Gott nytt år!

Sista kvällen på 2013. Jag har blivit tillsagd att inte prutta och hålla på. Kan nog bli en trevlig kväll om jag sköter mig!




Måndag

Startade dagen med mysfrukost framför tvn. Bäst att passa på när man är ledig!! 

Red sen Bettan ett dressyrpass och hon kändes faktiskt riktigt fin idag. Kul! Någonting positivt har hänt för hon är väldigt mycket mer avslappnad nu. Det känns skönt och jag hoppas att det håller i sig. 

Sen fick jag och krabban sällis av mamma och allbright ut i skogen. Krabban skötte sig som vanligt hur bra som helst. Idag stod han dessutom helt still när jag hoppade upp, vilket har varit lite svårt innan. Galoppen idag var inte heller några större problem och han verkade tycka att det var mysigt att få komma ut! 

Nu väntar en dusch och sen ska jag, Hanna och pappa in till stan, shoppa lite, gå på bio och käka middag. Mysigt värre!





Utan tvekan, dom bästa jag vet!





Stall-lördag

Heldag i stallet idag igen. Mysigt värre! 

Har haft två lektioner, vilket har gått kanon och barnen gör mig alltid så glad!

Fixat stallet, spånat upp i alla boxar och bara fixat en del. 

Bettan fick springa dressyr. Gjorde det helt okej. Red utan gramanen idag och måste väll ändå säga att hon var mer avslappnad än vad hon brukar. Men fy vad svårt det är. Fokuserade på att inte själv bli hängande i handen utan låta henne ta stödet. Svårt på en häst som Bettan. Men vi får helt enkelt bara nöta på och hoppas på att allt bara släpper snart! Hade lite travbommar uppe också och det gjorde hon riktigt bra. 

Krabban får en guldstjärna idag! Även han fick springa i ridhuset och gjorde det med bravur. Mycket som var läskigt idag, konstiga bommar på sockerbitar, en larvig allbright och dörrar som lät. Men i och med det fick vi lite extra framåtbjudning och ingen var gladare än mig. Mycket övergångar skritt/trav och det går kanon. Lite otålig i skritten, men absolut inget konstigt! Kunde utan problem fatta båda galopperna helt utan bråk och han kunde galoppera genom kortsidorna utan problem. Självklart måste han bli starkare i galoppen, men idag kändes det som att vi tog ett STORT steg på vägen! Kul och krabban verkade mer än nöjd när han äntligen vågade ta sig emellan bommarna!

Avslutade kvällen med Milano som fick gå på lina. Utnyttjade bommarna, men Milano höll bitvis på att slå ihjäl sig. Kanske att han ska testa att lyfta på benen i rätt tillfällen istället.. Men efter lite nötande var det inga problem alls. Tog till mig av Annas tips om att ha travbommar med två steg emellan och då kan man även ha dom som studs i galopp, så det blev bommar i alla gångarter. Mycket bra träning för kungen måste jag säga och han verkade sjukt nöjd när vi var klara. Grym dag helt enkelt och imorgon väntar samma lika. Har jag sagt att jag gillar hästar?




Regn, regn och lite mer regn.

Så jäkla motiverande väder alltså. Livet rullar på som vanligt här ute på ön. Har haft en supermysig jul med släkt och vänner och en hel del lite för fina julklappar. Ibland skulle man kunna tro att jag är lite bortakämd..! Har även lyckats vara ledig lite grann, vilket har varit väldigt behövligt! Men fullt upp när man väl jobbar om man säger så. Alla har ju jullov nu! Kul ändå att folk hittar ut till oss! 

Hästarna sköter sig bra allihopa. Dom har tagit det lite lugnt över juldagarna, men det förtjänade dom! I torsdags löshoppade dom flesta och alla skötte sig väldigt bra måste jag säga! 

Kul uppdatering här, men så kan det vara ibland..! Nu ska jag sova och ladda upp inför morgondagen som är fylld med arbete. Hoppas det slutar regna bara!




Äntligen en ledig dag!

Min kropp sa upp sig i torsdags. Den var trött och när Arthur försvann utsöndrades en huvudvärk från helvetet.. När han äntligen kom fram igen gick jag och vilade litegrann och somnade som en stock och sov ända till 7.45 dagen efter. Jag gick alltså och la mig vid 13.30 på torsdagen, gick upp och tog in hästarna samt fick i mig lite mat, gick och la mig och sov till 21.30, gick upp och nattade hästarna och sov sen till dagen efter. Och ändå försov jag mig.. 

Fredagen var iaf betydligt bättre och hade en lektion med bästa Madde och Ellen. Madde fick äran att rida Milano då jag fortfarande hade huvudvärk och inte skulle palla att rida honom också. Det gick jättebra och jag blir alltid så glad över att se Madde rida, hon är så jäkla grym! 

Efter insläppet red jag Bettan och hon var kung alltså. Vet inte alls vart det kom ifrån, men jäklar vad grym hon är!! Jag kunde bara sitta och le, vara mjuk i handen, rida med benen och känna ryggen jobba under mig. Vad hände lixom? Men räknar inte med att denna känsla kommer att hålla i sig för evigt, då livet med Bettan är som en berg och dalbana, men satan vad dom där stunderna värmer!! 

Tog sen med mig krabban bort till ridhuset där Marie och Jack höll oss sällis. Första gången jag red inne på väldigt länge och första gången någon inte tog full hänsyn till oss. Självklart var Marie väldigt överseende med att jag red på en treåring, men hon skulle ju rida också och inte bara akta sig för mig! Och krabban klarade sig galant, vi kunde möta Jack utan problem, lägga volter och ta alla gångarter. Galoppen var väldigt sparkig i början, men det gav med sig när jag låtsades som ingenting. Han verkade sjukt nöjd med livet när vi var klara. Kul!! 

Nu ska jag upp och rida i regnet.. Sen kommer Andreas, vi ska mysa och leta efter julgran. Perfekt väder för det..! 

Var tog flytet vägen?

Anna har varit i skolan måndag och tisdag och är ledig ons, tors och fredag. Så jag är själv, men min snälla chef har självklart kommit upp och hjälp mig med åtminstone stallet varje dag. Men idag låg mamma hemma med migrän, så jag blev själv. Roade mig genom att göra klart stallet innan lunch, spåna lite och fixa. 
Efter lunch skulle jag köra fram en hö-bal till grabbarna, men då startar såklart inte traktorfan! Så då fick mamma helt enkelt ta sig upp och hjälpa mig lite grann..

Underbara Angelica kom ner och red med mig iaf. Så Maggie och krabban fick komma ut på tur. Mysigt värre och synd att vi inte tar oss tid oftare. Krabban skötte sig galant och var glad!

Efter det var det bara att fixa med hö och sen ta in ett gäng vilda gnäggisar. Alla var fan helt vilda idag. Så typiskt jättejobbigt och jag kände att jag bara ville lägga mig på marken och gråta..! 

Nu har jag äntligen kommit hem och tryckt i mig två lussebullar till mellis och fixat iordning middag till senare. Nu väntar stallet och motion av mina två hästar. Jag ber till Gud att dom sköter sig, min hjärna och kropp vill helst bara sova!

Så oerhört ledsamt

Från att imorse se blåljus åka på landsvägen, se helikoptern vara på väg att landa på åkern bredvid mig och oroa mig för att någon jag känner har råkat ut för en olycka. Till att få höra att i själva verket sjöbodarna har brunnit ner.. 
 
Våran restaurang. Den som alltid har funnits där. Den restaurangen min bästa väns föräldrar har byggt, som vår familj sen köpte. Som jag jag har jobbat på många många år. Som vi har hängt på lite för många dagar under sommarhalvåret. Sjöbodarna. Det känns väldigt ledsamt. Den finns inte mer. Hela jäkla huset ligger på marken i form av aska. Det finns ingenting kvar. Eller toan och bryggan klarade sig. Allt annat är förstört. 
 
Det känns så oerhört obeskrivligt. Det är en del av oss. Det är våran framtid. Någonting som en dag kommer att bli vårt, alla vi kusiner. Våran dröm. Nu finns det inte längre.. 
 
Även om vi inte vet hur branden uppstod så är det obehagligt. Att så många minnen försvinner på några timmar. Inte bara mina minnen. Detta berör så otroligt många människor och det är så himla tråkigt. Sjöbodarna är en stor del av att vår kära Ö lever som den gör på sommaren.
 
Jag känner mig stum, tom och ledsen. Att en sådan tragedi kunde hända oss, det var inte vad jag hade räknat med. Jag trodde att det här var sånt som hände på film..!
 




Torsdag

Levin fick gå ut, Ivana skrittade och travades ut barbacka och krabban sprang på lina. Alla tre skötte sig kanon! 

Efter jobbet red jag ut på Bettan barbacka. Skrittade mest, men hon var rätt pigg så vi tog lite trav också. 
Jag är så trött på att ha en sjuk häst nu. Jag är trött på att ta sprutor. På att se penicillin knölar på halsen. På snor. Även om det rinner lite mindre nu, så rinner det fortfarande. Nu håller vi alla tummar för att hon blir bra, annars vet jag inte vad jag tar mig till..!


Åkte sen till Farsta för den årliga julklapps-shoppingen med syrran. Lyckades införskaffa alla klappar förutom till Hanna såklart. Skönt som attans att ha det klart redan nu! 
Plus att det alltid är mysigt att umgås med min kära syster såklart!!

Avslutade kvällen med att rida min prins. Nu har vi ju äntligen fått upp speglar i ridhuset. Tyvärr blev dom lite för höga, men ändå, lyxigt värre!! 
Han skötte sig hyfsat idag, kom inte helt genom kroppen till en början och protesterade rätt ordentligt när jag försökte tillrättavisa honom. Humöret är det absolut inget fel på! Men jag löste det lugnt och metodiskt och då blir han sjukt fin. Så himla skönt att jag äntligen börjar känna mig lite säker på hur jag ska lös situationerna som uppstår. Jag kan verkligen känna att jag har utvecklats på det planet. Jag tar det lugnt, känner efter vad jag borde göra och bara gör. Då blir det så mycket bättre! Jag har en lång väg kvar, men kul att känna att det går framåt.

Det blev väldigt "enkel" ridning idag. Eller egentligen tycker jag inte att grundridning är så enkelt. Men alltså mycket övergångar i alla gångarter. Se till att han lyssnar som jag vill och att hålla honom inramad mellan hand och skänkel. 
Det blev mycket galoppfattningar, det har alltid varit Milanos starkaste punkt, men dom har kommit lite efter när det har varit fokus på svårare övningar. Så idag ville jag få till en snabb reaktion utan att han rusar iväg. Mycket svårt måste jag säga. Men fick till det ganska bra iaf. 




Nej nu ska jag sova och imorgon är det fredag. Skönt!

Fjärde december

Idag fyller min pappa år, så det blir lyxmiddag i röda, mysigt värre! 

Dagen började som vanligt med mockning. Till allas stora förvåning kom grevinnan upp och jobbade också! Inte för att jag tycker att min mamma är lat (hon är allt annat än det!) men oftast så är jag helt själv i början på onsdagar då Anna rider lord. Så vi som var i stallet tappade allihopa hakan när hon gled in i stallet! 

Sen blev lord dålig igen och behövde åka in till klinik.. Så himla sämst verkligen. Och som vanligt när allt inte är som det ska så blir hela dagen lite konstig. 

Men jag och mamma tog oss ut på en tur med Krabat och Allbright. Förta gången jag red krabat med någon annan än Levin, inte för att det spelar honom någon som helst roll, men ändå! Han visade att han var den vuxna i gänget och gick först när allbright fegade ur.. Haha! Jätte duktig var han idag! I skritt och trav går han stadig i form, men i galoppen sparkar han gärna bakut eller springer i korsgalopp, så där har vi lite kvar att jobba på. Han är verkligen inte dum, men han tycker nog att jag är lite jobbig där uppe ibland!

Efter lunch spånade jag upp ordentligt i lösdriften, det blir ju rätt blött där ute när det är så himla blött ute.. Så det går mycket spån.. 

Efter det skrittade och travade jag ut på Bettan barbacka. Jättesnäll som alltid och verkade uppskatta att få komma ut! 

Hann även med att skritta ut Ivana också. Även hon barbacka och hon var mer vild än tam, men hem kom vi iaf! 

Nu är hästarna inne och jag ska dammsuga och hoppa in i duschen och sen röra mig ner mot födelsedagsbarnet!!

Amber och Liten uppskattade det nya spånet!






Effektiv dag!

Har ridit 6 hästar idag, sjukt grymt jobbat! 

Chivas och Mulle fick busa i skogen, och om chivas busade. Det var rätt nära att jag trillade av ännu en gång när 20 åringen visade skolor ovanför mark..! Kul att han är så jädarns pigg ändå!!

Delta och Nils sprang också ute. D var superlycklig och kändes fin! Om man bortser från glädjeskutten vill säga.

Maggie och silver fick också se skogen. Och även det gick bra. Men nu var det dags för Annas häst att vara pigg..

Mersan sprang vackert medan amber sprang på lina. M var så himla fin idag. Världens bästa ponny!

Krabban och Levin kom också ut. Krabban vad pigg och glad och kämpade på. Sjukt duktig häst detdär! Han blir stadigare för varje dag och börjar nu acceptera att det är jag som bestämmer. Så jäkla fin häst!! 

Efter insläppet red jag Milano med mamma och allbright. Även om jag fick mig några resor idag så var Milano sjukt fin! Han kom verkligen igenom kroppen och jobbade på bra. Påmindes igen om att jag had en grym häst. Kul!

Avslutade kvällen med en promenad tillsammans med fina Angelica. Som alltid hur mysigt som helst!

Nej nu ska jag sova. God natt!



RSS 2.0