Sommaren har kommit till ön!

Äntligen är det varmt och sol. Som vi har längtat! Det är ju helt grönt ute, så jävla underbart! 
Dom flesta turisarna har fått komma ut på bete och det verkade dom uppskatta kan jag lova. Så himla nöjda hästar! 


Annars har dagarna mest spenerats åt att städa i stallet och utanför. Och gå igenom hagar såklart. Jäklar vad många hagar vi har..! Men nu är det bara fyra kvar att gå igenom, så vi ligger bra i fas med tanke på att betessläppet inte är förrän 1 juni. Skönt! 

Krabban skrittas och vill nog helst av allt börja göra mer saker. Han är jättesnäll att skritta, men lite myror i brallan har han allt, men vad kan man förvänta sig av en fyraåring!? 

Kenny sköter sig också bra. Hade en vilovecka förra veckan men idag fick han gå ut i skogen igen. Nöjd häst måste jag säga! Idag kunde han gå först i stort sett hela vägen och Mulle fick skritta på som satan efter. Skönt att han börjar komma till ro. 

Mulle har förhoppningsvis hittat sin nya lilla ägare, nu är det bara besiktning kvar. Man vet ju aldrig, men det borde inte vara något problem. Och jag är så glad för vi har nog hittat den perfekta ryttarinnan till honom. Håll alla tummar ni kan!!

Det är faktiskt bara dom tre hästarna som kommer få mkt fokus denna vecka också då vi har lite hagar kvar och en hel del planering. Men hästarna kan med gott samvete få ta det lite lugnt en stund innan sommarhetsen drar igång. 


Cheeky fick springa på lina fyra dagar förra veckan. Jag fuskade lite och tog le texirant gjorden och inte en endaste liten bock kom fram. Timo tycker att han ska vänja sig vid riktiga grejer, medan jag tycker att det är bra ifall han inte bockar. Och det är ju ändå min häst och jag som ska rida, så jag gör nog som jag känner där. Alla andra gånger lyssnar jag på Timo! 


Milano kämpar på, eller det är mest jag som kämpar och han är dum. Usch vilket humör han har. Och när jag inte har några stigbyglar så fegar jag ur litegrann. Skulle verkligen behöva lära mig hur man trycker ner arslet i sadeln och sitter där man sitter. Men inte lätt när man har så stort arsle som jag såklart! 
Men han är bitvis jättefin och jobbar på riktigt fint och bitvis tar han bara bettet och springer, alternativt växer fast i marken.. Och hur fan sparkar man med benen när orken har tagit slut!? Ibland är det jobbigt att rida helt enkelt och vi är verkligen inne i en liten svacka där bristningsgränsen är alldeles för nära hela tiden. Men det är bara öva, öva, öva som gäller. Någon gång ska jag väll lära mig att rida ordentligt också! 


Nej, nu ska jag nog ta mig en dusch och dricka en kopp te innan sängen väntar. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter, eller nått sånt! 

Två månader av saknad.

Två månader. Sextioen dagar. Etttusen fyrahundrasextiofyra timmar. Åttiosjutusen åttahundrafyrtio minuter. Och allt är utan dig. Jag saknar att ha dig här. Jag saknar att höra dig i stallet. Jag saknar att skritta ut barbacka. Jag saknar att hoppa. Jag kan till och med komma på mig själv med att sakna snorlukten. 
Usch vad det känns tomt. Minst en gång varje dag känns det tomt. Livet går lixom bara vidare, men helt utan dig. Det gör ont ibland. Jag kan inte sluta tänka på hur det skulle vara om du hade varit frisk. Hur hade våra liv sett ut då!? 
Det svaret kommer jag aldrig få, men jag hoppas att vi i nästa liv kunde få en ny chans. Många nätter har vi nya chanser i mina drömmar och det slutar lyckligt varje gång. 

Du fattas mig, älskade underbara Bettan! 



Vårkänslor!

Vilket jäkla väder det har varit idag! Kortärmat hela dagen och satt och mös i solen medan mamma trimmade inför morgondagen. Och nu när jag var uppe och nattade hästarna hade jag tjocktröja och väst bara. Plus att det är ljust. Hur skönt är inte det!? Nu kan man ju fasen rida ute ända till fodringen. Jag dör vad skönt! Ge mig mer sommar nu tack! 




Sa jag att vi var inne i en svacka!?

Idag var det tävling hos livdragonerna i det underbara vädret. Vi började med en MsvC:1 och Milano var så fin! Idag var han lite taggad, inte seg en enda gång. Men då blir det lite missförstånd istället. Men vad gör det när allt annat går bra? Inget alls faktiskt. Vi slutade på 67,34% och det blev en seger. Äntligen! Så jäkla grymt. 

På em blev det en MsvB:4 igen. Nu var han lite tröttare, men ändå inte seg! Det var den stadigaste B:4an hittills, men fortfarande mycket att öva på! Slutade på 62,8% och fina ord från domaren. Kul att vi har klättrat så oerhört mycket på bara några tävlingar! 

Jag är helt varm inombords, jag känner mig så stolt över min underbara häst. Nu blir det hårdträning ett par veckor och sen påt igen! 




Havremoppar!

Milano har hittills gjort en kanonsäsong! Tre av tre placeringar i msv c, varav två av dem blev tredjeplatser. Sämsta resultatet är på 66%. Han har även debuterat msv B:4 och får helt klart godkänt där. En start på 59% och en start på 61%. Det har ju varit långt ifrån bra, men för att vara sju år gör han det grymt! 

Träningsmässigt har vi gått in i en liten svacka. Mycket vill ha mer, så kraven höjdes ju med rasarfart i och med placeringarna. Så denna vecka har känts tung, väldigt tung! Men jag tänker inte ge mig, nu jävlar ska det byggas muskler! 




Cheeky växer och har blivit sjukt fin i kroppen. Sadeln börjar bli mer än vana och jag har hängt på honom. Nu ska det läggas lite mer tid på honom och så hoppas vi att jag suttit på honom till sommaren! 

Motivationen har då inte varit på topp.

Usch och fy, tappade helt lusten till att blogga. Men nu börjar jag nog känna ett litet sug efter det igen. Vi får se helt enkelt. 

Livet här på farmen rullar på som vanligt. Hästarna jobbar på riktigt bra och det känns som att de flesta är i riktigt bra form inför sommaren. 

Delta har bytts ut mot vår nya lilla Malte. Malte är sex år och lite sen i sin utbildnig. Men han har skött sig galant än så länge så förhoppningsvis är han igång i verksamheten redan till sommaren! Jätteroligt då vi hade räknat med att inte kunna använda honom alls på hela sommaren. Men vi får se om det är en smekmånad nu i början eller om han tänker fortsätta såhär!
Delta kommer att flytta till sin nya ägare den 26e, så för tillfället skrittas hon bara och verkar trivas bra med livet som innehäst! 

Kenny har påbörjat sin resa till att bli turhäst, men för tillfället ser vägen dit ganska lång och krokig ut. Men lite kraftfoder och mer kondition visade det sig att han har lite turbo i baken. Men han jobbar på bättre och bättre, så nu håller vi tummarna för att det rullar på bra! 

Benny har fått gå lite promenader och blivit linad. Älskar att få uppmärksamhet och han förgyller varje dag för mig. Helt klart min favvohäst!

Amber har nu blivit ridhäst och går hur enkelt som helst i alla gångarter både inne och ute. Inga svårigheter där inte. Dessutom har hon hoppat över några bommar och tar det nya livet med ro. Helt klart vår nya stjärnponny! 

Krabban har just nu en skrittvila och det verkar kanske inte vara det roligaste han varit med om. Han gillar ju när det händer grejer! Men han håller sig i skinnet och det är alltid något! 

En uppdatering om mina hästar kommer snart! 

Världens sötaste Malte!

Kenny & Benny efter lite lösgalopp!

RSS 2.0