Sista dagen på året.

Tiden går verkligen fort, det har redan gått ett år sedan förra nyårsafton och det känns inte alls som det, även om det har varit ett väldigt fartfyllt år. Det har hänt otroligt mycket, och mitt liv har åkt bergochdalbana kan man säga. Tror aldrig att mina känslor har svajat såhär mycket någonsin tidigare. Men i slutändan så känner jag mig sjukt nöjd med allt som 2014 har erbjudit och framförallt står en mycket starkare sara redo för 2015. Härligt!
 
Här kommer den vanliga korta utvärderingen av året som gått!
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Jag har suttit på cheeky samt trillat av cheeky (ca175cm) för första gången.

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga nyårslöften, så det var inte så svårt!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp!

4. Dog någon som stod dig nära? Jag förlorade världens finaste Bettan! <3

5. Vilka länder besökte du? Det blev ett år med bara Sverige faktiskt.
 
6. Är det något du saknat år 2014 som du vill ha år 2015?! Nej jag tror faktiskt inte det, eller jo, kanske någon att bo med..!

7. Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? Den 21/3, saknades dag!
 
8. Vad var din största framgång 2014? Det måste nog vara alla Milanos fina placeringar.
 
9. Största misstaget? Hmm.. svårt detdär, men kanske ett par hästköp som inte har blivit superlyckade än, men det kommer nog, hoppas jag!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nää, inte en enda sjukdag tror jag!

11. Bästa köpet?
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte på tävling för första gången utan min kära mor. Första gången under hela min tävlingstid som hon inte var med och hejjade, stöttade och gav råd. Det gick ju det med, men det kändes väldigt ovant. Men någon gång ska man bli vuxen också!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag skulle vara lite gladare och jag tror kanske att jag höll det. Iaf vissa dagar!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp!

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur var!

5. Vilka länder besökte du? Älskade underbara Thailand, England 2 ggr och Dubai! 
 
6. Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?! Hmm.. kanske lite fler lediga dagar när jag bara kan skämma bort mig själv.

7. Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? Den 4/8, när jag och Dompa kammade hem vinsten i cupen på gripen! 
 
8. Vad var din största framgång 2013? Alla Milanos fina placeringar under detta tävlingsår. 
 
9. Största misstaget? Jaadu, kommer nog inte på något sådär jättestort direkt..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inte mer än vanligt!

11. Bästa köpet? Vi får nog säga Cheeky Boy

12. Vad spenderade du mest pengar på?Som vanligt mina fyrbenta djur.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att jag fick börja jobba med min bästa vän!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015? You´ll be in my heart - phil collins.
 
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Som sagt fler toppar och dalar än förut, men tror både att jag varit mer ledsen och mer glad än förra året!

16. Vad önskar du att du gjort mindre? Störa mig på småsaker, mycket jobbigt faktiskt!

17. Vad önskar du att du gjort mer? Kanske tränat mig själv lite mer och kanske sparat lite mer pengar..

18. Blev du kär i år? Jag fortsatte bara var kär helt enkelt!
 
19. Hur tillbringade du julen? Enligt tradition med släkt, familj och Andreas!

20. Hur många one night stands? Hahaha!!

21. Favoritprogram på TV? Det enda jag har följt är nog paradise hotel faktiskt.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hata är ett starkt ord, men jag tror att det finns en del människor som har sjunkit lite i mina ögon.

23. Bästa boken du läste i år? Kommer inte iåg.
 
24. Största musikaliska upptäckten? Ingen aning.
.
25. Något du önskade dig och fick? En ny häst!

26. Något du önskade dig men inte fick? Näpp

27. Årets bästa film? Jaaadu, kommer inte ens ihåg vilka filmer jag sett.
 
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2014? Jag fikade på jobbet och åt middag med familjen.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Sluppit med det svåra beslutet.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2014? Hästtjej.

31. Vad fick dig att må bra? Mitt jobb,min familj, Andreas och Angelica.

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Som vanligt Zlatan, mitt ständiga frikort.

33. Vem saknade du? Bettan!
 
34. De bästa nya människorna du träffade? Hmm.. jag är nog rätt isolerad här på ön... Så jag vetifan!
 
 

Ro för själen!

Tillät mig själv att vara rätt mycket stall-ledig under jul. På ett sätt skönt, men ändå så kan jag på något sätt inte riktigt slappna av. Även om jag har haft det supermysigt, hunnit umgås med Andreas och min kära familj, haft fin ordning hemma och sovit ordentligt så har jag ändå känt en liten stress i min kropp. Så igår tog jag på sätt och vis tag i saken och cheeky fick gå på promenad i det vackra vädret och Milano fick springa på lina. Han var så oerhört pigg, han har nog aldrig i sitt snart åttaåriga liv bockat på linan, men igår var det krut under hovarna vill jag lova. Så han fick springa av sig ordentligt och mot slutet började han åtminstone nästan att slappna av!

Och idag fick Milano bära upp mitt feta arsle igen. Och han var en aning lugnare idag iallafall. Blev mest fokus på att ha en jämn takt, behålla en rund och låg form i övergångar samt en hel del skänkelvikningar. Han kändes helt ok, lite för mycket tyngd i handen idag, men han var åtminstone ganska stadig i formen, vilket inte har varit helt hundra senaste tiden.. Innan julbreaket tränade jag en hel del på min handposition och använde mig av stigläderstropparna och det verkar som att min hjärna äntligen har fattat att man kan sitta still med händerna vid sadeln, så det var bara enstaka gånger jag fick påminna mig själv. Skönt! Mer av det tack! 



Efter ridningen fick kungen stå med spikmattan ca 40 min, vilket han verkligen njöt av. Han typ verkligen somnade och verkade så nöjd över att äntligen få ha den på igen. Under tiden fick han hovvård och sen hann jag även med lite kycklingmys. Kycklingen fick sig en ordentlig rykt och lite gos, vilket verkade uppskattat! Och äntligen känner jag lite ro i själen! 




Nej men god jävla jul då!

Höstdepp. Även om det snart är jul. Har inte orkat göra så mycket annat än att ta mig igenom dagen den senaste månaden faktiskt. Har aldrig känt av höstdeppen alla pratar om förut. Men iår smällde den till så att det dånar om det. Grått, kallt, regnigt och förjävla mörkt rent ut sagt. Jag har varit trött, man är förvånad om jag kommer i tid till jobbet. Jag har varit lite less på livet i det stora hela, eller egentligen inte, utan mest har allt känts grått faktiskt. Inte askul men inte heller astråkigt.

Men nu börjar julen närma sig med stormsteg. Alla klappar inhandlade idag. Tidig jag vet! Pepparkakshuset står där det ska och allt julgodis är klart. Nu är det bara att invänta den stora dagen. Eller juste, imorgon ska det städas, julgranen ska kläs och vi ska spela bingo och dricka glögg. Det blir mysigt. 

Denhär julen kommer bli lite konstig. Första julen då vi inte kommer att fira med både mamma och pappa. Mamma får vi se hela dagen, men pappsen får låna oss på en fika hos farmor iaf. Det känns faktiskt lite märkligt dethär. Jag är ju helt jäkla besatt av min jultraditioner och går under namnet julälskaren från 1a december. Så det är klart det blir tokigt när traditionerna ändras. Men det kommer bli bra ändå såklart! 

Nej fan, nu är det såhär sent igen, som vanligt senaste veckan. Hästarna ska ju tydligen ut imorgonbitti också, även fast det är dan före dopparedagen. Konstigt ändå..! 

Ska verkligen försöka med lite bättre uppdateringar, men ibland går livet åt ett annat håll än vad man räknat med. 





RSS 2.0