Skönt väder osv.

Utejobb en dag som denna är ingen höjdare direkt. Framförallt inte när man vet att både morgondag och dagen efter det ska se likadan ut. Man blir så inspirerad. Eller inte. Allt blir så sjukt mycket jobbigare i dethär vädret. Blöta grimskaft, halt, smutsiga hundar, skitigt hemma, blöta hästar, alla kläder blir dyngsura, lera överallt, ja ni förstår ju precis vad jag menar. Allt blir så himla tråkigt bara.. 

Så efter en hel dag ute kände jag mig rätt slut faktiskt. Gick hem, åkte in till nynäs och handlade lite med full värme i bilen hela vägen, då fryser man. Tog en micro nap när jag kom fram till parkeringen på Ica. Drömde mig bort till Thailand. Spenderade 1000kr på föda. Åkte hem. Lagade middag och fastnade i sängen framför oth, älskade gamla serie! Fick i mig världens godaste mat, fläskfilé med banan och curry, har ätit lördagsgodis och nu har hästarna precis blivit nattade. Chillar lite till innan jag lägger huvudet på kudden. Imorgon tjuvstartar vi ridskolan! 




Fina underbara häst!

Det gick jättebra idag på träningen, verkligen jättebra. Vi fortsatte på gårdagens jobb med samling. Öppna och sluta i galopp och tempoväxlingar. Det kändes betydligt mycket lättare idag, även om det fortfarande är jobbigt. Fick bättre flyt helt enkelt. 
La även in lite skolor i trav och där visade sig bristerna ännu tydligare. Men fick till riktigt fina öppnor och några riktigt bra slutor, men det krävs betydligt mycket mer styrka där. Han accepterar inte riktigt att jag sätter press på honom i vissa situationer, så det handlar mycket om acceptans också, att han inte ska ge mig fingret direkt. Men då måste ju jag också ställa kraven på ett schysst sätt. Så allt handlar ju i grund och botten om samarbete och tillit. 

Fick även träna lite byten och Hubbe tyckte dom hade blivit mycket bättre, även om vi måste slipa mer på dom. Jag känner mig fortfarande lite osäker där, vilket direkt visar sig såklart. Men det är helt enkelt bara att öva på, tillslut så lär man sig, så är det ju bara! 

Känner mig sjukt nöjd med dessa två dagar och har fått så mycket inspiration, nu blir det full fart framåt mot nya höjder! 




Äntligen en bra dag!

Idag stod det träning på schemat. Äntligen! Hubbe var glad över att se Milano och tyckte att han växt till sig fint. Kul att höra! 
Träningen gick riktigt bra faktiskt. Han har blivit så mycket starkare och jag har blivit mer harmonisk i ridningen. Behöver bli ännu mer finkänslig, men det har åtminstone rört sig i rätt riktning. Vilket resulterar i en mindre arg häst och när han väl blir arg så tar jag mig ur det på ett smidigare sätt. För arg får man ju faktiskt bli! 

Det blev mycket galoppjobb idag. Till att börja med öka/minska och då menar jag verkligen minska. Där stötte vi direkt på problem, men efter ett antal övergångar så släppte det och det gick lite smidigare. Sen blev det öppna först på långsidan för att sen gå in i sluta. Mycket jobbigt sa hästen och ville helst av allt inte göra det till en början. Svårt att säga att vi fick bra flyt i övningen, men det släppte ett par steg hela tiden och det är en bra början. Han blir så sjukt fin när allt bara släpper, underbart att rida i de stunderna! 

Vi avslutade med lite trav och även där öka/minska. Inte öka för mycket men minska så mycket det bara gick, inte glömma bakbenen och helt plötsligt fick han in lite tramp/passage tänk och kändes riktigt fin mellan de små utbrotten han gör.

Sjukt kul att träna idag, vi kom till rätt jobb mycket snabbare än vad vi gjort förut och som jag sa tidigare redde jag ut problemen bättre! Så skönt att känna att jag har jobbat på rätt väg, även om jag önskar att jag kunde fått hubbes hjälp lite oftare! 



När vi kom hem skulle det göras lite hö till imorgon och sen skulle hästarna in. Hade även två lektioner på kvällen. Mycket roligt!

Kom precis hem från stallet igen. Har putsat upp all utrustning inför morgondagen medan Milano stod med spikmattan. 
Nu ska jag dejta kudden!

Slagen hjälte.

Idag fick kroppen, modet, självförtroendet och framgången en törn. Det kommer alltid bakslag, men just idag var en dålig dag för det. Upp kom jag och sen blev det rodeo tills jag flög av cheeky. Det var inte ens mening att försöka rida igen. Han var spänd, jättespänd och vi hade Levin med oss i ridhuset, alltså kunde Angelica inte heller leda mig. Så det fick bli uppsittningsträning, han blev spänd så fort jag ställde mig på pallen.. Så vi höll på tills han verkade tycka att det var okej. Det kändes lixom att om vi provar att gå så kommer han flyga i luften direkt och idag var ingen bra dag att dö på. Så jävla onödigt och jag blir så arg på mig själv att jag fegar ur. Inte jättekonstigt kanske, men jävligt dumt. Det är svårt när situationen är som den är. Trilla av gör vi alla och man vet att det händer. Det är inte det som skrämmer mig egentligen, utan det är situationen och att veta att varje gång jag trillar av vinner han. Skillnad är om hästen blir rädd eller om det händer något och man trillar av. Dethär kommer ju från ingenstans och det är inga små bockar. Jag satt kvar rätt länge idag och trodde att jag hade läget under kontroll en stund, men då hände allt på nytt igen och då var kroppen så slut att jag inte orkade hålla balansen längre. Jävla skit alltså. Menmen, påt igen bara och nästa gång ska jag sluta vara en fegis. För vem fan kommer ihåg en fegis!? 

Efter lunch linade vi Kenny och Malte. Dom var sjukt duktiga båda två. Kenny fick göra massor med övergångar och det tog han bra. Han är väldigt lydig och har blivit så harmonisk, skönt! 

När vi kom tillbaka till stallet hittade vi lilla grenada liggandes i hagen.. Så det fick bli lite sjukvård och skulle gissa på en lättare släng av kolik. Hon piggnade på sig fort och det känns ju skönt. Dock kan ju detdär vara lite knepigt, så nu håller vi tummarna för att hon håller sig pigg. Men där sprack vår plan för resten av eftermiddagen, så då tog vi tag i lite annat. Nu när det är så blött i marken tränger det in vatten i ligghallen, inte alls roligt faktiskt. Så vi grävde rännor och försökte leda ut vattnet därifrån. Gick ändå bra, även om det fortfarande är blött därinne.. Får ge det en omgång imorgon också helt enkelt. 

Hemskt jobbig dag för både kropp och huvud, så somnade som en stock när jag kom hem från jobbet och vaknade vid halv nio. Nu ska jag dejta kudden igen, imorgon väntar Hubbe träning och jag hoppas att jag kan röra mig när jag vaknar!! 

Sex år av kärlek.

Det har varit glädje, tårar, äventyr, bråk och framförallt lycka. Det har inte alltid varit lätt, eller det är inte alltid lätt, men vi hör ihop. Det bästa med oss är att vi har låtit oss själva att utveckla sig själv, hålla på med det man själv tycker är roligt och ändå fått tagit del av varandras resa. Jag var sjutton år för 6 år sen, jag gick i skolan, hade ingen aning om vad jag ville med livet. Och sen visade det sig att jag blev helt hästtokig med tre hundar ute på landet. Tänk att han står ut! Jag är så tacksam över att det nästan aldrig blir gnäll när jag spenderar både dagar och kvällar med mina hästar. För det kan inte vara lätt att vara tillsammans med någon som mig. 
Men vi har tagit oss igenom det mesta redan och vi kommer ta oss igenom mycket mer. 

Tänk att jag fick min prins, han som bara var en liten grabb då. Han som jag aldrig trodde skulle bli min. Men det är han och ingen kan vara gladare än jag. 
Tänk att jag bara var sjutton år när vi hittade nyckelpigan exakt denhär dagen för sex år sedan. På ett sätt känns det som igår, på ett annat känns det som föralltid. Kan inte tänka mig ett liv utan dig.

Jag får fortfarande fjärilar i magen när jag ser på honom. Han är den finaste människan som stått i ett par skor.
Jag älskar dig Andreas! 











Söndagen

Blev en del jobb även igår. Allt gick galant och rullade på bra! 

På lunchen hann jag med att städa min bil lite, mycket välbehövligt!! 

Blev ingen ridning då Dompan skulle få på sig sin sko på kvällen.. Så han fick helt enkelt ta det lugnt en dag till. 

På kvällen åkte jag, Andreas och Markus iväg till ormkärr och fick lyxmiddag hemma hos Hanna. Blev spel och mys. Väldigt välbehövligt, sånt här gör man alldeles för sällan! En bra dag med andra ord!



Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Från att ha en månad med väldigt lite jobb så kom allt på en gång nu. På ett sätt var jag inte alls förberedd på det och det blev en väldigt lång dag, men jag blev också påmind om hur kul jag tycker att det är. Hade fyra lektioner med allt från nybörjare till jäkligt duktiga och alla lektioner gick sjukt bra verkligen. Skön känsla i kroppen med andra ord! 

På kvällen skulle jag upp och lina Milano, men fick istället leka hovslagare då ena bakskon hade hamnat på sniskan med tåkappan i hoven. Som tur var ingen större skada skedd och jag fick bort skon och foten var hel. Skönt! Ville dock inte gå bort och lina honom efter det, så det fick bli ordentlig rykt och trimning av travarmanen. Väldigt välbehövligt! Sen fick han stå med spikmattan medan allbright var hos frisören, cheeky blev ren och jag kvällsmockade. Mysig kväll i stallet helt enkelt, men inte riktigt enligt planeringen. 



Det finns inte ord för hur mycket jag tycker om dom här grabbarna! <3

Första träningen för iår!

Idag fick Milano köra sin första träning för iår. Vi har inte tränat sen jag vet knappt när. Men nu blir det hårdkörning fram till Thailand. 
Och som han levererade idag. Mycket ska bli bättre, men nu har han äntligen blivit så mycket starkare i samlingen. Det blev mycket tempoväxlingar idag med fokus på samling. Hålla honom hög i formen, trycka in bakbenen, trycka på orentligt och samtidigt superlätt i handen. Jag upplever att jag har fått lite bättre känsla där och det känns lite lättare att rida i de svårare situationerna. 

Men nu är det bara att öva på, för i vår ska vi fasiken klättra lite i klasserna. Punkt! 




När livet inte går åt rätt håll.

Det är förjävla sämst när allting roligt blir tråkigt. När man har en klump i magen. Jag blir så arg på mig själv för att jag bryr mig, men ibland är det svårt. Det är svårt när allt blir fel, även det man gör bra. Det är svårt när fristaden blir helvetet. Det är svårt när man inte känner sig tillräcklig. Och det är jävligt svårt när man inte förstår varför. 

Det går snart över, det gör det ju alltid. Men just nu känns livet faktiskt jävligt tråkigt.. 

Han som alltid gör mig glad





Och så kom snön.

Nu är det vitt. Väldigt vitt, men med väldigt blöt snö. Kan det inte bara få vara kallt istället? 
Fick inleda morgonen med att åka och hämta Timo i ett dike längs torövägen. Hans bil valde nämligen att inte svänga i en kurva.. 

Sen blev det att göra stallet och när det var klart snöade det bara ännu mer.. Riktigt omotiverade och tråkigt, så vi bestämde oss för att inte rida idag. Gick istället upp på skullen och rensade lite bland alla våra täcken. Vi har samlat ihop några slänghögar där uppe samt en hel del lopp-täcken.. Så vi gick igeom allt, tog bort bra att ha spännen, rensade och organiserade. Mycket skönt att göra och jag hittade en hel drös med täcken som jag glömt att jag hade. Skönt att kunna slänga lite gamla fleecetäcken och sånt också, dom blir ju risiga ganska fort.. 

Här har ni slänghögen!

Nu sitter jag hemma hos Angelica och väntar på att minicharlie ska somna. Jag har blivit bjuden på middag och sen ska vi dricka lite kaffe innan jag beger mig hemåt, mysigt värre!

Bomjobb

Typiskt dålig dag idag faktiskt. Vissa människor är väldigt duktiga på att få en att må dåligt. Så tappade verkligen motivationen idag.. Och var dessutom själv på jobbet, så ingen som kunde muntra upp mig.. Men hann med att lina Kenny innan lunch. Han fick i trav springa över tre något upphöjda bommar och även om det var väldigt konstigt från början så gjorde han det väldigt bra. Tillslut var han riktigt avslappnad och löste uppgiften galant. Härligt! Även galoppen var bra idag, även om han inte ville galoppera i vänster. Så jag tog bort två bommar och så fick han galoppera över en bom, och helt plötsligt valde han vänster i vänster varv. Grymt skönt att se och roligt att veta att han löser dessa uppgifter bra, från och med nu kommer många av hans pass på linan innehålla bommar. 

Efter insläpp tog jag med mig cheeky bort och han fick göra exakt samma sak. Och idag fattade han grejen och travade snällt över bommarna från början. Skönt! I galoppen tyckte han att det var väldigt roligt att få skutta över bommen och bjöd på en hel drös med skutt även utan bom. Men han löste uppgiften riktigt bra och han är verkligen fin. Så himla roligt! 

Sist ut var Milano precis innan nattfodringen. Han fick också springa på linan och trava över bommarna. Han fick ta sig an lite svårare uppgifter. Högre bommar och betydligt mycket mer övergångar på övriga delen av volten. Skötte sig kanon, även om fattningarna i höger varv var lite jobbigare idag. Bra att se hästen jobba på linan ibland, man får ju verkligen se hästens brister utan att man själv påverkar dom. Man är ju ganska duktig på att både hjälpa och förstöra lite för dom, så nyttigt att se vad som faktiskt sitter hos hästen. 



Nu blir det bums i säng, imorgon kommer angiegirl tillbaka till jobbet. Så skönt! 

Måndag

Sovmorgon till 10, väldigt skönt då jag och Andreas kom hem runt ett igår natt. Dock vabbadd Angelica idag, så jag blev själv. Såklart tråkigt, men bara att gilla läget! Allt tar ju lite längre tid när man är själv.. Så hann egentligen inte med så mycket mer än allt pyssel i stallet, spåna, fylla foder osv. Men nu är ju allt det gjort om inte annat! 

Efter jobbet linade jag cheeky. Han fick springa över tre travbommar. Dock tycker han att det är väldigt roligt att hoppa, så först ett språng över första och sen tog han de två sista i ett. Söta lilla häst! Men när matte förstod att man kan göra ett ljud som kallas ptroo, så kunde han utan problem trava. Och då visade han verkligen upp lite av sina kvaliteer, mycket roligt att se. Han har förändrats så himla mycket sen jag börjat rida honom. Väldigt skönt också att vänja in honom med att bygga fram bommar osv medan han är i ridhuset, bäst att dom vänjer sig vid mycket konstigt redan från början! 


Har även hunnit med att träna, mycket jobbigt var det, men skönt när man klarat av det! Och även fått i mig lite middag. 

Snart väntas stallet igen och Dompan ska få sig ett dressyrpass.

Ledig helg

Ledig i helgen, fast hade lees helgfodring. Men shit vad det kändes lyxigt ändå! Jag gick upp och tog ut hästarna och sen var det bara att gå hem och lägga sig igen, som på den gamla tiden! Visst är det lite tråkigt att vara bunden hemma hela helgen, men Angelica var en ängel och lunchade båda dagarna och i kväll nattfodrar Timo. Så jag har ändå haft lite tid att bara ta det lugnt. Vilket också har varit välbehövligt om man säger så! 
Så igår sov jag typ hela dagen nästan, eller vilade iaf. Red också ut med mamma, vilket var hundra år sen. Så det var jättemysigt. Även Milano verkade uppskatta det och var väldigt taggad. Kunde knappt ta ett galoppsprång utan vi bockade fram.. Haha, han som var så lugn när han var liten..! 

Och idag har jag hunnit städa ordetligt hemma, det blir ju typ smutsigt på tre sekunder här hemma med tanke på mina tre hundar.. Så alltid väldigt skönt när man hinner städa lite mer ordentligt. Red även ett lite lättare dressyrpass i ridhuset idag och även då med sällskap av mamma. Milano kändes fin och han har verkligen fått mycket mer framåtbjudning. Jätteroligt verkligen! 

Nu ska det duschas, jag och drias drar in till stan och käkar och kollar på bio. Mysigt värre! 

Och vi åker skridskor med hästarna..

Fy vad halt det blev efter allt urshligt väder. Is överallt. Men det är ju det fina med den här årstiden.. Eller inte. Vore ju skönt om vädret istället kunde bestämma sig. Menmen nu är det som det är.

Kenny fick springa på lina både igår och idag, skötte sig kanon. Han är mycket mer avslappnad och driver på mycket bättre. Dock vill han helst inte galoppera i vänster galopp. Svårt att korrigera från marken när han både kan galoppera baklänges och skena i förvänd.. Men det kanske släpper när han blir lite mer avslappnad och mjukare i vänster sidan. För man ser fortfarande stor skillnad i höger och vänster varv. Men att han skummar fint i munnen, frustar och inte får några panikryck får man vara nöjd med just nu. 

Prescott och amber sprang båda på linan igår och idag fick de komma ut på skridskobanan. Lite halt, men funkade för skritt och trav iaf. Båda skötte sig väldigt bra båda dagarna och ingen är nöjdare än amber över att jullovet är slut! 



Idag fick även cheeky komma till ridhuset. Det svåra just nu är att han tycker att det är pisstråkigt att gå i ridhuset. Och jag har ingen lust att bråka med honom, så vi får ta det lite som det kommer. Det viktigaste är ju att jag sitter på honom och att han tycker att det är roligt. Så om underlaget ute håller i sig får vi helt enkelt träna på lite annat. Korta ridpass, finns inte framåtbjudningen där så ännu kortare ridpass och sen öva på att vara med andra hästar, bli själv osv. Känns ändå som en bra plan. Vi vet ju att han kan trava och galoppera ordentligt. Och som sagt det gör han allra bäst ute. Nästa vecka ska vi dessutom försöka oss ut på rangen och se hur det ser ut där. Då kanske han kan få gå där lite också. 

Nu på kvällen blev jag bjuden på middag hos Angelica. Så himla mysigt! Skulle egentligen rida sen, men var ganska trött och kom på att hästarna ska vaccineras imorgon, så då får det bli lite lugnare fredag och lördag, så då får Milano helt enkelt vila idag istället. Så får det vara. Kanske borde passa på att bada mina hundar innan nattfodringen också, skulle verkligen behövas! 

Måndag

Oj vad skoj väder vi har haft idag. Började med en jäkla massa snö, vilket är ganska mysigt visserligen. Men inte när man vet att det direkt kommer att smälta bort med en gång.. Så efter lunch kom regnet och nu är all snö borta och bara is på vägarna. Kul! Eller inte. 

Idag fick iaf Malte och amber lösgaloppera, dom har ju vilat över jul och ska nu sättas igång. Kan ju säga att jag var rätt glad att jag inte satt på Malte idag. Jäklar vad han är smidig i luften alltså..! Men dom verkade bli rätt trötta, så det var ju bra ändå! 

Kenny fick även han springa lös och skötte sig galant! 

Vi hann även med cheeky och när vi kom bort så var Timo där med krabban, som var rätt tokig på linan och min fyraåring gick in och visade var skåpet skulle stå. Han brydde sig inte ett skvatt om att krabban rusade runt på sin volt och lyssnade bara på mig. Så himla skönt! Sen blev det lite ridning. Han var lite mer spänd då. Han är inte riktigt van vid en otålig krabban och långa farbrorn sittande på pallen i mitten. Men han skötte sig fint och jag tror nog att Timo känner sig nöjd över mitt jobb. Nu vill jag bara kunna rida ut igen, hoppas att all is hinner smälta bort till imorgon. 
Och juste. Spände sadelgjorden lite hårdare än vanligt i stallet och han fick en liten känning direkt. Gav honom en godis, lät han stå och tänka lite och sen gick han ut som om inget hade hänt. Så himla skönt att se med tanke på att han förut fick total panik vid ett sådant tillfälle! 

Efter jobbet gick jag hem och tränade lite medan maten stod i ugnen. Sjukt att man ändå känner sig lite starkare efter endast tre pass.. Men det gör man faktiskt och det är så himla roligt, för då vill man verkligen bara fortsätta! 

När kaggsmeten låg i magen blev det stallet igen. När jag tog ut Milano på gången såg jag att han tappat en sko, men som tur var höll timpan på att sko Kenny, så då fick han slå på millen också. Tur för mig!

Och Milano var kung idag. Ni vet sådär så att man aldrig vill sluta rida, man bara sitter och ler. För en gångs skull kunde jag verkligen bara slappna av och känna efter hur det verkligen ska kännas. Hör ju inte till vanligheterna att jag gör det. Hade på kandaret idag igen och på något sätt tycker jag att jag får bättre känsla med det, eller jag tycker att jag kan vara mkt mer still med handen och får mer fingertoppskänsla! Så nu ska jag bara hitta de knapparn med tränset också, nu vet jag ju mer vad jag ska leta efter. 

Började med diagonala slutor i trav och till vänster blev dom riktigt bra, till höger kommer rumpan med lite väl mycket, så fick träna på att bogarna skulle leda rörelsen och att han skulle vara ställd och böjd ordentligt. Jag tycker att det är riktigt svårt att få till slutorna ordentligt, men när det blir rätt så känner man det verkligen! 

Gjorde sen en helt del övergångar i trav, öka/minska samt sakta av till skritt ett steg och sen fram igen. Försöka få lite gummibandakänsla och leka fram lite tramp och passage i honom. Lättare sagt än gjort. Det kommer mer och mer och på detta sätt slipper i bråk, vi mer leker fram det och han fick till några fina trampsteg helt av sig själv. Så himla roligt! 

I galoppen blev det mycket öka/minska och även det gjorde han bra, även om han satte sig lite mer på tvären där. Jobbigt att galoppera riktigt långsamt. Men emellanåt släppte han riktigt fint och när jag då ökade galoppen kände man verkligen hur han stoppade in baken under sig och det kändes som att han växte typ 20 cm. Häftig känsla! 

På fredag blir det träning för Timo, det blir roligt! 


Och nu blir det sängen och tyvärr somnar jag med en lite olustig känsla i magen. Ibland blir man bara less helt enkelt. Det är så sjukt svårt att vara alla till lags ibland bara..

Väldigt hård dag

Eller inte. Fredagar har blivit någon slags slappdag för mig. Jag är själv på jobbet. De flesta hästarna har gått som dom ska tidigare i veckan, alltså behöver dom inte gå asmycket på fredagen. Jag hinner klart med stallet innan lunch. Så vad gör man då efter lunch? Jo jag har fått in en liten sovrutin. Så jag tar mog oftast en eftermiddagslur tills det är dags att gå upp och ta in djuren. Tur att jag jobbar så mycket så att jag i stort sett redan nu kan sova varje fredag resten av mitt liv. 

Efter insläpp red jag Milano och fick sällis av Madde, otroligt mysigt! Milano var värd guld idag. Riktigt fin var han. Red med kandaret idag för första gången sen sista tävlingen och han verkar trivas bra med det. Skönt! 
Han fick samma upplägg som resten av veckan men med lite mer samling i allt, vilket han tog bra. Planen är nu att jobba mer på samlingen så att han stärker sig där fram tills Hubbe kommer nästa gång. För nu börjar det verkligen bli dags igen! 




Avslutade med att storhandla i nynäs, alltid lika skönt! Och sen blev det thaimat hemma hos mamma. Imorgon har jag sovmorgon och bara en lektion kl.13, så himla skönt. 

Ännu äckligare väder.

Fy fan vad det regnade imorse. Jag var så blöt när jag var klar med utsläppet, så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Ville helst bara lägga mig ner på marken och grina.. 

Kenny fick som vanligt springa lös och han var riktigt avslappnad idag, skönt! Så nästa vecka blir det lite mer longering! 

Sen fick även mersan, Benny och grenada lösgaloppa lite. Dom var så himla glada och busiga. Så sjukt söta så att man nästan dör. 

Efter lunch var jag så himla kall så jag visste inte vad jag skulle ta vägen.. Motivationen var i botten så vi bestämde oss för lite ridhusvård istället. Också väldigt välbehövligt, så ingen fara skedd inte! 

Sen blev det lite planering med kaffe innan jag slutade. Milano var så fin igår och jag var så kall idag så han fick en ledig dag idag helt enkelt. Så gick hem och chillade lite för att sen få ett ryck att ta tag i min egen träning igen. Så körde ett av träningspassen jag fick av min gamla pt Mia. Och nu är jag död. Kan inte gå. Så jävla otränad. Men ändå så himla skönt. Nu blir det duschen och sen kommer min kille ut och myser med mig ikväll. Härligt! 

Inte bara jag som var lite sliten efter den blöta morgonen. Grabbarna tyckte så synd om sig själva att de tydligen var värda att ligga i fotöljen över lunchen. Ganska söta ändå! 

Hårlös

Igår hittade Angelica en hårtuss i Milanos box, men hon hade inte sett var den kom ifrån. När jag skulle rida och tog av halstäcket såg jag direkt var det fattades lite.. Jäkligt snyggt, tur att det är en stund kvar till tävlingssäsongen drar igång igen! 




Underbara älskade häst!



Idag var han fin, riktigt fin! Så himla roligt att rida då. Redan i framridningen idag kändes han framme för skänkeln och mjuk och följsam. Kunde göra fina övergångar och flyttade lätt för skänkeln. Redan där har han ju varit tjafsig innan. 

Började idag med lite öppnor i trav och det gick faktiskt riktigt bra, tappar linjen lite grann, han drar sig gärna ut mot väggen fast jag vill ha honom ett par meter innanför spåret, så där måste yttertygeln rama in lite bättre, det är det han tycker är jobbigt. 

Sen körde vi på lite byten. Red förvänd galopp och på långsidan en dutt med spöt på ytter bak tills han byter. Här har han ju bokstavligt talat flugit i luften förut, han tvingas ju då att byta bak först, vilket han tycker är lite jobbigt.. Men idag blev han lite småsur ett par gånger och sen gjorde han några riktigt fina byten. Så himla skön känsla när dom sitter där dom ska! 

Tog sen lite samlad galopp på volt och emellanåt förvänd på en volt med lite sluta tänk. Idag fick han verkligen samla sig ordentligt och jobbade på riktigt bra. Han måste såklart stärka sig mer här, men idag accepterade han det riktigt bra, så det är ju alltid en början! 

Avslutade med lite tempoväxlingar i trav, först i öppna och sen på rakt spår. Gjorde avsaktningar till skritt och höll igång bakbenen med hjälp av duttar med spöt så att man lurar i honom lite tramptänk i övergångarna. Och när han sen börjar trava att han börjar med bakbenen. 

Jag är så himla nöjd idag och även om han protesterade lite emellanåt så kunde jag ställa lite krav utan att han ställde sig på tvären direkt. Samt att dumheterna lades ner ganska omgående. Så himla skönt. Och även om det säkert kommer ett bakslag så kan jag definitivt leva på dethär passet ett ganska bra tag framöver. Fina fina häst!

Ushigt väder.

Fy vilket tråkigt väder idag. Man tappar ju motivationen med en gång verkligen. 
Kenny fick springa lös även idag och han var ännu mer avslappnad idag. Planen är nu att han ska lösgalopperas och jobbas från marken ett par veckor och så hoppas vi att han lugnar ner sig. Det är inte värt att riskera livet på jobbet direkt.. Men som sagt han skötte sig bra idag och har blivit lite lugnare att leda till och från hagen redan nu. Dessutom har han blivit jättefin i kroppen, så himla skönt! Och då har vi ändå sänkt kraftfodret lite med tanke på hans energi.. 


Även Levin, Nils och prescott fick lösgaloppera idag och det uppskattades, inte minst av Nils som blev helt sjövild. Tillslut sa pappa Levin ifrån, gick in framför och bestämde tempot. Och då kunde Nils äntligen tagga ner lite. Haha, så himla roliga hästar alltså! 

Hann även med cheeky idag och han fick sig lite miljöträning. Jag har ju lyxen av att nästan alltid vara själv i ridhuset, vilket såklart är jätteskönt men också lite dumt. För som vi alla vet så är man ju inte direkt själv på framridningsbanan. Så idag tog vi tillfället i akt när tjejerna red. Han var rätt spänd till att börja med, som sagt han är inte van vid tre andra hästar samtidigt i ridhuset samt hög musik och publik. Så vi började med att longera gansk ordentligt och tillslut lugnade han ner sig ganska bra. Så då hoppade jag upp och skrittade medan Angelica ledde mig innan tjejerna skulle gå. Det kändes egentligen lite töntigt då han var så himla snäll, men bättre att vara säker! Sen stannade vi kvar i ridhuset när tjejerna gick och då fick han först ett litet tokryck, men lugnade snabbt ner sig och kände sig nog mest lite ensam och gnäggade en hel del. 
Kändes skönt att få öva lite på att vara bland folk, det är ju lätt att man glömmer det när man har ett helt ridhus för mig själv. 

Nu väntas lite middag och sen lite mer ridning för ovanlighetens skull! 

Lugn dag.

Min varmvattenberedare bråkade med mig igår natt. Så jordfelsbrytaren gick hela tiden tills jag lyckades lokalisera vart problemet var. Så jag somnade nog närmare halv fyra på natten. Behöver jag säga att jag var trött när klockan ringde imorse? 
Upp och ta ut hästarna och fixa stallet. Sen hade jag en lektion med en gammal elev som inte ridit på typ 1,5 år. Kul! 

Sen blev det hem och chilla lite för att sen gå upp och ta in hästarna med mamma. Sen blev det en liten eftermiddagslur innan middag och nu blir det sängen igen. 

Imorgon är det vanlig arbetsdag och det ska bli roligt! God natt!

Måndag

Kändes sjukt skönt att komma tillbaka till de vanliga jobbrutinerna idag, ända tills vi kom på att det är röd dag imorgon igen..! Men idag blev iaf en bra dag. 
Kenny fick lösgaloppera och göra av med lite överskottsenergi, vilket var bra för honom. 

Efter lunch blev det cheekys tur. Han fick först springa av sig lite på linan och sen var det dags att sitta upp. Han var lite spänd redan i stallet idag, så vi tog det säkra före det osäkra och hängde en vända innan jag satt upp. Sen gick Angelica med mig ett varv innan jag kunde rida själv. Eller kunde och kunde, men ni fattar. Och så fort Angelica gick in i mitten så känns det som att cheeky blir lite tryggare i situationen och slappnar av på ett annat sätt. Han skötte sig iaf väldigt bra och tyckte att han hade lite bättre bjudning idag, även om han var lite osäker idag. Inte så konstigt heller, det var ju några veckor sen jag satt på honom! 



Sen fick Angelica träna på att köra lite hö-balar med traktorn och jag agerade körlärare. När Angie slutat gjorde jag hö och plockade in alla djuren. 

På kvällen fick Milano sig ett dressyrpass och var faktiskt riktigt pigg. Och vi bråkade betydligt mycket mindre idag. Bestämde mig för att snurra honom allt vad jag kunde så fort han tjurade, vilket verkade vara en bra plan, för vi kom till ett bättre arbete idag än de tidigare passen. Skönt! Det blev som vanligt lite skolor i trav, samt flytta ut rumpan på volten. Det gjorde vi även i galopp. Milano tycker det är svårt när han måste variera kroppen mycket, så det blir några steg åt ena hållet, sen några åt andra, variera ställning, gå från skänkelvikning till sluta och tillbaka till skänkelvikning igen. Så så jobbar vi hela tiden, aldrig fastna i en rörelse!
I galopp blev det även en del tempoväxlingar och förvänd galopp, han har lite svårt att gå från förvänd till rättvänd, han faller ifrån mig lite och jag måste verkligen tänka på att rama in ordentligt. Men i helhet tycker jag att jag red bättre idag och Milano verkade hålla med mig. Härligt! 

Trött och glad häst i stallet sen! 

Ibland är det jävligt svårt

Igår bråkade vi i ca 90 minuter. Idag bråkade vi i ca 20 minuter. Ett liter framsteg, men ändå svårt att känna sig nöjd. Jag vet inte varför Milano väljer att vara så arg. Hans utbrott kommer lixom lite när som, finns egentligen inget logiskt bakom det. Utan det bara kommer. Han stannar, sliter upp huvudet, studsar, skenar, sparkar. Ja han gör det mesta och helst på samma gång. Och som sagt det kan komma precis när som. Och jag vet inte vad jag gör för fel! Väldigt frustrerande då jag såklart vet att desto argare jag blir desto sämre rider jag och då har Milano ännu fler anledningar att bli arg. Så svårt att inte bli irriterad när han beter sig som han gör, fast jag är fullt medveten om att när jag rider bra så kommer dessa problem försvinna. Så jag måste helt enkelt jobba på att vara lugn. Och idag tycker jag iaf att jag lyckades hyfsat bra. Man får helt enkelt hela tiden tänka på att vara mjuk i handen, alltid ha honom framme för skänkeln och stämma i handen utan att bli låst. Lossa och se till att han är mellan hand och skänkel hela hela tiden. Så ska jag försöka att jobba och helt enkelt hoppas på att tjurigheterna ger med sig. Och försöka se de små framstegen hela tiden och kanske sänka kraven lite på mig själv. Kommer ju aldrig lära mig något om jag aldrig tillåter mig själv att misslyckas! 

Cheeky har sprungit på lina både igår och idag. Planen är att våga sig upp på ryggen imorgon! Igår var han helt tokig och busade som sjutton. Men idag var han lugn som en filbunke, skönt! 



Idag hann jag även med att rida ut med soffan också! Vi tog varsin fjolla, jag allbright och hon falconi och begav oss ut i skogen och busade lite. Så sjukt mysigt och roligt att få umgås med min fina vän igen. Tänk att varje dag bestod av dethär förut, jag saknar min ridkompis! 



TVÅTUSENFJORTON!

Januari
 
Ett sista besök hos tandläkaren med Bettan. Nytt tillskott i familjen. Jäkligt kallt. Mycket ridning.
 
Februari
 
Sturebadet med min älskade vän. Levin hade kolik. Anna slutade jobba. Tog hand om Timpans elefanter. Lärde mig rida lite bättre. Tussen flyttade hem till mig.
 
Mars
 
Mörk månad. Min födelsedag. Mello med bästa kusinerna. Milano debuterade MsvB med placering. Bettan åkte till himlen. Milano tog sig ner i havet. Angelica började jobba med mig.
 
April
 
Svart månad som saknade gnistan till livet. Cheeky fick börja vänja sig vid att ha sadel. Jag fick förändra två hästars liv, Kenny och Benny fick flytta hem till oss. Det blev översvämmning i stallet. Milao kammade hem några fina placerigar.
 
Maj
 
Vi utökade familjen lite till, först kom Malte och sen kom Prescott. Sommaren kom till ön. Milano kammade hem sin första blågula rosett.
 
Juni
 
Mulle flyttade hem till mig. Milano plockade hem några fler rosetter. Vi åt fler avtrillningstårtor på en vecka än vad vi gjort på flera år, tack malte! Grenada flyttade hem till oss. Barnridning på Lisö. Midsommar med de bästa människorna jag vet. SOMMAR!
 
Juli
 
Häst-mulle fick en ny liten ryttare. En sjudundrans massa ridläger. Jobb. Underbara älskade Falsterbo i en hel vecka, enda semesterveckan faktiskt. Mys med världens bästa mamma. Lyxhotell i Varberg. Solsting. En alldeles underbar månad med andra ord.
 
Augusti
 
Gripens meeting med världens bästa mamma och världes bästa Dompa. Jobb, jobb, jobb. Det hanns ändå med en del strandhäng. Sista ridlägrena för sommaren. Bada med hästarna. Jobb på kristallengalan en hel natt.
 
September
 
Underbar månad på jobbet. Njöt av lugnet på ön. ÄGD-livet till ett rikare liv med bästa syster som dessutom bjöd på lyxmiddag. Sög ur det sista ur sommaren. Dompan och jag utvecklades något enormt. Angie-girl slog på sin första sko, vad skulle jag göra utan min bästa vän!? Tussen blev ormbiten. Sjukt mycket ridning.
 
Oktober
 
Bloggtorka. Fin höst. Mycket ridning, så mycket att jag inte hann göra så mycket annat.
 
November
 
Mycket hästar. Mycket mysridning i skogen. Jag red på Cheeky för första gången. Andreas fyllde 25. Horseshow. House-warming party hos mamma.
 
December
 
Avslutning på ridskolan. Massa julstök. Julafton med min fina familj. Som vanligt väldigt lite julklappar. Mys med mina underbara hästar. Lite julledigt. Årliga ritten med familjen Köhler. Andreas trillade av för första gången. Nyår med fina vänner.
 
Nu välkomnar jag 2015 med allt vad det innebär. En ny tävlingshäst i stallet har jag ju nu. Milano ska kvala upp sig ett snäpp till. Jag ska lära mig att rida. En resa till thailand är inbokad. Och jag ska njuta av livet. För jag har tamefan det bästa livet man kan önska sig!
 
 
 

RSS 2.0