Sista riktiga arbetsdagen har nått sitt slut!

Då har nästan alla ordinarie fodringar avklarats. Jag har nattfodringen kvar såklart, men det räknas knappt. Nu är det officiellt sommar, härligt! 

Dagen har spenderats åt att göra stallet. Vi har börjat mocka ur bäddarna lite och det är fan tungt alltså! Men lite varje dag är rätt skönt ändå. Har även hunnit med att fixa slang och vatten till typ alla sommarhagar som ska användas och flytta alla turisar till deras riktiga sommarhage. Så jag har fått motion idag kan man väll säga! 


Har även haft sällskap av blueberry och casen såklart, men det är lite svårt att åka fyrhjuling och leda hästar samtidigt..! 

Har även hunnit rida Connie. Hon fick komma ut på rangen för första gången. Med skräckblandad förtjusning måste jag säga. Men ändå snäll! 

Tanken var att hon skulle få galoppera lite idag, men hon var rätt spänd så började med att trava rätt länge och få henne avslappnad. Tänkte sen ta galopp med då blev hon lite hysterisk och tänker bara uppåt och då var det nära en tårta till.. Jag lyckades dock för en gångs skull sitta kvar och vi tog lite mer trav innan vi tog tag i galoppen igen. Just nu får fattningarna ta lite tid. Stöd i yttertygel och framåt är det som gäller tills hon faller in i galopp helt enkelt. Annars stannar hon upp och blir studsig. 
När hon väl förstod vad jag ville att hon skulle göra så tyckte hon det var superroligt! Och galopperade riktigt fint. Så mer sånt här helt enkelt! 



Ska snart få i mig lite middag och sen gå upp och aktivera Dompan lite! 

Snart sommar alltså!

Sjukt skönt väder de senaste dagarna alltså! Äntligen! 

Det har varit fullspäckat schema från morgon till kväll här på ön senaste tiden och nu börjar jag bli lite trött.

Hästarna jobbar på bra. Eller Dompan har en lite chill vecka där vi gör lite annat än att trimma. Han har ridits ut och galoppat hittills. Han älskar verkligen att få galoppera på rangen alltså, det är bland det roligaste som finns! Vi har dessutom debuterat msvB:5 och det var fasiken svårt. Eller alltså det händer så sjukt mycket och blir jag lite oplanerad i en grej så blir resten också påverkat. Men jag känner mig ändå nöjd med min 59% för jag vet var missarna var och när vi får till det riktigt bra kommer procenten stiga! 


Connie har fått träffa Rebecca för första gången och det kändes jätteskönt att få stämma av lite och bolla en del idéer med henne. Nu känns det som att jag har en plan med ridningen och då gäller det helt enkelt att jag vågar lita på min känsla och att jag faktiskt kan. Jag har en tendens att börja tvivla på mig själv och mitt system och då blir jag okonsikvent i min ridning, vilket inte gynnar oss. Så nu ska grunderna besfästas helt och sen tror jag att jag har en riktigt fin häst! 

Kycklingen jobbar på bra hos Pontus och planen är att han ska få komma hem i mitten av juni. Sjukt spännande! Nästa vecka ska jag prova att rida, behöver jag säga att jag är lite nervös!? Men jag tror inte att jag behöver vara det egentligen, såg när Pontus red förra veckan och det gick kanonbra verkligen. Så himla skönt! 

Här hemma på farmen byggs det sommarhagar för fulla muggar. Imorgon har jag mitt sista riktiga utsläpp på tre månader. Behöver jag säga att det känns väldigt skönt!? Och sen väntar två rätt lugna veckor innan cirkusen drar igång!

Nu blir det sängen. Vill ju helst inte försova mig till mitt sista utsläpp! 

Fullspäckat!

Jobb hela dagen idag. Så himla roligt faktiskt, jag älskar verkligen mitt jobb. Såklart blir man lite trött såhär på kvällskvisten, men vad gör det egentligen!? 

Dagen började med utsläpp och lite mockning. Sen kom Thomas och gav Milano en välförtjänt massage. Han kändes mycket bättre i kroppen idag och det var en sån lättnad att höra. Jag vet att Thomas säger precis vad han tycker och det känns väldigt skönt att jag har tänkt rätt med träningen av milano. Även om det såklart är mycket som ska bli bättre, men alltid bra att stämma av att man jobbar åt rätt håll! 

Sen mer mockning och en drös lektioner som alla gick kanon! 

Avslutade kvällen med att rida connie. Alltså förbannat svårt att rida med mycket ben på en häst som känns het. Men idag kändes det som att vi kom åt problemet. Hon har inte riktigt en ärlig framåtbjudning och det är nog precis det vi måste jobba på just nu. Att hela tiden tänka fram genom kroppen. Dessutom blir det extra svårt när hon försvarar sig genom att bli spänd och superkänslig. Men som sagt idag kändes det som att jag kom över den gränsen och hittade det riktiga problemet. Så summan av kardemumman är att vi får börja om lite, bara köra grunderna, renodla hjälperna och i det hitta en harmoni. 
När man lägger om benen just nu så tänker hon uppåt och stopp istället för framåt, så där måste vi börja helt enkelt. Så vi kommer kanske inte vara det snyggaste ekipaget ni kan se just nu, men vi kommer vinna så mycket på det i längden! Jag tror verkligen att det kommer att bli en kanonhäst i slutändan, vi måste bara komma underfund med alla grunder nu. 
Känns skönt att ha en plan. Nu hoppas vi att min känsla är rätt och att alla bitar kommer falla på plats så småningom! 



Sålt smöret och tappat alla pengar

Precis så känns det just nu. Helt värdelöst helt enkelt. Som att ingenting längre är värt det. Som att hela livet är emot en. Som att allt roligt har blivit grått och suddigt. Som att min kropp inte orkar röra sig en millimeter. 

Men så är det ibland. Imorgon kommer det kännas bättre. Ibland måste man bara få ur sig alla dåliga känslor i kroppen. Våga känna dom. Låta dom komma upp till ytan för att kunna bli av med dom. Även om det just nu inte alls känns roligt. Men låta dom komma ut så att man kan gå ur dethär som en starkare människa. Det viktiga är ju trots allt att det i slutändan blir bra. Det som händer idag har en mening, så är det med allt!



Min favorittränare

Idag har det varit Hubertus träning. Som jag har längtat! Jag missade ju dessutom förra gången då Milano var skadad.. 

Idag fick vi jobba på lösgjorheten och göra mycket öppnor och slutor. Och rida sjukt tighta hörn. Jobbigt värre sa Dompan, men blev så sjukt fin! 

Jag måste dock tänka på att sträcka upp mig och trycka fram magen när jag rider. Ser ju fan helt störd ut.. Men det lär jag mig nog snart! Måste bara tänka på att trycka fram den och få bak axlarna hela tiden! Så sjukt svårt att förändra sin egna sits bara. Jag menar jag har ju gått från att ligga på rygg, till att ligga på mage till att sitta hyfsat och sen har jag penlat lite däremellan. Svårt för det man är van vid känns ju på något vis rätt.. Även fast det är fel! 

Ska iaf bli sjukt kul att rida imorgon igen och så taggar vi tävling också. Spännande!! 


Hipp hipp hurra!

Idag blir hon 17 år och vi har alltså spenderat 14 år tillsammans. Min själsfrände. Min bästis. Min stjärna. Min livboj. Min räddare i nöden. Hon som alltid får mig glad. Hon som alltid funnits där. Hon som har den största platsen i mitt hjärta. Jag är så glad att jag fortfarande får ha henne vid min sida. Och jag önskar att det alltid får vara så! 













Måndag

Väldigt ineffektiva idag alltså. Stallet blev klart och lite annat pyssel. Resten av dagen blev en enda lång fikapaus.. Så kan det gå ibland! 

Efter jobbet fick Dompan sig en genomkörare på rangen. Han var fin bitvis och jävligt istadig emellanåt. Känns så himla välbehövligt att Hubbe kommer imorgon!!

Connie fick sig ett pass på töm nu på kvällen. Hon var riktigt duktig! Lite spänd emellanåt, men tror att det är väldigt bra terapi för henne. Plus att hon bara får jobba med sig själv. Det kommer verkligen bli mer av dethär i framtiden! 



Världens bästa jobb!

Har haft en fantastisk dag idag, även om den blev lite lång. Först en lektion som gick kanonbra. 
Sen ridskola där jag tror att alla elever hade sin absolut bästa gång hittills. Alla var verkligen sjukt duktiga och gjorde sitt allra bästa, så härlig känsla efteråt! 



På eftermiddagen hade vi aktiviteter med alla ridskolegrupper och det var verkligen superlyckat! Vi grillade korv, lekte lekar och fikade. Så mysigt att bara få umgås med dessa barn, dom är fantastiska allihopa! 

Kvällen avslutades med middag hos mamma med Hanna och nu ska jag sova. Känner mig helt slut! 

Fantastiska underbara jobb!

Vissa dagar är bättre än andra. Idag var en sån dag, på något sätt bara så full med energi. Riktigt skönt att känna det! 
Hade en ridskolegrupp på förmiddagen och det gick fantastiskt bra. Tjejerna skötte sig galant och har gjort så stora framsteg denna termin, så härligt! 

Hade sen en till lektion med klara, som har ridit här i typ 6 år kanske. Jag började ha lektioner med henne på riktigt 2010, så det är ju ett tag nu! Och idag fick hon verkligen visa hur mycket hon har utvecklats. Ridläraren var stolt som tuppen helt enkelt! 

En ridskolegrupp till där vi var ute i skogen. Det gick kanon och alla hästar skötte sig. Alla fyra ryttare kom tillbaka till stallet med ett stort leende på läpparna och jag fick motion! 

Harvade sen ridhuset, bar fram övningen som grupp 3 ska göra imorgon på ridskolan och fixade med lite andra grejer inför morgondagen. 


Åkte sen och hämtade mamma och Alex i Nynäs för att sedan skynda upp till stallet och rida connie. Med tanke på omständigheterna gick det okej. Men jag måste verkligen få henne att känna sig trygg.

Nu ska jag försöka få i mig lite middag, sådär halv elva på kvällen, bättre sent än aldrig! 

Sen blir det att fixa lite mer inför morgondagen, sen sova.

Fredag!

Resten av dagen spenderades med att göra klart stallet, ha två lektioner och rida Dompan. 

Lektionerna gick väldigt bra. Och det är verkligen så himla roligt att få följa maddes utveckling. Och framförallt vad hon gör med Levin. Tack vare Madde har han blivit en fantastisk häst verkligen. Så himla roligt! 

Milano började riktigt bra. Men blev sen oerhört istadig. Men idag tror jag att jag kom på hur jag ska lösa problemet. Han känns ibland lite tom i västerhanden och det är alltid då han blir dum. Hinner jag rätta till det i rätt läge uppstår inget problem, annars stannar han och börjar studsa. Så idag har jag försökt att inte göra så stor grej av att han blir arg, utan istället lugnt och metodiskt fylla i vänsterhanden och sen fram. Tyckte han blev riktigt fin emellanåt och så himla härlig känsla när man äntligen kan sätta ord på problemen och lösa dom. Ska bli så spännande att höra vad Hubbe tycker om mina tankar nästa vecka! 

Milano vill alltid hellre gosa än att gå ut och rida! 



Som i en bubbla.

Nu har jag precis ridit connie. Det gick väll sådär. Just nu känner jag att jag inte riktigt förstår mig på henne. Eller så är det för att hon är väldigt olik alla våra andra hästar. Hon är ju verkligen superfin att rida när hon är bra, men det känns också som att hon har lite lätt för att fuska. Som att hon bara viker in huvudet och springer. Och jag har inte riktigt kommit på hur jag ska tillrättavisa henne, ibland blir det bra och ibland mindre bra. När det blir mindre bra känns det som att hon går in i en liten bubbla, bor spänd och superkänslig. Kramar man så med benen eller det händer något runtomkring så flyger hon i luften. Saker som hon inte reagerar på när jag skrittar på långa tyglar eller har henne mellan hand och skänkel. 

Till att börja med kändes hon mycket bättre än igår. Vi gjorde mycket halter i skritten, såg till att hon var koncentrerad på mig och sen fram igen. Igår hade vi väldiga problem med att stanna rakt och stå still, men det satt efter bara ett par halter idag. Skönt! Sen trav och övergångar till skritt. Lossa, mjukna, tänka framåt, övergång. Och så höll vi på i båda varven. Bitvis kändes hon riktigt bra. 

Sen helt plötsligt blev hon lite frustrerad och flög bokstavligt i taket när hon fick syn på en skugga. Ställde sig på bakbenen och sprang sen rakt över ridbanan på två ben. Jag tyckte att jag hade lite kontroll på läget, men connie tyckte jag var obehaglig och fick med panik. Så när hon sen tvärvände trillade jag helt enkelt av. Gjorde mig inte illa och fick snabbt tag i connie igen. 
När jag sen skulle hoppa upp så fick hon lite panik igen. Så då fick det bli pall-terapi tills hon var helt avslappnad med att ha min fot i stigbygeln och jag klappandes över hela hennes kropp. När jag sen hoppade upp stod hon blixtstilla och verkade lugn. Så vi kunde sen utan problem skritta och trava i båda varven utan några problem! Så fort hon blev spänd gjorde jag halt och klappade tills hon andades ut och sänkte huvudet. Då var det ju inga problem alls! 

Tror nog att jag helt enkelt får börja i den ändan. Få henne att känna sig trygg med mig. Bara göra rätt enkla grejer och kanske inte fokusera alltför mycket på form och tempo. För när hon är där hon ska är det ju inga problem. Min känsla är att hon måste börja lita på mig, så där börjar vi nu helt enkelt! 



Såhär jobbar vi!




Full fart!

Jag känner mig lite trött. Men kan vara för att det har varit så himla mycket senaste tiden. Sen har ju jag lite problem att ta det lungt. Varje dag tänker jag att jag kan sova imorgon. Problemet är bara att imorgon aldrig blir vilodag. 

Hästarna jobbar på bra ändå. Malte fick komma ut i skogen idag och skötte sig galant. Skönt med tanke på att vi hade ett litet bakslag igår! 


Connie gick ut igår och idag på banan. Idag var hon spänd och då tycker jag att det blir lite svårt. Jag vet inte riktigt hur jag ska få henne att koncentrera sig på mig. Men det kommer nog med tiden. Känns som att jag ska lägga upp en plan på att befästa grunderna ordentligt precis som jag vill ha det. Jag får nog inte ha för bråttom med henne! Mot slutet idag kändes hon fin, så det kändes ändå som att det jävligaste passet gjorde någon slags nytta. Så det får man vara glad för! 

Millen fick vila igår då träningen tyvärr blev inställd. Idag fick han galoppera lite. Det tyckte han var roligt! 

Sen har ju en hel drös med andra hästar fått motionera precis som vanligt! 

Nu ska det sovas. Imorgon möter vi nya utmaningar!! 

Äntligen hopptisdag!

Äntligen körde vi hoppning igen, så himla roligt!
Malte och Nils var först ut. Malte tyckte det var sjukt roligt och bjöd på stora språng både över och efter hindrena. Han tog typ i som om vi hoppade Grand prix, även om det kanske var 50cm.. Och efter i stort sett varenda hinder bjöd han på rejäla bockserier. Men inget kunde stoppa oss idag och jag satt som en smäck i sadeln. Inga tårtor här inte! 
Han har ju inte hoppat så mycket alls faktiskt, så han löste det väldigt bra. Ska bli spännande att se hur han tar det nästa vecka! Nils skötte sig som vanligt kanon när Angelica sitter i sadeln!

Levin och prescott var också duktiga. Levin hade sånt sjukt driv och var så himla glad över att få skutta igen! Idag kunde han verkligen galoppera med energi och ändå långsamt. Fantastiskt roligt var det! 

Amber och mersan var sist ut och amber löste uppgifterna riktigt väl. Hon var först lite grinig mot skänkeln, men det släppte allt eftersom. Hon var verkligen duktig och hoppar utan problem. Kommer verkligen bli en fin ponny med lite mer rutin! 

Efter jobbet fick Arthur bli av med all sin päls och jag fick i mig lite mat. 

Avslutade kvällen med ett kanonpass på Milano. Han kändes jättefin idag, så vi red inte superlänge. Imorgon är det Rebecca träning, så vill ju helst inte att han är alltför trött! 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. Imorgon får man inte försova sig!

Var tar dagarna vägen!?

Lördagen spenderades med jobb hela dagen. Och på kvällen vankades det tjejmiddag hemma hos Angelica. Sjukt rolig kväll resulterade in att jag var hemma vid 5 tiden på morgonen. Så tog en morgonpromenad med hundarna och gick sen och la mig. 


Sov till typ 12 på söndagen. Och sen blev det rätt chill typ hela dagen. Lägligt nog hade jag inga kunder alls på söndagen och fick hjälp med stallet, sjukt skönt. Så jag kunde med gott samvete vara hemma ett tag. Fick finbesök av min gamla kompis Matilda och vi fikade och tog igen lite tid, det var ett tag sen vi sågs! Himla mysigt faltiskt! 
Red sen connie på ridbanan och hon kändes riktigt fin. Hon fick öva på galoppfattningar och det tycker hon är svårt. Framförallt åt vänster. Men tillslut blev det bra! 
Dompan fick komma ut och skritta lite. Han var ett as rent ut sagt och jag orkar inte ens tänka på det. Tårarna sprutade och jag var redo att ge bort honom till första bästa. Men så är det ibland. 

Idag har det varit jobb. Connie och kråkan har fått bekanta sig med varandra och kråkan var mest sur för att vi flyttade ut Maggie.. Så hon tjurade hela dagen och vägrade hälsa på connie. Så dom får gå själva även imorgon. Släpper jag in Maggie nu kommer ju connie absolut inte få hälsa på kråkans bästa kompis!!

Malte och amber fick springa på ridbanan. Malte gjorde sitt bästa pass någonsin. Började lite spänd och jag trodde att jag skulle behöva hålla i mig idag. Men oj så fel jag hade. Han var superfin i handen, bjöd på fint och fattade galopp som ingenting. Riktigt riktigt fin var han. Jättekul verkligen! 

Sen fick Levin och caramba komma ut. Jag skulle egentligen rida Ivana, men hon hade valt att plocka av sig två skor, så det blev bara till att byta häst! 
Dom skötte sig väldigt bra båda två även om dom var rätt pigga! 

Efter jobbet tog jag Milano i ridhuset och han var sjukt fin idag faktiskt! Kändes riktigt roligt att rida igen och det var precis vad jag behövde! Känns som att jag helt plötsligt kom på hur man rider igen och Milano blev då inte alls lika tjurig och jobbade på riktigt bra. Härligt! 

Connie fick även hon springa i ridhuset innan nattfodring och hon var lite svår idag. Känns som att hon blir mer spänd i ridhuset än ute. Så vi jobbade jättemycket på att få en ärlig framåtbjudning och ett ärligt stöd i handen. Mot slutet kändes det helt okej, inte bättre, inte sämre, bara helt enkelt okej. Vi håller såklart fortfarande på att lära känna varandra, så det är bara inse att man inte kan förändra allt över en dag helt enkelt. 

Nu är jag helt slut vill jag lova. Imorgon väntar nya utmaningar. God natt! 

Att hitta rätt.

Det finns absolut inte bara en väg att nå framgång inom ridning. Och framförallt inte bara ett sätt som är rätt. Det finns många olika vägar att gå och alla har olika åsikter och tankar. Det svåraste tycker jag är att hitta ett system som passar just mig. Jag har nu provar ganska många vägar och funnit en del framgång på flera av dom. Mitt problem är att jag har ibland blandat ihop systemen lite och då har det blivit kaos. Jag tror att det är jätteviktigt att prova mycket olika och plocka det bästa för mig från allt. Dock upplever jag att grundridningen måste ha en ganska klar väg. 

För mig har Hubertus öppnat en dörr till fantastisk ridning. Efter min månad i Tyskland kände jag att hans system passade både mig och Bettan. Upptäckte sen att det även passat de andra hästarna jag ridit. Framförallt är han system som klippt och skuret för mig. Det blir så självklart när man rider på något vis, som att bara han befinner sig nära mig så vet jag hur man rider. Jag förstår hur han tänker och vart han vill komma och det är kanske det som är det absolut viktigaste. Då har jag som ryttare möjlighet att ha en plan som jag tror på och kan då genomföra det när jag rider och får då ett bra resultat. Det viktigaste är nog just det. Kanske inte exakt vilket system man har, för som sagt allt vill ju uppnå det där fantastiska. Men man måste veta och tro på det man gör. Att gå in halvdant i något ger definitivt inga resultat. 

Och jag har haft lite problem att just hålla mig till Hubertus system. Jag kan det ju i grunden, men det blir lite rörigt när jag blandar in annat och då tappar jag grunden och då blir det tokigt. Från det att Milano sattes igång efter skadan har det absolut känts bra, men inte sådär bra som det faktiskt kan. 
Så nu tog jag tag i saken och tränade för Rebecca som först och främst är jäkligt duktig på att rida samt tränar och är sjukt nöjd med Hubertus-träningarna. Så min plan är att hon ska hjälpa mig att hålla mig till systemet. Och det kändes riktigt bra att rida idag. Trots att Milano slog sig fri och drog mig ur sadeln större delen av passet så kom vi till det där underbara emellanåt. Och då blir han som en helt annan häst. Visst är han fin innan, men när han släpper helt så utsöndrar han en helt annan energi. Så jäkla häftig känsla och äntligen kom jag ihåg exakt hur det ska kännas att rida. 

Nu ska vi försöka få till en träning till nästa vecka och veckan efter det får jag träna för den tyske ridguden igen. Som jag längtar!! 




Höjden av trötthet

Igår var det full fart på jobbet. Vi hade en klass som valt hästkukskap på elevensval och var ute hos oss som red. Så hela förmiddagen gick till åt det! Efter lunch fick Malte och Ivana gå i ridhuset.
Efter jobbet fick båda mina hästar varsin tur i skogen. Connie skötte sig kanonbra och var verkligen supersnäll att rida ut på själv. Hon ser ju lite spänd ut nästan hela tiden, men när man lär känna henne behöver man verkligen inte vara orolig, så himla skönt! 
Milano var också snäll och fick även busa lite och ta ett skutt över stocken. 

Valborgsmiddag hos mamma och sen slocknade jag i sängen med kläderna på utan att ha ställt klockan och vaknade imorse kl.6.50. Då är man fan trött..! 

Idag har jag jobbat och stått i hela förmiddagen. Fick i mig lite sen lunch runt två och sen var det bara upp och göra klart stallet för att sen åka iväg på träning. Skriver ett eget inlägg om det! 

Cheeky mådde bra och verkade glad att se oss! Han fick äta ett äpple och pussas lite. Älskade lilla kyckling, jag längtar tills han kommer hem igen! 

Nu är jag trött! Sängen väntar och imorgon är det fullt ös på jobbet och sen blir det tjejmiddag. Härligt!!





RSS 2.0