Underbara älskade häst!



Idag var han fin, riktigt fin! Så himla roligt att rida då. Redan i framridningen idag kändes han framme för skänkeln och mjuk och följsam. Kunde göra fina övergångar och flyttade lätt för skänkeln. Redan där har han ju varit tjafsig innan. 

Började idag med lite öppnor i trav och det gick faktiskt riktigt bra, tappar linjen lite grann, han drar sig gärna ut mot väggen fast jag vill ha honom ett par meter innanför spåret, så där måste yttertygeln rama in lite bättre, det är det han tycker är jobbigt. 

Sen körde vi på lite byten. Red förvänd galopp och på långsidan en dutt med spöt på ytter bak tills han byter. Här har han ju bokstavligt talat flugit i luften förut, han tvingas ju då att byta bak först, vilket han tycker är lite jobbigt.. Men idag blev han lite småsur ett par gånger och sen gjorde han några riktigt fina byten. Så himla skön känsla när dom sitter där dom ska! 

Tog sen lite samlad galopp på volt och emellanåt förvänd på en volt med lite sluta tänk. Idag fick han verkligen samla sig ordentligt och jobbade på riktigt bra. Han måste såklart stärka sig mer här, men idag accepterade han det riktigt bra, så det är ju alltid en början! 

Avslutade med lite tempoväxlingar i trav, först i öppna och sen på rakt spår. Gjorde avsaktningar till skritt och höll igång bakbenen med hjälp av duttar med spöt så att man lurar i honom lite tramptänk i övergångarna. Och när han sen börjar trava att han börjar med bakbenen. 

Jag är så himla nöjd idag och även om han protesterade lite emellanåt så kunde jag ställa lite krav utan att han ställde sig på tvären direkt. Samt att dumheterna lades ner ganska omgående. Så himla skönt. Och även om det säkert kommer ett bakslag så kan jag definitivt leva på dethär passet ett ganska bra tag framöver. Fina fina häst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0