Torsdag

Idag har iaf millen fått röra på sig. Det gick lite vilt till och var kanske inte det mest optimala passet inför morgondagens träning.. Menmen, man har ju sånna dagar också..

Mersan var jättehalt idag, så vi fick tid hos stav imorgon kl.8.. Riktigt passande..
Jag har även beställt tid hos fotkirurgen på sophiahemmet angående mina kära hälar.. Har ju så jäkla ont varje dag nu.. Får även ont av vanliga skor nu för tiden.. Så jävla sämst!

Jag har även varit och tränat med Mia idag. Det var jobbigt som sjutton, men Gud så skönt det är! Känns riktigt bra att vara igång iaf! Så nu fick jag ett nytt träningsprogran för nästkommande veckor. Nu blir det hårdkörning iaf..!


Världens bästa hästar!

Helgen har varit full av hästar! Jag har blivit så imponerad av min lilla bäbishäst, som varit hemifrån för första gången i sitt liv går in och levererar som han aldrig gjort något annat! Bettan har ett pass kvar imorgon och det är väldigt behövligt.. Hon har varit fin, men det är så jäkla svårt..!
En längre utvärdering kommer imorgon, då jag verkligen måste sova nu. Kroppen är trött som sjutton och det är ju en dag imorgon också.


Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan

- Martingal, jag rider i stort sett alltid med den på. Det har blivit en vana. Just för att jag kan korta upp den rätt mycket och att den inte inverkar någonting alls när hästen är bra. Den kommer in så fort de kommer lite fel, blir starka eller inte vill svänga för yttertygel.. Nej, den har varit min lifesaver måste jag säga!

- Mina paddar, det har också blivit en grej, alltid padden under nosgrimman, det bara är så, punkt.

- Mitt spö, jag avskyr att rida med något annat spö än mitt. Ibland måste jag offta mig, t ex när vi är på tävling, då mitt spö är för långt, eller när jag typ rider ut, framförallt på millen, då behöver jag inte direkt ha extraskjuts..!

- Bra ridhandskar, att rida i för tjocka vantar är det värsta jag vet, all känsla bara försvinner. Och att rida utan det är ju knappast något alternativ, så jag måste alltid ha ett par sköna, bra sittande ridhanskar på mig!

Bra dag

Idag var jag sjukt duktig måste jag säga! Jag tränade mitt program på lunchen, tog en snabb dusch och sen gick jag ut och käkade lunch. Det var ju sjukt varmt, jag kunde sitta i kortärmat och bara njuta.
Sen gick jag upp till stallet och red lite.
Milano: Vi gick ut på ranchen och busade lite idag. Han var riktigt pigg och glad faktiskt! Vi gjorde egentligen inget avancerat idag. Joggade igång i trav och sen busade vi lite i galoppen. Han var väldigt pigg idag så jag lät honom galoppera på lite. Han blev rätt så trött och jag kände att jag inte ville ta ut honom för mycket inför helgen. Så han fick trava av sen och oj vad han kunde trava helt plötsligt! Fick även känna lite på en riktig mellantrav, han har ju inte riktigt fattat det där än, men idag fick jag till ett par steg som var riktigt bra!

Bettan: Hon var som en liten ponny idag igen. Hon älskar ju när det blir vår och slänger med huvudet, frustar och är bara allmänt busig, både när man rider och hanterar henne..! Tur att hon är söt. Vi joggade lite ute på ranchen med extra tyglarna. Jag ville öva mer på strechingen, men det ville inte hon.. Haha, hon var iaf inte seg idag. Jag önskar att hon kunde ha denna framåtbjudning jämt. Det svåra är att verkligen få med baken, hon sprätter ju gärna iväg med frambenen, men vill inte riktigt arbeta genom kroppen. Gjorde lite skänkelvikningar, vilket gick bra, och lite tempoväxligar. Då blev hon riktigt fin!
Galoppen var lite svår idag också, men bättre. Det är ju inte så lätt när man bara vill rejsa!
Jag vet att Hubbe kommer tycka att strechingen är lite dålig, men jag vet inte exakt hur jag ska hitta dit igen, nu är allt annat så mycket bättre. Men det är dethär som är så svårt. Förbättras en grej blir något annat lite sämre.. Tur att vi får hjälp i helgen!

Kråkan: Red i ridhuset. Hon var riktigt duktig idag! Hon var rätt spänd i början, men idag kunde jag rida med benen. Hon är ju lite som en orm, försöker alltid slingra sig undan, men jag försökte hålla ett jämt stöd och driva henne framåt. Hon blev riktigt fin och hon är så mjuk i munnen. Det är verkligen en fröjd att sitta på den hästen när hon går bra.
Gjorde lite övergångar trav/galopp, vilket hon tyckte var jobbigt, men det gav resultat. Sen gjorde vi även lite skänkelvikningar i trav, vilket hon gjorde bättre och bättre. Men att dörren och bommarna är läskiga varje gång gör ju henne inte till den mest avslappnade hästen, men hon blev fin rätt snabbt.

Duktig sara och duktiga hästar! Nu ska jag sova och imorgon är det ju torsdag igen, vilket innebär en dag med bara ridning!


Gårdagen

Igår var det ju bajsväder, så all inspiration försvann snabbare än kvickt..!
Men jag och mamma samlade till slut krafterna och tog med kråkan och millen till ridhuset. Milano var faktiskt riktigt fin idag, han vad lite spänd i början, men med hjälp av övergångar så kom han fram fint till handen. Jag tränade lite tio meters volter i trav, vilket gick bra. Han blir lite spänd efter, jag antar att det är för att det blir jobbigt, men när jag lyckas rida med benen och hålla ett jämt stöd i handen blir det bra.
I galoppen så tränade vi lite LB:3 övergångar, där blev han bitvis lite spänd och springer ifrån mig, men jag försöker bara ignorera det och fortsätta rida, vilket ger resultat. Han blev riktigt fin idag. Det kändes så himla roligt att känna efter allt slit!

Sen tränade vi lite lastning. Han typ sprang in i transporten. Haha, så jäkla söt är han! Vi gick ut/in ett par gånger, vilket gick kalasbra, sen stängde vi och det tyckte han var lite konstigt, men inte alltför farligt. Vi åkte också en sväng på gårsplanen, det tyckte han var lite läskigt, men det är så svårt att säga exakt. Klar han tycker det är konstigt, men det är ju också ganska obehagligt att stå där inne med honom.. Han skötte sig iaf bra och han imponerar varje dag!


Dag 6 - Något annorlunda med min häst

Något som är lite annorlunda med båda mina hästar är att dom inte alls tycker om socker. Eller bara när mamma ger dom socker. När jag ger dom så smakar dom lite, sen spottar dom ut det.. Jag måste lixom trycka in skiten för att dom ska käka det och har jag tur äter dom upp hälften! Dom är allt bra konstiga tycker jag! De gillar inte heller knäckebröd heller.
Men Millen, han ÄLSKAR banan iaf, vi brukar nästan alltid dela på en banan innan ett ridpass, det gillar han!

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

I min ryktlåda finns allt man kan tänka sig.
I borst väg:
- Två vanliga rotviskor
- En bra ryktborste + skrapa
- En lite sämre ryktborste till pälsglans
- Världens mjukaste borste som gör pälsen len
- En piggborste
- En hårborste
- En stålkam
- Hovkrats

Andra nödvändiga saker:
- Padd till tränset
- Kniv
- 3 saxar
- Benlindetejp
- Pennor
- DIPO-pinnar
- Salvor
- Extra ridvantar
- Sporremmar

Det var allt jag kan komma på, men det finns garanterat fler saker som ligger där och skräpar!!

Måndag igen

Helgerna går alldeles för fort! Skulle verkligen behöva långledigt känner jag, det känns som att det börjar bli dags för det snart...

Idag började jag med att tömköra Mersan. Hon har ju varit halt och gått i sjukhage över helgen, men idag var hon helt ren! Hon var duktig och tyckte att det var superskoj att få jobba. Hon är så himla söt, grymtar och rullar med ögonen så fort hon börjar jobba ordentligt. Hon är så rolig att jobba med, för vi vet ju precis vart vi har varandra och jag vet exakt vad jag ska göra för att få henne dit jag vill. Det blev ju inget avancerat idag, men hon var fin, tyckte högergaloppen var lite jobbig, men om jag minns rätt så har den varit jobbig rätt länge nu.. Börjar bli dags för mig att ta tag lite i min lilla prinsessa igen!

Sen red jag Milano i ridhuset. Det blåste ju storm ute, så det lät som sjutton inne i ridhuset, vilket gjorde att han blev lite spänd. Dessutom så satt det ju en skitläskig spegel uppe också... Det var första gången han fick se sig själv, det tyckte han var spännande, men ändå lite läskigt..! Han var ändå ganska ridbar, trots att han var spänd. Men han slog sig fri lite mer än vanligt.. Vi gjorde sjukt mycket övergångar och jag försökte se till att han verkligen började trava med bakbenen. Det gjorde han bra, men han blir ju lite sur på mig..
Han hade fin galopp idag, inte alls lika hysterisk som den har varit tidigare, utan han tog stora långsamma språng. Vi tränade lite fattningar från skritt, vilket gick kalasbra och även lite småvolter, det tycker han är jobbigt, men det är ändå inte allt för svårt för honom, vilket känns skönt!
Han var duktig, det blev riktig miljöträning idag, vilket kan behövas..!

Bettan fick sig ett joggingpass i ridhuset. Hon var ganska så fin i traven, fokade på att ha henne rund och låg i formen, men jag önskar att hon ville strecha mer.. Gjorde lite övergångar, vilket gick bra. I galoppen blev hon sur, idag igen.. Jag ville ju galoppera lite frammåt, men det vill inte Bettan. Och när det väl börjar bli lite dåligt så rider jag som ett arsle och det gör ju inte saken bättre.. Så jag saktade av till skritt och flyttade rumpan lite och sen så tog jag trav igen. Då blev hon lite bättre faktiskt och jag kunde påverka bakbenen på ett bra sätt!
Imorgon åker nog extratygeln på, för strechingen måste bli lite bättre inför helgen. Annars kommer jag få skäll av Hubertus!

Det var så lyxigt att hinna med hästarna under dagen idag. Jag gick hem och sov någon timme och sen har jag tränat (mitt träningsprogram jag fått av mia), städat och tittat på BB. Bra kväll helt enkelt, nu ligger jag i sängen, nyduschad och med nya lakan. Så jäkla skönt!

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst




Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Hmm, min största rädsla är nog att jag akut måste ta bort någon av mina hästar.. Eller att de blir skadad och inte kommer att kunna återgå till sitt gamla vanliga. Jag fruktar dagen då Marsella blir för gammal, men då är det naturens gång ändå. Men att behöva förlora en av mina bästa vänner är nog det jag är absolut mest rädd för.

Kanske att det låter lite tramsigt, men dom ska ju bara finnas här, det är så det ska vara och om man skulle komma upp till stallet och se sin häst allvarligt sjuk är bland det värsta som finns. Den gången Mersan hade kolik och fick bo på Strömsholm i typ en vecka var bland det värsta jag varit med om. När man inte vet om hon någonsin kommer bli bra. Att de måste operera henne, vilket i sig är en stor risk, och att de kanske upptäcker när hon ligger där att det inte finns något att göra. Vad gör man då!?
Att förlora någonting som betyder allt för en, det är jag mest rädd för.

Speglar!

Idag har vi satt upp en spegel i ridhuset! Gud så glad jag är, jag har kunnat döda för den ett bra tag nu..
Jag tog med bettis till ridhuset när vi skulle montera upp den så att vi kunde passa in den helt rätt.
Det blev väldigt bra miljöträning och jag är glad att jag valde den snälla hästen. Självklart blev hon lite spänd med stegar, skruvdragare m.m. Men hon skötte sig över förväntan och det gick faktiskt att jobba henne iallafall.
Vi gjorde mycket övergångar och det gick bra. Hon jobbade på riktigt bra i trav, men i galoppen tjaffsade vi lite när hon inte alls ville använda bakenen, men tillslut kom även dom igång!
Vi gjorde några byten och det gick sådär, vi har ju inte tränat så mycket på det på senaste så hon blev rätt så spänd. Hon kan ju byta, så hon måste bara tagga ner lite och galoppera stort!

Jag är nöjd och Bettan blev svettig och verkade glad att kunna spegla sig lite efter passet. En riktig liten diva som hon är!


Träningsfronten.

I tisdags var jag iväg och tränade med min personliga tränare Mia för första gången. Det var jobbigt skulle man kunna säga! Jag var helt död i kroppen efteråt..!
På onsdagen kunde jag inte röra mig, plus att jag hade sån jäkla migrän, så jag låg och kräktes hela förmiddagen..

I torsdags hade jag världens bästa dag.
Milano: Fick sig ett pass ute på ranchen. Han var kalasduktig. Jag tror att jag upplever honom segare än vad han är. Antagligen för att han tar i mycket mer nu, vilket självklart innebär att han inte orkar springa på lika lätt.. Han fick träna en hel del galopp. Han vill ju hellre galoppera än att trava och jag vill ju försöka hålla hans humör uppe! Vi gjorde lite övergångar och det gick över förväntan, han tycker ju att det är hysteriskt jobbigt att samla upp sig, men när jag är nogrann och inte gör för mycket på en gång så går det bra. Tränade också lite fattningar från skritt, vilket han tyckte var svårt som sjutton i början, men efter en stund var det inga problem alls! Gjorde även lite av de "enkla bytena" i LB:3 och det hade han faktiskt ganska lätt för. Bara jag är nogrann med att få honom rak i traven innan den nya fattningen. Han fattade rätt galopp nästan alla gånger, vilket jag blev förvånad över!
Avslutade med lite tempoväxlingar i trav och där var han fin. Man skulle absolut vilja ha mer power i honom, men det kommer att komma med tiden tror jag!

Amber:
Linade henne med sadel och träns på ridbanan. Andra gången på lina och hon skötte sig galant. Man glömmer bort att hon bara är en liten bäbis och inte gjort så mycket. Men hon kunde alla gångarter och lyssnade helt okej på mig. Så snart åker inspänningarna på!

Bettan: Fick sig också ett pass på ranchen. Hon blir ju som en ponny så fort man är utanför ridhuset.. Så hon ville mest bara busa. Red på i rätt stora gångarter i början, vilket hon gjorde plättlätt, men det blir så himla svårt att minska upp henne där ute sen. Hon spänner av lite grann och blir då kort i steget istället och lite låst i ryggen. Så jag försökte mest rida på lite, utan att hon bara drar iväg. Gjorde lite övergångar och små volter i galopp, då måste hon ju minska av sig självt, vilket gick bra.
Gjorde lite skänkelvikningar i trav, vilket gick sådär.. Hon blev lite sur när jag krävde lite extra, men när man blir lite mer försiktig flyter det på bra!

Kråkan & Daimler: De fick springa på lina i ridhuset. Ja, dom skötte sig bra tycker jag. Kråkan var något spänd, men det är hon ju alltid!

Igår fick hästarna vila igen...... Jag är så dålig, men soffan underhöll mig under kvällen, så det fick bli så denhär gången..

Nu sitter jag och dricker en kopp kaffe och ska snart bege mig ut till tottisarna!

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Bettan: Det absolut bästa med Bettan är att det går att få henne att tända till och att hon då ger 110%, men att hon sedan varvar ner lika fort. Hon har riktigt bra huvud och det älskar jag med henne!

Det sämsta är att hon har så himla lätt för att spänna upp sig, hon blir då stum och jobbar inte alls genom kroppen. Detta har såklart blivit mycket bättre än när jag fick henne (då lekte hon giraff ganska ofta), men hon tar till detta ibland och det är svårt att komma ifrån den onda cirkeln när vi redan kommit dit.. Sen också att hon vet att jag inte kan kräva allt för mycket inne på tävlingsbanan, hon uttnytjar detta och blir rätt lat. Det är då svårt att få henne att jobba helt genom kroppen.

Milano: Jag älskar att han har så lätt att lära sig. Även om någonting är svårt dag 1, gör han sitt bästa och försöker förstå till dag 2. Då känner man så lätt när ridningen ger resultat! Därför har hela inridningsprocessen inte alls varit jobbig. Texm första gången jag skulle rida helt själv i ridhuset fattade han ingenting. Han ville inte alls gå framåt själv och började backa istället. Tillslut kunde vi rida runt något varv och då nöjde vi oss. Och dagen efter var det inte alls några problem att gå framåt!

Det sämsta är nog att han kan bli riktigt arg på mig. När han inte orkar så slår han sig fri och springer ifrån mig.. Det är såklart en styrkefråga, men det är fortfarande svårt att komma ur det med en gång. Samt att han på senaste tiden har börjat gå emot min skänkel, men framförallt spöet en hel del. Han har då börjat sparka och vill inte alls flytta sig från det, vilket inte alls är bra.. Så det måste vi verkligen träna bort!

Duktiga tottisar!

Idag har jag ridit båda mina hästar nu på kvällen. Och jag har kommit underfund med att jag har två HELT olika hästar, verkligen!!

BETTAN: Idag red jag verkligen framåt för att få igång hennes bakben. Så jag red på ordentligt i alla gångarter och försökte bara hålla ett lagom stöd i handen. Hon blir ju riktigt fin, men det blir svårt att få tillbaka henne på ett bra sätt. Så där får helt enkelt fokus ligga ett tag.
I galoppen red jag på, samtidigt som jag försökte få riktigt stora språng istället för hennes berömda små struttiga.. Det gick faktiskt riktigt bra, men det är även där svårt att få tillbaka henne på ett bra sätt. Men när jag tyckte att hon fick bra stor galopp tränade jag lite fattningar. Eftersom det är lite lättare att fatta från skritt gjorde jag det. Jag såg till att hon tog ett stort första språng, så att hon började bra. Ibland behövde jag gå på henne lite och då blir formen lite sämre, men jag struntade i det och bara red stort, vilket gav resultat.
Gjorde lite tempoväxlingar i trav, började med att öka riktigt mycket och sen ta tillbaka till någonting mellan arbetstrav och mellantrav, vilket gick bra! Sen gjorde jag lite skänkelvikningar, hon blev lite seg och då ställde jag henne utåt så att hon var tvungen att ta i ordentligt med inner bak. Vilket hon tyckte var jobbigt, men det gav resultat! När jag väl ställde henne åt rätt håll flöt hon bara fram.
Avslutade med att göra lite mindre tempoväxlingar, med väldigt täta mellanrum. Vilket blev ganska så bra faktiskt. Bettan blev svettig och trött och lika så jag!!

MILANO: Idag såg jag till att han verkligen strechade ordentligt, vilket gjorde att han blev riktigt fin! När han väl släpper igenom ryggen känner man hur jäkla fin han kan vara! Han blir så stabil i de lägena, han blir rak, stadig i formen och övergångar är lätt som en plätt.
Galoppen var riktigt fin idag, jag verkligen tänkte på att sitta ordentligt och rida långsamma galoppsprång, då gick det riktigt bra. Tränade lite småvolter och det var inga problem.
Eftersom han var så fin där så bestämde jag mig för att bara göra lite tempoväxlingar i trav som avslutning. Det gick bättre än på länge idag! Så jag provade att göra lite sidvärtsrörelser i trav. Han fattar vad jag menar, men sen kanske det inte är så bra, men han gör det jag ber honom om, vilket känns skönt. Han är bra, min prins!


Dag 1 - Presentera mig och min häst

Mig känner ni ju redan och jag är ganska ointressant, men hästisarna är väll lite roligare att prata om!

Tit Bit
2001
Tip Top - Bellini



Bettan är en ganska så speciell tjej, som verkligen lyckats vinna mitt hjärta! Vi har hängt ihop i fyra år och vi har kämpat en hel del i motvind så att säga. Hon kan om hon vill, och hon vill gärna göra rätt, men jag har verkligen fått kämpa med att visa henne vad rätt väg är..
Hon är utbildad Msv C - början Msv B och har egentligen rätt lätt för sig med rörelser m.m. Det är mer grundformen samt bakbensaktiviteten som är svårt att plocka fram vid rätt tillfälle!
Vi har under dessa 4 år gått från att starta LB på ca 50% till att starta Msv B på 62%, vilket känns jättebra. Framförallt eftersom att hon kan så mycket mer hemma, jag måste bara få kläm på exakt hur jag ska plocka fram det lilla extra på tävling.
Vi har gjort en resa till Tyskland tillsammans, där vi utvecklades SJUKT mycket och hade vi gjort den resan tidigare i vår karriär kan jag lova att vi hade kommit ännu en bit påväg idag.
Vårat mål för iår är att starta fler Msv B på godkänt procent och försöka ännu bättre i Msv C. Vi ska även vara med och rida allsvenskan div II denna säsong, så det ska bli spännande!
Bettan är väldigt snäll, coollugn i de allra flesta situationer, men har ändå förmågan att tända till. Men alltid när man ger henne långa tyglar skulle man kunna släppa en bomb bredvid henne. Hon älskar mat, hon är precis som en ponny, busar en del i hagen och gör ponny-slängar med huvudet! Hon låter mest av alla i stallet vid fodringsdags och gnäggar gärna när man kommer in. Hon älskar att mysa, men bara när det passar henne. Hon är bästis med Kråkan och de gör allt tillsammans, var de än är i hagen är dom som ihopklistrade. Hon är söt hon!


Don Milano
2007
Don Primero - Napoleon



Milano är världens bästa. Han är lite sent tagen, då det blev mycket för mig när jag gick i gymnasiet. Men han har skött sig kalas under hela inridningen och verkligen tyckt att det är roligt! Han är otroligt mysig att ha att göra med, han älskar att bli ompysslad och står gärna en extra stund och pussas innan ridpasset.
Han är som sagt lite sen i sin utbildning, men är just nu startklar LB, jag har tränat honom mycket själv, då jag föredrar att rida för Hubertus, men han är ju inte här alltför ofta. Så därför har jag inte velat gå för fort fram och lära honom "fel" från början..
Han är lagom frammåt och jättefin i handen, tillskillnad från Bettan så har han väldigt lätt för sig och det känns jätteskönt!
Vårat mål iår att att börja tävla, vi ska försöka kvala breeders, men jag känner inte att det är super viktigt, då det känns viktigare att han får bra upplevelser från tävlingsplatserna. Han har aldrig varit någon annan stans än hemma, så man får börja med att se hur han reagerar. Vi är anmälda till en del tävlingar redan och det ska bli spännande att få se hur han sköter sig, för fin, det vet vi att han kan vara! Vi ska vara med och tävla i allsvenskan div III denna säsong.
Han är världens mysigaste, gör det man ber honom om och är väldigt lätt hanterlig. När han var fölis var han livrädd för oss människor, men han lärde sig snabbt att vi faktiskt var snälla och nu är han helt tvärt om. Detta är nog den häst med mest kvaliteer som jag suttit på och det känns riktigt spännande att se hur långt vi kan ta oss!

:)

Har varit stall ledig i helgen, vilket har varit väldigt skönt. Eller vi var och hämtade lilla Chivas i lördags, men annars så har jag inte alls behövt bry mig. Lyxigt värre! Så jag har skämt bort mig med bio med världens bästa Soffan! Och även en mysig dag i haninge med bästa Angelica. Har varit så skönt att bara göra lite annat faktiskt!

Men tänkte iaf ta tag i bloggandet och köra igång med denna lista!

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över
Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Programridning!

Idag var jag och soffan iväg till runsten. Jag är så glad att hon orkar hänga med och hjälpa till med allt. Hon är verkligen en riktig stjärna!!
Vi red iaf Msv c:2 och det kändes väll sisådär.. Som jag sagt tidigare så kändes hon lite hastig, framförallt i traven, jag skulle vilja att hon väntade lite mer, men samtidigt gick på med samma energi. Men det fanns där innan vilan, så antagligen är vi bara lite ringrostiga!
Hon blev även lite kort i galoppen idag, vilket gav ett lite abrupt avbrott i ena enkla bytet. Och ökningarna blir inte alls så som jag vill..!
Men det kändes bättre än tävlingen sist och hon bjöd mer framåt.
Roggan menar (precis som jag vet) att hon måste kliva på mer med bakbenen och bli lite mer lösgjord! Men som sagt, det känns skönt att han påpekar det som jag redan tränar på. Då vet jag att jag tänker rätt!
Han tyckte att jag gjorde vissa grejer riktigt bra, tex fick jag 8 på ena bakdelsvändningen och 8 på det ena enkla bytet.
Så egentligen sitter rörelserna, nu ska hon bara jobba fram till handen ordentligt och jag måste kunna plocka fram det lilla extra på tävling!

Skrapade ihop hela 72% och känner mig riktigt glad! Det fanns så mycket att förbättra, så tänk när allt sitter på plats. Så skönt att bli lite peppad igen, nu kör vi!


Tja fan!

Kom hem från dressyrmöte på runsten för en stund sen. Det var mysigt och nu har vi provat ut jackor. Man blev ju fett taggad för säsongen nu!
Idag red jag lite på millen iaf. Benet ser bättre ut, han har fått jogga lite på linan två dagar och han kändes rätt så fin. Fortfarande rätt så tjurig mot skänkeln.. Hur gör man lixom när han bara stannar och sparkar!? Jag försökte vara tuff och lägga på spöet, men då sparkar han bara mer.. Så tillslut försökte jag bara svänga med yttertygel och se till att han var rak. Då kan han ju lixom inte sparka..! Så då blev det bättre iaf, men nu längtar jag tills timo kommer nästa gång. För då får det banne mig bli en lektion!!
Vi travade över mina kära cavalletti bommar och det gick kalasbra, han tyckte nog att det var rätt så kul!

Bettan har jag ju ridit nu och både igår och idag var hon rätt tjurig. Så jag bestämde mig för att bli rätt arg på henne.. Och oj var hon sparkar!! Hon var rätt så bra idag i traven till att börja med, försökte rida med mycket ben istället för spöet och det gick bra. I galoppen började jag med att rida på en fyrkant, försöka rida ordentliga hörn. Hon blev sur som satan och då fanns det inget annat att göra än att använda spöet..! Så vi tog några varv i bakutsparkar och sen kunde hon visst galoppera igen!! Vi gjorde lite öka/minska och övergångar till skritt. Det gick faktiskt bra. Men jag tycker att det är skitsvårt att öka galoppen på henne.. Att rida långa språng är faktiskt en konst.. Så jag försökte att inte öka för mycket utan fokade på att ha henne kvar mellan mina hjälper, svår svårt svårt!!
Avslutade med att lägga bort spöet och rida lite öka/minska i trav samt lite öppnor. Hon var duktigt, men är lite väl på för tillfället. Det blir nästan lite springit.. Men jag är nöjd ändå och Bettis var trött. Imorgon är det programridnig, kul!!


Elefantben..

Igår när jag skulle göra iordning Milano såg jag att hela knät hade svullnat upp.. Han fick ju en spark, när vi hade släppt ihop Milou med dom.. Antagligen är det när dom har lekt och det är verkligen bara ett ytligt sår.
Men nu var det alltså helt svullet.. Men vi red ut en sväng iallafall, jag är ju inte så kinkig! Det gick bra, dock var det lite halt och med tanke på att han är oskodd bak så slirade han rätt så bra.. Men han var snäll och duktig, det var ju första gången vi red ut alldeles själva!
Idag var benen svullet neråt, men han är inte halt, så jag red ut på ranchen. Han har varit lite småtjurig senaste tiden, så nu måste vi hitta lite framåtbjudning.. Han var till och med segare där än i ridhuset..! Det kan ju inte vara normalt för en 5-åring!? Så nu får det bli lite roliga grejer framöver..!

Jag har iaf kletat in hela benet i kyllera och hoppas på att det kommer att hjälpa, det är ju tävling om en vecka!!

RSS 2.0