Den där Bettan, hon kan hon!

Oj vad hon var fin idag. Hon var alldeles lagom pigg (hör inte till vanligheterna) och inte sådär spänd som hon kan bli när hon blir pigg. Hon bara kämpade på utan att springa iväg.
Började med att bara rulla runt i trav för att hitta formen och känna att jag kunde hålla en jämn takt. Det funkade kanon och hon frustade som bara den!
Gjorde lite skänkelvikningar över diagonalen, vilket gick kanon. Hon behöll takt och fart samtidigt som hon klev på bra åt sidan. Annars blir hon ju gärna lite klämmig där!
Galopperade lite åt båda hållen, där kändes hon lite spänd i början, men jag bara slappnade av och red, vilket fick henne att slappna av. Även förvänd gick bra!
Tog sen bort stigbyglarna och körde lite öppnor och slutor i trav. Det flöt på och det blev inga större protester mer än någon liten bupp med rumpan när jag bad henne att ta i lite extra. Men det där flytet gör ju allt, det blir så mycket lättare när hon bara går på.
I galoppen körde vi min mördarövning. Egentligen inte särskilt svår, men ändå helt omöjlig att få bra. Förvänd galopp på långsidorna, en övergång till skritt innan hörnet och sen rättvänd galopp på kortsidan. Att jag bara kunde utföra detta på henne är stort. Hon blir oftast spänd av mycket fattningar och att galoppera rakt fram, men idag var hon ridbar även där. Absolut så kunde hon göra det 1000 gånger bättre, men jag fick till ett par riktigt bra fattningar och faktiskt en hel del bra språng! Det är lite svårt att ha henne helt rak på långsidan, men med ännu mer träning så kommer detdär att bli en baggis sen.
Avslutade på åttvolt i rund och låg form. Hon blir lite spänd när jag byter varv, men fokuserade på att bara sitta still, andas, vara still och snabb i handen och våga rida med benen. Det blev riktigt bra tillslut.
Så jäkla nöjd med nya Bettan och jag är så glad att äntligen få känna mig nöjd efter ett pass! Framtiden ser för tillfället ljus ut!!


Julisar i förskott!


Detta eviga snöande.

Fredag idag, vilket innebär långledigt (med tanke på alla röda dagar!) för de flesta, men inte för mig. Fast det gör inte mig någonting alls faktiskt. Jag känner mig mest nöjd med att faktiskt kunna jobba, plus att det känns som att de kunderna som kommer bara är glada!
 
Idag så gjorde vi stallet, körde ut lite hö och öppnade paket på morgonen. Det var en liten söt tomte som hade ställt upp en liten låda med paket i till oss anställda. Eller ja, det var ju självklart jag. Men jag tog till mina ljugartalanger och inte förrän det skulle öppnas så avslöjade jag att dom var från mig. I paketet låg det en svart huvtröja med vårt namn på bröstet och texten "THE CREW" på baksida, självklart i guld. Mycket passande och ingen kommer missa vilka vi är!
Av vår snälla arbetsgivare fick vi biljetter till Gustafsson och Schyffert, men det är i april så nu har jag 2 grejer att se fram emot! Vi har även fått fina soft shelljackor där herrhamra loggan ska upp, så vi kommer vara grymt snygga i vår!
Fick även present av världens bästa Madde och Maggan. Superfina lexington skålar (madde hon har koll hon!) och jag blevså sjukt glad för jag tänkte nästan köpa sånna själv eftersom att jag har likadana muggar! Så nu kanske muggsortimentet ökar lite istället! Sen är ju den bästa klappen att jag får hjälp av Madde med hästarna såklart, hon är ju så sjukt bra!
 
På eftermiddagen snöade det ju så inihelvete mycket.. Men vi krigade oss bort till ridhuset med Mulle och Ivana. Det blev ett lite snabbt ridpass då jag skulle ha en lektion sen. Jag tog bara skritt och trav idag, då jag kände att hon var lite grinig och misstänkte att hon var trött. Ökade och minskade volten lite och det var ju sjukt bra för henne! På lilla volten måste hon miska upp traven lite och sen måste hon skjuta på mer i den stora. Hon gillar ju inte ritkigt förändringar, utan lullar helst på i samma tempo hela tiden och när man ändrar så spricker det bra. Hon hittar ju tillbaka snabbt, men man vill ju ändå att hon ska ligga kvar vad man än gör!
Avslutade med att rida på en fyrkant i skritt och tänka bakdelsvändning i varje hörn. Det var jättejobbigt sa Ivana och backade hellre i en cirkel än att bara trampa under sig lite. Hur tänkte hon där? Men jäklar vad slitet gav resultat. Hon har då aldrig varit så fin som när jag travade av efter. Så två nöjda snögubbar kom tillbaka till stallet!
 
Avslutade dagen med att ha lektion för Wilma och Anna, vilket gick sjukt bra och dom är så otroligt duktiga. Ja blir så himla glad av att ha så engagerade elever som vill lära sig! Behöver jag säga att jag gillar mitt jobb? Fick även lite klappar av dom, så himla snälla!
Jag uppskattar alla er som rider för mig så sjukt mycket och jag tycker så bra om er allihopa. Ni gör mitt jobb så himla enkelt och kul!
 
Nu ska jag nog göra lite mer julgodis och sen försöka mig på att göra en fisksoppa till middag. Sara, fisk? Ja ni hörde rätt, även jag växte upp tillslut!
Ha en fin fredag!

Fy satan vad skönt!

 
För att den 15/1 drar jag till Thailand och kommer inte hem förrän den 5/2! Längtar inte alls. Livet är allt för bra ibland faktiskt!

Fullt ös medvetslös.

Ja nu när man börjat jobba är man ju lite trött när man kommer hem. Sen har det varit mycket fix inför jul, så därför dålig uppdatering...
Igår jobbade jag bara halvdag och sen åkte jag och mamma in till nynäs, handlade lite pysselgrejer och storhandlade inför julen, så nu har vi mat så vi klarar oss!
 
Idag tog vi det lite lugnt på morgonen och på eftermiddagen hade jag först lektion för Anna. Sen red jag på Milano. Vilken lycka det är att sitta på den hästen. Oavsett hur det går är man alltid glad! Vi körde endast basic, alltså övergångar, se till att han ligger kvar när jag byter varv, hittar en rund låg form osv osv. Han var ganska stretig emellanåt (precis sådär jobbig som bara han kan vara!), han tar upp huvudet, spänner underhalsen och sen springer han. Men jag red bara på med benen fram till en stilla hand och då släppte han efter en stund. Det var inte oväntat att passet skulle se ut så eftersom det är han sätt att säga ifrån. Men det var skönt att det var så lätt att reda ut varje gång.
Han blev lite tjurig emellanåt och då blir han mest seg, man skulle nästan kunna tro att han var ett sto vid dom tillfällena.. Kryper ihop och jobbar inte alls igenom kroppen. Men löste det med mycket övergångar helt enkelt. Han hittade en riktigt bra form och han skötte sig över förväntan. Han lyssnade sjukt bra, förutom när han drar iväg, och han kändes ändå väldigt mjuk och fin trots den långa vilan!
Tränade även lite fattningar, vilket gick kanonbra, skulle önskas att han kom fram lite mer direkt i fattningen, ibland känns det som att tiden står still och sen börjar han galoppera.. Men det var inga problem att ta vänster galopp - trav och byta varv - höger galopp, han fattade rätt varje gång och de flesta gångerna höll han sig faktiskt kvar mellan hand och skänkel.
Avslutade med att göra lite ökningar i både trav och galopp, mest för att bara få honom att faktiskt gå fram när jag ber honom och efter det jobbet blev han jättejätte fin. Så det kommer jag öva mycket på nu!
Jag tror vilan har gjort honom gott och jag känner att han kommer vara riktigt vass på tävlingsbanorna 2013, bara jag sköter mig också..!
Efter insläppet fick Delta och Levin lösgaloppera lite, det tyckte dom var roligt!
 
Avslutade kvällen hos mamma i torpet och vi gjorde doftljus. Jättemysigt, även om kanske inte ljusen doftar så mycket så blev dom fina och till nästa gång vet vi ju hur vi ska göra mer exakt!
En taggad mamma i vår ljusverkstad!
 
Arthe var såklart med och hjälpte till!
 
Ljusverkstad!
 
Resultatet
 
Mammas finaste ljus
 
Saras finaste ljus
 
Så mysigt och plättlätt att göra!
 

The Love Of My Life!

 
Efter att stallet var klart så gick vi bort till ridhuset, jag red Ivana. Fy vad den hästen är underbar. Hon är verkligen lagom på allt, hon är snäll men kan protestera, hon har en egen vilja fast lyssnar när man ber henne, hon är lätt fast ändå svår, hon är pigg med inte galen. Nej Gud tänkte verkligen till när han skapade denna underbara varelse (eller ska jag säga frukt!?).
Vi forstatte på arbetet igår, alltså kunna byta varv och kunna göra övergångar. Hon trycker gärna ut högerbog hela tiden, så högerfoten fick knacka loss den sidan lite extra (tur att det var just högersidan som satt fast!), men idag blev hon faktiskt lite sur på mig och då visar hon upp sina ryggningstalanger. Jäklar vad hon är bra på att backa.. Och shit vad hon är fin när det släpper. Man har ett perfekt stöd i handen, hon bär sig själv och energin verkar aldrig ta slut, eller tills det blir lite för jobbigt.. Men i just dom stunderna så känner man att hon ger allt! Hon fick även galoppera lite åt varje håll idag. Jag blev verkligen positivt överraskad! Hon har verkligen stärkt sig där, säkert pga all ridning i skogen, så bitvis kunde hon verkligen galoppera lugnt och sansat. Absolut blir fattningarna väldigt otydliga och de första sprången blir väldigt hysteriska, men det kommer gå fort att jobba bort. Det är jag säker på!
Jag är så otroligt tacksam över att Elisabeth har lämnat henne till oss, att få chansen att rida en sånhär ambitiös häst är verkligen så himla roligt!
 
Så jäkla söt mun har hon också!
 

Har nu slängt i mig lite broccoli och skinkpaj och slurprar i mig lite koffein så att jag pallar med en eftermiddag i stallet också. Ser att det snöar rätt mycket nu. Kul..?

Sjukskrivning

Sitter nu i röda för att hundarna ska få vara ute litegrann innan jag ska börja jobba. Ska också ringa till Sophiahemmet vid 9 för att be dom sjukskriva mig lite till. Det verkar jäkligt svårt att vara sjukskriven. Och på många sätt tycker jag att det är bra. Man ska verkligen inte vara sjukskriven i onödan, vilket jag faktiskt tror att många är tyvärr.. Men när man då som jag har opererat en fot och har ett jobb som innebär 8 timmars stående/gående/ridning varje dag så blir det lite svårt med en ond fot. Det tycker jag låter ganska självklart egentligen, eller!?
Men jag vill ju så gärna jobba, men jag kände att efter dagen igår så blir det inte bra om jag köttar på för mycket, då kommer jag inte ha energi till någonting alls förutom att ligga och grina i soffan. Så tänkte att dom får sjukskriva mig iaf 25%. För att springa ut/in med hästar kommer inte att fungera, det innebär ju en timmes aktiv gång och går hästarna fort då är det ju bara anpassa farten efter dem...
Men vi får väll se nu vad dom säger, fast jag hatar att ringa, jag känner mig gnällig. Jag vill inte bli specialbehandlad eller inte kunna jobba fullt. Jag är ju en frisk människa som gillar det jag gör. Men det är väll egentligen inte konstigt egentligen. Försöker iaf intala mig själv att det inte är det!

Slut som artist!

Jag är trött, eller trött är bara förnamnet. Kroppen gör ont, ögonen går i kors och huvudet är fullt av ludd.
Idag har jag jobbat, det kändes sjukt bra och jag älskar verkligen mitt jobb. På fm hann vi rida varsin häst, då red jag ivana. Gud vad jag älskar den hästen! Hon kändes lite stel och lite stark, men hon har ju mest gått ut i skogen, ett par lektioner med Anna och blivit linad. Plus att jag inte ridit henne på länge!
Vi körde bara skritt och trav, jobbade på att få henne medgörlig, få henne att lyssna och slappna av. Alltså mycket åttvolter och övergångar, eller nej, bara det! I slutet fick jag den där härliga känslan igen och man kan bara inte annat än att vara glad!!

På em började jag med att rida Delta, henne har jag nog inte suttit på det senaste halvåret.. Men det gick över förväntan! Skritt och trav funkade kanonbra, viktigt bara att man låter henne ta varje steg och inte rida för fort, då blir det bara haffsigt och plaffsigt.. Mycket övergångar även där, då hon gärna struntar i att sakta av och hellre travar ministeg, vilket blir ett problem på barnlektionerna.. Men vi fick till det hyffsat okej. I galoppen red jag på åttvolt (ovanligt, jag vet!) och saktade av till trav över medellinjen och fattade sen ny galopp, ibland tog jag ett extra varv på någon volt om det behövdes. Galoppen är ju hennes svaga sida och det blir lätt springigt och slarvigt, men några språng blir bra. Hon måste verkligen stärka sig där!! Även fattningarna har hon lite svårt för, men jag tyckte ändå hon jobbade på bra. Delta är rolig!

Avslutade med att lösgaloppera Levin, Silver, Amber och Liten. Det tyckte dom var roligt och busade litegrann, framförallt småtöserna! Medan pappa Levin snällt galopperade runt runt och blev lite irriterad på tjejernas attityd till arbete.. Men dom är ju för söta!

Efter insläpp var min fot död, mitt humör sjönk till -100 och jag bara kunde inte vara kvar. Så då gick jag hem, tog en kaffe och sen åkte jag ner till röda. Där väntade plugg med soffan och vi satt i lite mer än 5 timmar. Cred till oss tack!

Men nu ska jag sova! Bjuder på en väldigt dålig bild på bästisbrudarna.


Sara & arthe säger godnatt!


Underbara vackra häst!


Trött?

Det är det minsta man kan säga att jag var igår. Det blev en ändå ganska intensiv dag, framförallt efter lunch.
Hade lektion för Anna, vek tvätt och gjorde knäck.
Sen var det bara upp och motionera frukterna. Red Bettan med kandaret igen och hon var faktiskt riktigt fin! Fokuserade mycket på galoppen igen och höll mig till samma övningar som innan. Vill gärna att dessa grunder ska sätta sig ordentligt nu.. Men även om hon var lite spänd till en början så försökte jag sitta ner ordentligt, ha ett stadigt stöd i handen, skåla ur och rida framåt samtidigt. Inte lätt, inte lätt. Men när man lyckas så blir det bra. Sjukt bra faktiskt! Det var länge sen hon galopperade såhär bra, tror inte någon gång efter Tyskland. Absolut blev hon jättespänd emellanåt, men jag löste det bra. Och i dom lägena är det bara positivt att hon blir spänd, för jag vill ju lära mig att ta mig ur de situationerna.
I traven gjorde vi lite öppna och skänkelvikning på långsidan. Det tyckte hon var jobbigt, men hon gjorde det också jäkligt bra!
Avslutade med att göra lite öka/minska i traven då det känns som att hon måste våga bjuda på genom hela kroppen lite mer. Så jag ökade ganska mycket utan att för den delen släppa iväg henne, utan såg bara till att hon verkligen lossade i nacken samtidigt. Hon var verkligen asfin!

Milano fick bli tömkörd och jäklar vad han var fin! Han var lite slöare än de andra dagarna utan att bli seg. Men det är klart att han blir lite trött efter så lång vila. Men han hittar en bra form med en gång, höjer upp ryggen och man ser verkligen att rörelsen går genom hela kroppen.
Tränade mycket fattningar och dom satt med en gång! Det är så roligt att det går så snabbt för honom att komma över sina "problem", det blir så mycket lättare då. Vi körde bara på i kanske 25 min för han var så duktig!

Avslutade kvällen i soffan där jag somnade efter ca 3 min och vaknade sen 02.30 för att då gå och lägga mig i sängen.. Pigg chey..!


Igår då.

Jag ställde klockan på 6.45 så att jag kunde titta på luciamorgon, kanske lite töntigt, men jag älskar ju julen och det är lixom en del av det! Så jag gjorde gröt, varm choklad och en lussebulle till frukost, svinmysigt!

Sen tränade jag lite och det kändes ändå bättre idag, men foten verkade tycka att det kändes sådär, det var den ondaste gången hittils.. Menmen, snart går det väll över!?

Tömkörde Milano efter insläppet och han tyckte det var rätt jobbigt och protesterade faktiskt litegrann. Mest i höger galopp då han gärna tar ut bogarna lite och hellre galopperar vänster. Så det blev mycket fokus på fattningarna i båda varven, det blev han väldigt fin av och efter en stund så gick det väldigt lätt. Tränade även lite öka/minska traven och det funkade också bra. Det kanske låter konstigt att allt bara gå bra hela tiden och jag lovar, det tycker jag med att det är. Jag fattar inte hur han alltid alltid alltid gör sitt absolut bästa och försöker även när han tycker det är jobbigt. Jag är så sugen på att rida nu!!

Sen blev det mysmiddag hemma hos farmor och farfar. Jag är så glad över att vi har så fin kontakt och att det är så mysigt att vara hos dom. Man blir lite bortskämd och glad.

Så när jag kom hem rullade jag i stort sett upp till stallet för att rida lite på Bettan. Hade bara tänkt att rida en snabbis, men tji fick jag! För fasen vad svårt det var. Jag travade fram och hon kändes riktigt fin, hittade en bra form, lyssnade framåt, gjorde bra övergångar och hade lätt för skänkelvikningana. Tog upp stigbyglarna och skulle galoppera och då gick deg fan åt helvete. Hon var spänd, bara sprang och ville inte alls vara med mig. Så jag bad henne jobba på lite mer bakifrån (vilket såklart alltid är grundproblemet) och då blev hon sjukt arg. Jag fick till och med ta stigbyglarna igen, hon sparkar ju så sjukt högt och då hade jag fan trillat av annars..
Men efter långt tålamod och mycket diskussioner med mig själv så blev det bättre. Men det är så mycket att tänka på, rida med benen men inte klämma, ställa men inte bli statisk, rida fram till handen utan att hålla i för mycket i tyglarna, men inte heller släppa helt, och sen ska hon ju helst galoppera framåt också!!
Men som sagt, efter mycket jobb med övergångar blev det tillslut helt okej iallafall. Så då valde jag att trava av och jäklar vad fik hon var då! Travade stort, var följsam och hittade en jättefin form, så jag slutade ändå nöjd. Men nu är det fasen dags för Hubbe att komma snart. Men rykterna går att han kommer hit i januari och då jäklar ska vi trimma!!!


Bra dag

Den här dagen har gått sjukt fort, men det kan ha att göra med att jag ändå hunnit med så mycket.
På förmiddagen tog jag och åkte ner till röda för att cykla lite grann, cyklade ca 35 minuter och jäklar vad otränad jag känner mig. Men det kändes ändå lättare än vad jag trodde att det skulle göra, men jag måste verkligen fortsätta med detdär så att jag kommer tillbaka lite grann i min förut ändå ganska tränade kropp. Men efter 6 veckor i soffan framför tvn så har det nu mest blivit en deg. Armar, ben och mage. Allt är bara degigt..
 
Pratade även i telefonen med kära Angelica i lite mer än en timme. Jag fattar inte att tiden går så fort.. Men det braiga är att alla tankar får luftas och vi hjälper varandra med synvinklar och ideer på det absolut mesta faktiskt. Det är så skönt att faktiskt kunna prata om allt och då menar jag verkligen allt med någon. Jag är hemskt glad att vi faktiskt har träffats och att vi ändå fann varandra så bra!
 
Red sen en sväng på min lilla frukt (som egentligen inte finns) och idag åkte kandaret på. Blev bara så sugen på att testa igen.. Hon får ett helt annat driv när hon har det på. Och idag var hon verkligen hemskt fin. Men Stübben sadeln kan ta sig i arslet känner jag. Jag förstår inte hur jag kunnat rida i den i så många år.. Den är platt, har inga stöd och är verkligen oskön. Men sitsen kommer såklart att förbättras avsevärt mycket!
Började med att trava fram med stigbyglarna idag, vilket kändes mycket bättre än sist, och bara fokade på att ha kvar samma takt och samma form hela tiden, gjorde mycket volter och serpentiner för att se att hon låg kvar när jag bytte varv och så vidare. Det funkade riktigt bra och hon hittade en fin rund och ganska låg form helt av sig själv.
Sen åkte stigbyglarna upp och jag tog lite galopp, den kändes lite spänd till en början, men när hon kommit igång lite så blev den mycket bättre. Det gället BARA att ha henne rak, eller alltså att hon ska spåra hela tiden, annars blir det knas. Gjorde lite övergångar till skritt och skritten är mycket bättre nu!
Gjorde lite skänkelvikningar på långsidorna och jäklar vilken trav hon fick in då, utan att jag egentligen behövde pressa henne särskilt mycket alls. Hon bara gick och gick och gick, härlig känsla. La efter en stund in galopp på kortsidorna. Då fick vi alltså träna på fattningar från trav (vilket är assvårt på henne), se till att galoppen blev bra från början och dessutom på att få ett bra avbrott till trav. De gångerna jag fick till fattningarna blev galoppen riktigt bra, men avsaktningarna var lite svårare. Hon vill helst inte ta i alls och då blir det inte särskilt tydligt eller särksilt bra kvalitet på traven efter. I höger varv kunde jag rätta till det ganska enkelt, medan i väster varv blev hon spänd. Så då la jag in en liten 10-meters volt precis efter avbrottet så att hon behövde trampa på lite för att sedan kunna gå ut i skänkelvikningen.
Tränade sen lite övergångar galopp-trav på volten och jag fick till några riktigt bra fattingar. Det gäller bara att jag inte spänner mig och bara rider hela tiden. Synd bara att det ska vara så svårt.
Avslutade med att minska volten ordentligt först åt vänster, vilket kändes mycket bättre idag! Hon tycker att det är jobbigt som satan, men hon började verkligen ta i och då kan hon ju helt plötsligt galoppera. Gjorde sen ett enkelt byte och gick direkt in på lilla volten till höger och där känns hon väldigt stabil. Så mycket enklare att rida på en liten volt än på rakt spår.. Gjorde lite sådana byten och sen fick det faktiskt räcka.
Travade av på serpentinerna och jag tyckte att jag hittade riktigt bra takt och form. Absolut önskas mer streching, men det är inte lätt med en heffaklump hoppandes på ryggen.. Så det kommer bli bra med en lite mer bekväm sadel tror jag, eller bara när jag lärt mig sitta ner ordenligt..
 
Det svåra med Bettan är att så fort jag blir spänd och statisk i min hand så blir hon också spänd. Det gäller att hela tiden påminna sig om att vara snabb och mjuk i handen, då blir Bettan likadan. Det låter så logiskt när man säger det så, men det är så sjukt svårt att genomföra. Men nån gång ska jag väll lära mig detta!
 

Avslutade sen dagen med en mysig middag på videgatan med familjen Köhler och har nu sett de avsnitt på julkalendern som jag missat och så ska jag dejta kudden nu. Är sjukt trött och imorgon ska båda hästarna få jobba på!
 

Jag har världens bästa clementin!


Snäll häst!

Det är det minsta man kan säga om Milano. Han är så sjukt underbar att det inte finns ord för det. Igår sa jag ju att han var lite pigg, men idag var det inte något alls. Han var ju inte direkt seg, bara lagom! Han är 5 år, har vilat i 6 veckor och går in i ridhuset och levererar som om han inte gjort annat! Idag tränade vi mycket övergångar, han lyssnade något bättre idag. Gjorde även öka/minska en hel del. Han gör allt väldigt lätt och är sjukt lyhörd på vad jag säger och vill att han ska göra. Han hittar enkelt en bra form och lyfter upp ryggen ordentligt, så roligt att se! Vi kunde även göra lite öka/minska i galoppen. Där skulle jag önska att man kunde driva på lite och samla ihop det i handen, men det blir lite svårt när man linar..
Imorgon ska han få vila och på torsdag tänker jag att jag ska tömköra honom, då har man ju lite mer att säga till om.

Prinsessan fick vila idag, hon verkade lite trött igår och jag vill ju inte börja med att överanstränga henne om man säger så. Men imorgon ska jag upp i den där förbaskade stübben sadeln igen!Det är det minsta man kan säga om Milano. Han är så sjukt underbar att det inte finns ord för det. Igår sa jag ju att han var lite pigg, men idag var det inte något alls. Han var ju inte direkt seg, bara lagom! Han är 5 år, har vilat i 6 veckor och går in i ridhuset och levererar som om han inte gjort annat! Idag tränade vi mycket övergångar, han lyssnade något bättre idag. Gjorde även öka/minska en hel del. Han gör allt väldigt lätt och är sjukt lyhörd på vad jag säger och vill att han ska göra. Han hittar enkelt en bra form och lyfter upp ryggen ordentligt, så roligt att se! Vi kunde även göra lite öka/minska i galoppen. Där skulle jag önska att man kunde driva på lite och samla ihop det i handen, men det blir lite svårt när man linar..
Imorgon ska han få vila och på torsdag tänker jag att jag ska tömköra honom, då har man ju lite mer att säga till om.

Prinsessan fick vila idag, hon verkade lite trött igår och jag vill ju inte börja med att överanstränga henne om man säger så. Men imorgon ska jag upp i den där förbaskade stübben sadeln igen!


Duktig sara!

Som jag nämnde igår så ska även jag lägga ner lite mer tid på träningen nu igen. Planen är att jag ska kunna börja träna med Mia (min PT) redan i januari, så nu jäklar ska jag ligga i!
Så efter att jag varit i nynäshamn och hämtat ut två paket, en fårskinnstunnel till Bettans sadelgjord och en låda med massor av julklappar, så åkte jag ner till Röda för att köra ett litet träningspass.
Cyklade först i 15 min och sen körde jag mitt lilla program och la in en extra armövning, då det andra bara är ben. Och avslutade med att köra ytterligare lite armar och mage. Så nu är jag lite trött i kroppen och imorgon får jag se hur jag gör. Kanske bara cyklar en stund om jag orkar. Men hälen får ju inte heller bli överansträngd..!

Nu har jag precis ätit sallad till luch och borde väll egentligen ta tag i disken, men det är så kallt här inne så jag ligger helst under en filt i soffan..!


Sådan matte såda häst.

Min häst är precis som jag, en riktig liten godisråtta! Nu är det ju så att om Bettan ska bata och ligga i hårdträning så måste ju även hennes matte göra det... Så idag har jag faktiskt kört på ordentligt med min sjukgymnastik plus lite annat så att det blir lite jobbigare..
 
Bettan är så tjock så att sadeln glider fram och hon har fått lite skavsår av sadelgjorden. Jag har provat alla sadlar vi har och massa olika sadelgjordar för att sadeln inte ska glida, men visst fasiken gör den det ändå. Tips tack!
Dessutom måste jag ju rida för att hon överhuvudtaget ska kunna gå ner i vikt... Så hur gör man lixom!? Dom har nu iaf fått ett slow feed nät i hagen plus att jag beställt hem ett som hon ska ha i boxen. Det blir nog grymt det!
 
Red ett dressyrpass i min favoritsadel, Stübben sadeln som skulle kunna komma från 1400 talet. Det är mer som en stjärlapp att sitta i, alltså inte mycket stöd för att sitta stadigt där inte. Och dessutom utan stigbyglar... Ja så jag fick verkligen jobba idag, det blir svårt när hon blir lite spänd och jag blir lite spänd och sen blir det en ond cirkel, så jag fick tänkte mycket djupa andetag och på att slappna av, framförallt i armarna.
 
Jag red rätt liknande igår, hon kändes lite mer spänd i början, inte konstigt med tanke på hur jag flög runt där uppe.. Men jag red lite sidvärts i skritt och trav, lite övergångar på serpentiner och lite öka/minska till att börja med. Hon kändes ändå ganska så lyhörd, även om hon blir lite spänd framförallt i upptag och i svängar. Eller egentligen är det nog jag som blir mest spänd, men ändå.
Tog sen lite galopp på volt med lite övergångar, det gick väll helt okej, men det var väldigt spänt till en början i vänster varv. Så när hon var varm red jag längs långsidorna och gjorde skänkelvikning där och la en 15-meters volt vid E och B. Det funkade riktigt riktigt bra faktiskt och hon blev sjukt fin.
 
Gick sen över till volten igen och red lite öppna på volten, det tyckte Bettan var sjukt jobbigt. Men shit vad bra det var för henne! Hon kunde verklige galoppera på sen på den stängda delen av volten och faktiskt komma igenom kroppen! Red sen på volten och gjorde småvolter på två ställen. Det gick riktigt bra i höger, där verkligen sättter hon sig på rumpan och man kan bara styra runt medan i vänster varv får man slita lite mer. Men det gav också sjukt bra resultat.
 
Avslutade med att trava ganska mycket, göra öka/minska, mycket åttvolter och serpentiner bara för att se att hon verkligen var med mig och att jag faktiskt var med henne. Jag är nog det absolut största problemet just nu. Jag hänger upp mig lite för mycket på handen och rider lite för lite med benen. Men det är bra att jag uppmärksammar det själv, för då kanske jag till och med kan påminna mig själv om det nästa gång jag rider.
Jag är riktigt nöjd med Bettan idag, hon hittade en sjukt fin form och så fort jag inte spänner armarna så späner inte hon sig. Konstig häst!? Nej men det är skönt att det känns så sjukt mycket bättre trots vilan.
 

Milano hade vilat i exakt 6 veckor idag, så jag bestämde mig för att det nu var dags för lillgrabben att börja jobba igen. Men med tanke på att han vilat och jag inte kan rida med stigbyglar så tänker jag bara lina och tömköra nu i början. Även om han är världens snällaste är han bara 5 år och just nu asglad att få börja arbeta igen, så jag tar det säkra före det osäkra helt enkelt.
Han var så lycklig över att få bli lite ompysslad och att faktiskt få jobba. Något litet försök till bocksprång i galoppen men annars var han bara snäll. Det är så lätt att jobba med den hästen. Jag tänker, han gör. Även när man står på marken. Visst var han pigg, men jag ser ju det som positivt då jag hellre har honom lite för mycket framåt än inte alls. Så nu ska vi såklart försöka hålla oss framåt och glada!
Han fick mest springa av sig lite, gjorde lite övergångar och tränade lite fattningar. Han gjorde det helt okej, hittade en jättebra form och jobbade på genom kroppen.
 
Jag tycker nog att han faktiskt har växt en hel del under dessa veckor. Kanske inte jättemycket på höjden, men på bredden. Han blir bara mer och mer häst. Dessutom tyckte jag han jobbade på mycket bättre med sina bakben idag. Så vilan har förhoppningsvis bara gjort gott!

Cosmonova

Igår var som sagt en tung dag för oss alla i stallet. Vi hittade Cosmo liggandes i hagen och hon kunde knappt resa på sig själv och sen hoppade hon på tre ben in i stallet. Vi fick då akut besluta att hon skulle få galoppera in på de evigt gröna ängarna.
Det känns såklart väldigt ledsamt, tråkigt och sorgset. Men samtidigt rätt. Nu har hon inte ont och hon kan göra det som gör henne lyckligast, gå i en hage med en väninna.
 
Du är saknad, din speciella, ganska konstiga sjöelefant. Men det saknas en plats här nu och vi tackar för all tid vi fått med dig fina Cosmo.



Best friends forever!


Söndag

Idag har det varit en väldigt konstig, ledsam och tråkig dag. Jag orkar inte gå in på detaljer, men det kommer mer info.
 
Avslutade iaf kvällen med att knata upp till hon som alltid får mig på bra humör. Bettan såklart! Vi gick bort till ridhuset och såklart hade rebecka råkat släcka och då kan man inte tända förrän dom blivit kalla igen. Så jag tog min väldigt orädda totto och gick in i ett bäcksvart ridhus och haltade runt där inne med häst i ena handen och mobil i andra och bettan bara gick, inte ens när lamporna blinkade i lite olika takt så reagerade hon. Gamla vanliga snälla väluppfostrade Bettan är tillbaka! Man kan göra precis vad man vill med henne, det är bara parkera henne på lämpligt ställe och sen kan man hämta henne är det är dags!
 

Till ridningen då, jag satte på extratyglarna idag. Jag skrittade fram väldigt länge, gjorde mycket sidvärts, slutor, öppna på volt. Jag såg verkligen till att hon fick ta i ordentligt med bakbenen från början. Travade sen fram med stigbyglarna faktiskt. Det kan jag säga inte var det skönaste jag gjort i mitt liv, men jag stog ut en stund iaf..
 
Sen åkte stigbyglarna upp och jag tog lite galopp. Hon galopperade förvånadsvärt bra idag, framförallt i höger. Red på fyrkantsspåret och gjorde volter på kortsidan och långsidan. I volterna på kortsidan gjorde jag galopp-trav-galopp och i de på långsidan galopp-skritt-galopp. Fattningarna från skritt var faktiskt riktigt bra, men de från trav är lite svåra ibland. Men jag fick till det hyffsat bra i båda varven.
 
Gjorde sen lite öppnor och skänkelvikningar längs långsidan. När jag har på tyglarna så blir ju formen väldigt bra och hon måste jobba genom kroppen, vilket gör att hon blir något segare än vanligt.. Men hon gör det ändå helt okej, skulle inte skada med lite mer energi dock, men det får vi jobba på. Jag tror även att det kan vara så att hon faktiskt inte orkar hänga med i det tempot för att hon nu faktiskt släpper igenom hela rörelsen genom kroppen!
 
Avslutade med lite förvänd galopp idag också. Jag red på volten och fattade växelvis rättvänd/förvänd galopp. Jag fokuserade mest på att jag ska vara still i handen och rida med benen. Vilket gav resultat! Fattningarna blev sjukt bra faktiskt, galopperade endast ett par språng för att vi inte ska fastna i massa dumma ovanor och det kändes riktigt bra idag. I slutet minskade jag volten ordentligt och jäklar vad lätt det gick idag, faktiskt i båda varvem i bra lagom samlad galopp utan att bli spänd. Jag kunde slappna av och rida, vilket var en otroligt skön känsla faktiskt.
 
Travade av lite på serpentinerna och bara fokuserade på att hon skulle vara lugn, kunna ställa igenom åt båda hållen samt hitta den bra runda och låga formen.
 
Jag är så sjukt nöjd med min lilla hästis!
 
 

Fina bettis

Idag har jag ridit igen, wohooo! Red kanske 30 min eller något i ridhuset, utan stigbyglar såklart! Tyckte ändå att jag satt lite bättre i sadeln idag. Men fy vad fort det går att bli lite ringrostig.
Bettan kändes fin! Hon sökte ett bra stöd i skritt och trav, var lyhörd och kändes ganska pigg. Började med att rida slutor i skritt, vilket kändes okej. Lite stelt och jobbigt, men efter en stund kändes det som att hon släppte lite. Sen bara en hel radda med trav/skritt övergångar. Det går bra, just för tillfället är hon ganska pigg och då blir skritten lite sådär, hon piafferar nästan hellre än att skritta genom kroppen. Hur tänker hon där!?
I galoppen så kändes hon helt okej. Formen är inte 100% på plats, men det känns inte omöjligt heller. Tänkte lite sluta på volten och såg till att hon verkligen arbetade med bakbenen. Sen la jag även till lite skrittövergångar, skritten blir även där inte helt ren, men fattningarna blev faktiskt riktigt bra när jag kommer ihåg att inte ta i innertygeln..!
Gjorde sen lite förvänd galopp, vilket blev lite spänt, men när jag red ordentligt blev det helt klart godkänt.
Avslutade med lite öppna i trav, vilket faktiskt kändes riktigt bra. Försökte mest bara hitta en bra grundtakt och lagom böjning i kroppen och sedan trycka på lite grann. Det kändes riktigt bra!

Hon känns fin med tanke på hur mycket hon vilat. Det bästa är att hon känns hemskt mycket framåt, vilket bara är positivt. Hon frustar mycket och verkar allmänt nöjd. Så nu jäklar blir det hårdtrimmning hela vintern!!


Du är den vackraste jag mött! <3


För att idag har jag ridit!

Har blivit så sjukt ridsugen av att befinna mig på Globen så idag fick det helt enkelt bära eller brista på riktigt. Jag tog den snällaste hästen i stallet, som visst glömt bort att hon faktiskt är väluppfostrad och tog mig bort till ridhuset.
Kan ju inte rida med stigbyglar, så dom åkte upp och vi körde ett litet pass i dressyr. Det kändes mer än okej, visst kunde det ha varit sjukt mycket bättre. Men man får komma ihåg att ingen av oss är i någon vidare träningsform efter 4 och 1/2 veckors vila. Plus att man ska sitta utan stigbyglar gör ju inte saken lättare.
Det blev mycket fokus på grunden. Kollade att hon kunde gå fram, komma tillbaka, gå fram, sakta av osv. Det kändes bra, emellanåt låg hon på lite väl mycket, men det är ju egentligen bara bra. Hellre att hon håller sig pigg än seg.
Galoppen kändes sådär, fattningarna var bra, gjorde bara från skritt för att slippa trilla av, sen kom hon ur form och sen blev hon bitvis bra igen. Men om man jämför med hur hon var förut när hon hade vilat så måste jag ju säga att det var sjukt bra! Det var väll ungefär där vi slutade senast.
Gjorde även lite öppnor och skänkelvikningar då hon såklart kändes lite stel, vilket gick bättre än jag trodde, inte alls mycket sura miner!
Avslutade med att göra lite öka-minska i trav. Ökningarna var sjukt bra, men hon tycker att det är jobbigt att komma tillbaka. Plus att jag kommer ur balans och hon kommer i obalans så blir det lite hackigt. Men här ska övas!
När jag travade av försökte jag rida lite lätt utan stigbyglar (som man alltid fick träna på ridskolan), deg tyckte Bettan var konstigt och ville springa ifrån lite och spände sig, då saktade jag bara av och gjorde om tills hon kunde strecha ut ordentligt!

Det är bra att jag måste rida utan stigbyglar, det innebär att jag MÅSTE förbättra min sist och inte guppa runt för mycket där uppe. Jag känner mig rätt säker när man kommit in i varje gångart och takt, det är bara allt där emellan... Men snart så kommer jag förhoppningsvis att sitta som en Gud! Eller..!?


RSS 2.0