbet och även dom hästarna har faktiskt imponerat på mig otroligt. Dom är alla lite speciella, men jäklar vad dom vill och kan. Det är så himla roligt att få chansen att rida så många olika sorters hästar varje dag. Även om det inte är några fina tävlingshästar så är dom ambitiösa och kan lära mig så sjukt mycket. Det är lyxigt att hela tiden få möjligheten att utveckla sig själv varje dag och dessutom med världens bästa hästar!
 
Bettan har bara gått från klarhet till klarhet. Någonting har verkligen släppt och det känns så otroligt skönt. Hon känns så mycket mer medgörlig nu och man känner på hennes kropp att hon är mycket mer avslappnad. Förut har ju hennes muskler varit helt spända och nu är dom mycket mjukare och dallrigare. Det känns otroligt skönt och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Igår fick hon springa på linan igen och hon var verkligen mycket mer avslappnad än sist. Så kul att se och att hon verkligen börjar jobba igenom kroppen även där. Självklart är det långt ifrån perfekt, men vi har kommit en liten bit påväg och så lite kan göra så stor skillnad!

Milano har nu kommit in i en liten tjurperiod igen. Han är sjukt fin, men när han tycker att jag är jobbig så vill han gärna klämma in mitt ben i väggen. Han höll på sådär för något år sedan och när han blev starkare så slutade han igen. Så jag försöker att inte se på det så allvarligt (även om det är jävligt frustrerande när man sitter uppklistrad mot väggen och inte kan komma där ifrån) och föröka lirka sig ur det. Men sen blir han ju sjukt fin när han väl går framåt! Tävlingssäsongen drar ju igång den 16/3 och vi kör ju igång ganska lätt med en LB:1. Det känns egentligen inte så svårt, så allt hänger på dagsformen, hur glad han bestämmer sig för att vara och hur bra alla andra är! Men jag är sjukt sugen nu på att det ska komma igång och jag ser verkligen fram emot vårt 2013!
 
Min mobil har dessutom lagt av och är nu inne på lagning, har en tillfällig telefon som inte har vunnit priset i världens snabbaste telefon. Så jag kan inte uppdatera från mobilen och sitter ju inte alltför mycket vid datorn, men det får jag ju se till att det blir ändring på. Ska även ikväll försöka få in alla bilder från thailand på datorn!

Söndag

Idag gjorde jag likadant som igår och släppte ut hästarna och fixade sen stallet. Gjorde inte klart allt då höet i valvet var slut och så fick jag mocka ur så sjukt mycket i varje box så jag sparade två till senare.
Sen hem och käka frulle, kollade klart på "Allt faller" och jag tyckte verkligen att den serien var bra. Tänkvärd och lite mysig trots att den ändå är väldigt ledsam på samma gång!
Hade en lektion vid 11 och det gick kanon, sen fixade jag klart stallet med mammas hjälp och gjorde de vanliga helgfodringssysslorna, så att det iaf ser lite trevligt ut i stallet!
Gick sen hem och käkade lunch och somnade sen i soffan. Vaknade inte förrän halv fyra och då var det bara att gå upp och ta in hästarna. Så det blev ingen motion för mina kusar idag. Men dom verkar nöjda ändå! Måste ju bara säga också att mersan och Carola kan vara de mest ouppfostrade hästarna som finns, fast ändå så sjukt söta. Springer, hoppar och far som sjutton när man tar in, fast de vet ändå att man ska hålla sig bredvid en och man behöver ju aldrig vara rädd. Fast så roligt att se lite livsglädje från dom båda!
Sen har jag, mamma och Marie världens bästa grabbar. Lite jobbiga ibland, fast när det gäller så sköter dom sig och dom är så schyssta mot varandra, verkligen bästisar! Tog upp alla tre på samma gång och man känner sig inte direkt stor när den minsta är typ 165 och den största närmare 180..!

Avslutade dagen med middag i nynäs med mamma och Hanna, vi slog till och käkade på estö Thai, det kändes som att vi behövde lite thailandskänsla.. Sen åkte jag och arthe med hem till hanna, tittade på när hon städade lite, drack kaffe och bara pratade. Fy sjutton vad jag kommer sakna henne! Det är så roligt för när vi bodde hemma så var det mest sura miner, tjaffs och bråk som slutade med att någon gjorde sig illa och ibland fick en rutten frukt i ansiktet.. Men sen när vi fick lite distans till varandra så blev vår relation verkligen bättre! Och nu är hon verkligen en av de, eller nej kanske till och med den viktigaste personen i mitt liv. Vi har framtiden klar för oss och hon kommer inte bli av med mig i första taget även om hon flyr landet. Och jag får se det positivt, nu har jag en anledning att åka till London också!

Nu ska jag sova, upp och ta ut hästarna imorgon igen. Jippi!! Sen ska jag på återbesök med foten. Får se var doktor Per-Henrik säger om den! Och så ska jag rida imorgon. Tråkigast av allt blir att säga hejdå till Hanna..


Ett långsamt farväl

Myser med världens bästa syster! Imorgon säger vi hejdå på obestämd tid..! Känns sådär faktiskt..

Fredag & lördag.

Fredag: jobbade på som vanligt. Hann rida två hästar + Bettan under dagen.
Bettan var så jäkla bra. Började med att rida fram som vanligt genom att försöka hitta en rund, låg form samt en bra grundtakt. Vi hittade det ganska snabbt och övergångarna fungerade bra. I galoppen blev hon i vanlig ordning lite spänd. Men hon släppte helt okej.
Flyttade sen ut rumpan på volt i trav, inte bettans favoritövning direkt och hon protesterade mer än vanligt. Men jag var bara konsekvent och bestämd utan att bli arg och sen lossnade en spärr. Och hej vad hon kunde trava på genom kroppen och tillochmed på tygeln! Helt plötsligt kom "big steps" fram. Och till min förvåning så slutade det aldrig! Till och med i flyttningen travade hon på ganska bra, trots att hon helst ville kräkas.
Tog sen lite galopp igen och det funkade riktigt bra, hon släppte igenom kroppen mycket bättre och jag kunde påverka henne betydligt mycket mer. Red bara lite övergångar och förvänd, sen kändes det som att jag inte skulle trötta ut henne för mycket.
Avslutade med lite tempoväxlingar i trav, lite svårpåverkad blir hon när hon kommer in i den riktigt bra traven. Så nu ska det fokuseras på att få henne starkare där och kunna göra större övergångar med mindre hjälper. Men jäklar vad jag var lycklig när jag hade ridit klart!

Milano fick springa på linan idag. Bara ett lite lugnt pass, så att han skulle få jogga av sig lite. Han är som alltid väldigt lydig och jobbar på bra. Några små brallar visade han också och jäklar vad han kan hoppa högt i luften!

Lördag: helgfodring denna helg, vilket innebär rätt mycket tid i stallet. Men var duktig och släppte ut alla hästar samt gjorde klart stallet (10 boxar) på ca 3 timmar, så vid 10 gick jag hem och käkade frulle.

Milano fick sig ett dressyrpass idag. Jag vågade till och med dra på mig stövlarna, första gången sen operationen! Deg funkade faktiskt helt okej och det gjorde mig mest glad tror jag. Men milano vad på lite tjurhumör och sprang hellre än bra idag. Han blir sladdrig, snabb, lite hysteriskt och tar inte så bra stöd på bettet. Så då ska man försöka vara lugn, fast ändå få honom att jobba genom kroppen och det är fan inte lätt! Men vi kämpade på med en jädrans massa övergångar och lite sidvärts rörelser. I slutet tyckte jag att han lossnade lite i kroppen och kändes ganska fin ändå. Men vi både måste tagga ner lite grann tror jag. Fast han skiner ju till emellanåt!

Bettan fick springa på linan idag. Det är svårt att jobba henne från marken. Hon är alltid världens coolaste häst och deg skulle kunna slå ner en bomb bredvid henne, men så fort jag står på marken i mitten blir hon spänd. Jag kan inte prata, ta upp mobilen och framförallt inte hålla i ett spö. Så har hon alltid varit, så jag vet inte vad som har hänt henne tidigare, men något är det. Så utgångsläget för att få henne att slappna av och hitta en bra form är inte ultimat. Men efter en stund blev det bättre och så länge jag viskar vad hon ska göra så går det bra.. Kändes som att vi kom en bit på vägen idag och hon kunde slappna av hyffsat i alla gångarter. Känner mig nöjd och ska nu lägga in minst en dag i veckan med linan. Det blir bra för Bettan!


Världens finaste Hanna!

Idag stod det jobb på schemat efter lunch. Hade sån sjuk migrän på morgonen, så började jobba efter lunch. Inte för att huvudvärken hade släppt men ändå!
Efter jobbet begav jag mig in mot nynäshamn (och som ett under släppte huvudvärken i bilen!) för att träffa Hanna. Hon åker till London på måndag för att jobba och hon börjar med att vara borta i 6 månader. Hur tänkte hon där!? Självklart är jag sjukt glad och stolt över henne, som har modet att åka iväg, kunskapen för att kunna jobba på Gordon Ramseys restaurang och viljan hon har att kämpa arslet av sig. Men hur hade hon tänkt att jag ska klara mig? Hon är ju trots allt en av mina bästa vänner! Jag är så oerhört tacksam över att vi har en så fin relation och det finns verkligen ingen som känner mig så bra som Hanna. Så det kommer bli tomt, att inte kunna svänga förbi och ta en kaffe eller bara kunna ringa när som helst. Men det kommer lösa sig, för jag ska hjälpa henne att nå sina mål. För det är hon värd. Världens bästa syster med andra ord och kärleken går inte att beskriva!


Gårdagens ridning.

Igår red jag båda mina ädla springare och ingen var gladare än jag!
Bettan kändes lite stum i kroppen, så det fick bli ett joggingpass bara. Red lite likadant som dagen innan. Alltså fokuserade på att hon skulle jobba ordentligt framåt och vara rak. Så inget harvande på spåret helt enkelt! Hon kändes rätt okej i traven, men i galoppen blev hon lite spänd och kändes lite stum i handen. Men jag galopperade på och tillslut så slappnade hon av lite bättre. Då gjorde jag lite skänkelvikningar i galopp, så att hon måste fokusera på att göra lite annat med sin kropp samtidigt som hon ska galoppera. Det fungerade faktiskt ganska bra och det kändes som att hon lossnade lite!
Avslutade med att rida i trav på trekvartslinjen, tänka lite mellantrav och lägga in lite skänkelvikning i det. Det tyckte Bettan var jobbigt och ville hellre slänga med frambenen än att ta i med bakbenen, men några riktigt bra steg fick hon in!

Milano fick sitt första ridpass på två veckor. Sofie red första veckan jag var borta, sen fick han en veckas vila och sen linade Soffan honom sista veckan. Han var pigg och busig, han lyckades till och med sparka bakut i skritt! Det gick inte ens att galoppera från början, han bara hoppade med bakbenen och muppade sig, så jag ställde mig i lätt sits och rullade på ordentligt så att han kom igång och sen var det inga problem!
Han ville inte riktigt sätta in höger bak på samma sätt som vänster och det kändes även i handen, han kom lixom inte riktigt igenom i den sidan..!
Men även Milano fick träna på att vara rak och göra övergångar i det, vilket fungerade okej. Han är ju väldigt lydig iaf och det känns sjukt skönt! I galoppen fick han göra lite övergångar till skritt och det funkade bra. Avslutade galoppjobbet på åttvolt med enkla byten och det gör han hysteriskt bra!
Testade att flytta in rumpan lite på långsidan (på trekvartslinjen), det tyckte han var svårt och drog sig gärna ut till långsidan, men fick till några bra steg och med lite mer träning så kommer detdär släppa snabbt.
Avslutade med lite öka/minska i trav samt med lite övergångar till halt/skritt ibland. Han gör ökningarna sjukt mycket bättre och kan även komma tillbaka bra. La in övergångarna pga att han gärna tar saker i egna händer och säger att han vet precis vad vi ska göra, så då måste jag bara visa honom att han inte bara ska dra iväg! Det kändes som att högersidan släppte bättre mot slutet. Känner mig sjukt taggad inför hans första tävling den 16/3!!


Världens bästa sessa!

Igår blev det lite mycket att hinna med, så det blev endast ridning på Bettan. Jag drog på mig både en ordentlig träningsvärk och ordentliga blåsor på ringfingrarna. Grymt tränad!
Bettan kändes helt okej från början, bättre än vad jag trodde faktiskt! Hon hade lite svårt att våga ta för sig och ville hellre gå lite åt sidan än rakt framåt. Så började helt enkelt med att bara göra en miljard övergångar skritt-trav. Såg till att hon började trava ordentligt från första steget och att hon tog i ordentligt sista steget i trav och direkt ner i skritt. Efter några påminnelser så gick det kanonbra.
Bestämde mig för att bara rida innanför spåret, så att jag skulle känna att hon verkligen var rak, hon vill gärna skjuta rumpan åt vänster, men när hon väl kom på att hon kunde vara helt rak så blev hon jättefin!
Gjorde lite samma sak i galopp, rullade på i en bra galopp och bara såg till att hon hamnade rakt mellan hand och skänkel. När hon kändes stadig i det bra läget la jag in övergångar till trav. När jag kunde ha henne rak i fattningen blev till och med den bra! Avslutade med skritt-galopp jobb och fokuserade på att verkligen inte hålla för mycket i handen, utan bara ha ett stöd. Hon blev verkligen jättefin!
I traven avslutade vi med att rida in på trekvartslinjen helt rakt, flytta in rumpan ett par steg och sen hinna se till att hon blir rak efter. Hon har ju inte svårt att flytta åt sidan, utan det svåra är att ha henne rak och att hon Inge fastnar i rörelsen.
När jag travade av tyckte jag att hon var jättefin! Streckade bra och kändes ganska avslappnad. Tjejerna har alltså gjort ett bra jobb!


Borta bra men hemma bäst!

Nu är jag äntligen hemma igen! Vi har haft det sjukt bra och jag har levt som en prinsessa. Men gud vad det är skönt att komma hem! Nu sitter jag och myser med världens bästa hårboll och ska bara chilla lite, bli varm (mina tår har redan förfrusit..!) och se om jag kan piggna till lite. Resan har gått bra, men den har varit lång. Sen ska jag äntligen rida igen, som jag har längtat!

RSS 2.0