Soligt värre!

Idag blev det en heldag i solen på stranden vid hotellet. Det är så lyxigt att käka frulle, gå upp och sätta på bikinin och bara gå ner till solstolen. Kunna bada i havet och poolen på nästan samma gång, kunna ta något att dricka och bara njuta.
Har nu läst ut alla fifty shades böckerna. Valde att läsa dom på engelska, vilket jag tror att jag gjorde rätt i. Skulle inte bli samma sak på svenska tror jag! Sjukt bra var dom iaf och det känns nästan lite ledsamt att dom är slut nu..
Men sen ska jag börja läsa torka aldrig tårar böckerna, så jag ska inte klaga!
Var och käkade på ett ställe som låg lite avskilt uppe i djungeln (eller skog om man vill kalla det för det!), svingod mat var det iaf och sen satte vi oss på hotellet och drack kaffe och spelade kort.

Imorgon ska vi ut och snorkla. Det blir roligt! Men nu ska jag slagga så att jag är pigg imorgon!


Vi har det bra!

Man hinner ju inte med att blogga sådär jäkla ofta alltså. Men vi har det sjukt bra. Varmt och skönt är det, eller ibland nästan lite för varmt..! Haha!
Badar, solar, äter god mat och leker med hundar. Det är så mina dagar ser ut för tillfället. Vi ska åka ut och snorkla lite senare i veckan också, det blir kul!
Jag är faktiskt inte ett dugg avundsjuk på er hemma i kylan. Fast jag är lite avundsjuk på alla dom som faktiskt får vara med mina djur. Tänk att få krypa ner i sängen med Arthe nu!!


Jag hjärtar Thailand!

Det är varmt, det är fin natur, det är glada och hjälpsamma människor, det är trevlig stämning och väldigt god mat. Man kan vara bara sig själv och ingen annan och göra precis det som faller en in. Det är verkligen ett paradis. Jag kommer defentitivt att fortsätta åka hit, även om det tyvärr mest är svenskar som hänger här omkring.
 
Idag har vi iaf åkt till Koh Lipe, en båttur på ca 3,5 timme, det blåste väldigt mycket och jag blev åksjuk. Så det blev en väldigt lång och jobbig resa, vilket inte alls var roligt.
Men vi kom fram ordentligt och jäklar vad fint det är här! Vi bor på ett grymt fint hotell, hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat gissa att det såg ut såhär. Jag har ett helt eget rum som är sjukt fint, ska försöka fixa lite bilder imorgon! Jag kommer att leva som en prinsessa här i två veckor!
 
Nää, ska umgås lite med mor min nu och sen blir det sängen. Imorgon väntar en hel dag i paradiset!!

Sista dagen på Long Beach nu.

Har lite sista dagen ångest idag, tills man kommer på att vi har 14 nätter på Koh Lipe och sen några nätter på Krabi att se fram emot.
Idag har vi varit på stranden (går ju inte att göra så mycket annat i denna värme). Vi har sovit, chillat, läst, badat och ätit god lunch.
Avslutade kvällen med en grym middag på Thai Cats, det blev grillat istället för all thaimat. Sen en kaffe och efterrätt på kaffeplacet. Mycket mysigt!
Nu ska jag tydligen klippa mamma, hon vill bli av med lite hår. Får se hur det går..
 
Imorgon väntar morgonpromenaden, frukost och sen en tre timmars båttur till Lipe. Det ska bli så spännande, kommer att leva lyxliv i två veckor och bara ha det hur bra som helst verkligen!
Nää, nu ska jag försöka fixa min telefonfan och sen är det sängen!

Vi är här, där ni inte är!

Nu är vi framme, en och en halv dag har gått och jag bara älskar att vara här. Ingen mobil, inga måsten. Man chillar, solar, badar, promenerar, äter, sover och läser.
Resan gick bra, men var ganska lång.. Men jag sov en del och sen hade jag ju min bok! Det enda dåliga var att vi fick vaska en limpa cigg när vi kom fram till thai, tydligen fick man inte ta in så mycket mamma ville ha...!
Här är det varmt, man kan inte ligga i solen mitt på dagen, utan då får man gå och ta en islatte på kaffeplacet. Det är mysigt. Saknar syrran en hel del bara. Hade varit så sjukt mysigt om hon också var här!
Just nu är vi på Koh Lanta, men åker vidare till Koh Lipe på lördag. Ska bli spännande att se hur det är där, har ju inte varit där förut!
 
Nej min mobil är knäpp, men ska försöka hålla er lite uppdaterade iaf. Just nu längtar jag inte ett dugg hem, eller kanske lite efter Arthur!

Utedag

Idag har jag i stort sett varit i stallet från kl.10 till kl.19, med två stopp hemma, ett för att göra kaffe och te och ett för att slänga i mig en kopp soppa. Har haft två lektioner, båda gick verkligen jättebra och alla verkade nöjda! Så kul när man ser att det går framåt och att eleverna tycker att det är så roligt!
Har även hunnit klämma in fika med Anna och gänget och provat spikmatte täcke, vilket båda mina hästar verkade uppskatta!!
Sen på eftermiddagen red jag och Madde ett pass i ridhuset. Mycket trevligt att ha lite sällskap tycker jag och något vi borde göra oftare! Jag red Bettan och Madde red Allbright, jag var fräck och snodde Bettis idag, Madde kommer ju få rida henne så mycket sen..!
Bettan var iaf jättefin idag, trots mycket vila denna vecka.. Gjorde lite förvänd sluta i trav så att hon skulle komma loss lite i sidorna, vilket funkade bra. Hon travade verkligen igenom hela kroppen!
La även in lite skänkelvikning och öppna för variationens skull, hon lär sig ju snabbt vad som ska göras..
I galoppen kändes hon riktigt fin faktiskt! Började med att bara galoppera på ordentligt, rida lite volter och lite förvänd. Hon låg kvar hyffsat i den förvända, men det är väldigt stor skillnad från förut. Då var hon i stort sett okontaktbar!
Gjorde sen lite övergångar till skritt och sen tränade vi på att samla ihop galoppen så mycket jag bara kan några steg och varierade mellan att göra avbrott till skritt och öka galoppen igen. Nu har jag hittat vår mördarövning! Måste verkligen träna på övergångarna till skritt från samlad galopp, hon stretar emot och blir lite spänd. Men jäklar vad fin hon blev efter!!

Sen var det Milanos tur och han var ju bara så sjukt bra idag! Lagom fram, kunde ändå vänta och inte bara rusa runt. Vi började med lite diagonal sluta i skritt, det tyckte han var jobbigt! Men han accepterar det efter en stund.
I trav gjorde vi lite öppnor och slutor längs långsidan. Det funkade verkligen över förväntan! Självfallet kan vi göra det bättre, men det är skönt att vi kan träna på det ordentligt med tanke på att han förut inte alls accepterade det..
Avslutade med att rida MsvC:2, vilket gick hur bra som helst. Eller nej, mycket kunde bli bättre! Men för att vara allra första gången vi känner på ett så svårt program så gjorde han det över godkänd nivå! Skolorna behövs öva på och de enkla bytena blev lite sena, men annars så känner jag mig så sjukt glad att vi kanske till och med ska våga oss ut på dessa klasser denna säsong!!

Avslutade kvällen med middag hos pappa med Hanna. Supermysigt och gott! Nu är det dags att sova snart, måste bara fixa lite först. Så jäkla mycket som ska göras innan man ska åka iväg.. Imorgon väntar ännu en fullspäckad dag!


Lördag

Idag sov jag lite längre, typ till halv tio kanske, sen gick jag upp, plockade lite hemma, tittade på Nyhetsmorgon, åt frukost och lite sådär.
Sen upp till stallet och jobba! Mockade och hade lektion. Och såklart myste med bästa soffan!

Nu på kvällen var jag förbi pappa en stund, slängde in sista tvätten i torktumlaren och bara pratade lite. Nu sitter jag och tittar på Johan Falk, har ätit lite. Och nu ska jag vika lite tvätt. Kul, jag vet! Men måste ju börja packa lite nu! Om två dagar drar vi!

Juste, designen är ny nu. Känner mig inte jättenöjd, menmen. Mer nöjd nu än med den gamla iaf, det får duga helt enkelt!


Lyckad kväll!

Fy vilken mysig kväll det blev! Trots att jag kände mig rätt hängig och inte kunde andas genom näsan så hade vi riktigt roligt!
Började med en mysig middag på baccaro, kan vara en av de mysigaste restaurangerna jag vet!
Och sen gick vi en promenad i det kalla vädret till Göta Lejon där musikalen var. Sjukt bra var den dessutom, jag blir så imponerad av alla duktiga människor!
Så nu kommer jag att drömma om Jesus inatt.

Så roligt också att hinna umgås lite med Rickard och Patrik, två av mina kusiner på pappas sida. Vi träffas verkligen inte ofta, kanske ett par gånger per år. Vet egentligen inte varför, men vi bor ganska långt ifrån varandra och lever såklart helt olika liv. Det är inte som med kussarna på mammas sida, vi har ju alltid vår mötesplats på torö, så vi har ju möjlighet att ses mycket oftare!
Det roligaste jag hörde idag var Rickards kommentar: - ja men alltså jobbar du som på ett hästdagis?
Haha vad är ens ett hästdagis? Men absolut, jag kan titulera om mig till hästdagisfröken!

Nej, nu är det sängen som gäller. Imorgon hoppas jag på att må ännu lite bättre, måste städa lite här hemma och sen ska jag jobba också. Så det vore skönt om jag kunde få känna mig helt pigg faktiskt!


Fredag igen

Kunde inte sova mycket inatt heller, så jag råkade förslagga mig lite idag. Men kände mig lite piggare på morgonen faktiskt. Gick upp till stallet och hjälpte till lite grann och sedan var jag helt slut och gick hem igen. Har bara tagit det lugnt, käkat lite, tittat på film och fixat mig. Pratat lite med mammis också, som har kommit fram till Thailand och verkar ha det bra! Fy så skönt det ska bli att komma bort till henne på tisdag!
Nu känner jag mig lite risigare igen, men har käkat alvedon och hoppas på att det ska bli bättre igen. För nu ska vi snart åka in till stan och äta middag och se på Jesus Christ Superstar!
 

Dags att krypa till kojs

Har suttit och glott på tv, fixat lite med herrhamras hemsida och försökt att fixa en ny bloggdesign. Kanske att allt kommer att komma ut imorgon, det beror helt på hur jag mår, om jag ska jobba eller inte.
Planen är att jag, Hanna, våra två kusiner, farmor och farfar ska gå och se på Jesus Christ Superstar imorgon. F&F fick det i julklapp av alla oss, men nu får vi väll helt enkelt se hur jag mår imorgon. Hoppas verkligen inte att jag måste ställa in, det vore ju astråkigt. När vi äntligen ska göra något allihopa tillsammans!
 
Det finns iaf ingen som är så glad som Arthur när vi bor här i röda. Han och Tussen är verklige bästa brorsorna ever och har i stort sett varit ute och busat hela dagen. Det är så skönt här när hundarna kan vara ute utan att man behöver oroa sig för att de springer bort. Måste fixa staket hemma hos mig också, så himla mycket skönare!
Arthe ligger just nu och sover tillsammans med Nisse i hans korg och verkar tycka att livet är jättebra. Så nu ska vi se om jag också kan somna lika snabbt och sova hela natten. Vore ju verkligen jätteskönt att slippa vara hemma imorgon också..!
 
Nej, nu borsta gaddarna och sen ska jag läsa lite innan jag somnar.
God natt på er!

Att vara sjuk.

Bläää vad tråkigt dethär är. Jag som hade planerat att vara frisk som en nötkärna imorse, men det blev dålig sömn under natten och när jag vaknade mådde jag pyton. Så jävla orutierat att bli sjuk precis innan man ska åka utomlands.. Så nu sitter jag här i röda, är hundvakt och väntar på att marianne kommer och ska vaccinera hästarna. Typisk att dom inte blev vaccinerade häromdagen när jag ändå inte kunnat rida nu..
Dagen blev inte alls som jag planerat, vaknade vid halv sju, kunde inte somna om, gick upp och la mig i soffan framför nyhetsmorgon och somnade efter en stund, sov i stort sett oavbrutet till 11. Svettades som en gris när jag vaknade och kände mig helt yr.. Packade ihop mina grejer och åkte ner till röda, läste lite och drack lite te. Kvart i ett åkte jag upp till stallet för att marianne skulle komma klockan ett, men så rinde hon och sa att hon blev jätteförsenad.. Så bara hem igen..
Nu sitter jag och äter varma koppen till lunch, verkligen äckligt och jag är egentligen inte alls hungrig, men man måste äta för att bli frisk.
Drar väll upp till stallet om kanske 15 minuter och sen blir det hem till soffan igen!
 
Nu är mamma påvä till Thailand, fyra veckor ska den grisen vara borta! Men vi kommer ju snart ner och våldgästar henne!

Det här med medryttare.

Jag är ju lite larvig med att låta andra rida mina hästar, jag vet egentligen inte varför, antaglige för att jag är ett kontrollfreak, vill gärna vara med och se vad som händer! Och genom både bättre och sämre erfarenheter vet jag att jag har de absolut bästa medryttarna någonsin.
Först har vi Soffan, som alltid alltid alltid stället upp, vad det än gäller. Jag öskar att jag kunde vara minst hälften vad en så bra människa som hon är! Sofie har ridit lektioner för mig under en längre period och jag har hjälpt henne med hennes ponny en hel del. Men hon har ju hjälpt mig så sjukt mycket mer, och även min mamma såklart! Det finns ingen i hela världen som jag hellre skulle lämna över ansvaret för mina hästar än till henne. Jag vet att hon alltid kommer att göra precis som jag har bett henne att göra och skulle det hända något oförutsägbart så vet jag att vi tänker likadant och att hon kommer göra det som jag hade gjort. Dessutom är hon ju så sjukt bra på att rida och det är så roligt att fått se hela hennes resa från skogsmulleponnyn till att klara av att rida de mest svårridna hästarna i stallet. Och absolut, visst kan vi låta sura på varandra när vi rider och ibland blir det lite tjaffs och gnabb också, men det blir aldrig värre än så och efter någon timme är vi alltid glada igen. Dessutom är hon världens bästa groom, måste säga att vi är ett sjukt bra team på tävlingsbanan och hon vet precis hur hon ska hantera mina humörsvägningar. Tack Sofie för att du alltid ställer upp och finns där i vått och torrt!
 
Sen har vi Madde, snälla, rara, underbara Madde! Hon började rida Mersan, för jag vet inte hur många år sen. Men då var Madde liten, vågade inte ta in Mersan från hagen själv och tyckte att det var mysigast att skritta ut i skogen. Hon förstod inte riktigt vad det innebar att träna på riktigt och det enda hon fokuserade på var att få Mersan att gå framåt. Till nu, när hon har växt om mig, kommit så sjukt långt i ridningen och briljerar vilken häst jag än slänger upp henne på. Från i somras så har hon fått börja rida Bettan och även mammas Allbright och sen lite andra hästar när det behövs. Hon gör det så sjukt bra och många gånger säkert bättre än vad jag gör.
Jag kommer så väl ihåg den gången hon skulle tävla Mersan, en liten klubbtävling i Nynäs, deras första tävling ihop. Vi körde några tuffa lektioner innan och Madde undrade om jag hade några ridstövlar som hon kunde låna. Då såg jag fortfarande Madde som liten, men väldigt duktig. Tills hon kom in med mina ridstövlar och dom satt bättre på henne än på mig och jag insåg att jäklar, hon är ju stor nu! Riktigt roligt att få följa hennes utveckling och faktiskt känna att jag haft en liten del i den. Även om hon själv har en unik talang och känsla för olika hästar.
Jag är så tacksam att jag får ha henne som MIN medryttare och i hemlighet önskar jag att hon aldrig vill köpa en egen häst, för att för mig betyder det så sjukt mycket att få sån hjälp! Madde är bra på så många olika sätt, gör alltid det hon ska och oftast lite till, är alltid noggrann och gör det bästa för hästen, hon frågar om det är något hon undrar, men frågar aldrig i onödan utan tänker lite själv också. Hon är lyhörd, vill lära sig och tycker att det är kul att hjälpa till.
 
Ibland önskar jag att alla hade varsin Soffan och varsin Madde, fast nää, nu får man vara egoistisk och jag vill nog behålla dom för mig själv! Underbart att ha tillgång till så duktiga hjälpryttare och jag har stora planer för oss allihopa!

Avslutar med att säga, tack för att ni finns, jag är evigt tacksam!
Och ja, jag snodde bilderna från facebook och hoppas att ni inte blir arga..!

 

Sjukstuga

Igår och idag har jag varit sjuk. Ont i halsen, öronen och huvet. Snoret rinner och det känns som att jag går runt med bomull i hela huvet.. Men nu känner jag mig lite piggare!
Det har inte blivit någon ridning dessa två dagar, har legat helt däckad hela dagarna..
Men jag lever fortfarande på passet jag red på Milano i måndags kväll! Han var så sjukt fin! Jag kan aldrig sluta säga hur bra han faktiskt är. Jag tänker och han gör, och han försöker alltid till 110%, och ibland blir det lite för mycket vilja, men det är jag bara glad för! När jag lär mig rida rätt på all energi kommer jag ha en så sjukt fin häst!

Planen är att jag imorgon ska rida Bettan på morgonen, har inte ridit henne sen i fredags, då hon först gått på kurs med Ellen och i måndags gick lektion med Madde och sen blev jag sjuk.. Sen ska soffan rida lektion på mille för att hon ska rida honom lite när jag är bortrest. Sen ska hästarna vaccineras och jag kan ju inte rida igen förrän på söndag. Så då ska båda hästarna få springa fint och även på måndagen. Kanske att Bettan får gå lektion med soffan då för hon ska ju även rida henne när jag är borta!
Och på tisdag drar jag till Thailand! Wohoooooo fy satan vad jag längtar!


Trött chey!

Kurs, duktiga tjejer, fina hästar, middag med fina vänner, alldeles för lite sömn, kurs igen, ännu duktigare tjejer, hästarna toppade gårdagen, Milano var grym.
Nu tar jag och slaggar. Imorgon är det jobb igen!


Fredaaaag

Det har varit en bra dag idag! Inledde med lite barnrdining, som gick kanonbra idag och hästarna skötte sig riktigt bra idag! Sen blev det en tur på eftermiddagen och vips hade alla hästar gått!

På kvällen red jag först Bettan. Hon fick gå på kandaret idag, jag tror på lite variation med henne faktiskt! Hon kändes lite stel idag, så det fick bli mycket skänkelvikningar och öppnor. Började redan i uppvärmningen att flytta in henne från långsidan till x, några steg rakt fram och ut igen. Så hon inte fastnar åt något håll. Tyckte ändå att hon var ganska medgörlig och det kändes som att hon tyckte det var ganska lätt.
Valde att fokusera mest på traven idag då jag kände att jag behövde lossa henne litegrann! Så när hon var varm åkte stiglädrerna upp och vi flyttade ut rumpan på volten, det tyckte Bettan var jobbigt. Hon flyttar lätt åt sidan, men tycker det är lite svårt att samtidigt behålla böjning och tempo. Så jag ökade på lite på den slutna delen så att jag hade lite fart in i flyttningen, vilket gav ett lite bättre resultat! Gjorde sen lite öppnor längs långsidorna, fokuserade på att inte överböja halsen, men ha henne ordentligt böjd i kroppen. Svårt! Men jag fick till det ganska bra i höger varv, hon blir något rakare i vänstersidan. Men det är den svåraste sidan och allt kan ju inte bli lätt över en natt!
Gjorde sen lite avbrott till skritt och sen trav igen efter bara några få skrittsteg. Fokuserade på att bakbenen skulle sakta av sist och börja trava först och då kom hon igång mycket bättre och visade glatt upp några små piaffsteg..!
Tog bara pyttelite galopp i slutet på en åtta med ett enkelt byte på mitten. Det gick faktiskt riktig bra. Så jag tror på att försöka få henne grym i traven innan jag tar galoppjobbet, för då är många problem redan lösta!

På Milano tränade jag på att åka lite häst igen, då han såklart blir störd när jag försöker göra allt jobb.. Så travade fram i ett lugnt med energisk tempo, försökte hålla honom i någon slags balans, vilket är svårt då han som sagt är överallt och ingenstans på samma gång! Han kändes ändå lite bättre än igår, så det var ju väldigt skönt.
I galoppen red jag på en fyrkant i halva ridhuset. Försökte se till att det blev ett ganska tight hörn och sen att han blev helt rak. Lite svårare åt vänster då han helst sprang som en banan. Men fick tillslut till det och när han blir rak hittar vi ett mycket mer harmoniskt och lugnt tempo. Kan tänka mig att det ser ganska haffsigt och plaffsigt ut när jag rider annars..
Kände att galoppen var en bra grej att öva på idag, så jag gjorde sen lite övergångar till skritt och sen galopp igen. Tänkte verkligen på att vända in framdelen i avsaktningarna så att han blir tvungen att sakta av direkt. Emellanåt blev han lite hysterisk i fattningarna, men så fort han blir rak så blir dom kanonbra!
Avslutade med att minska volten ordentligt, vilket han tyckte var jättejobbigt. Att sätt sig på bakbenen, vara rak och samtidigt svänga är kanske inte Milanos favorit. Så när jag fick till ett par bra språng flyttade jag skänkelvikning ut till stora volten och red ökad galopp. Det kändes faktiskt riktigt bra när han ökade och jag lyckades hålla honom rak.
Avslutade där och travade av. Det är så himla roligt med en ambitiös häst som verkligen tycker att det är roligt, trots att det kommer små protester ibland..!

Avslutade kvällen med middag med min fina syster, massor med mys och prat. Det är så roligt att vi verkligen är bästisar!

Sen har jag förberett lite för kursen imorgon, pratat med världens bästa soffan och försökt sova. Varför är man aldrig trött när man borde!?


Finfina hästar!

Idag hade vi lite barnrdining på morgonen, det gick bra! Sen slutade jag, ska jobba så mycket i helgen, så jag fick helt enkelt ta lite ledigt idag istället. Käkade lunch och la mig i soffan. Jag skulle bara blunda en gång, men tittade upp igen vid halv fyra.. Pigg tjej? Tog en kaffe och gick sen ut till stallet, hann rida båda hästarna iaf!

Började med Bettan och vad ska man säga? Lika fin idag! Självfallet kan mycket bli bättre, vi kan få ett bättre flyt och alla rörelser kan bli säkrare. Men de sämsta stunderna motsvarar kanske det som var bra förut och kvalitén på de bästa stunderna är magiska!
Efter uppvärmningen så fokuserade jag mycket på traven, red förvänd sluta på långsidan. Hon vill gärna ta in rumpan och det kändes som ett enkelt sätt att korrigera det på, vilket faktiskt gick bra. Hon tyckte det var lite svårare när hon skulle vara böjd åt höger. Vänster bak vill inte riktigt hänga med! Gjorde även lite öppnor och det kändes bra, lite mer böjning i kroppen och lite mer luft i steget så blir det kanon! Skänkelvikningana var riktigt bra idag, dom flöt på bra och hon hittade lagom tvärning. Man känner verkligen där hur hon tar upp ryggen och tar i, vilket också ibland kan göra det lite hackigt eftersom det blir jobbigt!
I galoppen gjorde vi samma sak som igår, lite minska volt och samla ihop, ut igen och öka galoppen lite. Övergångar och fattningar till både rättvänd och förvänd. Det flöt på bra i höger och var lite svårare åt vänster. Det känns lite som att hon välter inåt samtidigt som hon tar in rumpan. Så skåla ur och få med bogarna runt är det vi får lägga energi på just nu! Travade av jättefint och jag kunde även idag bara sitta och le!

Milano kändes väldigt valpig idag. Han har ju en tendens att hamna lite överallt och ingenstans. Man får lixom inte känslan av att det är en hel häst utan bara massa ihopsatta kroppsdelar som virrar omkring. Men bestämde mig för att köra lite skänkelvikning i trav, vilket han har tyckt varit rätt jobbigt förut. Försökte få honom helt rak och göra den väldigt lång. Han vill ju helt inte flytta alls eller alldeles för mycket. Men jag fick till några riktigt bra där han faktiskt var rak i kroppen och flyttade lagom!
Red sen förvänd galopp på långsidan, skritt innan hörnet, rättvänd galopp på kortsidan och skritt igen innan hörnet och sen förvänd. Det var en superövning idag. Han behövde lyssna på mig och jag behövde foka på att ha honom rak och mellan hjälperna. Jag har en tendens att gå in och lägga mig i lite för mycket. Så försökte att bara åka lite häst idag och då har han ju också möjlighet att hitta en lite lugnare och mer harmonisk takt! Avslutade med lite förvänd galopp på serpentiner och testade även några byten, det tyckte inte alls Milano var roligt idag, men han byter helt okej och jäklar vad det var bra för honom. Han blev så sjukt fin sen i förvända!
Kände mig nöjd där och travade av och helt plötsligt var han i balans med stor fin trav.

Behöver jag säga att jag somnar lycklig?


Mitt 2012, den långa versionen.

JANUARI
 
En månad med mycket snö, mycket jobb och mycket hästar. Jag och Arthe fick flytta ner till röda stugan när mamma och pappa var i thailand och det enda vi gjorde var att vara i stallet. Thomas (hästmassören) var ute för första gången och kollade igenom Milano & Kråkan, fick massor med ny inspiration och tips på hur jag ska träna rätt.
 
FEBRUARI
 
En riktig mellanmånad. Mycket jobb i oväder, mycket träning och sen en snabbvisit till bästisen i Gävle. Där hade vi sjukt roligt, drack lite för mycket av det goda och helt plötsligt när vi skulle låsa upp dörren var nycklarna borta. Det var kallt, vi var trötta och lite för illamående. Fick välja en nödlösning och slagga på en kompis madrass tills daniel kom upp dagen efter med extranycklarna i högsta hugg. Som tur var återfann vi Ms nycklar och hela helgen fick ett mycket lyckligt slut. Jag lärde mig att vad som än händer så kommer jag och Matilda alltid att ställa upp och hjälpa varandra!
 
MARS
 
Mamma fyllde år, jag fyllde år och det blev vår. Arthur såg ut som kakmonstret och vi hämtade hem Chivas. Mamma råkade köpa en porsche. Dethär var antagligen en av de viktigaste månaderna i Milanos liv. Vi tränade hårdare än någonsin, han åkte iväg på äventyr för första gången i hans liv. Jag fick massor med beröm för hur fin han är och självklart en miljard tips på hur han kan bli finare. Jag snappade upp allt och övade allt jag bara kunde. Vi förberedde oss för hans första tävlingssäsong! Mersan lyckades med att få en fraktur i hovbenet och var helt enkelt tvungen att vila minst 6 månader...
 
APRIL
 
Milano debuterade på tävlingsbanorna och som han gjorde det! Gick in med VÄRLDENS självförtroende, brydde sig inte alls om konstiga saker och smällde till på 70%. Samtidigt levde Arthur rövare och busade mer eller mindre dygnet runt. Världens bästa grabbar.
 
MAJ
 
Milano fortsatte att briljera på tävlingsbanorna, han imponerade på de flesta, men absolut mest på mig. Att man har fått turen att ha en sådan bra häst och då menar jag inte bara bra på vad han gör, utan en som alltid ställer upp, en som alltid gör sitt bästa, en som är cool och inte bryr sig så mycket om allt runt omkring. Det blev en tripp till Gnesta på tävling och då hälsade vi såklart på långa farbrorn. Timo blev bara en större del av min ridning och han har hjälpt mig så sjukt mycket. Roligt att hitta någon som man känner att man verkligen klickar med. Arthur blev även klippt. Han blev ful. Fast han var glad ändå!
 
JUNI
 
Mycket Milano, mycket tävling, mycket sommar. Som väntat så blev han bara bättre och bättre lilla hästen. Hanna tog studenten. Det var en fin dag, nu är hon stor. Det har gått fort och jag älskar verkligen min fina syster. Nu får vi se vad livet erbjuder oss, men en sak är säker. Var vi än på jorden befinner oss kommer vi alltid att ha varandra!
 
JULI
SOMMAR! Milano fick slita på, jag hann ha lite semester och leva sommarliv med Arthur och pappa. Nisse lärde Arthur allt om båtlivet och vi hade det bara allmänt bra. Men en hel del jobb blev det också och många barn lärde sig rida. Min minsta kusin Ida blev tokig i hästar och skulle visa hur man gör efter att ha varit uppe och ridit lite med mig i stallet. Jag kände mig så otroligt nöjd med mitt jobb, med mitt liv. Allting var bara så sjukt bra!
 
AUGUSTI
 
Det blev en tripp till Mallorca med världens bästa mamma och syrra. Vi hade det grymt, solade, läste, åt god mat, turistade lite och bara njöt av livet. Hästarna fick imponera på Hubbe, både utseendemässigt och arbetsmässigt. Bettan var iaf absolut finast med rosa lindor och de rosa ludd bootsen. Milano visade hur man gör när man är på meeting. Det resulterade i 3 av 3 möjliga placeringar i LB plus en tredjeplats i minicupen. Ingen kunde vara tröttare än Milano eller gladare och stoltare än mig!
 
SEPTEMBER
 
Jag köpte Druvan, min älskade bil. Kan nog vara det absolut bästa jag lagt mina pengar på. Jag trivs så sjukt bra med den och dessutom får jag ju dra hästtransporten med den! Det blev väldigt mycket jobb sådär efter sommaren. Zinnidine skulle säljas, många som var intresserade fick tyvärr bli lika besvikna som oss då han inte gick igenom besiktningen.. Jack kom till oss som en försäljningshäst, jag blev kär och stod inför ett ändå ganska tungt beslut. Men idag känner jag att jag gjorde helt rätt som behöll Bettan och att Marie fick äran att köpa denna ädla springare. Sen kom även Ivana på tillridning, fina älskade Ivana. Sara blev kär igen och i en häst som egentligen inte alls är min typ. Men jag har nu verkligen insett att vara öppen för alla förslag och inte döma någon vid bara tanken. Det finns alltid något bra innanför skalet. Visserligen behövde Ivana bara kliva ur transporten, men ändå!
 
OKTOBER
 
Planen var att Mersan skulle vara frisk, vilket inte stämde alls, utan vi fick glatt åka hem med en häst som fortfarande skulle vila. Jag vet inte om det var så jävla glatt, men vad ska man göra? Thomas kollade på Bettan första gången och i och med det så påbörjade vi en resa mot att hitta en helt ny Bettan, en bättre Bettan. Det blev stor skillnad redan efter första behandlingen och jag insåg verkligen vilket potential det finns i henne. Hon hamnade lite i andra hand under första delen av året då vi hade en ordentlig svacka. Men vi kom tillbaka precis innan min operation. Den 30e opererade jag foten, tog bort ben och brosk som satt väldigt dumt på hälen. Allting gick väldigt bra, men jag var så sjukt nervös. Mitt mod växte otroligt mycket när jag var tvungen att vinka av mamma vid ingången i snygga operationskläder och spendera hela dagen på avdelningen helt själv. Men jag klarade det!
 
NOVEMBER
 
Jag och Arthur spenderade mest tid i soffan, inte likt oss alls, men det var tur att vi hade varandra. Jag verkligen älskar min hund. Han låg tamejfan varje dag på min mage och hjälpte mig genom alla tråkiga stunder och fick mig på bättre humör. Det kom en väldans massa regn och det blev översvämmning, både på åkrarna och i stallet. Det var vatten precis överallt, vi kunde i stort sett ha sjösatt forbinan precis var som helst på torö.. Min häl läkte som den skulle, men det var en riktigt tråkig månad. Många saker som inte var som dom skulle, jag var mer ledsen än på resten av året och jag hade ingen aning om vad som var planen med mitt liv. Jag antar att man börjar tänka för mycket när man inte gör något vettigt. Och tillslut vågade jag mig upp på bästa Bettan och helt plötsligt fick själen ro!
 
DECEMBER


 
Kanske en av de mest händelserika månaderna. Det kom snö, väldigt mycket snö. Jag började jobba lite igen, jag började rida ordentligt igen och viktigast av allt, jag började kunna gå ordentligt igen! Det blev en mysig jul, med mycket pyssel, fix, skratt och mys. Jag gjorde julgodis för fulla muggar, ett alldeles eget pepparkakshus och slog in ganska många presenter. Vi firade nyår och avslutade året på absolut bästa sätt. Tillsammans och med fina människor runt omkring. Så nu blickar vi framåt mot ett förhoppningsvis grymt 2013!
 
 
Det har verkligen hänt mycket detta år, både med mig själv och allt runtom och i stallet. Det har verkligen varit både motgångar och framgångar. Det viktigaste av allt är att jag nu såhär i slutet av året har slutat tveka på vad jag vill. Jag har lärt känna mig själv på ett annat sätt och nu insett hur jag vill att mitt liv ska bli. Jag vet att jag har valt helt rätt jobb, ett jobb som får mig att må så otroligt bra inombords. Känslan jag får ibland efter en lektion eller bara efter en vanlig arbetsdag vill jag inte byta ut mot något, även om vissa dagar är lite tyngre och kallare.
Bettan har tagit först ett stort kliv tillbaka, fick bara tävla lite i början av året och sen la vi det på hyllan en stund. Ingen av oss tyckte det var roligt, jag tappade motivationen och det blev bara kaos. Sen kom Thomas, han har fått oss i en helt ny bana och nu ser jag verkligen fram emot tävlingsåret som kommer!
Milano har nog kämpat på bäst av oss alla, han går från klarhet till klarhet hela tiden och slutar aldrig att imponera. Får se lite hur upplägget blir för honom 2013, man vill ju inte att han ska ledsna!
Arthur har utvecklats han med. Varje dag får jag en bekräftelse på att jag valde rätt att köpa hund, att jag valde precis rätt hund och att han är världens bästa. Fast tussen har lärt honom allt om skällning och just nu låter han lite för mycket emallanåt. Men vad gör det när han är så söt!?
Amber har också gått och blivit vuxen, eller iaf halvt. Hon sköter sig kanon och vi ser fram emot detta år.
För företaget har detta varit det absolut bästa året hittils. Vi har haft fullt upp sen i Maj, i stort sett minst någonting varje vecka. Vi har insett att vi har världens bästa hästar och världens bästa kunder! Och att vi har världens bästa jobb såklart!
 
2013 är mitt mål att lägga ner så mycket tid jag bara kan på mina hästar, komma igång med min egen träning igen och bara försöka se livet från den lite ljusare sidan hela tiden. Hoppas på att det blir ett händelserikt och roligt år, vi inleder ju med att åka till Thailand och det känns inte helt fel!
 
 
 
 

Så otroligt mycket kärlek!

Jag tog mig tillslut ork att ta mig upp till stallet. Planen var att vara lite snabb och hinna rida båda odjuren, men lite missförstånd gjorde att jag fick promenera runt i 20 min i ett kolsvart ridhus innan lamporna var svala och kunde tändas igen. Så jag hann bara med prinsessan innan det var dags för att nattfodra.

Men shit vad hon var fin idag. Kan nog vara den bästa känslan med Bettan sen jag köpte henne! Jag har ju äntligen fått tillbaka sadeln, nystoppad och hel. Jag trivs i den och Bettan trivs nog ännu bättre! Hon var rund i formen, frustade hela tiden och jag kunde verkligen känna rörelsen genom ryggen. Fick emellanåt nästan känslan att hon blev för låg och ihopkrullad, men valde att njuta av det och fortsätta rida så istället. För att vara van med att ha en häst som leker giraff så är det ju bara positivt när hon blir "för låg".
Hon var pigg och kanske lite hastig i traven, men jag vill hellre ha henne så och lära mig rida på det istället för att hon är som ett tuggummi!
Red mycket åttvolt, hon låg kvar i varvbytena och i övergångarna. Det kändes så sjukt lätt idag!
Och galoppen! Hade jag en häst som inte kunde galoppera? Självklart var den inte felfri eller 10 mässig på något sätt, men hon galopperade stora mjuka språng. Vilken chock jag fick! Red lite runt hela ridhuset och la lite volter. Hon låg kvar helt okej på rakt spår, men hon tar in rumpan en aning. Red sen på en stor åtta med förvänd galopp ena volten och till och med det gjorde hon bra. Blev lite spänd, men det gick fortfarande att korrigera henne. Det känns som att förvänd galopp är sjukt nyttigt att träna på med henne, då måste hon lixom arbeta igenom kroppen och lossa lite i halsen.
Sen gjorde vi lite öppnor i trav, vilket flöt på bra, hon kändes lite stel i sidan kanske, men det var ganska lätt att lossa henne där. Red henne lite överböjd några gånger och sen var det bra. Gjorde lite mellan trav emellanåt också och jäklar jag kunde inte annat än att le!
I galoppen gjorde vi lite fattningar från trav (vår absolut svagaste punkt!) och det gick hyffsat, när jag fått till några bra på rad minskade jag volten och det var också mycket lättare än sist. Hon tog vikten bak och samlade ihop sig riktigt fint. Avslutade med att göra fattningar från skritt, varannan rättvänd och varannan förvänd.
Hon travade av kanonbra, frustade ur ordentligt och verkade allmänt nöjd med livet.
Gud vad jag älskar den där hästen!


Tröttare än tröttast.

Sitter och väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen. Måste äta, fast är egentligen inte hungrig. Jag kom hem typ vid halv 5, åkte upp till butiken och sen satte jag mig och skulle kolla klart på filmen jag började se igår. Men då somnar jag snabbare än snabbast och vaknade vid sju tiden. Bara slänga ihop lite mat, måste upp och rida sen. Känner mig sjukt opepp. Jag har ont i foten, vill bara grina, orkar inte hålla ögonen öppna och känner mig helt slut.
Idag på jobbet har jag fanimej stått och gått hela jävla dan. Inte konstigt att foten sa upp sig.. Men hästarna kan inte vila idag också. Det är lite tråkigt att man ska få så ont att man inte orkar göra något annat än att jobba. Nu önskar jag mig en hel fot!

Jul & Nyår

Det har ju varit sjukt dålig uppdatering nu, men har istället värdesatt att umgås med nära och kära för att bara njuta av den kanske bästa tiden på året!
Det har varit ganska mycket jobb, vilket har gjort att jag har varit trött när jag slutat och inte haft all den ork jag skulle önska. Det tar mycket på kroppen när man har lite ont hela tiden och går runt och spänner sig lite över det.
Men hästarna har fått röra på sig lagom mycket och verkar ändå trivas med livet så det är bra. Bettan fick gå med på kurs när Angelica red, vilket gick kanonbra. Jag blir alldeles stolt över min lilla häst och när jag har ridit imponerar hon lite mer varje dag. Och för att inte tala om Milano, han är verkligen en stjärna och utvecklas lite hela tiden. Igår när jag red tror jag att det var den absolut bästa gången någonsin! Han rörde sig som en Gud och var jättepositiv till allt vi gjorde, fast protesterna kommer ibland ändå.. Men jäklar vad jag var glad igår.
 
Julafton spenderades uppe i torpet med min kära familj och mormor, vi myste, åt god julmat, umgicks, skrattade och öppnade paket. Som vanligt fick vi alldeles för mycket julisar, fast jag blir ju glad! Det absolut bästa är nog att jag och mamma ska köpa ett accuhorsemat täcke till hästarna, för er som inte vet så är det ett spikmatte täcke som verkar asbra för hästarna. Men fick lite fina kläder, soffkuddar, duntäcke, fina påslakan, presentkort och mycket annat!
Vi hade verkligen en jättemysig jul, men det var lite ovant att det bara var vi, då jag är van vid att vara hela tjocka släkten!
 
På juldagen blev det middag hos Farmor och Farfar med min farbror och hans familj, jättemysigt, då vi inte träffas så ofta! Sen på kvällen blev det utgång i nynäshamn med min finfina vän Matilda.

Annandagen spenderades med Syrran, vi skulle åka och hämta hennes kompis från Tyskland, räknade fel på tiden med tolv timmar, vilket innebar kvalitetstid med Hanna i form av bilkörning, promenad med Arthur, pizza, mys framför tvn och lite mer bilkörning. Jag gjorde inte en enda vettig grej den dagen.
 
Sen var det jobb,jobb och lite mer jobb som gällde.
 
Nyårsafton spenderades först i stallet, sen åkte jag in till nynäs och hämtade upp Andreas och så begav vi oss in mot stora staden. Vi stannade till i Årsta, tog ett glas champange med Markus och Stina för att sedan bege oss till Stinas lägenhet i vasastan där vi skulle sova.
Åkte sen till Söder och hem till Anna och Pålle. Där bjöds det på trerätters middag, lekar och många skratt. Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på raketer och sen hem till Pålle igen. Då dansade vi tills vi åkte hem och slocknade i sängen. Riktigt roligt var det och jag är så nöjd med kvällen. Trevliga människor, en glad Andreas och roliga lekar, det är grejer det!
 
Nyårsdagen, alltså idag. Vaknade typ vid halv elva och för en gångs skull inte det minsta bakis! Vi halvsov till typ halv tolv kanske och sen begav vi oss hemåt. Stannade och käkade lunch på Vegabaren och sen droppade jag A i nynäs. Kom hem, bytte om och gick upp till stallet för att hjälpa mamma lite. Kom hem typ vid 5 och sen har jag bara kollat på film, chillat, ätit och myst. Känner mig lite trött efter igår, så jag planerar att stanna här i soffan resten av kvällen. Imorgon står jobb på schemat igen!

Mitt 2012, den korta versionen.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tävlat Milano och opererat foten och då även hoppat på kryckor för första gången!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte jag hade några.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jajamensan!

4. Dog någon som stod dig nära?
Tack och lov inte.

5. Vilka länder besökte du?
Hmm, tror det bara blev en liten tripp till Mallorca detta år!

6. Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013?!

Lite fler Hubbe träningar skulle inte sitta fel.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
30/10, operationsdagen.

8. Vad var din största framgång 2012?

Måste vara min och Milanos resa, från knappt riden till att kunna prestera grymt på tävlingsbanorna!

9. Största misstaget?

Att jag tappade inspirationen till min egen träning.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, bara klumpfot, men det var ju självvalt så det räknas inte!

11. Bästa köpet?
MIN FINA BIL!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hästarna får man nog gissa på! Och bilen såklart..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att bästa Anna började jobba igen.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Kanske Darins version av Astrologen.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Tror nog att det var länge sen jag kände mig så nöjd!

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Surat..

17. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, tränat och tränat!

18. Blev du kär i år?
Jag var redan kär innan.

19. Hur tillbringade du julen?

Men mina kära föräldrar, hanna och mormor.

20. Hur många one night stands?
Hahaha sjuuuuuukt många!

21. Favoritprogram på TV?
Så mycket bättre och torka aldrig tårar utan handskar.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, kanske gillar mindre, men inte hatar.

23. Bästa boken du läste i år?
En dag

24. Största musikaliska upptäckten?

Ingen som helst aning.

25. Något du önskade dig och fick?
Ja typ alla mina julisar!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Nej

27. Årets bästa film?
Kanske hyptnotisören, jag tyckte den var bra iaf!

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Med fika och sen middag inne i stan!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer träningar med hästisarna

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Hästgalning och lantis.

31. Vad fick dig att må bra?
Hela mitt liv får mig att må bra!

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hmm.. Ola Rapace skulle man ju inte tacka nej till...

33. Vem saknade du?
Matilda, tråkigt när hon bor så sjukt långt borta!

34. De bästa nya människorna du träffade?

Alla nya glada människor

2013

Ännu ett år har gått och man vet inte var tiden tar vägen..!
Under jul och nyår har jag lagt mer tid på att umgås med fina människor istället för att blogga, som ni märkt! Kommer lite mer uppdateringar senare. Ska upp till stallet och fixa nu.


RSS 2.0