Full fart mot helgen!!

Började jobba tidigt idag så började i vanlig ordning med att fodra, släppa ut och kolla vatten.
Roade mig sen med att fixa massa i stallet, städa, köra bort massa skräp och det roligaste av allt måste att först ta bort alla stora stenar som har hamnat i lösdriften och sen köra in massa spån. Det blev över spån från ridhuset, så det ligger nu en hög utanför stallet. Jag körde in hela 20 kärror.. Lite trött blev jag allt..!

Vid tre red jag och mamma ut på allbright och Milano. Milano kändes piggare idag och ville helst springa det fortaste han kunde med huvet rakt upp i luften. Försökte rida ihop honom och tillslut fick jag honom i en ganska rund och låg form, men tyckte han kändes lite för lång.. Menmen, det är svårt att rida ut, så jag lät det vara lite som det var och bara låta honom ha lite roligt!

Avslutade kvällen med en AW på sjöbodarna med Anna och mamma, vi gör ju inte så mycket utanför stallet så ofta, så det är alltid lite extra mysigt när det händer. Att bara sitta och prata om allt möjligt och ha det bra!

Nu kryper jag och arthe ner och ska försöka få lite mer sömn än de andra nätterna!


Som vanligt har jag noll koll på dagarna..

Det känns som att jag inte riktigt kan skilja på dagarna längre.. Allt bara flyter ihop och jag känner mig faktiskt lite trött...
Det kan ju vara för att jag aldrig går och lägger mig i tid, går upp tidigt, kör på ordentligt när jag jobbar och dessutom är sjukt fokuserad på mina hästar.
Men som det ser ut nu så kommer ju Bettan att behöva vila en lite längre period nu.. Först pga att vi inte kom iväg till tandis idag och att hon har lite problem med tänderna, men också för att det är lite oklart vad som orsakat denna fruktansvärt äckliga böld..

Lektionen idag gick bra. Men det är fan jobbigt att rida! Jag tror faktiskt aldrig att jag har blivit så trött av att rida Milano faktiskt, han har ju alltid varit lite "lättare" och mer självgående än Bettan, men idag gav Timo oss riktiga mördarövningar och dessutom fick jag inte rida med spö.. Så jag fick verkligen kämpa idag! Vi red väldigt mycket skutor idag, både på rakt spår och diagonalt i både trav och galopp. I galoppen går det faktiskt riktigt bra, det känns som att jag kan påverka honom mer där! Medan i traven blir det jobbigare.. Han kändes faktiskt lite seg idag, men skulle faktiskt gissa att det var för att det var så sjukt jobbigt. Han fick verkligen ta i och då är det klart att man inte springer av sig självt..
Avslutade med att göra några ökningar i trav och reagerade han inte direkt skulle jag sparka till ordentligt med sporrarna rakt in så att han förstår att jag menar allvar. Han stretar ju gärna emot och faller in i någon slags seggalopp och då ska jag kicka till så att han flyger till månen istället för att sakta av och sedan göra om. Och om det funkade!? Han avslutade med en så jävla grym ökning att jag bara log. Så nu måste vi jobba lite på reaktionen och att jag faktiskt ska våga börja med att vara en liten fluga och tar han inte det bli elefant och sen faktiskt våga bli flugan direkt igen. Han måste lära sig att lyssna på de små hjälperna, punkt!

Tog sen in alla hästar som ska sova inne och städade ordning i stallet.
Sen blev det lite kvalitetstid med världens bästa Sofie! Vi hinner ju inte ses alltför mycket nu för tiden, så man får ta vara på stunderna!


Onsdag

Det blev ingen tandläkare för Bettan idag.. Vi blev sena och dom hade helt överbokat, så vi kände att åka in för att göra en undersökning och åka in en annan dag för att fixa kändes sådär kul. Så prinsessan åkte till Södertälje och bjöd sina bästa mattar på en latte på Statoil innan vi vände hemåt igen.. Haha, bra start på dagen!
Hade iaf hunnit mocka, fylla vatten och allt sånt där på morgonen, så det var skönt att slippa göra det när vi kom hem!

Vi pratade även med veterinären angående hennes böld och om det nu är ett ormbett, vilket är svårt att se nu när bölden har rivits upp och blöder och varar, så måste hon vila i tre veckor. TRE VECKOR!! Kul jul här alltså!

Idag hann vi ju iaf filma Mulles dressyr och fixa mer i stallet, nu börjar det bli riktigt bra ordning faktiskt, så himla skönt!

Nu ska jag njuta av en kopp av det goda och sen väntar trimning av grabbarna för Timo, kul!


Konstig kväll

Milano och allbright fick sig ett pass på ridbanan idag. Jag testade att rida i M&N sadeln idag, då jag tycker att den andra har börjat ligga lite konstigt på senaste. Det blir ju lätt så när dom musklar på sig lite grann! Det kändes lite ovant, som alltid i en ny sadel och jag älskar ju min andra sadel.. Men jag tyckte att han rörde sig lite annorlunda med denna sadel, det kändes som att han vågade ta ut steget lite mer och även mamma tyckte att han rörde sina bakben lite bättre idag. Sen vet jag ju inte om det beror på att jag blivit lite bättre på att rida eller om det är sadeln.. Så jag ska rida i den några dagar och se hur det känns. För jag behöver verkligen lära mig att sitta ner lite bättre i den sadeln om man säger så..! Kanske att mina kvinnliga former gör så att jag guppar lite extra, vad vet jag! Haha, nej men jag måste verkligen ge det lite tid. Som Siw sa: man sitter ju som i en fåtölj i sin vanliga sadel!

Milano fick iaf göra mycket skolor, försökte tänja lite extra och verkligen våga ta ut svängarna, det försvinner ju alltid lite av det på tävling, så det är bäst att träna lite extra hemma!
Vi gjorde också mycket öka/minska, framförallt i galopp. Det är ju hans starkaste gångart och nu måste jag verkligen våga rida på den lite mer. Det svåra är helt klart upptagningen efter en ordentlig ökning, då tappar jag honom litegrann, men det är bara öva på och stärka honom i det momentet!

Planen var sen att jag skulle lina Bettan, men hon hade en böld under näsborren och var svullen på höger sida av mulen.. Antagligen ett bett av något slag, kanske orm..!? Hon verkade må bra i övrigt, pigg och glad, ingen feber eller så. Så jag lät henne och kråkan stå inne och sova inatt. Jag red ju inte Bettan igår och jag kan inte säga om det hände igår eller idag, men som sagt, det verkade inte värre än så och med lite rådfrågning med mina kära stallkamrater så bestämde jag mig för att avvakta till imorgon!
Nu hoppas vi bara att det ser bättre ut imorgon, för då ska ju vi till Söderköping och fixa hennes tänder. Känns inte så bra att åka iväg med en jättemule.. Så nu håller vi tummarna!

Med andra ord kom jag hem från stallet ganska tidigt, eller ja 21 tycker jag är tidigt..! Vet inte varför, men ibland när jag får dötid hemma så känner jag mig lite nedstämd.. Låter kanske konstigt, men jag vill ha saker att göra, jag blir så rastlös annars. Så jag har faktiskt bara legat i soffan och glott på oth och spelat mobilspel, jag hamnar i något konstig läge när jag vill göra saker, men orkar inte riktigt ändå.. Ja jävligt konstigt jag vet! Men nu har jag och Arthur krupit ner i sängen och imorgon tar vi nya tag och hoppas att ledsamheten är som bortblåst.
God natt!


Fixardag!

Var rätt själv på jobbet imorse, så började med att ta ut Mulle och chivas som står inne på natten och fylla lite vatten och sådär. Sen fick Ivana sig ett pass i skogen. Hon skötte sig bra och verkade nöjd med att få busa av sig lite grann!
Vid 11-tiden kom världens bästa Angelica och hoppade Mulle till vår försäljningsvideo. Det gick verkligen jättebra och Angelicas mindre bra tankar om Mulle försvann i ett vips. Hon har inte riktigt innan förstått vad vi tycker är så charmigt hos den lilla monsterponnyn, men nu är hon lika kär som oss andra!!
Vi löshoppade honom lite grann också, då vi såklart inte vill hoppa för högt med en lite för stor ryttare på ryggen. Han gjorde det verkligen jättebra och han tog sig lätt över en meter! Med lite rutin och rätt ryttare kommer den där ponnyn att bli hur grym som helst!

Efter lunch var det bara att släppa ut lite fler hästar och kolla lite mer vatten innan det var dags att fixa lite mer i stallet. Det känns dock fortfarande väldigt rörigt, men jag tror att i slutet av veckan så kommer det att vara skitfint!

Nu ska det lagas lite middag och sedan ska hästarna rastas. Milano har dock redan värmt upp i boxen då han tycker att det är väldigt onödigt att rörmokaren håller på och fixa iordning vattenkopparna samtidigt som han står inne i stallet.. Larvig häst det där!


Tisdag

Började dagen med att lina Mulle. Han var pigg och glad som vanligt och efter en stund fick han hoppa över ett litet kryss med lite lösa inspänningar, det var riktigt bra för honom och han kom igenom kroppen mycket bättre i galoppen. Spände sen in honom mer ordentligt och körde utan hindret en stund, då var han verkligen jättefin!
Avslutade med att ta bort inspänningarna och så fick han hoppa lite högre, vilket han verkade tycka var roligt!

Resten av dagen har bestått av pyssel i stallet. Sakta men säker börjar vi få lite ordning på grejerna! Så himla roligt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag och Andreas bege oss in mot stan för lite biomys.


Träna bör man annars dör man!

Började morgonen med att organisera lite hästar. Igår fick några sova inne och några i hagar närmare stallet. Så började morgonen med typ en timmes promenad runt gården, ibland lite jobbigt att vi har så stor gård..!
Tog sen Mulle, linade först ca 15 och red sen lika länge. Han var pigg och sprang mest bara ifrån allt arbete, men efter mycket tempoväxlingar och övergångar blev det bättre! Han blev till och med riktigt bra i galoppen, som är hans svaghet för tillfället!

Sen åkte jag och mamma till Haninge för att införskaffa lite grejer till stallet. Det tog i stort sett hela eftermiddagen och vi avslutade arbetsdagen med lite planering.

På kvällen började jag med att rida Milano, det blev dressyr idag då jag var själv och då orkade jag inte rida ut. Han kändes faktiskt otroligt fin! Han börjar bli mycket starkare i samlingen nu och även skolorna sitter betydligt mycket bättre! Jag måste bara komma ihåg att rida varje steg och vara lätt i handen och rida med benen.

Sen red jag även Allbright, då Madde redan ridit Bettan. Han kändes faktiskt bättre än sist jag satt på honom, mamma har tyckt att det gått lite sämre på senaste, men jag skulle tro att det kan vara för att han har blivit lite bättre och nu blir det istället jobbigare.. För som sagt jag som inte ridit på rätt länge kunde ju verkligen känna skillnad!
Gjorde mycket tempoväxlingar och flyttade ut rumpan på volten, det tycker brightman är jobbigt..! Han visade dessutom att han var lika grym på att backa som vanligt och när det blir för jobbigt så är han verkligen grym på att backa.. Känner mig ändå nöjd över att jag red. Det är så himla bra för mig att rida många olika hästar och få så mycket erfarenhet som möjligt! Jag vill ju bli så bra som möjligt och då måste jag ju ta alla chanser jag får att bli bättre!

Sen skulle grabbarna ut, Mulle och chivas in och nu är jag hemma. Ska försöka röja undan lite här innan sägen kallar!


Sen kväll

Kom nyss hem från stallet, sent som alltid. Idag berodde det dock mer på mamma än mig, men så är livet ibland. Haha, någon gång måste ju jag också bara snabbast!

Fixade lite i stallet och hämtade in grabbarna innan Bettan och allbright återigen fick sig ett pass i skogen! Bettan var lika samma som igår, hon skulle nog faktiskt kunna bli en riktig fälttävlanshäst. Synd att jag inte är så modig..

Vi avslutade med att rida ner till stranden och det var ju lättare sagt än gjort. Båda hästarna var livrädda! Bettan vibrerade och tyckte hela situationen var väldigt skum. Jag har ju testat förut, men har aldrig fått ner henne i vattnet faktiskt..
Tillslut kom jag iaf ner på strandkanten, men inte i närheten av att gå i.. Så jag hoppade av och försökte, men icke sa Nicke. Jag gick till och med ut i vattnet, men hon vägrade. Tog sen allbright istället och fick tillslut ut honom i vattnet och då tyckte han ändå att det var ganska mysigt tror jag. Testade sen med Bettan igen med fan vad hon var tråkig! Jag försökte med allt, men prinsessan är tydligen för fin för att doppa tårna, även om matte stod i vattnet dyngsur. Sveriges tråkigaste häst.

Det började dessutom bli ganska mörkt så efter ett tag gav jag upp..

Nu ska jag mysa lite i soffan innan det är dags att sova. Imorgon väntar jobb igen!


Söndag

Shit vilket väder det är idag alltså! Strålande sol och lagom varmt, skönt. Hade en lektion vid 10 och innan det hann jag måla och fixa lite i stallet. Sen har jag nu käkat lunch och ska snart bege mig mot stallet igen. Ska kolla igenom alla våra sadlar, nu är det mest en röra och hästarna använder i stort sett varandras sadlar, så ska försöka organisera så att alla får varsin sadel som passar!
Sen blir det säkert lite annat fixande för att sen ha en lektion till vid 16.

Prinsessan ska få gå ut även idag, ska se om jag kan lura med mig mamma också! Milano tror jag får vila idag efter gårdagen och imorgon kör vi igång igen med sikte på Järna nästa söndag, La:3 och MsvC:1!


Sjukt bra dag!

Idag är jag så jäkla nöjd. Mitt självförtroende bättrades på en hel del efter förra helgens dipp. Och jag är så otroligt glad över min fina häst.

Det var ju hemmatävling och då är faktiskt alltid nerverna där och spökar. Jag måste nog ändå säga att nervositeten som jag hade i början av min tävlingskarriär har försvunnit i kapp med rutinen jag har fått. Antagligen för att jag har lärt mig att tävla mot mig själv och ingen annan. Självklart finns det alltid en liten del kvar, tävling är tävling och det går inte att komma ifrån. Dessutom så är det ju bra att vara lite nervös blandat med taggad, men nervositeten får verkligen inte ta över. Men som sagt på hemmaplan vill man gärna prestera bra och idag gjorde jag faktiskt det.

Inte så pass bra att jag fick med mig en rosett hem, men tillräckligt bra för att göra en liten segerdans när jag fick se min procent. Hela 65,44% fick jag i en MsvC:2. Självklart är detta inte en svinbra siffra och det är definitivt inte mitt slutmål. Men det är en bra bit på vägen. Från att för tre veckor sedan rida samma program på samma häst på 60.22% är det en solklar förbättring.

Min känsla inne på banan var bra, långt ifrån perfekt då han inte var helt igenom kroppen. Och även om jag hade grym hjälp av Timo så lyckades jag inte riktigt få igenom honom ordentligt på framrdiningen. Antagligen för att jag själv inte rider som hemma.. Menmen, jag kände mig ändå nöjd efter även om han inte riktigt höll ihop genom hela programmet. Han skiner till emellanåt och framförallt i galoppen. Jag kände att jag vågade rida mycket mer samlat och red varje steg till skillnad från många andra tävlingar.
Mitt mål var att rida på minst 62% och det klarade jag galant. Nu kan jag stolt säga att min häst faktiskt är redo för MsvC, vilket han inte riktigt varit framtill nu. Och precis som jag sagt så finns det så sjukt mycket som ska bli bättre och när det blir det då jäklar! Nu siktar vi blygsamt och försiktigt mot stjärnorna. Jag och min kung!

Efter tävlingen så red jag och mamma ut en sväng på Bettan och Allbright. Bettan antog utmaningen och körde en blandning av vild travade och galen hopphäst när vi susade fram i skogen. Hon tyckte inte alls att A höll ett bra tempo och sprang mer än gärna ikapp, förbi och lågt före. Han har inte en chans mot min vilda springare! Hon travar lixom snabbare än han galopperar och jag kan säga att även om det är jättekul att hon hittar framåtbjudningen ute, men att kunna rida på den är helt omöjligt. Det är helt enkelt bara hålla i sig och le. Låta henne springa, hoppa över stock och sten och vara glad över att hon tycker att det är kul.

Avslutade kvällen med middag hos mor och far och ska nu krypa ner i sängen.
Imorgon väntar jobb, ridning och pyssel i stallet.


Sjukhuset

Sitter just nu i väntrum 2 på Nynäshamns vårdcentral för andra gången idag. Jag har en stor knöl ganska långt ner i halsen som gör väldigt ont. Har lixom knappt kunnat flytta mitt huvud i sömnen för att det gör ont.. Detta kom för bara några dagar sedan och jag upplever att det bara blir sämre.. Hade egentligen inte tänkt åka in, men eftersom det var värre på morgonen så bestämde jag mig för att det var lika bra. Men jag är ju sån som annars tror att allt läker sig självt.. Vilket dethär säkert också kommer att göra. Men att inte kunna röra sitt huvud normalt eller vilja svälja är inte särskilt roligt..

Menmen, har sedan kl.9 hunnit sitta i väntrum två, träffat min doktor, sitta i väntrum 3, ta diverse olika prover och som sagt sitter jag nu i väntrum 2 igen i väntan på att träffa farbror doktorn (som förövrigt egentligen är en tjej!) och se vad snabbproverna säger och hur jag ska gå vidare. Min magkänsla känns inte helt hundra faktiskt!


Ny vecka.

Måndag igen, veckorna går så jäkla snabbt alltså! Nu är sommaren över och det känns verkligen. Inte direkt mycket på jobbet idag så att säga. Även om det självklart alltid finns något att göra!

Idag tuktade jag liten gul tjock ponny. Planen är att jag ska rida honom en hel del denna vecka och bästa vecka och sen så kommer han ut på annons nästa vecka. Jag linade honom ca 30 min först och då fick han springa på rätt ordentligt. Red sen i skritt och trav och bara fokuserade på att han ska driva bakifrån fram i handen. Han kändes faktiskt ganska fin ändå. Men det finns mycket att jobba på!

Efter jobbet skrittade jag ut på Bettan i ca 30 min. Varav 10 min på kort tygel. Red barbacka med hackamoret för att hon skulle få röra lite på sig bara. Hon kändes pigg och fräsch, så det är skönt. Dock inte den skönaste hästen att sitta barbacka på!

Red sen även Milano på ridbanan. Han var väldigt pigg och sprang mer än gärna det fortaste han kunde och när jag bromsade upp lite på yttertygeln betydde det tydligen halt och sen rygga det snabbaste man kan så långt det bara går. Men bitvis kändes han riktigt fin. Måste bara komma ihåg att stämma av och inte låta honom rinna ifrån mig. Och att jag hela tiden är lätt i handen och har honom inramad mellan hand och skänkel. Så nu blir det lite hårdkörning inför lördag då det väntar tävling på hemmaplan!


En helg i Gävle

Nu är vi hemma igen, alltid skönt att kommer hem faktiskt!
Jag känner mig väldigt kluven om helgens resultat. På ett sätt väldigt väldigt besviken, men ändå lite nöjd med min insats.
Första klassen idag tyckte domaren att jag red för snabbt!! Kan man ens göra det på Bettan!? 58,8% eller något skrapade jag ihop. En ganska kass siffra som faktiskt gjorde ont i hjärtat.. Men ändå lite positivt att hon tyckte att jag red för fort med tanke på att problemet har varit att hon segar ur totalt. Men ändå kan jag inte riktigt förstå vad som gick för fort..

I andra klassen msv c:2 tänkte jag på att stämma av mer och rida varje steg, vilket lönade sig! Hade faktiskt en av de bästa känslorna på tävling med Bettan och fick 62,8% av samma domare här. Så det kändes ändå väldigt skönt och jag är verkligen nöjd med Bettan här! Stor förbättring från igår och jag vet att det var långt ifrån perfekt!

Men nu är då den stora frågan, ska jag tävla, eller ska jag inte tävla!? Är det värt det? Eller trycks man bara ner och mår dåligt!? Det är inte roligt att hela tiden faktiskt tro att det var en helt ok ritt och alltid alltid alltid få sämst poäng. Jag menar, är jag så jävla dålig på att rida!? Och svaret är ju nej, det ser man ju när jag rider Milano. Jag kan faktiskt. Men jag och Bettan lyckas inte hitta den där grymma känslan, eller jag lyckas inte plocka fram det bästa ur hästen. Hade hon inte varit min absolut bästa vän hade jag låtit henne gå, hitta en ny bästa vän som faktiskt tog vara på hennes kvalitéer. Men tanken har funnits många gånger och jag vill inte ge upp, för jag vill ju så gärna lyckas. Jag vill inte ge upp!
Nej, för tillfället så tror jag att Bettan inte ska tävla så mycket mer detta år, kanske någon start, men annars bara träna, träna, träna det mesta jag kan. Känna mig säker på henne, hitta min bra Ridning och faktiskt kunna känna mig lite duktig.

Jag har ju haft en plan på att Bettan ska få bli mamma och det är verkligen något jag funderar starkt på. Så vi får helt enkelt se hur höstens träning utvecklar oss och kanske att jag vågar ta med henne ut igen innan vinter uppehållet. Den som lever får se.

Och även om jag är jättenöjd med vår sista klass idag så är det den där känslan av att jag inte är tillräckligt duktig som ligger och gnager. Inte roligt alls faktiskt.

Nej, nu ska jag ta tag i röran här hemma och sen kommer Andreas och Arthur hit och då får jag tänka på lite annat.
Nya tag imorgon helt enkelt!


Sådär nöjd med mig själv.

Självförtroendet kanske inte är på topp efter dagens insats på tävlingsbanan. Det är svårt med Bettan, mycket svårare än man någonsin kan tro faktiskt.
La:3 kändes helt ok. Traven var nog det bästa jag ridit b på tävling men galoppen var mindre bra. Men hade enbart 6or och 7or genom programmet och slutade på 64,5%, vilket jag känner mig nöjd med!

Msv C:1 var det tvärt om i, traven var lite sämre (även om den var bättre än vanligt!!) och galoppen var helt ok..
Fick en taktmiss i ökade traven och ett stopp i ena enkla bytet. Man måste älska ston..! Menmen med lite bra och lite dåligt så fick jag 61,7% och visst är det långt ifrån bra, men det är godkänt och en liten förbättring sen sist..

Men som sagt, jag är inte direkt jättenöjd och jag är väl medveten om att det är mitt fel att det inte går så bra. Om jag kunde rida ordentligt så skulle poängen vara högre. Men för tillfället känner jag mig bara tom, vet inte hur jag ska ta dessa resultat. Är det bra, dåligt eller bara helt okej!? Jag vet faktiskt inte hur jag ska klara av att ta mig an denna häst på tävlingsbanan. Jag har kämpat i 6 år och vad har det gett!? Några poängs förbättring och inte direkt så mycket mer än så. Eller jo tonvis med erfarenhet, men ibland måste man känna sig lite duktig också. Det handlar inte om blågula rosetter utan det handlar om tävlingen mot mig själv. Jag vill hela tiden utvecklas och förbättras inte resultaten känner jag mig lite otillräcklig.

Men imorgon är det en ny dag och vi tar nya tag. Jag är inte den som ger sig och dessutom älskar jag ju prinsessan mest i hela världen!


Avdslutningsdag.

Idag skulle jag gått upp svintidigt, men orkade inte riktigt det, så det blir lite stressigt istället. Menmen..
Nu har vi avslutning på sista ridlägret. Har precis haft frågesport och nu har tjejerna rykttävling för att sen ha uppvisning! Jag ska bygga fram en liten bana och sen är det upp till bevis!

Sen styr jag och mamma våra kosor mot Gävle. Det ska bli kul att tävla prinsessan igen, eller fet tycker jag iaf än så länge..!


Fina Bettan!

Ibland kan hon! Red ju lektion för Timo idag och i början var hon lite hög i formen, men efter lite nötande i plottergaloppen så blev det lite bättre. Vi red väldigt mycket sidvärts, öka minska och fick hela tiden aktivera hästarna. Vilket var riktigt bra för Bettan.
Jag kände att jag satt still med handen, red med benen och att Bettan då verkligen mjuknade och lyssnade riktig bra!
Dagar som denna är allt jävla slit så himla värt det. Då kan jag verkligen känna att 6 år av rent jävla slit faktiskt har gett någonting.
Och resan är inte slut än, även om det kändes kanon idag så är det långt ifrån perfekt och det gäller att jag ligger i för att nå mina mål. Men just idag känner jag att jag faktiskt har kommit en bra bot på vägen och det får jag vara mer än nöjd med i dagsläget.


Stört varm dag!

Nästan lite för varmt för att jobba, men ändå skönare än regn! Hade lite "hoppning" på ridlägret idag och det gick riktigt riktigt bra för alla! Och Ebba lyckades till och med hoppa över tre travbommar i galopp och även hoppa av Nils i farten.. Men allt gick bra och det var bara påt igen och då satt hon fastklistrad i sadeln medan hon snyggt styrde runt travbommarna!
På ett sätt måste man ju trilla av förr eller senare och då är det så himla bra att det går bra. Då lär man sig ju att det inte är så farligt, för största delen av avtrillningarna går ju faktiskt bra!

Efter lunch väntade 4 andra tjejer på att få rida lektion, vilket också gick bra! Sen har jag släppt ut/tagit in lite hästar, mockat och fyllt vatten.

Nu ska jag laga korvstroganoff och fixa lite tvätt. Sen upp till stallet och ha ytterligare en lektion och sen ska jag träna för Timo med prinsessan. Fullt ös medvetslös så att säga!


Igår var det onsdag och inget annat!

Lite förvirrad tjej här på bloggen kan man väll säga. Under sommaren går dagarna bara ihop faktiskt.. Men så kan det vara ibland!

Bettan kändes verkligen superfin igår när jag red. Jag tror att jag slappnar av lite mer så fort kandaret åker på, typiskt dumt faktiskt. Så idag ska jag träna för Timo på tränset istället!!
Men åter till passet, hon kändes genom kroppen och vågade ta ut steget. Framförallt i traven faktiskt. Hon är ju lite sån, antingen bra i galoppen eller traven och traven har varit svårast på senaste.. Men jag satt still med handen och red med benen och det kan verkligen göra underverk måste jag säga!! Inga tjurigheter alls och hon tänkte framåt i sidvärtsrörelserna. Kul!
Galoppen kändes faktiskt också helt ok, så fort hon kom ur ramen så duttade jag till rumpan och då stannade hon faktiskt kvar. Det viktigaste är att jag inte får panik så fort det känns som att jag tappar henne utan istället fortsätter att rida som jag faktiskt kan!

Nej, nu väntar jobbet och idag blir en lång dag! Måste ju dessutom börja packa och fixa lite inför imorgon då vi drar iväg till Gävle!


Tisdag.

Idag inledde vi dagen med ridläger, as usual! Idag var det uteridning som stod på schemat, så då höll jag i teorin istället. Faktiskt ganska lagom då jag hade migrän. Allt gick bra även denna dag och både barn och ponnysar skötte sig kalas!

Efter lunch linade jag Ivana. Hon var fin, lite hastig i traven till att börja med. Men efter lite övergångar blev det bättre. Men jag förstår nu varför galoppen blir svår när man rider. Hon gör det inte självmant om man säger så.. Ville verkligen inte galoppera i onödan, utan sprang hellre det absolut fortaste hon kunde i trav..

Sen väntade en hopplektion för Madde och Ellen och dom var också jätteduktiga. Men blöta blev vi, det regnade lite kan man säga..!

Nu ska jag vila lite, hoppas att huvudvärken släpper och försöka ordna någon slags middag för att sen gå upp och rida Bettan. Milano kommer lite i andra hand nu när Bettan ska tävla. Men det dör han nog inte av..!


Ibland kan ordens mening tolkas på mer än ett sätt..

Jag har såhär i efterhand förstått att man kan misstolka mitt tidigare inlägg angående min måndag.

Jag menade aldrig att ridlägerbarnen var ett problem, utan att känslan av att försova sig just en dag när 6 glada barn kommer på sin första ridlägerdag. Inte en optimal morgon att försova sig på, då jag såklart alltid vill bemöta mina elever på absolut bästa sätt! Vilket inte blir så lätt när man är precis nyvaken. Jag var arg och besviken på mig själv. Ingen annan.

Som jag nämner nästan varje dag älskar jag mitt jobb och det är verkligen mitt drömjobb. Det bästa som finns är dessa förväntansfulla och glada barn som bara älskar att få rida. Det tror jag att ni som följer min blogg och mitt liv vet, men ville bara försäkra mig om att jag fick fram det jag ville säga med kanske lite för få ord i mitt tidigare inlägg.


5 anledningar till att min tisdag blev grym!

- Hann rida innan jobbet imorse och Bettan skötte sig kanonbra!

- Hade 6 grymma barn på Ridläger och alla skötte sig verkligen jättebra!

- Malin har kommit hit igen!

- Lunch på sjöbodarna.

- Solen skiner!!


6 anledningar till varför jag hade världens sämsta måndag!

- jag försov mig och mitt fantastiska morgonhumör möttes av 6 lite för glada barn.

- jag hann i och med inte med vad jag skulle gjort med mina hästar på morgonen.

- det var kaos på jobbet.

- det började ösregna mitt i det fina vädret.

- prutt-Harry har käkat på en av mina nya boots.

- avslutade dagen med ett jumbo-pass på titbit.


Ännu en bra morgon!

Vaknade vid typ halv nio imorse, eller Andreas fick ringa och väcka mig.. Hade ont i huvet och var förskräckligt trött. Så tog en kopp kaffe i sängen framför oth. Nu har huvudvärken blivit lite bättre, men måste komma ihåg att ta en pilla till lite senare!
Har sen hunnit åka till butiken och införskaffat lite käk och Alvedon.
Sen red jag ut på Milano också. Kandaret åkte på och han kändes fin, inte direkt trött, men jag red ju kanske inte skit seriöst så det var inget topp pass, men man måste ha roligt och mysigt ibland också! Han blir lite väl lång när jag rider ut, så skulle egentligen behöva sätta mig och rida ordentligt för att rida ihop honom med den framåtbjudningen han har i skogen, men det orkade jag inte göra idag!

Nu ska jag slänga i mig något att äta och sedan bege mig till stallet igen för att ha träningsläger. Det ska bli kul! På teorin ska vi löshoppa så då tänkte jag slå två flugor i en smäll och motionera amber och Bettan. Man får inte vara dum inte!!


Onsdag!

Vid halv ett gick jag upp till stallet igen och släppte ut brudarna. Om dom var sugna på att komma ut? Sken från stalldörren med mig släpandes efter..!
Sen var det träningsläger och det gick grymt bra!
Milano fick vara med på teorin och rida dressyrprogram. Tjejerna skulle få öva på att analysera min ridning. Mulle tyckte det var sådär kul, men var fin bitvis. Imorgon får han nog sig ett pass ute i vildmarken!
Och vid åtta hade jag ytterligare en lektion.

Kom hem för en stund sen och har spenderat tiden med att prata i telefonen med Andreas!

Nu ska jag diska och städa iordning ett skafferi och sen väntar sängen och lite planerande inför imorgon!


Skön morgon!

Gick upp vid 7 imorse och gick upp till stallet och gav kråkan och Bettan mat, dom fick stå inne inatt då det blev så himla sent.
Sen tog jag tag i min ridning igen! Det gick betydligt bättre än igår, men verkligen inte jättebra. Jag skrittade först fram på långa tyglar och började trava så fort jag kortade tyglarna för att slippa tjaffsa med handen. Så gjorde en miljard övergångar till skritt och bara såg till att ha stödet och rida framåt utan att det går för fort. Efter en stund släppte hon och började frusta! Tog då tag i galoppen och kunde idag rulla lite mer där utan att hon sprang iväg. Så fort hon gjorde det tog jag en halvhalt och lyssnade hon inte då så gjorde jag halt och sen fram i trav och sen galopp igen. Bara lugnt och sansat. Det blev hyffsat bra ändå.
Sen tog vi och gjorde lite sidvärts i både trav och galopp och bara se till att hon väntade på mig utan att jag måste hålla i henne och emellanåt blev hon riktigt fin!
Jag känner att hennes rörelse mer och mer kommer igenom ryggen och det är ju ett stort plus och nu får jag helt enkelt försöka ta bort min svindåliga hand ridning!

Det blev ett lite kortare pass än igår då jag tyckte att hon var så mycket bättre och Bettan blev dyngsur ändå, så lite fick hon nog jobba trots allt!

Det fick jag med.. Red i min old-school stübben sadel och fan vad svårt det är att sitta bra. Man sitter på en stjärtlapp och sitter man inte rätt så skumpar det utav bara helvete kan jag lova! Framförallt när hon spänner sig lite och springer ifrån. Men jag måste lära mig, så det är bara bita i det sura äpplet och nöta på. Längtar faktiskt redan till imorgon när jag får rida igen. Jag vill ju bara bli bättre!

Nu ska jag städa lite här hemma, ska försöka att gå igenom alla bokhyllor, skåp, skafferier under veckan, tar lite i taget tänker jag. Men jag vill få lite mer ordning nu igen då jag oftast bara trycker in alla grejer någonstans för att få plats..

Efter lunch är det träningsläger som gäller. Ska bli så jäkla skönt att faktiskt inte behöva vara 100% närvarande varje sekund, utan kunna lägga över lite ansvar på tjejerna!


Det är fan inte lätt när det är svårt!

Ja Bettan alltså. Jag vet inte vad Gud tänkte när han skapade denna häst. Hon är tamefan den svåraste häst jag någonsin suttit på. Inte för att hon är dum på något sätt, hon är världens snällaste och tryggaste i alla lägen, hon dummar sig aldrig så att man åker av eller är för känslig eller okänslig.
Men hon är svår, hon är stum, stark, pigg, slö och allt man kan tänka sig på samma gång. Man måste göra allt precis rätt för att man ska få ut något av ridningen, och hur jävla lätt är det egentligen!?

Idag hade hon ju dessutom vilat typ två veckor och det gjorde uppenbarligen inte saken bättre. Och jag vet ju att hon kan vara fin, men man får ju typ aldrig den där känslan som man får på de allra flesta andra hästar jag suttit på.

Så till en början sprang hon mest runt som en jäkla giraff och sprang fort utan att ta med sig bakbenen, jag försökte rida, men blev bara frustrerad och arg. Det kom några tårar och samtalet till Timo för att be honom komma upp och rida var inte långt ifrån. Men jag tog en paus, andades och torkade bort dom dumma tårarna och började om från början. Tänkte vad jag skulle ha sagt ifall jag stod på marken och någon annan red.
Jag försökte ha ett stöd i handen, men hon fick springa med huvudet där hon ville och började se till att hon tänkte framåt direkt när jag bad henne, så trav-skritt-trav runt hela ranchen några varv tills hon hittade framåtbjudningen och sen helt plötsligt av någon konstig anledning (hahahaha!) så släppte hon tillslut i handen. Inte världsklass direkt, men det blev bättre. Gjorde sen samma sak men trav-galopp och då blev det ju helt plötsligt assvårt igen, men jag lyckades slappna av och inte bara rida med händerna utan faktiskt sitta still med dom. Så även det blev bättre!

Så nu kommer fokus ligga på att jag sitter still med handen, men har ett stöd och såklart ibland lossar henne lite med små snabba rörelser för att sedan direkt bli still igen. Så vi får verkligen se hur det blir med tävlingen nästa helg. Jag tänker inte ta med Bettan ifall inte detta sitter innan, så kanske att Milano får åka istället.

Men jag får ändå tänka att varje gång det blir svårt och kaos så måste jag se det som nya erfarenheter och att jag lär mig någonting på det. För ingen lär sig något på lätta saker och hade det inte varit för att Bettan hade varit så svår hade Milano aldrig blivit så bra som han är, för Bettan har lärt mig så otroligt mycket. Och jag vet att när jag rider Bettan så kanske det ser ut som att jag inte kan rida, men då skulle jag vilja att som som tycker det hoppar upp på henne och känner efter. För när till och med Hubbe säger att hon är svår så är det tamefan inte lätt.

Nej, nu har jag fått ut mina känslor och imorgon tar vi nya tag. Med en lugn hand och fokus på att hon är framme för skänkeln innan jag gör någonting annat, punkt.

Tack och godnatt!


Två fulla arbetsdagar!

Som vanligt har det varit väldigt fullt både igår och idag. Det har varit barnrdiningar, turer och lektioner om vart annat! Kul!
Men igår hann jag med att rida Ivana på ridbanan. Det känns att hon inte är riktigt är i sin bästa form. Men hon kändes ändå väldigt fin! Jag fokuserade endast på att hålla takten och när hon försökte dra iväg bromsade jag upp, mjuknade i handen och fortsatte rida "min" takt, vilket gav resultat! Hon är så himla rolig att rida verkligen! Tog även något varv på volten i galopp i båda varven och där måste hon jobba upp som styrka igen, men hon fattade galoppen fint utan skentrav innan!

Linade sen också först Nils och sen Amber. Nils fick jobba på som sjutton och det märks att han har sluppit arbeta ordentligt nu under sommaren. Så fler såna pass måste vi ordna! Han blev så sjukt fin efter en miljard övergångar och började verkligen ta i bakifrån.

Amber var också fin, hon börjar ju faktiskt bli riktigt snygg och har växt en hel del under sommaren! Så det känns väldigt bra. Nu när allt lugnar ner sig så kommer min prio ett vara henne. Hon är verkligen lydig och uppmärksam!

Idag hann jag inte med så mycket mer än att rida Ivana, vilket gick så himla bra! Hon fick ett likadant pass som igår, bara grunder med övergångar och stärka sig i den lugna takten. Och det var inte en enda gång hon försökte dra, hon bara jobbade på som aldrig förr!
Fattningarna var dessutom snäppet bättre idag och det ska bli så rolig att få utveckla henne ännu mer nu under hösten! Imorgon ska hon få sig ett skrittpass i skogen bara och kanske få gå ut lite träningsvärk.

Nu på kvällen har jag ridit TitBit, det kommer ett eget inlägg om det, annars blir detta inlägg alldeles för långt!

Snygg-Nils från gårdagen


Söndagens tävlingar

Igår var en lång dag.
Startade först allbright i Msv C:2 vid 08.30 och med tanke på att jag inte suttit på hästen sen i vintras och hoppade upp och red 30 min innan start så får jag vara jättenöjd! Allbright tyckte att jag var en liten irriterad fluga uppe på ryggen och ville mer än gärna visa att han kunde galoppera.. Så galopp i två av tre mellantravar samt i ena slutan gav rätt låga poäng. Men det är enbart missar som uppstod pga missförstånd då jag inte känner honom så väl. Men jag är nöjd med min insats och det var roligt att mamma lät mig tävla honom!

Sen var det Milanos tur att springa samma klass. Hann inte riktigt rida igenom honom ordentligt på framridningen, så tyvärr var han lite grinig inne på banan. Lite stark och lite ouppmärksam på mina hjälper. I ena bakdelsvändningen beslutade han sig för att göra ett snurrhopp på bakbenen.. Men jag löste det ganska bra och kunde sen fortsätta programmet.
Tycker ändå att jag fick lite snåla poäng, men det är ju också betydligt mycket tuffare bedömning i Msv c, så jag får vara nöjd med att han fick godkänt! Dessutom började han galoppera efter hälsningen, så där missade vi ju en hel del poäng..

I La:4 kändes han betydligt mycket mer på hugget! På framridningen så jag till att bara rida honom i rund och låg form och få honom att släppa ryggen. Så han var väldigt mycket bättre i denna klass. Tyvärr var han ju lite trött och då vågade jag inte samla upp honom så mycket som behövdes för högre poäng. Och sen ledsnade Milano totalt när jag skulle fatta vänster galopp ifrån skritt.. Då visade han att han kunde rygga iaf..! Så det fick bli ett ordentlig nyp i örat och en ordentlig spark med innerskänkeln och sen gick han fram, men då var redan mellangaloppen förstörd..
Menmen, 63% skrapade jag ihop och det får jag vara nöjd med. Och dessutom räckte det ju när han var så sjukt grym de andra två dagarna!

Milano var tröttis och det förstår jag, men ändå skötte han sig bra och jag känner mig jättenöjd med min insats. Det är en fantastisk känsla att veta att det är jag, verkligen bara jag, som har jobbat denna häst från att han var bäbis. Jag känner mig stolt och så otroligt tacksam att jag äntligen fått min drömhäst som verkligen har framtiden för sig!!


Så jävla glad!

Världens bästa häst kammade hem segern i LA-cupen idag, trots en förkastlig insats i dagens LA:4.
Milano var trött, jag var trött och domaren var inte på humör.. Fick iaf ihop 63% trots att puckohästen valde att lägga i backen och dumma sig när jag skulle fatta galopp ifrån skritt...
Så jag får vara nöjd då det som var bra var riktigt bra! Men det räckte inte till placering idag och det var en lång väntan på att se vad som skulle hända i själva cupen då jag startade som nr 2.. Men som tur var så var det inte bara min häst som var trött. Så jag lyckades slå tvåan i cupen med hela 2%!!

Jag kan inte annat än att vara glad över utvecklingen från att vara trea i förra årets LB-cup! Han är verkligen grym min häst och jag är så himla glad att jag har fått turen att ha honom. Det kan inte bli bättre och nu börjar vår resa på riktigt!!

https://cdn1.cdnme.se/3171921/7-3/pic_51fed9b99606ee7b9aca956d.jpg" class="image">


Wihii!

Ännu en grym dag. Faktiskt nästan bättre än igår om jag får säga det själv!
Det var otroligt varmt och man orkade fan inte göra någonting i onödan..
Eftersom att jag hade vunnit ett presentkort på hästbutiken som finns på plats så införskaffades ett par nya boots, igen..! Och nya strumpor.

Mamma var först ut idag och gjorde faktiskt en grym ritt! Slutade på 65% och en 7e placering!! Så jäkla grym att jag tror att jag dör!

Sen var det min tur. Milano var fin, men kändes kanske lite mer loj än igår. Men han var ändå väldigt lyhörd och lydig. Slutade på 71% och då glömde jag vägen en gång.. Så jag får vara väldigt nöjd med en andra plats även idag. Duktig kung!


Fantastiska häst!

69,2% i La:1, gripens ryttarförening.

Han är så jävla bra min häst. Procenten talar för sig själv och jag fick så fina ord av domaren. Jag tror faktiskt aldrig att jag ridit så bra som jag red idag, trots att jag lyckades med att totalmisslyckas med ryggningen och fatta fel galopp på kortsidan. Ryggningen överlåter jag till Milano då han var tjurig medan fattningen var helt mitt fel! Att inte ta en halvhalt på yttertygeln kan kosta segern. För två poäng till ettan och god marginal till trean så hade en rätt fattning gett mig en blågul rosett. Surt måste jag medge, men för sjutton, min häst var så sjukt jävla bra ändå!!


God morgon!

Ligger i sängen på vårt hotell och väntar på att mamma ska vakna..
Sen ska vi åka och ge grabbarna frukost och titta till att dom verkar må bra! Och sen tillbaka till hotellet för att införskaffa oss själva frulle!

Igår kom vi fram vid typ 19 och då var det bara lasta ut och göra iordning för ridning! Det var typ hundra som red samtidigt på tävlingsbanan, så det blev ju lite tokigt.. Men hästarna var fina och det ska bli kul att tävla igen!!

Nej, dags att starta väckarklockan så att hon vaknar någon gång..


RSS 2.0