Hej igen!

Låg hemma med migrän igårkväll, så orkade inte blogga.. Men hann med dethär igår:

- rida Ivana. Både ut och på banan igen. Hon var lite lugnare ute och på banan var hon superfin! Visade att hon kunde galoppera på volt som hon aldrig gjort något annat och var jättelydig. Hon är så himla rolig att rida!! 

- Rida Maggie med magen i ridhuset. Hon var pigg som satan, men jobbade på bra och var fin! 


- Krabban gick också i ridhuset och visade upp sig för grevinnan för första gången sen januari. Hon tyckte att han blivit riktigt fin, kul att höra!! Och alla galoppfattningar satt som dom skulle och i slutet var det hur lätt som helst åt båda hållen. Grym häst detdär!

- Trotsade huvudvärken även på kvällen och linade Milano, skulle egentligen rida, men när man bara vill kräkas är det skönare att stå på marken.. Han var lite loj, men kom igång mot slutet och jobbade då på riktigt bra!


Idag gjorde jag stallet på fm och sen drog jag till Ikea med syrran. Mysigt att göra något annat och bara komma iväg en stund, även hon huvudvärken hängde med på resan.. Vi hade det supermysigt och avslutade kvällen hos mamma med en tidig födelsedagsmiddag och bara hade det bra. 

Nu väntar sängen och helgen blir full med hästar, som vanligt vill säga! 

Att man kan bli så glad!

Måste börja med att berätta om krabban idag. Han var sist ut, men jag känner fortfarande ett lyckorus!! Vilan satt som en smäck kan jag säga och idag kunde krabban fatta galopp på tygeln! Bara en liten halvhalt på yttertygel och lite tryck i inner stigbygel och han bara pluppade in i galopp. Underbar känsla och ett kvitto på att jag verkligen tänkt rätt med upplägget av träningen!
Självklart fanns det några fattningar som blev fel eller när han drar upp huvudet och springer iväg, framförallt höger är svår, men i slutet så satt alla fattningar som dom skulle. Så himla roligt! 

Dessutom kunde jag verkligen rida galoppen efteråt och han har riktigt härlig galopp! Så nu kommer prio ett vara att fattningarna ska vara av denna kvalité och då kan jag fortsätta rida galopp, annars får jag galoppera en långsida, bryta av, fatta ny och se till att han gör en bra fattning. Tror verkligen att det är grunden för att galoppen ska bli bra!! 

Även traven var bra idag och han blir bara mer och mer stabil i både form, takt och framåtbjudning! Idag fick han även träna på att vända rätt upp och själva svängen är lite svår, men att sen rida rakt fram är verkligen inga problem. 

Så himla roligt att känna dessa framsteg och krabban verkade mer än nöjd när vi var klara!! 

Jag har ju gjort annat än att glänsa runt på krabban idag. Fixat stallet som vanligt, Mulle och chivas blev vårfina och Ivana fick komma ut i skogen en sväng och avsluta en stund på banan. Hon är så himla taggad ute för tillfället och blir lite väl hetsig, hon bara stänger av och ångar fram och då blir det svårt att komma till någon vettig ridning, så jag kommer göra så att hon får göra både och ett tag, för uteritterna måste bli bättre också! På banan var hon sjukt fin. Tog bara skritt och trav idag, men hon fick fin takt, bar sig själv och var väldigt lydig. Jag älskar att rida henne!! 

Har även fått ett så jäkla roligt besked idag. Jag ska få världens bästa arbetskamrat, Angelica ska nämligen börja jobba här och jäklar vad det ska bli kul. Vi kommer bli ett sjukt bra team!
Tummen upp på den!

Vårfina!

Både igår och idag har jag haft pysseldagar. Jag har hunnit rycka man och tvätta ben samt svans på åtta hästar. Kände att det var dags för att få ordning på kusarna igen och jag har inte heller varit på topphumör och svinsugen på att rida, så det fick bli två sånna dagar helt enkelt. 

Om man tänker på hur sällan hästarna går in i spolspiltan (oftast svampas dom bara av eller duschas ute på sommaren) så skötte sig alla galant. Men helt klart stora guldstjärnor till krabban, amber, Levin och Maggie! 

Krabban är så sjukt snäll att hålla på med. Kan stå på en stol och rycka manen, klippa runt öronen och fixa utan att han bryr sig ett smack. Han gick snällt in i spolspiltan och stod still när vi spolade, mamma fick hålla i för att det var första gången och jag ville inte sätta fast honom, men det hade verkligen inte behövts. Så sjukt skönt med snälla hästar! 

Vi behöver ju lixom inte spola benen skitofta, dels för att ingen av turisarna har skydd och dels för att vi inte har särskilt leriga hagar alls, så det är sällan det är lera upp över hovarna!! Men alla hästar kom tillslut in i spolspiltan och stod hyfsat still när jag höll på. Bra träning för dom också!

Imorgon ska även Mulle och chivas få sig ett upplyft och sen ska jag rida åtminstone krabban, han har vilat i fyra dagar nu, så han är nog sugen på att få jobba lite!! 

Världens bästa nordis!!

Du värmer mitt hjärta!



När allt känns grått och tråkigt får du mig att le!

Söndag

Som de flesta kanske märkt har jag varit rätt nere sista tiden. När jag känner mig redo kommer ni få veta mer, men just nu försöker jag bara klara av dagen faktiskt och uppdateringen kommer kanske bli lite sisådär..

Tussen har flyttat hem till mig, så nu har jag två hundar..! Som jag alltid önskat mig, haha! 

Hästarna sköter sig som dom ska och Milano utvecklas varje dag. Han är verkligen den bästa jag vet, blir alltid så glad av honom! 

Anna har nu jobbat sin sista dag och flyttat härifrån. Sjukt tråkigt och ledsamt. Självklart önskar jag henne all lycka i framtiden, men det kommer vara oerhört tomt utan henne.

Så nu hoppas vi på att vi får hit en ny glad och rolig medarbetare som kommer att förgylla både min och hästarnas vardag. Spännande och roligt! 

Nej, nu ska jag krypa ner i soffan och hoppas att migränen släpper snart och att jag får en ordentlig natts sömn. Det blir en fullspäckad vecka! 

Hjärta dig!




Vissa dagar känns tyngre än andra.




En liten update!

Tisdag:
Själv på jobbet, men hann ändå med tre hästar. Delta, chivas och amber fick alla tre springa på lina. Vi var ute i det fina vädret och alla hästarna hade vårkänslor! Inte minst amber som behövde 10 min med bara bock och sken innan hon lugnade ner sig!

Delta

Chivas 

Amber

På kvällen fick även Milano springa på lina. Så himla nyttigt att se sin häst från marken ibland. Brukar ju vara duktig med det, men har slarvat senaste tiden. Milano har verkligen biffat på sig och blivit mycket starkare, så kul att se!


Avslutade kvällen med en pw runt ören med bästa Angelica!

Onsdag: 
Eftersom Anna slutar imorgon och jag kommer att behöva jobba lite mer under en liten tid så passade på att ta en rejäl sovmorgon. Tog det bara lugnt, passade på att kolla lite os och käka långfrukost, sånt jag inte hinner göra annars lixom!

Gick upp efter lunch och mockade lite och sen red vi ut på amber och chivas. Vi vågade oss på alla gångarter och båda hästarna var sjukt duktiga! 

Sen fick krabban visa att han var en stor grabb nu och rida ut själv. Det var med skräckblandad förtjusning kan jag lova!! Mendet gick bättre än sist. Han har verkligen börjat lita på mig, även om han gärna hade vänt och sprungit hem så behövde jag bara styra och hålla om med benen så gick han dit jag ville! Så mer sånt här för att stärka hans självförtroende helt enkelt.


På kvällen red jag både Milano och allbright. A kändes riktigt fin och var väldigt reglerbar. Tränade mest bara på det som Gustaf sa till mig!

Milano var först lite seg när jag joggade fram. När han var varm gjorde jag lite bakdelsvändningar och såg till att han verkligen trampade ordentligt. Det var jobbigt! Sen fick han tänka lite tramp. Bara för att han ska förstå så berömmer jag och pausar direkt när han tänker rätt, ingen mening alls att stressa. 
Sen hade jag en pigg häst! Kul såklart, men attans vad svårt. Men nu måste jag lära mig att rida honom där och så kommer allt bli så sjukt mycket bättre! Men jag är inte bortskämd med att sitta på självgående hästar, så kan inte sticka under stolen med att jag tycker att det är lite svårt.

Nu blir det jobb!!

Gårdagen

Shit vad jag har varit trött senaste tiden. Det har varit fullt ös medvetslös flera veckor nu! 

Igår var jag själv på jobbet, fick lite hjälp av mamma med höpåsarna iaf, så det var skönt! 

Passade på att åka in och handla lite på lunchen, skönt att ha det ur världen! Sen väntade ett dressyrpass på krabban. Han var riktigt fin och efter väldigt mycket övergångar och fina fattningar var han så taggad att jag kunde lägga ifrån mig spöet! Han kändes fin efter det, men lite oturligt nog så råkade någon gå rakt in i ridhuset utan att knacka och då blev krabban rätt ställd. Han blev såklart rätt förvånad och likaså jag och efter det fick han lite tuggummi under hovarna igen, men travade på lite och tillslut släppte det och då gav jag mig. 


Efter insläpp väntade en lektion på falconi för Timo. Mycket svår häst detdär. Han är stor, stark, seg, snabb och lat på samma gång. Han påminner väldigt mycket om Bettan, men dubbelt så stor. Så det blev rätt mycket jobb för min del. Gud vad nyttigt det är att rida svåra hästar!
Mot slutet slappnade han av mycket bättre och han började röra sig genom kroppen, det kändes skönt att vi kom någon vart iaf! 

Kan inte annat än att tacka Timo för möjligheten att rida hans fina hästar och att han lär mig rida. Jag vet att jag sagt det förut, men det är helt klart värt att säga igen! 




Gustaf Svalling

Igår hade vi klubbträning på jursta för Gustaf Svalling. Jag hade med mig både Milano och allbright och det var verkligen jätteroligt! 

Jag började med allbright och han kändes helt ok till en början, inte jättebra men verkligen inte jättedålig.. Gustaf tyckte att han mest lallade runt och att han inte riktig tog i - exakt vad vi har tränat på och hur min känsla är! Så vi tränade på att få igång honom lite mer och jag kan inte vila en enda sekund på den hästen. Alltså sjukt bra träning för mig, men svårt när man är själv. Gustaf tyckte att allbright var en snygg häst som växte under passets gång. Och det gäller verkligen att vi får fram just "det" och då krävs det mycket av den som sitter på, punkt slut. 

Efter lunch var det Milanos tur och han sprang mest runt och gnäggade efter allbright.. Men då får han lite mer energi och det är verkligen uppskattat! Gustaf tyckte även att Milano var fin och att han har väldigt bra galopp. Allt slit med tempoväxlingar i galoppen har gett resultat och Gustaf sa bara till mig att jag inte behövde träna så mycket på det, bara var noggrann med att visa det han verkligen kan! 

I slutorna fick vi lite hemläxa, inte förvånande direkt! Han tyckte att höger var bra, men vänster blir för rak. 

Fick också lite skäll för att jag sitter och lutar mig åt vänster. Inte konstigt att Milano tycker att vissa rörelser blir knepiga när jag sitter som lutande tornet i Pisa.. Men nu har jag börjat tänka på problemet och då kan jag äntligen göra något åt det! 

Fick också rida igenom travprogrammet ur msvB:2 och låg i snitt på 7, några 6or och några 7,5. Känns ändå riktigt bra då jag kände att jag var alldeles för slarvig.

Nu måste jag fokusera på att titta vart jag ska, sitta rakt och vara noggrann med att använda att svängar och hörn till min fördel. Då kanske tävlingssäsongen kommer att gå vägen även iår!

Jag tycker Gustaf var rolig att rida för, han gav verkligen självförtroendet en boost. Dock tycker jag nog att han var lite väl snäll emellanåt. Jag vill ju bli bra och då måste jag rakt och tydligt få veta vad jag måste bli bättre på. Det är ju därför man tränar! Självklart är det roligt när man får höra när det går bra och det är ju ett måste ibland. Men det finns ALLTID saker man måste förbättra och jag vill veta vad jag ska bli bättre på. Och efter att jag sagt det till Gustaf tyckte jag att han vågade vara lite tuffare mot mig, så jag känner mig sjukt nöjd med gårdagen och hästarna. 

Tack mamma för lånet av häst, skjuts och groomande. 
Och tack årsta runsten, Madde och Lena för en mycket lärorik och rolig dag!

Förändringar.

Jag är en vanemänniska, jag vill veta vad jag ska göra och vad som händer. Jag gillar att dagarna är som dom ska och hatar när det blir förändringar i vardagen. 
Snart kommer allt att vändas upp och ner. Inget kommer bli som det var. Det känns sorgligt och förbannat tråkigt. 

Det kommer säkert komma något bra ur det, det gör det alltid. Och även om det säkert kommer bli bra så kommer det vara betydligt mycket tråkigare. 

Vad som än händer så kommer du alltid vara min bästa jobbarkompis. Utan tvekan. Jag kommer sakna sånt här, varje dag!


Mina Valentines



Spenderade kvällen med dessa två grabbar och tre hundar! 
Allbright fick sig en lite längre genomkörare, jag har ju inte ridit honom på över en vecka, så måste rida in mig lite inför söndag då vi ska visa upp oss för Gustaf Svalling. Han var lite stark och jobbig och ville mest bara springa ifrån mig och blev sur som satan när jag bad honom vänta. Men mot slutet tyckte jag att han blev bättre, så det var skönt! 

Milano sprang på fint och det ska bli kul att få lite ny inspiration på söndag. Känner verkligen att jag behöver lite nya tips nu, för jag rider mer nu bara på det jag kan. Måste ta mig ur min comfort-zone. 

Nej nu måste jag sova, imorgon ska hästarna komma ut och en tjej ska provjobba, så det är inte ok att försova sig!! 

Och så var det fredag.

Och alla hjärtans dag. En ganska överskattad dag egentligen, men ändå mysig på något sätt. Inte för att jag och Andreas kommer stränga så mycket tid åt varandra just idag, men ibland blir det så!

Efter lunch blev Levin dålig igen.. Så jag bestämde mig för att åka in till stav med honom, annars kan jag garantera att vi hade behövt åka till Strömsholm imorgon.. Så jag tog med mig soffan och Anna fick ta hand om stallet helt enkelt! 

Levin skötte sig galant med tanke på att han inte lämnat gården sen 2007.. Det var några år sedan..! 
Dom kunde inte direkt hitta något, men han fick kramplösande, smärtstillande, dropp och sond. Så han piggnade på sig iaf! Det blir box över helgen och nu håller vi alla tummar och tår för att han ska bli bra! 

Stackars lilla Levin alltså, världens snällaste häst. Det gör verkligen ont i hjärtat av att se honom må dåligt!


Nu har jag fått i mig lite middag och ska bara dricka lite kaffe, sen blir det ridning resten av kvällen!!

Fullspäckad dag!

Försov mig imorse.. Tur att chefen har gett mig frihet under ansvar så att jag bara kunde jobba igen halvtimmen jag blev sen!

När stallet var klart så red vi ut en sväng på amber och Maggie. Det gick kanonbra och amber var supersnäll med Anna! Så himla skönt att vi har världens snällaste häst! 

Efter lunch låg jag i ordentligt. Så himla skönt att vara effektiv!

Alla hästar fick springa dressyr.

Delta skötte sig bra och var pigg. Hon var snäppet vassare idag, kul! Nu ska galoppen stärkas lite till och sen har vi en kanonponny! 

Mersan får dagens guldstjärna, ovanligt va!? Hon jobbade på riktigt bra och det är så jäkla roligt att få ett kvitto rakt i handen på att jag rider bättre. För det finns ingen häst man känner det så tydligt på som mersan. Hon satte idag 2 av fyra byten, vi påbörjade det förra gången jag red. Smart häst detdär! Hon fick trampa lite och göra ganska mycket sidvärts. 


Krabban sprang på riktigt bra idag. Eller i början kändes det rätt dåligt, men jag var bara lugn och fortsatte rida och då släppte det tillslut! Gjorde nästan alla fattningar bra redan från början och i slutet föll han in i galopp av sig själv när jag bad honom trava på lite mer. Kan inte annat än att tacka och ta emot, även om det såklart inte får vara så i slutändan så är det ett väldigt positivt tecken just nu! 

Avslutade med att rida Brick. Han kändes lite bättre idag, jag hade ju lite mer koll på läget idag. Så otroligt roligt att rida en så välutbildad häst!


Farmor och farfar bjöd på middag och där spenderade jag resten av kvällen. Älskar att mysa med dom, lämnade telefonen i jackan och bara satt och pratade hela kvällen. Mer sånt tack!

Nu ligger jag, tussen och Arthur i sängen och ska sova, skönt!

Onsdag

Jag har rätt höga krav på mig själv och räknar alltid med att hinna göra så mycket som möjligt med så hög kvalitet jag bara kan. Vilket gör att när allt inte rullar på som det ska får jag en inre stress. Jag känner mig dålig och skulle helst av allt lägga mig ner och gråta på marken. Jag vet att det är onödigt och dumt, framförallt för mig själv, men jag har ett behov av att prestera bra. Så har det alltid varit och kommer nog alltid att vara. Men jag jobbar på det. 
Idag var en sådan förmiddag. Allt tog lång tid och ingen vet varför, så är det tydligen ibland. 

Men jag skärpte till mig och hann med tre hästar efter lunch och det är bra jobbat med tanke på att jag gick upp vid 13.30 efter att ha käkat! 

Delta fick springa dressyr i ridhuset. Hon var pigg och lite tjurig i början. Ponnyston ni vet! Men efter en stund började hon fokusera på sin uppgift och blev riktigt fin. Galoppfattningarna satt som dom skulle och bitvis galopperade hon riktigt bra. Kul! 

Krabban fick sig också en genomkörare i ridhuset. I början var han väldigt okoncentrerad, väldigt ovanligt för att heta krabat, men han börjar nog känna sig lite säkrare på sin grej nu och testar gränserna lite mer då.
Började med mycket trav och att tänka framåt, nu börjar han acceptera att jag ber honom kliva på lite mer framåt. Sen på galoppfattningarna och idag fick jag kämpa lite. Nu ska kvalitén höjas och då kan inte krabban slå sig fri och springa det fortaste han kan in i fattningen. Så det blev lite spark och bock men tillslut trillade poletten ner och han gjorde flera riktigt bra fattningar i båda varven efter varandra. Så kul när han förstår. Det gäller ju också att hela tiden ge honom möjlighet att göra rätt, han måste vara perfekt mellan hand och skänkel när jag ber honom om galopp annars är det ingen ide att ens prova. Det ställer såklart stora krav på mig som ryttare och jag gör verkligen mitt bästa för att han ska få den bästa möjligheten till att göra rätt! När jag sen travade av var han sjukt fin och jag kunde bara sitta och le. Så fantastisk känsla!! 

Sist ut var chivas som fick springa på lina. Gick ner på ridbanan för första gången iår, så jäkla skönt att kunna vara där igen! Chivas jobbade på bra och var väldigt lydig idag. Tror att arbete från marken är bra för honom. 

Tog sen in hästarna och efter det väntade en lektion med Milano och allbright. Milano kändes fin, ställde dock lite högre krav och då kom grinollen fram igen.. Inget oväntat ioförsig, men ändå lite jobbigt. Men kvalitén höjde sen kan jag lova. Han kändes lydig, framme för skänkeln och det var en fröjd att sitta på honom. Världens bästa häst helt enkelt! 

Kvällen avslutades med god middag hos mamma med syrran, så jäkla mysigt. Och lyxigt att inte behöva laga mat! 

Varför jag älskar att hålla på med hästar.

Som jag har nämnt tidigare så är det många, otroligt många som inte riktigt förstår att det kan vara så roligt att hålla på med dessa fyrbenta djur. För mig är det inget konstigt alls i det. Ridning är en sport som utvecklar en otroligt mycket som människa.
Jag är ett sånt där bortskämt barn som fick min första egna häst när jag var 7 år gammal. Det är inte många som har den turen att få det, men jag var en av dom. Att man redan som liten får lära sig att ta ansvar för ett levande djur oavsett man vill det eller inte. Nu var det ju inte så att min mamma tvingade mig att vara i stallet varje dag sen jag var 7 år, men desto äldre jag blev desto mer ansvar fick jag ta. Jag kommer så väl ihåg när jag hade min andra ponny, var väll i 9-10 års åldern och då var jag ju tvungen att gå upp till stallet för att ta hand om min häst, annars kan man ju inte ha en häst! Och även om jag ibland kanske tyckte att det var tråkigt, att jag kanske var mer sugen på att göra någonting annat så fick jag lära mig att har man ett djur, så måste man ta hand om det. Och det har jag haft stor hjälp av nu senare i livet. Jag har lärt mig att planera och prioritera. Ska man träffa en kompis så ska man antingen till stallet innan eller efter, så är det bara. Jag har fått lära mig att mitt djur ska ha det minst lika bra som jag själv och därför har jag inte heller haft något som helst problem att sen ta hand om mig själv. Jag tror att man mognar fortare och man lär sig att ta sitt ansvar mycket tidigare när man håller på med djur.
Sen får det såklart inte gå till överdrift, man ska inte som 10-åring behöva vara i stallet varje dag och inte ha tid med läxor och leka med kompisar. Men jag fick ju lära mig att göra alla saker, både vara barn och bli större på samma gång.
 
Dessutom kan man aldrig bli fullärd i ridsporten, det finns alltid nya saker man kan lära sig och bli bättre på. Det tar lixom aldrig slut. Jag vet att man i vilken sport som helst alltid kan bli bättre, men jag anser att det är ännu mer så inom ridsporten. När man kommit en lång bit på vägen med en häst betyder inte det att man kan rida vilken häst som helst. Man lär sig att hästar, precis som vi människor, har helt olika personligheter och egenskaper. Att bara för att ett knep funkar på den ena hästen betyder det inte alls att man kan göra likadant med en annan häst. Så kanske om man lär sig att rida alla hästar i hela världen grymt bra så har man nått slutmålet i ridningen. Men vem skulle hinna göra det under sin livstid?
 
Jag tycker såklart att det är jätteroligt när jag kan utvecklas med mina egna hästar, känna att vi går framåt i utbildningen, kanske vinna en tävling och att ta sig an nya utmaningar. Men helt ärligt så är det viktigaste för mig att jag lär mig rida många olika hästar, lära känna så många olika typer av individer som möjligt och kunna komma till något slags vettigt arbete med alla dessa hästar. Då anser jag att man är en duktig ryttare. När man kan sitta upp på i stort sett vilken häst som helst, komma till arbete och veta vad som kan bli bättre tycker jag att man är grym. För om man tänker efter är det ju ganska "lätt" att lära känna sin egen häst och ta sig långt med just den.
 
Sen har jag lärt mig att alltid tävla mot mig själv. Att hela tiden vilja utvecklas och bli bättre. Jag har lärt mig att för att nå sitt mål så måste man slita. Det är blod, svett och tårar som gäller, punkt slut. Man lär sig att man inte kan glida räkmacka genom sin tid på hästryggen, utan man måste hela tiden kämpa för att komma dit man vill. Jag tror att det bland annat är därför jag är en ganska målmedveten tjej som vet vad jag vill.
 
Och även om det kanske låter töntigt, hästarna är mina bästa vänner. Vi har delat precis allt. Vi har lärt känna varandra på ett sätt som inte många andra har. Man har fått känna på framgång och verkligen kämpat på i motgång. Är man hästtjej vet man att man inte kan ge upp, man vill alltid bli bättre och man kämpar som bara den för att nå sina mål. Därför facineras jag av hästvärlden, den utvecklar oss och många gånger tror jag att den gör oss till bättre människor!




Tisdag

Idag hann jag fan inte göra mycket på jobbet. Gick med Levin, letade fram täcke, mockade, sopade och ja ni vet hur det är! 
Anna fick också leka hovslagare och slå på tappskorna på grabbarna och det gjorde hon galant, skönt!

Sen blev det sen lunch och jag skulle sluta tidigt idag, så jag slutade då helt enkelt!

Red sen Milano tillsammans med mamma och allbright. Milano kändes bra även idag, men nu måste jag verkligen höja kvalitén på alla rörelser. Allt måste sitta till debuten i msvB! 

Sen var det lektion på Brick som gällde. Det var jäkligt roligt må jag säga! Svårt, men nyttigt! Han är så jäkla stor, så det är mycket häst att kontrollera. Han är inte tungriden direkt, men blir lite stark ibland och ångar järna bara på. Men en mängd aha-upplevelser rikare kunde jag glatt skritta tillbaka till stallet. Jag är så sjukt tacksam över att jag får möjligheten att rida timos fina hästar och att han lär mig att rida. Det är fasen det bästa som finns!!

Efter det bar det av till runsten och ett dressyrmöte. Det gick bra och var trevligt. Nu känner jag mig mer än redo för året jag har framför mig!

Min prins! <3

En bra tränare!

Det är svårt med tränare, eller jag tycker att det är jävligt svårt. Jag har ju provat en hel del olika och alla med olika tänk och utbildning. Självklart strävar alla efter samma mål, men tar sig dit på olika sätt. Det gäller verkligen att hitta någon som man kan utvecklas tillsammans med.
Det som jag tycker är viktigt hos en tränare är inte hur högt utbildad den är, utan det viktigaste är att den har ett sunt sätt att se på träningen och att man kan kommunicera med varandra.
Jag värdesätter att ha en tränare som man kan bolla ideer med, som man kan rådfråga om precis vad som helst och som faktiskt bryr sig.
Sen tycker jag att en bra tränare verkligen vågar säga precis vad den tycker. Jag menar gör jag något som är skitdåligt, då vill ju jag veta det! Även om det kanske inte alltid är så roligt att höra sanningen, så vill jag ju bli bättre och då måste jag ju veta vad jag gör dåligt och vad som ska förbättras. Det är väll därför man har en tränare? Sen är det självklart även viktigt att man får beröm, men jag har nog hellre en tränare som hela tiden försöker utveckla mig än en som hela tiden säger till mig vad jag gör bra. Oftast så märker man ju så fort det blir helt rätt och det räcker för mig.
Att ha en tränare som man vet att man alltid kan ringa, som man kan be om hjälp oavsett vad det gäller och som vill vara med i ens utveckling och inte bara suktar efter pengar, det tycker jag är viktigt.
 
Jag är så glad att jag har Timo, för han är precis sådär, han kan hoppa upp och visa när jag inte förstår. Han sätter press på mig, han vill att jag ska bli bättre, han ger mig läxor och övningar att träna själv på. Han säger till när min häst är för tjock, eller om jag måste ändra något med min utrustning. Han ger mig inte alltför mycket beröm, utan säger hela tiden hur någonting kan bli bättre, för det kan det ju alltid bli. Och när man har hittat en sådan tränare som faktiskt passar ihop med en själv och med ens häst. För det har ju varit det största problemet med Bettan. Det är nog bara Timo och Hubertus som har fått riktigt kläm på henne och vilket kapacitet hon faktiskt har. De ser bortom det dåliga för tillfället och hjälper mig att komma förbi det, med hjälp av hårda träningspass. Dom förstår hennes problem och har bra tips och övningar som passar just henne och sen har de andra övningar och tips som passar bättre på Milano. För så är det bara, undervisningen måste vara individanpassad. 

Och alla dagar i veckan väljer jag hellre en tränare som bryr sig och som vill hjälpa mig att utvecklas än en tränare som bara lever på sitt namn.

Tävlingssugen!!



Hur sugen blir man inte när man ser dessa bilder!? Och när man tänker på hur mycket han har utvecklats sen dom togs. Jag vill ut nu, det finns faktiskt ingenting som slår att vara ute och tävla med kungen. Han är bäst, så är det bara. Och jag känner mig mer än redo för att ta mig an 2014 års utmaningar. Det kan bli vår nu, tack!

Kvällsjobb!

När jag kom upp till stallet var Levin lite piggare, men ändå rätt loj.. Ringde vet och han tyckte att vi skulle gå med honom och sådär i några timmar och se om han blev bättre och om inte var det bara att åka in. Som tur piggnade han till ganska ordentligt när vi började promenera. Så vi körde på resten av kvällen och han blev bara piggare och piggare, så nu hoppas vi att det håller i sig till imorgon!! 

Skulle rida allbright först, men han har dragit av sig en sko. Och han blir så sjukt öm när han inte har dojjorna på fötterna.. Så det var bara att ställa in honom i boxen igen.. Så då tog jag Milano istället. Han har också tappat en sko, men han är inte riktigt lika klen som brightman, så det går att rida ändå! Det är ju så sjukt bra när hovslagaren är nyopererad i ryggen.. Så imorgon får Anna leka hovslagare och dra på skorna igen! Jag ska träna med båda hästarna i helgen, så jag hoppas att det blir bra nu. 

Skulle rida med Sofie och vi insåg snabbt att falconi var svullen i vänster fram. Det går bra nu! Men vi kom fram till att han skulle skritta och var han ohalt joggas lite, så vi tog oss bort till ridhuset. 
Milano kändes fin idag. Det känns som att höger bak börjar komma in lite mer inunder honom automatiskt nu, vilket för att allt blir betydligt mycket lättare. Just nu känns det som att allt flyter på rätt okej och nu behöver jag verkligen få mig en genomkörare med Timo! Ska försöka smöra till mig en lektion senare i veckan tror jag nog.

Gick med Levin när vi ridit klart och sen var det bricks tur. Han kändes fin idag också, svårt när man inte vet hur det borde kännas. Ska bli kul att rida lektion på honom imorgon! Nu blir det ju mer bara känna på lite olika grejer och lära känna varandra. Han är rolig att rida iaf och jag är otroligt tacksam över förtroendet jag får av Timo!

Nej, nu är det dags att dejta kudden, det är ju dessvärre en dag imorgon också.. 
God natt!!

Måndag!

Hela fm gick åt till att fixa stallet. Spånade och fixade lite extra, så då tar det lite tid! 

Efter lunch red vi ut på krabban och Maggie. Krabban skötte sig galant och verkade nöjd över att få komma ut i skogen! Galoppen var mycket bättre även ute idag, även om han såklart har lite bus i benen. Han är ju trots allt bara fyra år!! 

Sen var det en stor dag för amber. Jag tog Levin och Anna amber och så red vi ut en liten kort sväng. Mest skritt men också lite trav. Så jäkla duktig häst detdär, man blir ju alldeles stolt! 


Tanken var sen att jag skulle lina chivas, men när jag ställt upp Levin på gången och borstat honom gick jag iväg för att hämta hans täcke och när jag kom tillbaka så bara forsade det svett ifrån honom. Ställde in honom i en Box och han rullade sig direkt och visade väldigt tydligt att han hade ont.. Så himla konstigt då han var jätte pigg och glad att rida..! 
Så det var bara att ringa ut veterinären.. 

Under tiden vi väntade på vet hade jag en lektion för Ellen, det gick jättebra och det är så roligt att ha så himla ambitiösa och duktiga elever! 

När vet tillslut kom ut så kunde han inte hitta mycket.. Förutom att Levin var dålig.. Så det blev sond och kramplösande och bara att avvakta. Ska upp till stallet och se hur det är med grabben och planen är att jag ska rida tre hästar. Med andra ord, det blir en lång kväll!! 

Nu håller vi tummarna för att levin piggar på sig och att vi slipper avsluta kvällen på Strömsholm! 

Slut som artist!

Igår var jag trött! Var i stallet 7-19 utan att sitta ner en enda gång! Konstigt att jag var lite trött när jag väl kom hem!! 

Hann iaf med ganska mycket grejer, så det var ju bra. Utöver att sköta om alla hästar och mocka alla våra boxar så hann jag med att:

Red brick, elefanten. Han hade vilat ca en vecka, så han var lite piggelin och busade lite med flugan på ryggen.. Men det var roligt att rida, men lite svårt att hitta på grejer att göra när man inte riktigt har ett mål. Ska rida lektion för Timo i veckan och då blir det nog bättre!



Hade en lektion för mickan och mersan vilket gick bra. Mickan började rida hos mig för ca ett och ett halvt år sen och då kunde hon inte rida. Då var det bara att bli runtledd och träna på att styra. Idag rider mickan mersan helt själv utan problem i alla gångarter. Det är verkligen inte illa pinkat om man tänker på att hon gått på två ridläger och kanske ridit ett tiotal gånger utöver det under hela hennes ridkarriär. Blir så himla stolt när jag tänker på det!

Red krabban i ridhuset även idag. Ryckte med mig ett lite längre spö idag för att kunna dutta till på rumpan lite mer, vilket han tog bra! Visst var han lite grinig emellanåt, men inget i jämförelse med hur fin han blev. Bästa galoppen någonsin i båda varven och han bjöd på riktigt fint i traven. Så jäkla roligt! Krabban verkade dock vara lite trött efteråt.. 



Milano fick också springa fint idag och det gjorde han ganska bra. Jag var lite trött och gav honom inte alltid de bästa förutsättningarna, men han löste uppgifterna fint ändå. Kul! Fick även ridsällis av soffan, så jäkla underbart. Fler ridkompisar tack!


Nu har jag släppt ut hästarna och ska börja jobba. Hoppas att dagen flyter på bra!

Underbara lördag!

Mjukstartade efter sjukdagarna med att ha helgfodring. Men ganska skönt på helgen för det är 6 hästar mindre att ta ut! Så vid 10 hade jag gjort allt hö, mockat 6 av 12 boxar och sopat. Gick hem på frukost och sen upp vid lunch igen och gav hästarna hö för att sedan göra klart stallet. Mockade också ut ganska ordentligt i lösdriften då jag måste spåna där imorgon, det blir ju så sjukt blött där nu när det är så blött ute.. 

Red sen Milano en sväng i ridhuset och han var rätt pigg efter tre dagars oplanerad vila.. Men lägstanivån har höjts må jag säga. Alla byten satt och han kändes helt okej i skolorna ändå! Blev ett pass med mycket rund och låg form för att jogga igång kroppen och la in lite övningar i det. Plockade bara upp honom typ 10 min för att känna hur han kändes där. Kul när framstegen börjar kännas!! 


Krabban fick också springa av sig i ridhuset idag. Han har ju fått vila två dagar när jag var sjuk, så även han var lite pigg. Men bara till en början, för när han fick börja jobba gick det inte fort vill jag lova..! så mycket fokus på att han skulle ta den framåtdrivande hjälpen idag. Han kändes ändå helt ok och då red vi tillsammans med en lite bråkig Donna som mer än gärna slängde in ett ben i väggen.. Det tyckte krabban var lite skumt, men vågade sig också på att testa det en gång. Och då gick det framåt sen kan jag lova! Han testade inte att sparka i väggen något mer.. Söta häst! Han ska nog få springa lite fint även imorgon! 

Nu väntar duschen och sen middag hos mamma, oxfilé skulle det bjudas på, lyxigt värre!!

Och nu då?

Förkylningen känns bättre. ÄNTLIGEN!! Kanske var smart att knarka alvedon och sova i två dygn. Men självfallet kan jag inte sova nu.. Och så har jag helgfodring i helgen. Kul! 

Idag har jag orkat mig upp till stallet för att mocka lite, eller ja nio boxar, men det är ändå lite i jämförelse med vanliga dagar!

Spånade och körde ut lite hö innan jag gick hem och vilade lite. Fick hjälp av mamma att ta in hästarna och hade sen en lektion. 

Timo bjöd även på en kopp te när han kom hem från sjukhuset, så hängde hos honom en stund också! Mysigt! 

Imorgon ska jag rida, så är det bara. Har sån sjuk abstinens så det är galet! Dessutom är Milano jätteledsen över att inte få göra något. Han står alltid och ser ledsen ut när jag ser på honom, då känns det som att någon sticker en kniv i mitt hjärta. Töntig? Nää, inte ett dugg!

Godnatt!

Lill sjukling!

Igårkväll kändes det som att jag hade bomull i huvet och halsen var tjock.. Och imorse vaknade jag med feber, hosta, halsont och huvudvärk. Grattis!! 
Gick upp och släppte ut hästarna och sen hem och sova. Sov i stort sett konstant till klockan 14.30. Pigg tjej..! 
Gick sen upp till stallet och fixade hinkarna till timos hästar och lämnade Ringo och Harry i sadelkammaren. Sen begav jag mig mot Arlanda där jag hämtade upp grevinnan! Så härligt att ha mamma hemma igen, Gud vad man saknar henne när hon är borta!! 

Nu ska jag däcka i sängen, gissar att jag får sällis av två myshundar!


Milano ville gosa lite med sin sjukling när alla hästar var ute. Älskade häst! <3

Onsdag

När stallet var klart idag tog jag med krabban bort till ridhuset. Som vanligt i ridhuset är han grym nu för tiden. Så idag tog vi tag i det svåraste krabban vet, galoppfattningar. Han blir ju rätt grinig när man ska fatta galopp och man känner hur han kryper ihop och laddar för sparkar och bockar. Jag har innan nöjt mig med att han fattat galopp oavsett hur han gör det, men nu är det dags att börja jobba lite med att han faktiskt ska fatta direkt när jag ber om det. Så idag var jag lite tuff mot honom och gjorde massor av fattningar och det var inte populärt vill jag lova. Men efter lite kämpade så gjorde han några riktigt bra fattningar i båda varven och då nöjde jag mig. Travade av i en riktigt låg och rund form och han var verkligen superfin. Så mycket jobb på fattningarna framöver helt enket, det kommer att göra susen!

Hann även med att tömma amber innan jag skulle skjutsa Timo till Eskilstuna. Hon var fin och duktig idag, kul!

Vid ett bar det iväg och jag hängde med Timo upp på avdelningen och hängde med honom tills han blev inskriven, vilket tog sin lilla tid vill jag lova!! 
Avslutade med en fika och sen en STOR lycka till kram. Timo ska nämligen operera ryggen och nu håller vi alla tummar för att det kommer bli bättre efter dethär!

Så nu ska jag och tre hundar gå upp och nattfodra tottisarna. Jag undrar hur vi kommer att sova inatt.. Jag hoppas att Ringo iaf kan tänka sig att ta soffan..! Haha!

Och så var den nya veckan igång!

Igår var Anna sjuk, så först tar ju stallet typ dubbelt så lång tid, sen behövdes det fixas lite olika grejer på gården. Så det fick bli en fixardag helt enkelt! 
På kvällen red jag lektion på Milano för Timo. Det gick bra, även om det tog lite tid att få igång honom då han var ledig i helgen. Men vi har nog klivit upp ett steg och det känns som att Milano har biffat på sig lite, skönt! 
Det blev mycket fokus på skolorna och mjuka upp honom i sidan, det är väll typ det jag ska fokusera absolut mest på för tillfället! 
Bytena satt som dom skulle och Timo verkade nöjd över veckans jobb, skönt att höra!!

Efter middagen red jag allbright. Han kändes också fin efter ledigheten, kanske lite hastig, men ändå bättre än veckan innan. Kul när det märks att man sliter! Idag är det hans tur att tuktas av Timo!! 


Idag var Anna tillbaka, så skönt att slippa vara själv! Spånade och fixade lite när stallet var klart då tiden blev lite knapp innan lunch. Det tar sin lilla tid att jaga lösa hästar.. Timo har ju inte lärt sina hästar att stanna i hagen, så på senaste tiden har dom varit lite var dom vill på gården.. 

På em tog vi först amber. Anna gick bort och linade henne när hon hade ätit klart och sen kom jag bort och ledde runt henne lite. Inga problem alls och hon lyssnade hyfsat på Anna idag. 
Avslutade med att släppa och Anna fick skritta runt lite själv. Inga problem, bara lite konstigt att jag stannade kvar i mitten, men så kan det vara. Kul att det går så snabbt framåt, tror verkligen att det kommer att bli en toppenponny!! 

Sen var det krabbans tur, han fick en tur i skogen med sällskap av Levin! Idag var krabban pigg och stundvis var vi mer i luften än i marken. Men det löste sig fint och man får ändå se det positivt att han börjar tycka att det är roligt att vara ute, även om han gärna får hålla sig på backen. Han var riktigt fin bitvis i traven och jobbar på riktigt bra när han koncentrerar sig på vad jag gör!

Hann även med att rida ut Delta en sväng innan insläpp. Hon skötte sig bra, lite bråkig när vi skulle gå från stallplan, men efter det var hon duktig! 

Nu väntar som sagt träning för Timo med brightman och sen ska Milano springa av sig lite också!

Ledig tjej!

Har varit ledig i helgen, så himla skönt. Vet faktiskt inte när jag är ledig nästa gång, då Anna ska sluta, så har verkligen ägnat mig åt annat än stallet. Förvånande jag vet, men fasen, ibland måste man unna sig någonting annat!! 

Skulle ju ha ridit på morgonen igår, men Timo var lite seg med att få ut hästarna, så orkade inte bråka med grabbarna att stanna kvar inne, så jag bestämde mig för att strunta i att rida. 

Angelica kom och hämtade mig och så åkte vi till hennes mamma, käkade lite lunch och bara hängde för att sen bege oss in mot stora staden. Första målet var sturebadet Haga där vi skämde bort oss en stund.
Sen tillbaka in mot stan och käkade middag på broken. Jävligt mätta och glada gick vi till bierhaus där syrran jobbar. Fastnade där resten av kvällen, drack vin och bara mös. 
Så jäkla värd dag och.jag är så otroligt glad att vi kom iväg! 

Världens bästa Andreas kom och hämtade oss i stan och stackars honom som fick stå ut med tre lite överglada tjejer i bilen, men han verkade ändå nöjd! 

Tog sovmorgon imorse och åkte sen ner till röda för att passa hundarna ett tag. Vi chillade mest i soffan och drack kaffe, mysigt! 

Sen in till nynäs och plockade upp Hanna för att åka in till Farsta där vi käkade lunch, kollade i några butiker och sen hämtade hon sin bil. Riktigt mysig söndag! 

Nu har jag kommit hem igen och står helt i valet och kvalet om jag ska välja att städa ordetligt här hemma eller gå upp och rida. Vi får se vad jag bestämmer mig för! 

Nästan som att vara i Thailand!

Mina grabbar! 


RSS 2.0