Hej

Jag är så jäkla trött. Men nu är det bara en morgon till att ta sig upp på och sen är jag lite ledig. Skönt!

I tisdags red vi lektion för Timo! Det var en galen dag, jag hade själv 4a lektioner varav en var på solbacken och sen red jag ju själv!
Milano kändes iaf fantastiskt fin måste jag säga! Han blir sur när jag pressar honom, men jag känner var gränsen är och kan ändå ta mig över utan allt för stora fighter!

Igår blåste det upp till storm efter min sista lektion, så vi bestämde oss för att det inte skulle ge jätte mycket att rida. Så vi struntade i det och fixade klart i sadelkammaren. Så nu är det sjukt fint och ordning på grejerna iaf en stund! Nu skulle det bara behöva putsat och fixas lite så är allt på tip top igen!

Idag väntar ett ridläger, en lektion för 2, en barnridning, fix av Milanos man, en lektion till för 3 och sen ska jag rida!
Som ni ser, inte många stunder till att blogga för en kropp som går in i viloläge så fort man sätter sig ner..!


Och så var det måndag igen.

Inte för att jag märkt så stor skillnad på helg och vardag denna vecka. Igår blev en monsterdag. Avslutning med Sofia, Anna och Lovisa. Det slutade lite dramatiskt och tråkigt när Sofia trillade av. Allt gick efter omständigheterna bra och jag är sjukt nöjd med tjejerna. Dom har varit så sjukt fokuserade och intresserade trots deras unga ålder!

Sen drog nästa läger igång och det håller på till torsdag. Så nu inväntar jag 5 glada tjejer som idag ska få rida helt själva utan ledare för första gången! Spännande och kul och även skönt att det inte är strålande sol idag!


Världens bästa jobb!

Att få jobba med det jag älskar och dessutom hjälpa andra att göra det dom älskar måste ju vara det bästa som finns!
Vi hade världens bästa ridläger avslutning och alla verkade mer än nöjda efter dessa fem dagar. Så himla roligt måste jag säga!

Efter lunch väntade ytterligare tre glada barn som idag fick rida ut i skogen. Att så lite kan vara så himla roligt! Det är så himla roligt att se dessa småttingars ögon när de får sitta på hästen, eller när det blir lite skumpigt i traven. Väldigt mycket skräckblandad förtjusning och sen bara att se när de står och kramar om "sina" ponnys efter ridturen. Det värmer verkligen i hjärtat! Så nu återstår det två dagar för dessa små tjejer och på söndag drar nästa ridläger igång.

Och även om det här är mitt drömjobb måste jag erkänna att jag börjar bli lite småtrött nu. För även om alla är superduktiga och alltid gör sitt bästa så har vi ledare ett väldigt stort ansvar, som kräver 100% översikt och se till att ingenting går tokigt. Så det börjar kännas i kroppen nu att man kört på rätt hårt. Men nu har snart en vecka gått, vilket innebär att det sen bara är 4a dagar kvar nästa vecka. Sen blir det minisemester på gripens meeting och sen kör vi igång igen.
Vem sa att man skulle vila!?

Nej, nu ska jag ta och städa lite här hemma, det ser bokstavligt talat ut som "hej kom och hjälp mig!" och jag har inte orkat ta tag i det alls faktiskt!
Sen väntar ett dressyrpass på världens finaste kung!


Sista dagen på vårt sjätte ridläger.

Det har ju som alltid varit fullt upp här ute på herrhamra. Idag är det redan sista dagen på ena ridlägret, tiden går fort när man har roligt..!

Milano fick i tisdags jobba dressyr och det gjorde han kanon, han känns bara finare och finare!
Igår fick han och brorsan sig em lugn tur i skogen, vilket verkade uppskttas.

Bettan fick sig igår ett litet dressyrpass. Skaven såg fina ut efter och nu blir det lite kortare pass typ varannan dag för att hålla igång henne utan att skaven går upp!

Just nu håller jag på och tar in lite hästar, om 20 min kommer 7 glada barn och då blir det avslutning. Jag älskar mitt jobb!


Tisdag

En vanlig dag med fullt ös. Trodde att väckarklockan spelade mig ett spratt imorse när jag vaknade.. Så jävla trött!
Men upp och jobba. Ridlägret gick kanon. Dock var Nils lite busig och Felicia trillade av, men som den krigaren hon är borstade vi bort gruset och tårarna och hon hoppade upp igen!

Efter lunch fick jag äntligen rida världens bästa Ivana igen, hon har ju skrittats ett par veckor nu efter att hon var lite halt och det har sommarjobbarna fått äran att göra. Men idag red alltså jag och Madde ut, bara skritt och trav, men ändå! Jättefin kändes hon trots vilan, lite dragig i handen emellanåt, men jag bara red på och då blev hon kanonfin, hon är så rolig att rida alltså! Och nu ska jag verkligen ta igen all sommartid som vi har missat, denna sommar var ju vår!

På kvällen väntade lektion för Enskede gänget och det gick som vanligt jättebra!

Avslutade kvällen med att rida kungen, han var så jäkla fin idag och då råkade jag såklart pressa honom lite mycket och då blev han arg. Men jag tog det lugnt och vi tog oss förbi det!
Vi gjorde mycket tempoväxlingar som vanligt, inte en sekund ska jag åka häst och han ska inte bara springa ifrån mig.
Red även igenom a:3 och det kändes riktigt bra, förutom i upptagningarna då jag kräver lite för mycket och han blir då lite arg. Men annars kändes det grymt!
Avslutade med ännu mer tempoväxlingar och verkligen samla honom ordentligt, det tycker han är så sjukt jobbigt, men jäklar vad bra det är. Efteråt dansar han verkligen fram!!
Galoppen är ju lite lättare, där kan jag pressa honom lite mer och han verkligen sätter sig på rumpan. Dessutom går det lite snabbare att samla ihop honom där. Det är nog det vi måste träna mest på, upptagningen. Ökningarna blir oftast väldigt bra, men han faller isär i upptagningarna och jag har ju varit försiktig där förut och låtit det ta tid, men nu måste han samla ihop sig direkt och då är det bara att ta tjuren vid hornen och pressa både honom och mig själv till det!
Känner mig sjukt nöjd med dagens pass och nu blir det verkligen mycket sådana här pass fram till gripen!


Hard work work

Åtta glada ridlägerbarn har jag haft idag. Alla har skött sig så himla bra och det är så otroligt roligt att få vara med på deras resa!
Vid 18 var det lektion för Elin och Erica, vilket gick bra som vanligt!

Hem och käka lite och sen var det dags för att rida kungen. Det är så underbart, jag bara älskar att äntligen få rida igen!
Började med att bli helt sjukt paff över hur stor han kändes när jag borstade honom. Han har nog växt en del på höjden men också blivit mycket biffigare.
Vi gjorde lite allt möjligt idag, stämde av hur det mesta kändes inför de kommande tävlingarna. Han kändes väldigt fin med tanke på att han vilat en del nu. Han var lite stretig i munnen, men jag satt bara där och fortsatte rida och då släppte han.
Gjorde mycket tempoväxlingar och nu kan jag verkligen pressa fram lite mer samling. Han känns så sjukt mycket starkare även om det är långt ifrån perfekt såklart.
Gjorde även mycket sidvärts, vilket kändes bra. Skänkelvikningarna satt grymt bra idag, bra flyt och fin takt. Öppnorna var svårare, men när jag verkligen tog igenom halvhalterna på ytter så blev det mycket bättre.
Kände även på den förvända galoppen och några enkla byten vilket verkligen börjar bli bra nu!
Bakdelsvändningarna satt som dom skulle men ryggningen var mindre bra istället. Så måste komma ihåg att öva mer på det varje dag, så att han lär sig någon gång!

Nej nu ligger jag och arthe i sängen och ska sova. Tröttheten dödar mig!


Hemma

Nu är jag hemma igen. Det har varit fyra helt underbara dagar med världens bästa syster. Nu har jag verkligen haft semester, så himla skönt!
Nu är det bara att byta om och bege sig upp till stallet för att jobba. Mördarvecka är inte att ta i om man säger så. Läger och lektion idag och imorgon, sen dubbelläger ons-fre och ett läger på lördag samt dubbelläger på söndag.
Varför ta det lugnt lixom?

Känner mig rätt trött då vi somnade vid typ 1 igår och så gick jag upp 03.30 för att ta taxin till flyget. Nu har jag planerat veckan lite och ska gå upp och ta in kungen som ska ridas ikväll. Inte långt kvar till tävling nu, sjukt taggad!


Och vi bara myser!

Igårkväll köpte vi med oss indiskt hem, vilket kan ha varit bland den godaste tikkan jag käkat!
Vid niotiden begav vi oss in mot London och åkte till ett ställe som hette shoreditch och satte oss först på en uteservering för att sedan möta upp Fredrik och hans kompis och sätta oss på en ny uteservering. Vi satt mest bara och pratade och hade det bra. Vid tre gick bussen hemåt och vi var hemma typ vid 04.30, så bums i säng och jag somnade innan jag lagt huvudet på kudden.

Imorse sov vi lite väl länge, så vår plan att åka till Brighton sköts upp till imorgon istället.
Så vi tog med oss lite frukt och vatten och begav oss ner till parken efter frukost och bara låg där och stekte. För jäklar vad det är varmt här alltså!

Nu har vi varit hemma en liten stund efter en frappucino inne i den lilla staden och ska snart ut och köpa med oss mat till parken, så sitter vi där och käkar. Vi har det verkligen grymt bra här!


London!

Kom fram till victoria station typ vid 20 tiden igår och då gick jag och Hanna och käkade och blev sedan kvar på ett par glas vin. Vi satt ute till typ 24 och kunde sitta i linne! Hur skönt var inte det?

Idag gick vi upp vid halv tio tiden kanske och gick sedan ut för att inhandla frukost som vi sen satte oss på en bänk och käkade. Så jävla mysigt att göra sånna saker alltså!

Vid lunch begav vi oss mot parken, gjorde ett stopp på affären för att inhandla dricka, frukt och annat gott. Sen har vi legat och myst i solen och bara haft det bra. Jag älskar att vara med Hanna, vi bara är, vi kan prata om allt men ändå bara sitta tysta och det blir aldrig konstigt.
Det kommer bli grymma dagar här i London kan jag lova.


Onsdag

Gick upp till stallet vid 7 tiden även denna morgon, släppte ut Siws hästar, tvättade, mockade, tog in mina hästar och sådär.
Milano fick sig ett pass i skogen med kandaret. Vi fick rida på rätt ordentligt då det var en hel del broms. Men han kändes oförskämt fin faktiskt. Grym i formen, lyhörd och framme för skänkeln. Riktigt roligt måste jag säga!
Försökte hela tiden att tänka på att göra tempoväxlingar med TYDLIGA övergångar, för det är jag verkligen dålig på. Men red jag ordentligt så gjorde han det jag bad om.

Sen fick Bettan ett kortare pass på ranchen. Det blev väldigt mycket galopp då hon ändå slappnade av bra idag. Gjorde en miljard övergångar till skritt och försökte verkligen få henne att skritta på emellan. Men då måste ju piloten kanske rida mer med benen än handen, vilket verkade väldigt svårt.. Men tillslut blev det iaf bättre.
Gjorde också en hel del ökningar för att sen kunna samla ihop ordentligt. Och shit vad hon tog i! Ni vet ljudet av frustarna som sitter så jäkla långt in och bara kommer fram när dom tar i allt vad dom kan, jag älskar det ljudet och för andra gången i mitt liv hörde jag Bettan göra detta ljud! Hon fick kämpa som en tok, men jäklar vad hon blev fin, helt galet faktiskt! Så bestämde mig faktiskt för att trava av henne då hon var helt löddrig och lite trött. Tänkte lita likadant när jag travade av, där gäller det verkligen att jag håller i tyglarna, håller handen stilla och rider bakenen fram till handen, rakt igenom väggen som tar emot lite. Men det kändes ändå helt ok och jag kände mig väldigt nöjd!

Märkte dock att hon fått lite skav av sadelgjorden, hon är så tjock så sadeln glider fram litegrann och då får hon typ skav vid armbågarna.. Så nu får hon istället vila medan jag är borta och sen får hon vila tills såren är helt läkta så hon är väldigt känslig.

Just nu sitter jag på planet påväg till Hanna. Som vanligt hamnade jag framför den mest bortskämda och skrikiga ungen på hela planet. Han skriker, grinar, skrattar, slår som satan på sätet och beter sig allmänt jobbigt. Och föräldrarna säger inte ett ljud. Vad är det för fel på folk om jag får fråga!?

(Detta inlägg försökte jag publicera på flygplanet med norwegians wifi, men det vägrade fungera, så det kommer ut lite senare istället..!)


Världens finaste dompa!

Igår efter min lektion så fick Milano jobba på töm. Det blev en snabbis eftersom jag hade en dejt med soffan sen.
Det gjorde absolut ingenting att det blev en snabbis, för Milano var så himla fin! Det var ett bra tag sen jag tömkörde sist och igår kunde man verkligen se att han har biffat på sig! Han var bärig och kunde samla ihop sig hur lätt som helst! Förut blev han alltid grinig när jag försökte samla ihop honom men nu gjorde han det nästan frivilligt!
Fick honom till och med att trampa några steg faktiskt, så det var kul.
Han var dessutom mycket högre i formen, förut kröp han ju bara ihop oh blev superrund och jättelåg och drog in näsan, nu kom han fram med näsan och blev då lite mer ärlig helt plötsligt, för krulla det kan han!


Tisdag

Då har även nästan hela denna dag passerat. Började morgonen med att gå upp och släppa ut Siws hästar, mocka i vårt stall, fixa mat och sätta på en tvättmaskin.
Sen väntade ännu ett dressyrpass för prinsessan. Hon kändes bättre i formen idag och då blir även bjudningen bättre. Konstigt att jag inte riktigt trodde på Hubbe när han sa att det hörde ihop förut. Så fort jag faktiskt har henne genom kroppen så bjuder hon ju självmant mer framåt!
Gjorde väldigt mycket övergångar till att börja med, försökte ha en stilla men ändå aktiv hand och se till att hon verkligen lyssnar. Nu börjar hon faktiskt ta i från steg nr 1. Gick sedan in i vår lilla ridbana ute på ranchen och gjorde massor med öppnor med tempoväxlingar i, började med att hitta böjning och tvärning, ökade sen på ordentligt för att sedan kunna samla ihop henne igen. Och det här med att gå "deep in the corner" fy fan vad svårt det är. Hästen svänger ju självmant i hörnet och att tvinga henne att slicka staketet är inte lätt, eller framförallt blir det jäkligt svårt när man kommer på det efter halva hörnet. Så där måste jag verkligen bli mer noggrann!
I galoppen red vi på stora mittvolten i förvänd och samlade över medellinjen för att sedan öka resterande del av volten. Riktigt svårt i förvänd, men jäklar vad fin hon blir av det!
När båda galopperna kändes bra gick jag över till skänkelvikningar på diagonalen och hade samma tänk som i öppnorna, först hitta tvärning och sen öka på ordentligt för att de sista stegen kunna samla lite mer. Helt plötsligt när jag rider bra känner man verkligen hur hon korsar ordentligt utan att sluta gå framåt.
Avslutade på tre serpentiner i galopp med byte över medellinjen. Först tyckte Bettan det var onödigt att byta när man var tvungen att vara rund i formen samtidigt och gjorde då något slags skutt in i bytet, men när jag red ordentligt och inte stressade upp henne så blev det faktiskt två riktigt bra byte, ett åt varje håll!
Travade sen av runt ranchen och red henne superduper rund i formen med tempoväxlingar. Hon blev då lite matt, men ändå helt ok!
 
Sen fixade jag ordning i stallet, hämtade lite tvätt och sådär för att sedan gå hem och lägga mig på soldäcket med Andreas. Det blev bara någon timme där för att sen åkte vi upp till farmor och farfar för en svinmysig lunch. Det blev som vanligt väldigt mycket och god mat och efterrätt x 2.. Farmor ser till att man inte blir för smal iaf! Vi hade det som alltid jätteroligt och bara pratade och mös i solen. Så himla skönt att komma upp till dem och bara ta det lugnt och slappna av.
 
Har nu också tagit in Milano och Allbright och ska gå upp till stallet alldeles snart igen, då väntar en lektion för 5 personer och sen ska jag försöka hinna lina Milano också.
Ikväll ska jag mysa med min fina Soffis och det var så himla länge sen, så jag längtar verkligen hur mycket som helst!

Jag älskar hästar!

Vaknade tidigt idag med massor av hästspring i benen! Så när jag vaknat ordentligt och käkat lite frukost så begav jag mig till stallet där jag plockade upp lite grejer och fixade iordning mat för att sen gå bort och hämta kungen.
Milano fick för första gången på sig sitt kandar som har hängt och väntat på rätt tillfälle att sätta på det och idag kände jag att det var dags.
Tanken var att jag skulle rida ut och bara skritta mest, men han kändes så fin och tillfreds med kandaret så jag var ju bara tvungen att rida lite mer ordentligt!
Han slog sig inte alls fri på samma sätt, men dök istället lite i formen, men det var lätt att rätta till genom att bara skaka lite på handen. Han gjorde fina tempoväxlingar i trav och i galoppen var han pigg så där fick han springa på lite mer! Underbart att sitta på honom igen och jag tyckte att halsen faktiskt såg lite bredare ut efter en veckas vila, så det var nog perfekt timing för honom att få lite vila och att kroppen ska hinna återhämta sig.

Sen fick Bettan sig ett tufft dressyrpass. Red även där på kandaret och hon kändes riktigt fin, lite seg, men hon var så fin i formen, så det var nog därför. Hon verkligen rörde sig genom kroppen i traven och grymtade och lät.
I galoppen var hon lite spänd i början, men red mycket tempoväxlingar i både rättvänd och förvänd galopp vilket gick kanon. Så efter en stund lossnade hon även där!
Avslutade med lite öppnor och skänkelvikningar i trav, vilket kändes bra. Jag tyckte att jag fick till en bra böjning i kroppen även om hon kändes lite matt.
Hon var iaf dyngblöt av svett när vi var klara, så hon fick verkligen jobba på!

Så jävla lycklig av att sitta i sadeln igen, det är verkligen det bästa jag vet!

Nu är Andreas i nynäs och handlar lite, vi ska käka middag med Monika och Louise ikväll, så jag ska nog gå upp och städa lite i sadelkammaren så länge. Skön dag med andra ord!


Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma, eller har faktiskt varit hemma en stund. Skönt att komma hem faktiskt, har packat upp lite grejer och myst med världens bästa Arthur!

Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga mig, för imorgon ska jag upp och rida! Är så sjukt ridsugen så det är helt galet. Jag är ju bara hemma 3 dagar och åker sen till London, så planen är att skritta och rida ut lite lätt på Milano och rida Bettan lite mer ordentligt, sen ska jag höra med Madde om hon vill rida lite medan jag är borta så att hon inte står helt.

Nu står det klart att båda Milano och Allbright har kommit med till gripen tävlingen, så nu gäller det att ladda inför det. Visserligen känns det lite tokigt att han ska vila så länge nu, men så får det bli helt enkelt.
Sen ska ju Bettan iväg till Gävle den 17-18 augusti och det känner jag mig sjukt taggad till, så nu ska det övas, övas och övas!

Jag har ju dessutom lyckats handla upp alla mina pengar under veckan, köpgalning jag vet.. Jag har bland annat köpt ett broderat schabrak till Milano, bling bling boots, vita skydd, gummistövlar, en svinsnygg väst, en fleecetröja, en tävlings skjorta och en regn kappa. Och sen lite mer smått och gott såklart.
Så nu gäller det bara att jag lär mig rida lika bra som jag är snygg, för då kommer jag rida sjukt bra!

Nej nu ska jag och min älskade arthe sova så att jag orkar upp imorgon till hästarna. Sen väntar en heldag med kvalitetstid med Andreas, mysigt!


Sista dagen i Falsterbo

Vill inte åka hem. Jag trivs bra här, förutom att jag saknar Arthur och hästarna såklart.
Dessutom så vill jag inte börja jobba, jag vill inte tillbaka till stressen. Nu har jag förvisso lite semester igen nästa vecka då jag ska till Hanna. Men jag okar bara inte komma tillbaka till verkligheten, det känns jobbigt.

Fast ändå så vill jag ju hem och rida, det vill jag verkligen, det är bara allt runtomkring som känns jobbigt. Menmen, nu måste jag ju åka hem och man måste jobba för att överleva...

Nej, nu ska jag nog springa ett varv på mässan och sen kolla küren!


.

Så var sista semesterdagen i stort sett helt förstörd. Jag är ledsen, besviken och arg. I framtiden ska jag alltid bara tänka på mig själv och vad som passar mig, för att vara hjälpsam det får man fan aldrig någonting tillbaka för.


Älskade Falsterbo

Vi har det fortfarande sjukt bra! Solen skiner och det har varit hur härligt som helst. Vi inledde även denna dag med att vara på stranden till ungefär lunch för att sedan möta upp Anna Fors inne på tävlingsområdet för att käka lunch och snacka skit. Hur trevligt som helst och jag önskar att vi sågs mycket oftare!

Sen blev vi lite seriösa och kollade på lite dressyr, fina hästar och jäkligt mycket sol kan man ju säga, men man ska inte klaga!

På kvällen käkade jag och mamma japansk och sen begav vi oss mot tävlingsområdet igen för lite party. Jag, mamma och Timo slog klackarna i taket ända till kl.01 och nu är det dags för sängen. Imorgon blir det nog lite stekande på stranden och sen hästtävling!


Härliga underbara semesterdagar!

Lika mycket som jag älskar att jobba njuter jag verkligen av min semester. Skulle det kunna bli bättre än fint väder, vila ögonen på underbara hästar, umgås med roliga människor, äta god mat och inte ha ett enda måste? Problemen är var vi ska äta ikväll, var man kan hitta de billigaste hästprylarna och om man ska ta sig tid till att ligga på stranden en stund. Lyxigt att ha det såhär ibland, men jag saknar hemma. Jag är ridsugen, vill mysa med Arthur och jobba även om jag verkligen älskar detta underbara ställe!

Idag har vi solat på förmiddagen, skulle velat bada men det var max 15 grader i vattnet, så nöjde mig med att doppa stor tån...

Käkade sen lunch för att sedan bege oss till tävlingsplatsen där 5 och 6 års finalerna väntade. Sa jag att det är så sjukt fina hästar? Jag blir ju för fasiken rädd alltså. Skulle jag vara en fjärdedel så bra som dom så skulle jag vara mer än nöjd!
Käkade varsin hamburgare på Falsterbos mysigaste restaurang och mös med världens bästa mamma.
Nu på kvällen har vi kollat på filmen "små citroner gula". Har ni inte sett den så gör det! Riktigt grym film faktiskt!

Nu ska jag nog läsa lite och sen sova. Är det fint väder imorgon så blir upplägget av dagen lite samma som idag.


Så jävla sämst på att blogga!

Gud så dålig jag har varit på att skriva, har jobbat som en galning sista dagarna, så har inte haft ork till någonting annat än att rida Milano och sova.
Men nu är det äntligen semester! Ligger just nu i min väldigt omysiga våningsäng i en väldigt omysig stuga i Falsterbo. Vi har spenderat större delen av dagen i bilen och nu börjar det snart bli dags för sängen. Ska verkligen försöka komma med ett inlägg om Hubbe träningarna och lite annat som hänt här..!
Nu blir det iaf semester här i Falsterbo ända till söndag. Det är jag och mor min som har hittat hit för att sedan möta upp lite roligt folk, så det kommer bli väldigt skönt!

Jag och min tokiga mamma i bilen..


Två dagar fyllda med hästar!

Torsdag och fredag bestod av hubertus träningar, ridläger, en sleepover, mycket fika och god mat!
Träningarna har gått så jävla bra rent utsagt! Jag berättar mer om det i ett eget inlägg lite senare. Eftersom att det var på hemmaplan så hann jag ju dessutom titta på många andra ekipage, vilket är så jävla roligt! Man lär sig ju så sjukt mycket av att titta och dessutom att Hubertus är så grym på att förklara, då förstår man verkligen varför det blir som det blir.
Mellan 14-17 hade vi dessutom ridläger, så det har verkligen varit fullt upp. På torsdagen fick de lite större barnen hoppa lite och dom var verkligen så himla duktiga!
På fredagen var det avslutning där de lite mindre barnen körde en tipspromenad medan de lite större barnen gjorde hästarna fina och red ett dressyrprogram. Riktigt mysigt hade vi det och än en gång insåg jag hur mycket jag älskar mitt jobb. Alla verkade supernöjda och det är alltid lika roligt att se alla barns utveckling!

Nej, nu ska jag bege mig upp till stallet för att fixa lite mer i sadelkammaren, det är på tiden! Nu är det bara tre dagar kvar och sen väntar Falsterbo, fy vad jag längtar!!


Farväl älskade fina fotbollsspelare!

Nu har jag för andra gången i mitt liv (och förhoppningsvis den sista!) tagit farväl av världens bästa fotbollsspelare. Jag var väl förberedd, men när transporten rullade ifrån gårdsplanen kändes allt väldigt ledsamt! Jag vet att han kommer att få det toppenbra och att han kommer att må som en kung. Men jag saknar honom redan. Zinni, som har legat och sovit i min famn som föl, som jag har ridit in, som jag har bråkat med och som jag har haft så otroligt fina stunder med! Nu kommer han få förgylla någon annans liv och jag vet att han kommer att göra det på absolut bästa tänkbara sätt!
Så nu har jag torkat tårarna och jag kommer aldrig glömma honom. De stunder när jag och mersan var ute och busade i skogen och Zinni sprang lös på sidan av, de stunder när jag varit så frustrerad att tårarna har sprutat och de stunder av glädje när polletten äntligen trillat ner. Han är en kämpe och jag är så glad att jag har fått vara en så stor del av hans liv.
Hejdå världens finaste Zinnidine Zidane, våra vägar kanske möts igen och om inte annat, ha världens bästa liv! <3


Trött och förvirrad tjej!

Senaste dagarna har varit galna, helt sjukt mycket och lika roligt som det är så blir man trött. Väldigt trött! Men det är så det är och jag gillar det ju faktiskt!
Men det har blivit sena kvällar och för lite tid att blogga. Jag räknar ber dagarna till Falsterbo nu, då blir det äntligen lite semester!

Idag är planen att vi har ridläger mellan 9-12 och sen tar vi farväl av en gammal vän. Vid 16 har jag en lektion och där innan ska jag hinna rida bettan och slänga i mig käk. Efter lektionen blir det att rida Milano en snabbis innan vi ska i iväg till Skavsta och hämta Hubbe! Och jag ska dessutom städa hemma eftersom att han ska bo i mitt hus..
Stressad, nej inte alls!

Till historien hör också att jag igår glömde att jag skulle ha en lektion vid åtta, så jag satt glatt och red när mamma ringde och sa att mina elever väntade på mig. Det går bra nu!


Kungen och jag

Milano fick sig ett pass på ranchen. Värmde upp i en rund och låg form, vilket kändes helt ok. Lite stretig emellanåt men så länge inte jag hänger upp hela mitt liv på handen och bara skakar om och rider på så släpper det! Red mycket galopp bara för att rulla igång ordentligt.
Tog sen och gjorde lite skolor i trav, vilket var lite svårt. Han ville inte forma sig och blev lite stretig i handen. Så bestämde mig för att galoppera lite istället. Gjorde lite slutor i galopp samt tempoväxlingar. Försökte få till så stora skillnader jag bara kunde och lyckades med några riktigt bra ökningar och emellanåt verkligen sätta tillbaka honom i upptagningen.
Tog sen tag i traven igen och då gick det mycket bättre. Han rörde sig mer genom kroppen och tog för sig bättre. Inte alls lika stretig och tråkig!
Avslutade i den runda formen och strechade honom ordentligt vilket gick bra.

Det ska bli skönt att få lite ny hjälp nästa vecka då jag börjar känna att inspirationen börjar bli lite dålig. Gör mest bara samma lika hela tiden och måste få lite nytt att jobba på!


RSS 2.0