Gud vad jobbigt det måste vara att vara Bettan!

Gick som sagt bort till ridhuset för att lina Bettan såhär på kvällskvisten. Och jag förstår inte hur hon orkar vara hon! Det måste vara svinjobbigt att alltid gå runt och spänna sig på det onaturliga sättet som hon gör! 

Hon var mycket lugnare idag iaf, men desto längre man håller på desto mer taggad blir hon.. När hon står still slappnar hon av i hela kroppen, hamnar i rätt form och ser nöjd ut, men så fort hon går fram så trycker hon upp nacken och bara stänger av...
Hon fick göra en miljard övergångar och fick galoppera rätt mycket idag. Tillslut släppte hon faktiskt ganska bra och då nöjde jag mig för vi hade hållt på ganska länge! 
Imorgon ska jag nog försöka rida lite dressyr på henne. Känner mig taggad nu, men har säkert en annan känsla efter.. Men utmaningar är bra, för då blir man bättre! Och det vill jag ju bli, även om det är jäkligt svårt ibland..

Nu ska jag städa undan lite hemma och sen slänga mig i sängen och tagga inför hoppningen imorgon. Det blir en bra dag, kan känna det redan nu!!

Härliga måndag

Började som vanligt veckan med att ta ut hästarna. Trots tillfälliga haglösningar och tre nytillkomna hästar flöt allt på bra! Ivanas vinter-kompis har hittat hem efter sommarbetet och båda två verkade väldigt nöjda över det! 
Igår kom även timos unghäst, cheeky, och en tillridningshäst till mig. Han heter krabat och är tre år. Han är inriden, men har nu vilat sen i juni, så vi börjar helt enkelt om lite från början! Mycket spännande! Cheeky och krabat fann varandra direkt och har nu blivit bästa brorsor, kul!

Sen blev det en fixarförmiddag. Vi lagade lite hagar, fixade vatten till de hagar som började användas idag, gjorde stallet, spånade och flyttade hem turisarna. Dom blev glada över att äntligen få flytta in i lösdriften igen!

Jag slutade efter lunch och la mig i sängen och kollade på lite serier och vips var klockan halv tre. Så begav mig mot Nynäshamn för en kaffe med syrran och sen för att införskaffa föda för resten av veckan.

Väl hemma väntade en tur i skogen med Milano och allbright, man får ligga i om man ska hinna innan mörkret kommer! 
Milano kändes pigg och fräsch, vi tog det dock ganska lugnt och bara myste. Måste erkänna att jag älskar att rida med mamma, kan vara det bästa som finns! Alltid kul med sällskap och ännu bättre med någon som man alltid kan fråga om råd! Någon som kan säga till när det går dåligt men också berätta när det ser bra ut. Men jag gillar mest att få veta vad som kan bli bättre. Ska man bli bäst så gäller det att inse sina brister och tro mig, jag har en hel drös som måste bli bättre!

Efter turen fick millen stå med spikmattan i typ en timme medan vi fixade med kråkans sår på benet, jag tvättade alla mina vita skydd och fin-bootsen och städade iordning lite i sadelkammaren.

Nu har jag käkat lite middag och ska ut i kylan och lina Bettan och sen natta hästarna. Mysig kväll!




Sa jag att han är en kung!?

Fy satan vad jag är glad! Milano tog hem sin första blågula rosett idag. Vi var på Tyresö och red en LA:3, han kändes fin på framridningen och jag försökte rida på men ändå undvika konflikter, vilket gick ganska bra. Ibland bara stannade han och surade ur helt utan anledning.. Men jag bara red på och då släppte det! 

Inne på banan kändes han sjukt taggad, nästan så att jag fick bromsa upp honom lite, vilket såklart är en grymt positiv känsla! Jag safade lite och tog inte upp honom i formen som han kanske egentligen skulle gå i, men jag red ändå på och hade faktiskt en grym känsla! 
Allt kändes väldigt stadigt utan att bli tråkigt. Den känslan hade jag ju sist på Ekeby i la:3an. Så skönt att det faktiskt kändes som att jag hade lite att ta av inne på banan! 

Inga direkta missar och framförallt inget som helst tjafs inne på banan. Han var påväg att dra upp huvet någon gång, men jag kunde bara lossa lite och fortsätta rida! 

Så slutade på 68,7% och blev alltså etta! Så sjukt jäkla nöjd och dessutom hade jag världens bästa hejarklack med mig, mamma (som alltid!!), Hanna och Andreas. Så himla roligt att dom var med och att jag fick dela detta ögonblick med dom! 




Tuff dag!

Visade mitt glada tryne i stallet kl.08.00 imorse. Gick då bort och hämtade lite hästar, mockade lite, gjorde iordning en häst och lite sådär. Kl.9 drog lektionerna igång. Tre lektioner på rad. Alltså tre timmar på ridbanan stillastående.. Om jag var kall efter!? 
Men alla skötte sig så grymt bra idag och roligast var nog lilla Sofia och Oscar som kom och red först. Sofia var med på ett Ridläger i somras och trillade av sista dagen på tipspromenaden och fick inte vara med på uppvisningen då hon var tvungen att åka till akuten. Men vilket uppvisning hon bjöd på idag! 
Efter att fått smälta alla kunskaper efter ridlägret så kunde nu Sofia, 5 år, kontrollera mersan helt själv i skritt och hon hade också lärt sig att rida lätt! Jag blev helt paff! Grym unge det där!

Vid 13 intog jag lite lunch och sen var det bara upp och kötta igen. Två lektioner och en friridning. Sa jag att det går bra på jobbet nu!? 
Även här var alla sjukt duktiga och jag känner mig mer än nöjd med mitt jobb! 

Mamma var dagens ängel och hjälpte till med stallet, vilket jag kan lova att min kropp uppskattade! Framförallt ryggen som värker rätt rejält nu.. 

Avslutade iaf dagen med att rida ut en sväng på Milano. Jag tycker inte att man ska sitta och slita på för hårt dagen innan tävling. Men jag förstår att man väljer att rida ett dressyrpass (vilket jag hade gjort med Bettan!!) men jag känner lite som så att det jag inte kunde igår kommer jag inte kunna idag och då blir man bara frustrerad och försöker paniklösa alla problem. Bättre att göra någonting annat istället och göra det bästa man kan av det man faktiskt har på tävlingsdagen! Milano kändes pigg och glad och fin i formen så det var roligt! 

Åkte också in till Hanna och åt thai-middag, mysigt värre. Nu ska jag krypa ner i sängen med en påse godis. Imorgon har jag sovmorgon!

Fredag

Började med att hänga på låset på lyckås vid 10. Dom hade nämligen höst-rea och det brukar vara så att man måste vara där i tid. Så det var vi! Några tusenlappar fattigare blev jag, men mycket gladare! Ett innetäcke, ett regntäcke, vinterskor, boots, ridhandskar, ridbyxor, en tjocktröja och en ny spooks jacka slog jag till på. 

Åkte sedan vidare mot körunda där vi hade ett möte angående lite samarbete med turridningen. Det var väldigt trevligt och inspirerande och nu måste vi bara sätta ihop en ideplan och så ska gänget därifrån få komma ut och rida. Hoppas verkligen på ett bra samarbete där!

Åkte sedan hem för att dricka en kopp kaffe med mamma.

Milano fick springa lektion för Timo och det gick verkligen bra. Eller jag kanske inte hade den där wow-känslan, men vi tog oss igenom hela träningen utan större protester och då var han ändå riktigt fin. Ska nu inför de sista tävlingarna försöka hitta ett lite bättre flyt utan massa bråk. Det kan vi ta sen i vinter när han inte ska visas upp! Fick iaf göra mycket skänkelvikningar, helt klart vår svaga punkt för tillfället. Framförallt undan höger skänkel.. Men det blir sakta och säkert bättre!
Gjorde även mycket skolor i båda trav och galopp och vi fick till några grymma, framförallt diagonala slutor i galopp. Han är så mycket lättare att rida i galoppen alltså! 
Avslutade med att rida igenom programmet två gånger inför söndag och det kändes bra. Så nu är det bara att hålla tummarna!

På kvällen blev det idol-mys med Sofie och nu väntar sängen. 7 ringer klockan imorgon och det är en lång dag som väntar. 

Btw, antagligen har jag fått ett litet lättare ryggskott. Har mer eller mindre jätteont, men vad sjutton, jag är glad ändå!! 

Veckans bästa dag!

Struntade i att gå hem och käka frukost idag, så kunde jag sluta lite tidigare istället! 

När stallet var klart, det tog lite tid idag då typ hälften av våra hästar skulle byta boxar så det blev att mocka ur lite och lägga in nytt spån, så tog jag iaf och tömkörde amber idag. Hon fick sig först en ordentlig rykt, vilket säkert inte syns längre då hon är en riktig liten skitgris.. Gick sen ner till banan och tömkörde henne. Riktigt fin idag, så höll inte på för länge! Tror verkligen på att försöka hålla en god stämning när dom är unga! Självklart måste man lösa lite problem. Men det är väldigt onödigt att skapa dom, så bättre att sluta om det går bra! Hon har inga problem att först gå på volt och sen ta något varv runt fyrkantsspåret. Hon är jättelätt att styra och tar allt med ro. Så himla lyxigt för mig!

Hann även med att lina Mullebulle innan lunch. Han sprang riktigt fint idag och hittade en grym form idag! Bar upp sig själv och kunde göra övergångarna kanonenkelt. Utsatte honom för kanske hundra galoppfattningar och alla satt som dom skulle precis när jag bad om det. Äntligen! Riktigt kul faktiskt! 

På lunchen sov jag, jag var trött och huvudvärken började tränga sig på.. Så jag somnade och vaknade precis i rätt tid! 

Sparade som vanligt det bästa till sist och red sen mersan på banan. Och om hon var fin? Kan jag överhuvudtaget säga något dåligt om denna ponny? Hon fick träna på galopp-skritt-galopp övergångar och gjorde det galant. Självfallet blev hon lite grinig emellanåt, men det löste sig fint! Jag kan verkligen inte förstå att folk tycker att hon är tråkig att rida. Jag tycker iaf att hon är bäst!

Hann också med att ge Ivana en rykt innan jag slutade. Tog bort kanske en miljard kardborrar ur pannlugg, man och svans och skrapade bort en hel del päls. Hon bara stod och myste med mig under tiden. Älskade underbara häst!

Efter jobbet tog jag direkt Bettan och red ut en sväng. Hon var PIGG kan man ju säga. Antingen skritt på långa tyglar, skentrav eller racergalopp fick jag välja på. Hon bockade till och med en gång i galoppen, och det händer inte ofta vill jag lova! Kvalitén på ridningen blev ju därefter och det går lixom inte att göra något annat än att åka med se glad ut. Det är bara låts henne springa med huvudet rakt upp i luften, för hon är helt opåverkbar..! Men jag är glad över att hon är glad för att få börja jobba igen och det är alltid något!

Nu ska det lagas köttbullar och potatis till middag och sen väntar ett dressyrspass för don Milano!




Sova kan man göra när man är gammal!

Fullt ös hela dagen! Började ju dagen i bilen med en latte, skönt! 
Fixade klart stallet och lite sånt där. Sen fick chivas och mersan komma ut en sväng i skogen. Gammelgubben kändes fin, väldigt pigg. Typ ben överallt, men det är bara att le och vara glad över att vi har glada hästar!! 

Det blev sen lunch med syrran och mamma i torpet. Mycket mysigt måste jag säga och jag hoppas att det kan bli lite mer av en vana! 

Red sen ut Levin och Maggie. Levin kändes fin. Madde red ju lektion igår och hon har ju någon konstig förmåga att få hästarna att kännas grymt fina dagen efter..! Nej men han var såklart lite pigg men kändes verkligen ändå mottaglig för vad jag hade att säga. Kul! 

Red sen silver på ridbanan och han blev lite grinig på mig.. Ett par långa ben, en stadig hand och ett fett arsle som bad honom att hålla sig inom ramen var lite väl mycket begärt.. Men efter lite tjafs så blev han riktigt bra. Han rörde sig fint genom kroppen och tog för sig. Annars går han gärna lite på halvfart hela tiden.. 

Efter insläppet red jag och mamma ut på grabbarna. Dompa var allt annat än trött. Han har en förmåga att luras lite, för när man borstar så ser han nästan döende ut, men så fort man sätter sig i sadeln så blir det andra bullar..! Men han kändes faktiskt riktigt fin och blev sjukt glad när han fick hoppa över stocken. Kan ju säga att jag kommer att få hålla i mig när hoppdagarna drar igång igen! 

Efter det blev det lite snabb middag och sedan hittade Angelica ut till gården och vi tog en pw runt ören. Måste definitivt bli en vana då det är sjukt skönt att gå plus att vi ses alldeles för sällan!

Avslutade kvällen med att gå bort och lina Bettan. Hon var pigg kan man säga. Så jag vågade inte ens utsätta henne för gångarten galopp. Hon visade nämligen upp hela sitt register i trav idag, eller snarare allt från stegring till piaff till passage till ökad trav. Ja det finns mycket att hitta på. Jag tror aldrig jag har sett henne röra sina bakben som idag. Synd bara att jag inte kan rida henne ordentligt, för då hade jag haft en sjukt bra häst. Men det är bara öva, så kanske jag under mitt liv skulle kunna få känna en liten glimt av vad hon faktiskt egentligen kan!! 

Nej, nu ska jag ta och krypa ner, det är ju faktiskt en dag imorgon med. God natt!




Tisdag

Idag var jag själv på jobbet. Anna pluggar ju två dagar i månaden och då blir ju jag själv. Så efter utsläppet så mockade jag allt och sopade innan jag gick hem på frukost. Det är faktiskt riktigt skönt att göra så, då är man lite mer vaken när man är hemma sen! 
 
Gick sen upp och gjorde hö och natthinkar och linade amber innan lunchen. Amber var riktigt pigg idag, så hon fick springa av sig riktigt ordentligt. I slutet var hon väldigt fin!
 
Efter lunch tog jag bilen bort till ridhuset. De flesta turisarna går ju fortfarande ute och står i en hage där borta. Så jag tog med mig alla grejer bort så att jag kunde lina delta och Nils i ridhuset medan jag fyllde vatten. Så himla skönt att man kan tränas hästarna i hagen, ta ut och borsta och få på all utrustning helt själv. Kanske inte optimalt varje dag, då det inte blir den noggrannaste borstningen, men ibland duger det! 
 
Båda hästarna skötte sig kanon och fick kämpa på rätt ordentligt!
 
En söt liten Delta!

Kanske lite suddig bild, men Nils var fin!


 
Vid tre kom mamma upp till stallet och så red vi Milano och allbright. Jag ska ha en lektion nu, så det blir jämt upp med tiden. Skönt att slippa rida i mörkret! Milano kändes bättre idag och han känns iaf verkligen inte seg, så det är jätteskönt! Han bråkade bara en gång på riktigt och emellanåt tjafsade han lite med bettet, men i övrigt mycket bättre än igår! Så idag känner jag mig lite gladare. 
 
Nu väntar som sagt lektion med Madde och Ellen och sen åker jag och arthe in till Andreas. Mysigt värre!
 
Nej nu är kaffet klart och jag måste börja röra mig mot ridbanan. Men fy vad kallt det är. Fryser fan arslet av mig.. Det blåser ju som sjutton också så lär iaf få skrika mig varm!

Trött, tröttare, tröttast!

Gick upp vid 7, tur att min snälla pojkvän ringde och väckte mig för jag sov som en stock. Börjar bli lite trött nu igen.. 
Släppte ut hästar, mockade, spånade, sopade, fyllde vatten och gjorde natthinkar. Mamma kom upp och hjälpte till med hö!

Klockan 12 rullade druvan från stallplan med Bettan i släpet. Siktet inställt på Söderköping! Kaffe på Statoil såklart och väl framme borrades tanden upp, gjordes rent och fylldes igen. När Bettan hade vaknat till liv igen så rullade vi hemåt igen. Var inte framme förrän 19.30 i stallet, så slängde in Bettan i boxen och åkte hem och chillade i hela 30 minuter innan jag begav mig till stallet igen.

Då skulle Milano ridas. Det gick sådär idag. Det känns faktiskt lite tufft för tillfället, måste hitta en lösning på tjurigheterna snart alltså! 
Testade att rida honom riktigt rund och låg i formen utan större krav till en början. Mycket övergångar och öka/minska. Det gjorde han bra och lyssnade riktigt grymt, La in lite sidvärtsrörelser och då blev han lite tjafsig i handen men jag red på och bara lossade med lätt hand och då blev det bättre! 

Sen plockade jag upp honom lite i formen och red lite öppnor. Då blev han lite grinig igen, men så länge jag bara red på så blev det ingen stor grej. 

Tog sen tag i halterna från galopp där han gärna tar hundra travsteg istället för att stanna. Gjorde en perfekt halt och sen ville Milano bara rygga. Så då var det bara att ändra planen igen. Hundra miljarder halter från alla gångarter och fram i trav, han fattar mycket hellre galopp.. Tillslut så bjöd han fram av sig själv och då slutade jag. Imorgon får jag helt enkelt börja passet med detta. Han ska vilja ta sig framåt av sig själv!

Nu kan jag typ inte hålla ögonen öppna, så ska ta en snabb dusch och sen sova. Imorgon är en ny dag!

Söta Bettan var lite trött efter behandlingen idag..! 



Söndag

På förmiddagen fixade jag i stallet och hade en lektion för min kusin. Det är så himla roligt att få dela med sig av sitt intresse till någon man känner och som egentligen inte alls har ett intresse av hästar! Och även om Malin kanske är den mest vältränade människan jag känner så tyckte hon att jag körde lite hårt med henne idag.. Kanske att ridning är en sport trots allt!?

Sen blev det lunch i form av kakor, kakor och kakor hos farmor. Nyttig lunch, men jäkligt gott. Och fikabröd får man alltid gott om hos farmor! Mycket mysigt även om jag inte kunde stanna så länge som jag hade velat.. 

Sen ytterligare en lektion som även den gick kanonbra! Eftersom att världens bästa Annsi var där så fikade vi ännu lite mer! Nej jag klagar verkligen inte!

Släppte sen ut lite hästar och gick sen hem och åt middag! 

Avslutade för ovanlighetens skull kvällen i stallet och dagen till ära så fick jag sällskap av soffan! Det blev lite trim i ridhuset och det gick både bra och dåligt. Men jag kan lova att man behöver körkort om man ska lyckas rida samtidigt som mig och Sofie med våra "snälla" springare... Men Milano höll sig ändå hyfsat på mattan idag och hade nästan hela passet minst en hov i marken. Så det är ju bra! 
Fokuserade mycket på skänkelvikningarna idag då det har varit det svåraste en period. Förut gjorde han det som en kung och skolorna satt inte alls, nu är det helt tvärt om, så då får vi fokusera om litegrann! Men han kändes som sagt bitvis sjukt bra. 
Han fick göra mycket övergångar och då märker man att han inte är helt ärlig i sin form, eller snarare att han inte släpper igenom ryggen hundra procent.. Han är fin när vi gör en sak, men så fort en förändring sker så blir han lite hackig.. Så vi kämpade på som sjutton och emellanåt gick det endast bakåt eller stillastående.. Men även det tog vi oss över och då jäklar!
Han gjorde grymma trav ökningar idag och då la jag även in galoppfattningar direkt efter en ökning. Det tyckte Milano var svinjobbigt och drog då hellre iväg i någon slags skenkorsgalopp.. Kanske vore lättare att bara snällt fatta rätt galopp lugnt och sansat. Men vad vet jag, jag är ju bara människa!? 
Men hur som helst, känner mig nöjd med passet och Milano vag trött. Men ska denna vecka försöka foka lite mer på den runda låga formen (som Hubbe alltid tjatar om!!) och se till att han verkligen kommer igenom kroppen och sen pressa honom lite mer. För Milano tycker nog att livet är rätt surt och jobbigt just nu. Nu laddar vi för årets näst sista start på Tyresö på söndag. Då blir det bara en La:3 och det ska bli skönt att bara rida en klass igen! 

Nej nu ska jag sova, imorgon blir det Söderköping igen!

Jobblördag

Fick sovmorgon idag, skönt! Men nu väntar ännu en fullspäckad helgdag! Tre lektioner och en friridning står på schemat. Och fixa stallet såklart! 

Började med att hämta dessa två sötingar! Jag älskar att våra hästar är så sjukt lätta att hantera. Man bara ber dom att göra något så gör dom det helt utan krusiduller och larv. Jag är lite bortskämd, jag vet!!




Äntligen fredag

Dagen har präglats av huvudvärk. Började med att försova mig, skönt att Anna hade utsläppet idag!! 
Vi fixade klart stallet och jag hann ta amber innan lunch. Jag tömkörde även idag och hon var faktiskt lite grinig. Sådan matte sådan häst, humörsvängingar som heter duga. Men att hon har temperament vet jag ju redan så jag fortsatte bara och hon blev riktigt fin emellanåt! 

Sen har jag bara linat resten av dagen då jag inte kände för att rida. 
Delta fick springa av sig ordentligt och galoppera mycket. Hon blev också fin efter ett tag, lite seg kanske.

Mulle skötte sig kanon och även han fick jobba på galoppen. Höger är för tillfället lite starkare och där blir han verkligen kanonfin, så det är bara att nöta på mer och försöka få honom mer liksidig! 

Mersan var sist ut och som alltid det bästa på hela dagen. Har jag sagt att jag älskar denna lilla häst!? Hon fick jobba på reaktionen, att direkt tänka framåt och hon blev så himla fin! Man märker att hon börjar bli starkare nu, för hon har så mycket mer energi. Förut såg allt lite tungt ut, men nu flyter allt bara på. Så roligt att få se henne som sitt riktiga jag igen! Hon gillar verkligen att få jobba!




Sen var det bara att ta in hästarna och efter det red jag och mamma ut en sväng på grabbarna. Dom fick en lite lugnare tur i skogen för att springa av sig lite träningsvärk. Milano var pigg och glad som vanligt. Han har verkligen blivit så mycket mer framåt när man rider honom nu. Kul! Red inte sådär svinseriöst direkt, men han kändes ändå fin tycker jag!




Nu ska det lagas middag, min mage bara skriker efter mat!!

Torsdagen

Torsdagar är faktiskt min favoritdag. Det är min rida-mersan dag och jag slutar alltid kl.15. Nu var det ju inte så lyxigt att sluta just 15 igår då jag hade haft två korta dagar innan. Men ändå! 

Amber fick bli tömkörd. Hon var faktiskt riktigt duktig, det brukar nästan alltid bli lite protester när vi tömkör, men igår var allt solklart. Kul att se!




Sen var det världens bästa morsans tur. Dressyr och det gick ganska bra. Eller jag sätter ju mer och mer press på henne desto mer jag rider. Så mersan var tvungen att säga ifrån lite igår. Men hon var hemskt fin emellanåt och en riktig liten bitch dom andra stunderna.. Fick träna mycket på att ta ett stort första galoppsprång, då hon annars gärna stannar upp lite i fattningen.. Men det blev bättre!

Efter lunch fick Levin och silver ta sig ut. Levin var också lite grinig och tycker det är hemskt onödigt att ta i med bakbenen. Han skenskrittar mycket hellre! 
Men efter lite övertalning blev även Levin jättefin och jag kunde sen njuta av att leka busig ponnyunge resten av turen! 

På kvällen stod det ytterligare en lektion på schemat. Hästarna skrittade lugnt och snällt från stallplan och vi kände oss alla nöjda med att vi red den andra lektionen på rad, hästarna brukar ju vara bättre då. Men skenet kan bedra och det visade sig att dom alla tre var snäppet värre än dagen innan. Förutom kråkan då, för hon var kanske fyra snäpp värre.. 

Tillslut fick husgafveln helt enkelt sitta upp. Är fortfarande förvånad över att Sofie stod ut så jäkla länge!! Men kråkan gav även Timo en match, och det vill jag lova, det gör hon inte ofta. Dom har någon slags connection men hon uppförde sig riktigt illa även med honom, så det var inte lätt för lilla soffan kan jag lova! Tillslut fastnade kråkan i eltråden, alla hästar blev lite tokiga och allt blev bara kaos. Kråkan klarade sig utan skador och så även Timo som satt på! 
Tillslut kunde vi fortsätt vår träning med ordinarie ryttare på hästarna och även om dom var lite knäppa så var dom fina! Framförallt kändes Milano riktigt bra och jag kunde nypa åt honom i precis rätt sekund och kunde då undvika resorna han tidigare gett mig. Skjut först, tänk sen måste nog bli mitt motto framöver..





Tre tokiga!

Igår var det träning för Timo. Likt dom tre musketörerna red jag, mamma och soffan ut till ranchen. Och ja, kråkan värmde upp några varv i galopp direkt när soffan svingat sig upp i sadel. Det gäller att hålla i sig!

Alla tre hästar var faktiskt mer vilda än tama igår. Kråkan visade hur man skenar bakåt samtidigt som man sparkar bakut. Allbright visade hur man ryggar ut från ridbanan och runt den istället för att bara gå rakt fram. Och Milano visade hur man tvärnitar och vänder det snabbaste som går, gärna då med alla fötter ovanför marken. 

Men när vi hade koll på var hästarna satte fötterna så var dom riktigt fina. Milano verkligen sken till vissa stunder, men man får verkligen kämpa för att han ska ta i ända ifrån tårna. Vilket egentligen inte är mer än rätt.. Om han ska behöva ta i borde ju jag också behöva göra det! Så inget åka med och se glad ut där inte! Men jag känner ändå att vi kan pressa honom lite mer nu innan han blir förbannad, vilket känns bra. Dessutom känner jag att jag har lite mer kontroll över honom även när han dummar sig. Jag har ju lärt känna honom och vet lite mer vad som ska göras nu! 

Han fick trampa lite och sen börja trava ur det med tänket kvar, så verkligen rida bakbenen även när man "bara" rider rakt fram!

Fick även göra lite diagonala slutor i både trav och galopp och det kändes ändå helt okej, han behöver acceptera böjningen lite bättre, men det är så mycket bättre iaf! 

Avslutade med några mellantravar och då var Milano ena sekunden jättespänd och tråkig och andra hur jävla bra som helst! Och när vi gjort två stycken grymma med bra upptagningar och utan tjafs gav vi oss.

Påt igen idag bara. Träna, träna, träna. Det är det enda som gäller!!



Onsdag

Började ju inte förrän efter lunch idag, så jag passade på att sova ut och glida runt i morgonrock hela förmiddagen. Så himla mysigt!

Väl på jobbet red jag först dressyr på Maggie. Hon var faktiskt riktigt fin bitvis idag. Men blir stark och lite hysterisk direkt när man sätter lite press på henne och när hon väl kommer igenom så blir hon verkligen sjukt fin! Även galoppfattningarna satt idag, det är ju verkligen hennes svaga punkt!

Tog sen Mulle och linade en stund innan jag red. Han var lite grinig i början och framförallt när jag skulle fatta galopp. Men efter några tillrättavisningar gjorde han det galant!!

Avslutade med att lina amber och jag förvånas verkligen varje gång över hur fin hon är!! Lydig som sjutton och nu behöver jag bara säga galopp och hon bara pluppar in i den. Förut fick jag ju jaga igång henne..! Hon är dessutom jättefin i formen och accepterar verkligen inspänningarna jättebra. Jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en kanonponny. Så grymt bra psyke dessutom!! 

Nu tar jag in de sista hästarna och kl.18 väntar en träning för Timo! Sen vidare mot höjdgatan och syrran för thai och idolmys och sedan avslutar jag och Arthur kvällen hos drias!


Tisdag

Idag jobbade vi på grymt bra fram till lunch. Hann rida först Levin och Maggie på ridbanan. Levin fick slita på som igår och idag kändes han snäppet bättre. Det var lättare att komma till ridning även om han tyckte att det var jobbigt. Och känslan när man lyckas få honom mellan hand och skänkel är verkligen underbar, så mycket energi!

Chivas och Mulle fick sen en sväng i skogen. Chivas var pigg och glad som vanligt och ville mest bara springa det fortaste han kan hela tiden. Det är bara att le och rida på. Kul att se sån livsglädje hos gammelman! 

Efter lunchfodringen slutade jag. Jag jobbar så pass mycket på helgerna än så länge så jag kommer kunna plocka ut lite ledig tid i veckorna. Så imorgon har jag dessutom sovmorgon och börjar inte jobba förrän efter lunch! 

Vid 14 hade jag tid hos läkaren, så jag och mamma åkte in till ks. Ja och vad händer med knölen i halsen då!? Jag känner mig dessvärre lika förvirrad som innan detta besök.. Det är ju uppenbarligen en knöl och varför den finns där är ganska otydligt.. Den är fylld med någon slags vätska och det togs idag ett nytt cellprov på den. Inte skönt får jag lov att säga! Så nästa fredag har jag provsvaren för detta och då får vi se hur vi går vidare.. För tillfället gör den ju inte ont, men vem vill se ut som Quasimodo på halsen!? Plus att det är lite läskigt att den finns där.. 
Menmen, livet är lite konstigt ibland och min kropp visar sig bara bli konstigare och konstigare..!

Höstdag

Vilket väder det har varit idag! 
När stallet var klart så tog jag med mig amber ner till ridbanan och linade henne i grimma, skulle ju egentligen bara kolla om hon var halt och det var hon inte, så då fick hon busa av sig. Och om hon busade, helt tokig var hon, men höll sig snällt på volten runt mig. Hon fick sig även en ordentlig rykt, vilket hon sen tackade för genom att gå ut och rulla sig i leran direkt.. 

Efter lunch fixade jag med Mulles annons, så nu ligger han ute och vi hoppas på att vi hittar en ny grym ägare!

Sen red jag Levin i regnet, det började ju såklart ösregna direkt när jag hoppade upp.. Vi red på ridbanan trots vädret.. Levin var först lite spänd och jobbig, men jag såg till att han inte sprang ifrån och att han spårade, han blev då först väldigt sur, men också väldigt fin! 
I galoppen fick han verkligen kämpa och han blev verkligen svinarg. Började med att bara rusa ifrån arbetet och när han upptäckte att jag inte gick på den så stannade han och ville inte gå fram. Inte jättekänslig för skänklarna där inte. Han verkligen luras genom att springa det fortaste han kan istället för att jobba..! Men jäklar vad fin han var i traven efter galoppjobbet, verkligen kanonbra takt, stadig i formen och arbetade verkligen bakifrån och fram till handen!

Sen fick jag lov att rida Milano också innan insläpp. Mamma red också! Milano var bitvis grinolle och bitvis kung. Han blir verkligen så himla fin när han släpper. Blev riktigt förbannad på honom direkt när han dummade sig och det gav resultat! 
Fokuserade i stort sett bara på att få igång bakbenen på honom från steg ett tills jag sa vila. Han bjöd på några riktiga mellantravar idag, det börjar ta sig! 

Avslutade höstkvällen med lite värmande potatis och purjosoppa framför en film med tända ljus och sen kom soffan och vi kollade på idol. Mysigt värre! 

Nu ska jag krypa ner, imorgon blir det att jobba halvdag och sen är jag lite ledig innan jag ska in till sjukan. 

Jag vill, jag vill, jag vill!!

Fy bubblan vad jag vill åka utomlands nu, det skulle inte sitta helt fel om man säger så!




Hjärta dig!



Rysningar i hela kroppen av att titta på denna bild. Känslan som uppstår när man förstår att man gör den bästa tävlingen någonsin och att det är den absolut sista man ska göra. Det var en så fin stund men samtidigt så sorgligt. Just nu skulle jag göra precis allt för att få vara där igen. Det handlade aldrig om att jag och mersan skulle bli bäst. Det handlade om att vi skulle bli vi och att vi skulle lära varandra att bli bättre och det gjorde vi. Vi blev ett och vi blev bättre. Jag kan inte beskriva känslorna jag har för denna underbara ponny, hon är mitt allt och jag kan inte tänka mig ett liv utan henne. Så det så!

Tack och godnatt!

Har varit i stallet idag från 07-19.30 och nu kom jag precis hem igen efter nattfodringen. Nu är jag trött! 
Har ioförsig haft en grym dag med 3 riktigt lyckade lektioner och en jätterolig tur. Tog Milano som ledarhäst så att han skulle få röra lite på sig. Han kändes riktigt pigg och fräsch så han verkade inte så påverkad av den långa tävlingsdagen igår! 

Hann också med ensnabbfika men Annsi, Hanny, Jimmy och mamma. Mysigt värre och jag önskar att dom var här oftare! 

Nu ska jag byta lakan i sängen, ta en dusch och sen sova. Upp och jobba imorgon igen!




God jävla morgon!

Går upp tidigt på en söndag och har jordens jäkla jobbdag framför mig. Mulle kommer intraskande i stallet precis när jag fodrat, ställer ut honom i en utebox tillsammans med Nils och delta som rymde igår... Tar ut hästarna, allt flyter på bra, gör hö, sopar och mockar, allt flyter på bra. Ska ta bort delta till sin riktiga hage och ta in Maggie och silver. Hittar en häst som definitivt inte ska gå där. Får tillslut ut hästen och ställer den i en annan hage. Ser ett litet sparsår på nästa häst. Hoppas inte att det är något allvarligt! 

Nu kom jag äntligen hem igen och ska slänga i mig frulle och sen är det bara att ta tag i jobbet, det blir en lång dag i stallet idag!! Hoppas att denna underbara morgon försvinner ur min hjärna snart!

Tävlingsdag

Idag var det Ekeby som gällde. Först en La:3, han kändes sjukt bra på framridningen och jag kunde verkligen rida. Kom in på tävlingsbanan och tappade allt.. Han blev lite seg och tråkig. Visserligen gjorde han allt som han skulle, men utan det där lilla extra. Jag kände mig nöjd, men absolut inte supernöjd. Hade lätt förväntat mig mer efter den fantastiska framridningen. Slutade på 63,5%, inte en jättebra siffra, men hamnade på en femteplacering och det får man ju självklart känna sig nöjd med! 

4 timmar senare startade jag MsvC:2. Även denna gång var han riktigt fin på framridningen, pressade honom lite extra, vilket gjorde att han protesterade en del.. Men jag löste det och vi kom vidare. Han var lagom hög i formen, bjöd framåt av sig självt och kändes grym att rida! Inne på banan började det jättebra, men efter hälsningen kände jag direkt att han var lite tjurig.. Så red på ordentligt, gjorde en helt ok mellantrav och tänkte att jag skulle göra ett ordentligt och tydligt upptag. Det tyckte Milano också, som la i stopp-växeln och blev dum. Jag snurrade honom direkt och sparkade på ordentligt med innerskänkeln och sen skötte han sig hyfsat fram till bakdelsvändningarna.. Då balkade han ur, som väntat då jag kände att han inte var helt framme för skänkeln.. När jag skulle börja trava la han i stoppen igen och jag kände att han var påväg att börja hoppa. Då smällde jag till honom med tyglarna, sparkade till med skänklarna så att han flög framåt. Fick då självklart dåligt på det direkt efter då vi hade någon slags skentralopp. Men när jag fått kontrollen igen var han sjukt fin faktiskt, lite grinig i den andra slutan, men annars så jävla bra! Samlade på sig en rad 8or och till och med en 7,5 på sista mellantraven, vilket kändes så otroligt skönt när han annars har svårt för dom! 
Så slutade på 64,44% och med bara några få ekipage kvar direkt utanför placering. Så jag känner mig verkligen jättenöjd. Även denna gång var ju målet att rida på över 62 och det gjorde han ju utan problem trots att han var en grinig liten 6-åring..! 

Jag känner mig verkligen så himla nöjd med att jag vågade ta fighten inne på banan och hoppas nu att han kommer ihåg det i framtiden. För jag tänker inte låta honom bli som Bettan!! 




Fredag

Idag var en ganska lugn dag. Skönt! Vi fixade klart stallet i lugn och ro och sen red vi ut på Levin och delta. Levin var pigg, men kändes ändå ganska fin, han är rolig att rida!
Efter lunch linade jag Mulle och red sen typ 15 minuter. Han kändes riktigt bra emellanåt, kom igenom kroppen på ett helt annat sätt. Kul! Han fick träna på lite galoppfattningar och det tycker han är jobbigt.. Men som sagt idag var ett bra pass! 

Sen tog jag ner amber till ridbanan, hon är inte halt i skritt, men är fortfarande halt i trav, så det fick bli en promenad istället.. Dumma hästar som sparkas!

Hann även med att rykta Ivana ordentligt innan alla hästar skulle in. Fick plocka kardborrar till förbannelse i pannlugg, man och svans. Kul! Men hon blev fin och verkade uppskatta lite pyssel!

När jobbet var klart så tog jag och skrittade och travade ut på kungen. Tyckte att han förtjänade det efter gårdagens pass, dessutom vill jag ju inte att han ska vara alltför trött imorgon på tävlingen! I traven försökte jag tänka lite som igår, upp med nacken och tryck i bakbenen från första steget, han blev lite sur, men vi kom över det ganska fort och han kändes faktiskt riktigt fin!
Efter fick han sig ett bad så att han är fin imorgon!


Avslutade kvällen med middag med min bästis. Riktigt mysigt som alltid och jag är så himla glad att jag får dela mitt liv med henne! 

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Gick upp till stallet vid 16 igen och gjorde iordning dompa för en tuff träning. Så jävla bra träning, det var mycket ris, men också mycket ros denna gång! Jag fick i stort sett bara fokusera på att få igång bakbenen. Alltså mycket tempoväxlingar och att jag aldrig får åka häst! Timo snodde mitt spö och hjälpte till lite från marken. Har jag sagt att min häst har lite humör? Han blev rätt sur emellanåt, men jäklar vad han blev fin efter! Han var så bra att jag bara log, även om det inte var lätt. Men jag får verkligen inte glömma att aldrig vara tillräckligt nöjd med vad jag har. Självklart ska man vara glad för alla framsteg, men ändå hela tiden blicka framåt och vilja bli ännu bättre. Och idag fick jag en liten glimt av helt nya kvalitéer hos Milano, vilket gör att jag känner mig ännu mer glad över min otroligt grymma häst. Nu måste vi bara få den glimten vi fick fram idag att bli vår sämsta-nivå. Då kan jag få njuta några dagar och känna mig duktig. Men jag kan lova, det är ett bra tag kvar, så fram till dess ska jag hela tiden sikta lite högre!

Jag skulle ju inte vara så länge i stallet, utan komma hem, åka och handla och sen hinna laga mat. Men lite stallhäng med mamma och Timo drog ut lite på tiden. Hann iaf putsa båda grabbarnas träns, två sadlar och en hög med sadelgjordar. Så lite nytta blandat med nöjet!

När jag väl kom hem var det bara att byta om och ta bilen in till nynäs. Råkade åka förbi syrran på en kaffe. Jag älskar att hon är hemma igen och att man alltid kan åka förbi!

Sen blev det Ica och en storhandling. Har inte storhandlat på hur länge som helst. Först och främst hade jag släpat med mig hur mycket pant som helst. Men efter att ha stoppat i ett fåtal flaskor är maskinhelvetet fullt. Kunde inte hitta någon personal, så fick gå ut med flaskorna igen.. Sen gick jag runt och handlade för fulla muggar. En sorts lampa jag skulle köpa och som jag har behövt jättelänge fanns inte. Väl vid kassan inser jag att jag glömt mitt Ica-kort hemma. Skulle betala med mitt matkort som inte ville accepteras, kom sen på att jag har fått ett nytt hemskickat för att det andra har gått ut. Ner med alla varor i påsarna, ut i bilen, åka hem, in med påsarna och tillsist packa upp alla varor igen. Det måste ju helt klart vara det absolut tråkigaste med att handla!

Nu har jag nattat hästarna och ska snart dejta kudden!


Torsdag

Började ju dagen i bilen, det är ändå lite mysigt. Vakna till med en kopp kaffe och lyssna på morgonradio!

Amber fick gå en promenad, benet är fortfarande svullet och nu får hon byta hage och flytta in på nätterna i stället. Vi gick ner på stranden idag igen. Idag var det inget konstigt alls och vi kunde stå och mysa i vattnet hur länge som helst! Så jäkla söt häst detdär!

Chivas och Mulle fick sig en runda i skogen. Chivas var mer än pigg och tyckte det var roligt att få springa av sig!

Jag sparade det bästa till sist och red mersan efter lunch. Som vanligt veckans höjdpunkt! Hon kändes riktigt fin idag. Hon börjar bli starkare nu, så hon fick jobba med hennes svaga punkt, galoppfattningar. Hon har lite svårt att bara pluppa in i galoppen och vill gärna mer antingen sluta jobba helt eller slå sig fri och kasta sig in i galoppen. Men efter några gånger blev det bättre!! Hon är så jäkla rolig att rida alltså och jag önskar att jag kunde ha ridit henne såhär bra när jag var lite yngre, då hade hon definitivt haft en lite större chans på tävlingsbanan..!

Avslutade med att fixa lite i stallet och sådär innan jag slutade nu kl.15. Nu ska jag fixa lite här hemma och sen väntar träning för Timo!


Eftermiddagen igår

Efter lunch fick chivas och Maggie ett dressyrspass. Jag red chivas och han var faktiskt riktigt fin, det känns verkligen som att han utvecklas riktigt bra! Roligt med den gamla gubben faktiskt.

Sen linade jag Mulle och han fick kämpa på rätt bra med sin galopp. Han har verkligen stärkt sig där och alla fattningar satt som dom skulle igår. Kul att se hans utveckling verkligen!

Sen tog jag tag i att klippa min lilla monsterponny. Hon hade så sjukt mycket päls att det var helt sjukt! Först trodde mersan att hon skulle dö. Läskigt att bli klippt, för hon har ju aldrig blivit det förut..? Eller jo typ varje år sen hon blev inriden.. Men när jag väl kom igång så stod hon lugn som en filbunke. Världens bästa mersan faktiskt! Nu blev hon faktiskt riktigt snygg, jag älskar hennes färg när hon blir klippt, vackrare häst får man faktiskt leta efter!


Underbara älskade Andreas!

Att vara pojkvän till en hästtjej kan vara lite knepigt, det vet vi allihopa. Att dessutom vara tillsammans med en hästtjej som är tidsoptimist är en ännu svårare uppgift. Framförallt när man inte är ett dugg intresserad själv.
Men jag har hittat någon som faktiskt accepterar den jag är. Att jag glömmer bort tiden, måste borsta lite extra ibland, att humöret kan vara i botten på grund av ett svindåligt ridpass. Det är helt okej ändå, för han tycker om mig för att jag är jag. Jag är faktiskt lyckligt lottad!

Idag har jag blivit serverad alldeles utsökt tacos som stod framme framför idol när jag (som alltid!!) lite sen stressar in genom dörren. Jag förstår faktiskt inte vad jag har gjort för att förtjäna detta!


Tillbaka till rutinerna!

Idag hade jag mitt första riktiga utsläpp sen innan sommaren. Gud vad älskar att komma tillbaka till vanliga rutiner. Gå upp och släppa ut hästarna, gå hem och äta frukost och sen börja jobba. Jag älskar det! Visst, i vinter kommer jag inte säga att jag älskar det, men det är ändå skönt när allt är som det ska!

När stallet var klart så skulle jag lina amber, men hon har fått en spark (förra veckan var hon inte halt!) men idag markerade hon lite i trav, benet är lite svullet, så jag gick en promenad istället. Tror nästan alltid att det är bra att röra på dom faktiskt! Vi gick ner till stranden och amber tog det riktigt bra faktiskt, hon tyckte att det var lite skumt, men efter lite övertalning så stod hon snällt i vattnet. Hon måste vara den mest arbetsamma hästen jag vet!

Sen fick Nils sig ett kortare dressyrspass på banan. Han springer så gärna ifrån arbetet.. Så mycket fokus på att rama in honom och bara ha en bra bjudning utan att det går för fort. Efter en miljard övergångar på åttvolt blev det mycket bättre och då gav jag mig. Han är inte riktigt van vid att ha någon på ryggen som verkligen lyckas jobba igenom honom, så det blir asjobbigt för honom när han måste börja ta i. Och alltid när jag rider på en ponny så bestämmer jag mig för vad jag vill få igenom och när jag lyckats med det så lägger jag av, även om det bara innebär en kvarts ridning. Jag är ju lite stor och det blir jobbigare för dom bara när jag hoppar upp, så vill verkligen inte överjobba dom på något sätt!

Nu blir det lunch, är svinhungrig och sen väntar lite mer ridning.


Kvällspasset

Uppe i stallet hann jag putsa av alla våra stövlar och skor innan jag och soffan begav oss ner till ridbanan för en liten sväng om. Kråkan var mer vild än tam och det är tur att Sofie sitter som fastklistrad i sadeln! Hon är duktig hon! Jag och Milano försökte till en början mest hålla oss ur vägen, då kråkan inte var så styrbar till en början.. Jobbade honom i en lite lägre rundare form i uppvärmningen. Gjorde lite tempoväxlingar, övergångar och skänkelvikningar. På senaste tycker jag att jag har tappat greppet om honom lite grann.. Det känns verkligen som att han har börjat jobba lite annorlunda och tycker då att det är lite jobbigt och uttnyttjar då att han inte har en ryttare som blir fly förbannad i exakt rätt sekund! Därför har det känts lite tråkigt att rida på sistone, jag kommer lixom inte åt honom som jag vill och när jag väl gör det så lägger don Milano i backen, står fastfrusen i marken eller sparkar bakut och bockar.. Men idag kändes det lite bättre!!

När han var varm plockade jag upp honom i formen, Timo har sagt till mig att det är viktigt att jag gör det nu, han kommer lixom undan mer när han bara krullar ihop sig och arbetar då inte genom ryggen. Och när jag väl fokuserar på att få upp huvudet så kan han inte ta stöd i handen när han dummar sig och då dummar han sig inte alls lika mycket. Ganska logiskt såhär i efterhand..!

Men som sagt fokus på en högre form, ganska lugnt tempo men med ordentligt tramp. Ha kontroll över varje steg vad jag än gör! Och emellanåt kändes han verkligen fin. Skolorna flyter på mycket bättre, önskas såklart lite mer böjning, lite mer tryck och lite mer eftergift, men det gör det fasiken alltid!

I galoppen försökte jag samla ihop honom lite mer och verkligen vinkla in bakbenen, jobbigt som satan säger Milano och bryter mer än gärna av..! Där gäller det verkligen att jag lär mig att bli snabbare och korrigera i exakt rätt läge. Det är svårt! Gjorde lite förvänd galopp och där låter jag honom rinna iväg lite väl mycket, så det måste vi öva mer på. Att kunna hålla takten även där, men det är också väldigt lätt att bara åka med i hans fantastiskt sköna galopp.. Men han kändes riktigt bra emellanåt och när jag hade fått ihop honom med huvudet kvar i den höga formen gjorde jag en ökning och då jäklar ökade han! Så himla roligt att få känna detdär, det har ju aldrig tidigare hänt på Bettan..!

Avslutade med några steg fram, några steg tillbaka i traven med fokus på att han reagerade direkt på den lilla hjälpen, gjorde han inte det så duttade jag till med spöet så att han fick sig en liten chock! Han började verkligen dansa fram efter en stund. Riktigt kul att få känna att det föll på plats igen efter den lilla dippen. Eller iaf få känna att det faktiskt går och att det finns där!

Så nu taggar vi järnet inför lördag då det står tävling på schemat, la:3 och msv c:2 på ekeby. Ska bli kul!!


Djurtandvårdskliniken

Idag stod Söderköping på schemat och bilen rullade redan kl.07 från stallplan. Lite tidigt för både mitt och mammas morgonhumör..!
Bettan fick en ordentlig undersökning och precis som vi trodde var det nu en fraktur på en tand på höger sida i munnen.. Torbjörn gjorde rent och fixade lite och nu är det antibiotika i 14 dagar och sedan måste vi tillbaka.. Så det blir skritt under tiden så att hon ändå får röra på sig.

Det tråkiga är att förut var det en tand på vänster sida, sen har jag för mig att det var en tand till på vänster och nu är det en tand på höger sida. Dessutom ser en annan tand på höger lite skadad ut, dock inget som syntes på röntgen, så än så länge får den vara som den är.. Varför får då Bettan såhär!? Ja det är ingen som kan svara på.. Hon måste ha sämst kvalitet på sina tänder och anledningen är oklar.. Det har absolut ingenting med bett att göra då det är tänderna längst in i truten på henne.. Och för övrigt så ser hon fin ut.. Dessutom är det konstigt att hon mår så pass bra och käkar precis som vanligt trots dessa problem i munnen.. Ja, det är en gåta och jag tackar Gud att vi ändå har hittat ett sätt att lösa dessa problem på!

Nu är mitt kaffe klart, det ska hällas ner i termosmuggen och sen ska jag upp till stallet och rida! Kanske hinner putsa och fixa lite också, det vore skönt!

https://cdn2.cdnme.se/3171921/7-3/pic_522f576a9606ee34cf92565f.jpg" class="image">


Vilken dag!

Fram till lunch så målade jag klart det mesta i stallet, sadelkammar dörren måste målas igen och tre boxdörrar ska målas på insidan, men snart så!!
Sen tömkörde jag mersan, Gud vad jag älskar att hålla på med den ponnyn! Hon är så arbetsvillig och duktig, även om det kommer lite protester emellanåt.. Jag minns så väl en gång när jag red i ridhuset och hon bara sprang med huvudet rakt upp i luften och benen gick som på en symaskin men hon tar sig knappt framåt och då tänkte jag på allt Ronnie brukade säga till mig och efter en stund gick hon som en Gud. Den ridkänslan tror jag aldrig att jag upplevt sen dess och jag minns så väl att jag tänkte att Ronnie skulle vara så stolt över mig, dessvärre fick han ju aldrig se mig och mersan så igen.. Men precis så var hon idag på tömmen också.. Och sen bara släppte det, hon gick som en klocka och det fanns inget stopp. Hon är så jävla cool rent ut sagt, hittar man rätt knappar så är hon ju bara så jäkla grym!

Sen var det lilla ambers tur, hon fick springa på linan till att börja med och det går inte att klaga på hennes energi! Hon är jättelydig och duktig, men är också väldigt bra på att knöla ihop sig i formen och bara springa..! Men nu är galoppen aldrig några problem längre och man märker att hon blir starkare. Ska testa att lina henne med gummisnodd istället för inspänningar och se om vi kan få henne att sträcka ut halsen lite mer bara..
Avslutade sen med att först hänga lite på henne och sedan hoppade jag faktiskt upp. Självklart var mamma med och höll i, men amber verkade inte bry sig särskilt mycket om att ha "klumpen" på ryggen..! Så vi skrittade några varv och jag kunde stanna och starta ganska så bra själv. Jag märkte att hon tyckte att det var lite konstigt, men var ändå så himla snäll. Så nu har jag ju faktiskt ridit på den lilla tjejen, så himla roligt och nu ser jag verkligen fram emot våran höst tillsammans! Jag tror att planen blir att hon får jobba på nu ett par månader, vi får se i vilken takt vi tar det i, det beror helt på hur hon tar allt, sen får hon vila någon månad i vinter innan vi kör igång igen!

Efter jobbet fick jag och Milano sällskap av soffan och allbright, som vi nu för övrigt har döpt om till elken, soffans idé helt klart!
Vi hade det supermysigt och red på ganska ordentligt. Milano kändes faktiskt riktigt bra idag, inte sådär lång och tråkig som vanligt.

Gick sen hem och åt lite innan det var dags att ta in lite hästar. Passade även på att putsa Milanos träns och planen är att jag ska putsa klart alla träns fram till torsdag. Jag längtar efter att hästarna kommer in nu, jag älskar stunden efter man har ridit och innan man ska natta, man har så mycket tid för att putsa, låta hästarna stå med spikmattan och bara pyssla i stallet. Nu under sommaren springer man ju mest bara fram och tillbaka till alla hagar.. Men dethär är sista veckan och sen kommer de gamla vanliga rutinerna tillbaka!


Någon gång måste ju vara den första!

Igår var det ju som sagt tävling på järna ridklubb. Milano kändes fin på framridningen, takten i traven var riktigt bra! Så jag red runt i en ganska låg form och gjorde massa tempoväxlingar. Tog lite galopp och han kändes stadig och bra. Gick tillbaka till trav och gjorde lite skänkelvikningar. Började åt vänster och det gick jättebra, skulle sen ta en åt höger och då ville han inte riktigt flytta sig, så jag sparkade till lite grann och då jäklar flög min häst i luften. Han bockade och bockade och bockade tills jag flög som en liten vante.. Lyckades iaf landa på knä och dessutom hålla i hästen som fick lite panik och kastade sig bakåt, vem skulle inte få det om matte käkade grus på backen.. Igen skada skedd och jag hoppade upp igen. Jag kände att den Milano var lite grinig, så jag vågade inte riktigt gå på honom ordentligt igen, inte riktigt rätt plats att ta fighten på.. Men han kändes ändå helt ok!
Väl inne på banan fick jag lite hjärnsläpp plus att jag kände att den arga sidan av Milano kunde komma fram i stort sett vilken sekund som helst.. Så blev lite mesig.. Hade ett antal missar och red fel hela två gånger.. Inte helt ok! Lyckades ändå få 64,57% och hamnade precis utanför placering.. Men jag känner mig faktiskt riktigt nöjd ändå! Jag menar, det var ju kanske inte den bästa uppladdningen att trilla av på framridningen 10 min innan man ska gå in på banan..

Så nu har jag ramlat av hästen för första gången sen jag red in honom. Den enda som trillat av honom innan är Fredrik och det var ute i skogen när Milano var ganska nyinriden.. Och dessutom slog jag till med att för första gången i mitt liv trilla av på tävlingsplatsen.. Idag känner jag mig lite mörbultat, men det gick ju väldigt bra! Så himla bra faktiskt att trilla av och att det går bra!

På kvällen blev det middag med Hanna, mamma, pappa, Andreas, farmor och farfar. Grymt mysigt och jag somnade gott när vi kom hem!


Migrän och gameday..

Hade så jädarns ont i huvet igår så jag gick och la mig direkt när jag kom hem, men om man trodde att det skulle hjälpa hade man fel, för huvudvärken är fortfarande här..
Har på morgonen varit uppe och släppt ut hästarna och putsat lite grejer.
Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och sen upp och fixa iordning kungen! 12.16 startar jag la:3 och egentligen ska jag även rida msv c:1, men eftersom att världens bästa syrra kom hem igårkväll så ska vi ha lite middag och sådär och då vill vi komma hem i tid, så jag kommer stryka mig där och kör på två klasser nästa helg istället.

Håll tummarna för oss nu!


RSS 2.0