Vissa skulle kalla mig galen..

.. Men jag ser mig bara som jävligt seriös! Kom hem nu ifrån stallet och jag har haft en grym kväll!

Först kom ivanas husse och matte på besök. Och nu är ivana vår! Världens bästa häst är nu alltså våran. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det och jag blev ju kär i denna underbara häst redan första veckan, så jag måste ju erkänna att mitt hjärta redan sedan dess har sett henne lite som min, trots att jag vetat att det bara var ett lån. Men nu blev det såhär och ingen är gladare än mig, det kan jag lova! Och Elisabeth, om du läser dethär är jag väldigt tacksam att jag har haft ditt förtroende sen dag ett och jag lovar att ge henne all kärlek som hon behöver och lite till! Som sagt, jag är kär och vi kommer ha en fantastisk sommar tillsammans!

Sen väntade en liten middag hemma hos mor och far, vilket var väldigt gott och mysigt.
Vid 21.30 begav jag mig mot stallet igen. Jag vet, det är rätt sent, men vad ska man göra när en helg fylld av tävlingar väntar!!

Milano fick sig en genomkörare på ridbanan. Han kändes fin, men lite stum i handen. Kan ju bero på att han gått ut och hoppat denna vecka. Men rörelserna sitter som de ska och jag tror att detta pass lösgjorde honom en hel del då han i slutet av passet kändes grymt fin! Värmde bara upp och sen red jag igenom La:4an inför imorgon och sen även Msv C:2an inför söndag. Imorgon blir det mycket skolor på uppvärmningen, jag suger på att rida öppna för tillfället!

När jag var klar fick jag ett ryck och bestämde mig för att rida ut och busa med prinsessan. Det började bli mörkt så det prasslade på de flesta ställena i skogen, men hon bryr sig ju inte så jättemycket direkt! Jag busred mest för att Bettan skulle få komma bort från ridbanan och röra lite på sig även idag.
Men bitvis kändes hon faktiskt fin i formen, och framåtbjudningen var det inget fel på! Red mycket öppnor i trav, varierade hela tiden lite fart och sida så att hon inte ska fastna i något mellanläge.
I galoppen sprang vi mest bara så fort vi bara kunde och jag bara log! Försökte ha henne rak och bara bjuda på framåt. Det tyckte Bettan verkligen var en bra övning! Det bor nog en liten ponnybusunge i mig också!

Avslutade kvällen med att fodra hästarna och bada Milano, så nu ska han vara hyffsat ren inför imorgon. Startar sent, så vi behöver inte åka förrän typ 14.30, så det är väldigt skönt!

Nej nu blir det sängen, hästarna vill nog komma ut imorgon också!


Sommar!!!

Idag går de flesta hästarna ut på bete, så vi har fixat i stallet, släppt ut lite hästar och bara njutit av solen faktiskt!
Roma och Eggis har nu börjat riva i lilla delen av stallet och på måndag rivs allt i vårt stall, så det är mycket att plocka ut och fixa iordning så att grabbarna kan jobba! Det kommer bli så sjukt bra när allt blir klart, känner mig helt glad!

Just nu sitter jag på mitt soldäck i en solstol innan jag ska upp till stallet där vi ska möta Ivanas matte och bestämma allt inför framtiden, jag är så glad och ni kommer sen att förstå varför!

Sen blir det lite middag hos mor och far för att sen gå upp till stallet och fixa lite inför tävling och rida båda mina springare. Sjukt laddad inför morgondagen och en fredag med mycket stall, precis som jag vill ha det!


Förbannade jävla huvudvärk!

Hagfixande hela dagen idag, nu är alla sommarhagar klara, måste fixa vatten i några hagar nu bara.

Gick hem och sov efter jobbet. Huvudvärken dödar mig!! Men vid åtta gick jag upp till stallet och red först ut en sväng på Milano. Han kändes fin, men blir lite väl taggad i galoppen och det är svårt att samla ihop honom där!! Men i traven tränade vi mycket på att han skulle vänta på mig och inte bara älga iväg! Formen kändes bättre idag och han stretade inte emot särskilt mycket alls.

Bettan fick sen ett lite kortare pass på ridbanan. Ridningen påverkades av ett tungt huvud, så jag presterade inte direkt maximalt, men Bettan kändes fin. Något seg kanske, men formen var bra. Sen får man ju tänka på att om man inte orkar rida vettigt så kanske inte hästen går fram så mycket som man önskar..
Känner mig ändå nöjd, framförallt med att hon tar ett mycket bättre stöd på bettet och söker sig till en rundare form!

Nu blir det sängen med en gång och hoppas att jag vaknar pigg imorgon!!


Hopp i regn

Hoppdag idag! Så sjukt roligt trots regn. Onsdagar är den bästa dagen i veckan!!

Delta, mersan och Mulle skötte sig alla bra. Delta var sjukt glad och duktig idag! Hon letade hinder, bar sig själv och hade framåtbjudning! Jätteroligt verkligen!

Bettan, chivas och Maggie levererade som aldrig förr! Bettan var lyhörd, väntade och trots vatten på hela ridbanan kunde hon galoppera! Hon hoppade riktigt fint idag och jag kunde ju rida mellan hindrerna faktiskt. Sjukt kul och en grym dag för självförtroendet!

Sen var det Ivana och Levins tur. Tokhästarna. Till en början var ivana lite knäpp och sprang på, men efter en stund började hon vänta lite. Hon löser ju alla hinder på sitt egna lilla sätt, och man känner verkligen att hon får ta i! Jättebra för henne att få hoppa verkligen, hon måste ju slappna av lite i kroppen då och inte bli sådär spänd!

Sist ut var Milano och Zinni. Milano var jätteduktig som alltid, trots att han kanske inte är världens hopptalang. Han gör alltid sitt bästa och tycker att det är sjukt roligt! Ibland hoppar han av lite för tidigt och det blev ett svinlångt språng och då blir det lite läskigt.. Men han klarar det och nu gäller det att jag vågar rida ihop honom men behålla energin och rida ända fram till hindret!

Nu är det dags att sova, så att jag inte försover mig imorgon!!


The worlds greatest

Du får mig att le. Du får mig att må bra. Du värmer mitt hjärta. Du är det finaste jag har.
Bästisar förevigt.


Världens finaste Bettan!

Idag försov jag mig igen... Nu är sommaren nära och kroppen vill ha lite semester! Så jag vaknade kl.10 när jag egentligen skulle va i stallet vid 9.. Bra jobbat Sara!
Jag åkte iväg till Lantmännen och införskaffade lite skor och annat bra att ha.

Efter lunch fixade vi lite sommarhagar, betestiden börjar närma sig och denna vecka ska allt vara klart!

Bettan fick sen springa en lektion för Timo. Satte på kandaret så att jag kunde genrepa ordentligt inför söndag. Är ju redan galet nervös och känner mig väldigt orolig för hur det ska gå!
Men Bettan skötte sig galant idag. Kan nog ha varit det absolut bästa ridpasset sen jag köpte henne. Mycket måste bli bättre, men idag kunde jag verkligen känna att vi är på god väg!
Vi tränade mycket delar ur programmet och det som hon gör sämst är öppnorna, hon blir lite för rak och jag gör inte tillräckligt mycket halvhalter på ytterttygeln.. Så resten av veckan ska det tränas på att forma henne runt innerskänkeln, våga ställa och böja samt ha henne kvar på yttertygeln och på den raka linjen.
Galoppen var betydligt mycket bättre idag och nu måste jag bara våga rida på lite mer där utan att tappa stödet i handen. Låter kanske lätt, men fy satan vad svårt det är när man hela tiden väntar på att hon ska ta upp huvudet, springa iväg i struttgalopp och göra en miljard byten. Den gamla dåliga galoppen (som visserligen hela tiden utvecklas) som hon har haft sen dag ett sitter i ryggmärgen på mig och jag är så rädd för att den ska komma fram igen. Men jag vet ju i hjärnan att det blir bättre när jag slappnar av och rider, men kroppen gör helt emot.

Hon segade lite i skolorna idag, så jag började med att hitta rätt tvärning och sen tänkte lite mellantrav i den. Efter några sådana blev hon faktiskt fin. Ökningarna annars satt som en smäck och jag skulle göra vad som helst för att hon ska göra likadant på söndag!

Nu ska jag gå upp och nattfodra och sen taggar vi hoppdag imorgon.


Solen skiner alltid på torö?

Måndag igen. Sista veckan innan betessläpp. Sjukt skönt med andra ord!!
Började veckan med att försova mig till halv åtta. Inte så farligt, men ändå. Slog på mitt speedmode och släppte ut hästarna för att sedan börja med mockandet. Vi blev klara i hyffsad tid och hann rida två hästar var innan lunch.
Först ut blev Zinni och Chivas som fick gå ut. Z kändes pigg och glad och oväntat fin, tyckte det kändes relativt lätt att rida ihop honom. Han har ju väldigt lätt att bli sju mil lång, så det kändes skönt!
Även Levin och Mulle fick sig en sväng i skogen vilket de verkade uppskatta. Levin kändes också fin och framförallt i galoppfattningarna. Dom sitter ju verkligen nu utan bock, skutt och spring! Det som han behöver bli bättre på är att tagga ner lite och att kunna skritta, han taktar hellre när han ska skritta på korta tyglar, men jag känner mig ändå nöjd!

Efter lunch red vi Ivana och Mersan på banan. Ivana var grym idag. Coolare häst får man fasiken leta efter alltså! Helt plötsligt bar hon sig själv och jag kunde komma till ridning direkt. Även hennes fattningar har blivit sjukt mycket bättre, vänster är fortfarande svår, men ser man till att hon har lagom böjning i kroppen och att man inte låter henne dra iväg sitter även dom. Hon fick göra mycket sidvärts idag, vilket hon faktiskt gör ganska så bra! Nu kan jag hålla ihop henne genom hela rörelsen och istället foka på kvalitén!

Näst på tur var Bettan. Självklart hade himlen öppnat sig och det tokregnade. Så det blev ett lite kortare pass på ridbanan. Idag kändes formen sjukt mycket bättre! Dock tappade vi lite bjudning istället, men den vattenfyllda ridbanan kan ha haft en del i det.. Hon är ju inte det största fanet av vatten..
Även galoppen kändes helt ok och det blev bara ett pass fyllt med basic. Fokus på form och takt, vilket kändes helt ok!

Milano fick sig ett pass i skogen och martingalen åkte på idag. Han var väldigt pigg och då jag var genomblöt och kall så red jag mest bara för ridandets skull. Man skulle kunna tro att vi var två dränkta katter... Han sprang på lite väl mycket i både trav och galopp, men jag tar på mig det då jag tillät honom lite väl mycket. Formen kändes dock mycket bättre när han inte riktigt hade möjlighet att ta upp huvudet och smita undan. När vi hoppade stocken blev han så glad att han hoppade av ett språng för tidigt och slog till med världens dundersprång så att jag flög ur sadeln och landade på halsen med hjälmen för ögonen. Kanske att man skulle satsa på hoppningen ändå.. Nej men det är så roligt att känna att han är så glad och positiv så man kan ju bara le när man rider denna underbara häst!!

Kvällen avslutades på kungliga tennishallen där en överraskningsfest för världens bästa mormor väntade. Mormor verkade bli väldigt glad och överraskad och det blev en riktigt lyckad kväll! Jag verkligen älskar min släkt och alla fina människor som finns i mitt liv. Det finns nästan inget bättre än att få umgås med nära och kära, man blir bara glad!
Så nu ligger jag i sängen och det börjar bli dags att släcka ögonen. Imorgon väntar en ny dag fylld med hagfixande!


Och där var helgen slut..

Igår var det en väldigt härlig lördag. Sommarväder och inget jobb inbokat. Så jag passade på att ta en rejäl sovmorgon och bara ta en väldigt lugn förmiddag. Druvan fick sig också ett rejält upplyft inne, så nu måste jag bara ta och tvätta den!

Fixade stallet och bytte lite hagar och bara hängde i mitt favvoplace!

Sen blev det en svinmysig middag på sjöbodarna med pappa. Vi satt ute och bara njöt av god mat och det fina vädret!

Avslutade kvällen med lite mer stallhäng. Red Bettan på ridbanan med hackamoret igen. Hon slappnade av mycket bättre och jag kunde komma till ridning i stort sett direkt! Det blev samma jobb som dagen innan, övergångar och fokus på att hitta en avslappnad och ganska rund form genom att rida med benen. I trav kändes hon riktigt fin, kunde till och med flytta ut rumpan på volten och faktiskt behålla en bra form och takt.
I galoppen fick jag jobba mycket på små volter för att få henne att ta i. Vilket faktiskt gav resultat, det blir desto svårare på den stora volten, men det är ju svårt i vanliga fall, så med hacket rinner hon iväg lite väl mycket. Men då la jag bara en liten volt igen och då blev hon bättre.

Milano fick sig en tur runt sandtaget och ugglestigen. Kände mig lite trött och orkade kanske inte prestera mitt allra bästa och därav kvalitén på ridningen. Men han kändes bitvis fin och emellanåt tog han bara bettet och stack. Så nästa gång åker martingalen på igen! I slutet fick jag till några riktigt fina travökningar, han tog i, bar sig själv och han fick mycket luft under hovarna. Han är fin den där kungen!


Idag har det varit en regnig dag istället. Har haft två lektioner och på kvällen spenderade jag som alltid min tid åt mina bästa vänner. Först fick Milano stå med spikmattan närmare en timme och sen stod Bettan ca 45 min. Jag passade då på att putsa 9 träns, varav 8 blev infettade och 3 st martingals, en förbygel och 3 kandar blev både putsade och infettade.

Sen linade jag Bettan i typ 30 min på ridbanan när det äntligen slutat regna! Hon var lite spänd, men blev ändå helt ok. Jobbade mycket med övergångar och en hel del på en liten volt. Hon blev riktigt bra i lilla volten i både trav och galopp. Hon hade dessutom väldigt fin takt i traven idag, men formen kunde helt klart ha blivit lite bättre..!

En grym helg helt enkelt och nu laddar vi inför en ny helg full med tävlingar!


Full fart mot helgen!

Fredag idag och sovmorgon imorgon, jävligt skönt! Gick upp och hjälpte Anna med stallet för att sedan åka till tandläkaren.
Efter lunch blev det avramlingsfika och mys. Sen var det dags att filma Zinni och Levin. Det blev nog ganska bra, ni får ju se själva sen! Zinni kändes sådär, men publiken sa att det såg bra ut.. Men Levin kändes väldigt fin!

Sen fick silver sig ett pass på ranchen, han kändes faktiskt riktigt fin emellanåt, men protesterade också rätt bra genom att hoppa på bakbenen.. Han har verkligen humör den lilla ponnyn! Hittade en ganska bra takt i trav som dessutom gick att variera och han kändes fin i handen!

Hann dessutom med att rida Milano innan insläppet. Han kändes lite trött efter gårdagens hoppning så det blev ett basic pass, rund form och kontrollera att han var framme för skänkeln. Vilket han inte var 100 procent av tiden.. Så det blev några racer rundor runt ridbanan och mot slutet kändes han väldigt reglerbar och fin!

På kvällen fick Bettan stå med spikmattan medan jag städade lite i sadelkammaren och tvättade några skydd.
Sen red jag bettans första pass med hackamore. Hon har ju ett litet sår i munnen, det funkar att ha gummibett, men tänkte testa med hackamoret också. Shit vad svårt det blev! Bettan blev först väldigt spänd och fattade ingenting. Men lullade runt i trav på både fyrkanten och volter i båda varven och tillslut slappnade hon av och började frusta!
Riktigt bra träning för henne då hon måste bära sig själv utan min hjälp och jag måste fokusera på att rida med benen och att hon ska börja använda sin kropp.
Galoppen var svindålig emellanåt men hon släppte bitvis. De korta stunderna blev hon väldigt fin. Så jag tror nog att det blir fler pass som detta. Försöka få en avslappnad Bettan är nog det bästa man kan öva på!
Hon verkade väldigt nöjd efter passet och var alldeles löddrig i munnen. Kul att hon verkade gilla det iaf!

Nu ligger jag och Arthur i soffan och fredagsmyser och snart blir det sängen.


Hoppdagen igår

Igår var det hoppdag. Det var en av de bästa dagarna på länge! På förmiddagen hann vi med två hästar var. Först ut var Silver och Nils. Jag åkte runt på silver som hoppade snällt och gjorde precis som jag sa. Skönt att bara kunna åka runt och tänka mer på sig själv ibland! Framförallt när man är lika dålig som mig på att hoppa!

Ivana och mersan stod näst på tur. Ivana var så jävla grym rent ut sagt! Vi hade lagt in lite travbommar och ett travhinder för att träna lite lydnad. Vilket var betydligt svårare på ivana än silver, men oj så bra för henne! Hon var visserligen på hugget idag men jag kunde inverka på henne betydligt bättre än sist vi hoppade. Dessutom var hon inte alls lika klantig, utan hoppade faktiskt fint på hindrena och fick riktigt fin galopp emellanåt!

Sen bjöd Angelica och Charlie på lunch och det var riktigt gott och mysigt!

Därefter var det Levin och deltas tur. Levin var så sjukt bra idag! Han var glad, positiv, lydig och hoppade faktiskt över hindrena! Han fick till några riktigt fina språng och galoppen blev sjukt bra efter det. Roligt att känna att han fattar grejen nu och faktiskt gör det med godkänt resultat.

Även Bettan och Chivas skötte sig bra. Bettan blev lite extra taggad när vi var ute och det gick lite väl fort emellanåt. Men jag tar på mig alla missar för att jag red som en kratta och vågade inte riktigt rida ihop henne. Men de gångerna jag gjorde det blev hon fantastiskt fin! Anna och Angelica tjatar som tokar att jag ska åka iväg på en liten hopptävling med henne.. Själv är jag rätt skeptisk till idén, men det kanske får bli en liten klubb någon gång.. Det verkar ju dessvärre som att hon älskar att hoppa..!
Anna lyckades också trilla av chivas, vilket gjorde min dag! Som tur var gled hon av från halsen och det var inte mer än så!

Sist ut på arbetsdagen var Zinni och Mulle. Zinni kändes lite seg kanske, men hoppar ju allt och tycker att det är fantastiskt roligt! Han behöver ju bli lite mer lyhörd och framme för skänkeln, men han gör alltid sitt bästa och som sagt hoppar precis allt!

På kvällen var det Milano och Jacks tur. Milano var även här kung, han är bara för cool den hästen! Hoppar allt med glädje och när jag rider bra hoppar han bra. Det svåra är ju att jag måste ju göra allt bra, man kan lixom inte bara åka runt och få perfekta språng, men han är ändå väldigt lätt att rida runt på. Han är ju väldigt lydig och gör precis vad man ber om, så det är bara att le och rida!

Som ni hör har hästarna varit grymma, jag hade världens bästa sällskap och bjöds på god mat. Dagen kunde inte vara bättre, eller lite sol hade ju inte skadat, men vi var glada ändå!


Tisdag

Denna dag har bjudit på det mesta. Världens bästa jobb, skratt, stress, tårar, dåligt humör och jävligt dåligt samvete.

Började med att rida ut på Mulle och Chivas. C var väldigt framåt och ville bara springa ifrån, så han fick gå väldigt sakta och se till att kroppen var rak, det tycker han är svinjobbigt och sa ifrån litegrann, men han blev riktigt fin när han kan jobba genom kroppen. Han är verkligen expert på att smita från arbetet, han bara krokar ihop sig och det blir svårt att rida bakifrån och fram..

Efter lunch red vi Levin och Maggie på ranchen. Levin var pigg, men bjöd inte ärligt fram, försökte rida med benen och möta upp med en mjuk och stadig hand. Tillslut började han röra sig genom kroppen och blev riktigt fin. Men det är svårt att rida med benen på en häst som bara springer, även om man vet att det är rätt!

Sen fick Zinni och socka sig ett pass på ridbanan. Z var lite seg och nonchalant så jag fick vara lite tuff med honom, men när han bjöd framåt blev han superfin, det har verkligen hänt otroligt mycket med honom senaste tiden. Nu måste bara bjudningen komma lite lättare..

Hann även med att rida Ivana en sväng på banan innan insläpp. Hon var faktiskt riktigt bra efter sin vila. Till en början var hon lite springig och kändes lite stel, men efter en miljard övergångar så släppte det. Hon kändes så himla fin i skritt och trav så jag struntade i att ta galoppen, orkade inte ta en fight då jag vill att hon ska tycka att livet är lite kul också!

Milano fick trimmas för Timo och jag säger återigen: jag måste ha världens bästa häst! Han var så himla fin idag, bar sig själv på ett helt annat sätt och emellanåt kunde man verkligen känna att han stoppade in bakbenen och lyfte upp framdelen! Vi gjorde mest delar ur de kommande programmen och rider jag ordentligt så sitter det som det ska. Riktigt kul att verkligen få till skolorna och att han nu orkar det!

Avslutade kvällen med ett pass på Bettan. Det blev ett jävligt tufft, jobbigt och långt pass. Till en början kändes hon rätt ok, men när jag började ställa lite krav blev hon väldigt spänd och jag blir spänd och sen kan ni räkna ut resten. Allt gick åt helvete, jag försökte slappna av, hon slappnade av, hon blev lite spänd, jag blev spänd igen och så höll vi på. Riktigt jävla pissdåligt pass och jag försökte rädda upp situationen med övergångar i typ vart femte steg och inte tänka så mycket på formen. Att hästar kan vara så jävla olika att rida! Dethär är helt klart den absolut svåraste häst jag någonsin suttit på och hon kan verkligen plocka fram de sämsta sidorna hos mig... Så det blev många tårar av frustration som rann ner för mina kinder, självförtroendet sjönk till -100 och det dåliga samvetet steg. Jag hatar att jag blir så frustrerad, arg och ledsen. Det hjälper ju inte för fem öre!
Men hon kändes ändå fin bitvis och såhär en och en halv timme senare kan jag ändå känna mig ganska nöjd över bettans insats. Min egen vill jag inte ens prata om!

Nu har jag torkar mina förbannade tårar och så får vi ta nya tag imorgon, då jävlar ska jag rida bra! Jag vet ju att allt är mitt fel, att Bettan är som hon är beror ju på att jag rider dåligt, eller kanske inte dåligt men uppenbarligen inte tillräckligt bra!
Det får nog bli en kopp te innan jag dejtar kudden, jag kommer ändå inte kunna somna nu, mår fortfarande dåligt. Jag skäms faktiskt till och med. Jag undrar varför jag överhuvudtaget rider? Ja ni förstår, jag måste samla tankarna och göra om allt negativt till något positivt. Det som jag kan känna är positivt just nu är att jag verkligen förstår mina brister och vad jag måste bli bättre på. Det är åtminstone ett utgångsläge som får godkänt. Ska försöka komma ihåg hur det kändes att sväva runt på Milano istället!

God natt.


Bättre kväll

Vid två var vi äntligen klara hos veterinären. Det visade sig att Arthur har anaplasma, en fästingburen sjukdom som påverkar blodvärderna, vilket förklarar hans feber och trötthet. Det som inte riktigt stämmer in är magsmärtan, men det kan bero på att de får ont i kroppen eller så är det helt enkelt av någonting annat. Nu blir det lite lugnt på matfronten ett tag och antibiotika i 20 dagar. Jag ska bara se till att hans allmäntillstånd blir värre, skulle det nu bli det finns det en risk att han måste läggas in. Men eftersom vi upptäckte det så pass tidigt så borde det inte vara några problem! Nu har han också fått ett fästinghalsband så att vi kan undvika denna situation igen.
Han känns lite piggare emellanåt, men är mycket tröttare och lugnare än vanligt. Han är gärna på mig och vill helst bara gosa hela tiden.

När jag äntligen kom hem så hann jag inte göra mycket nytta på jobbet. Vi släppte ut lösdriftshästarna på sommarbete, fixade lite med hindrerna och tog in hästarna.

På kvällen fick Bettan stå med spikmattan medan jag passade på att städa iordning lite i stallet. Nu skulle dessvärre sadelkammaren behöva sig ett ryck igen och dessutom ligger jag ju efter med putsningen! Så i veckan blir det mycket tid i stallet!

Satte sen på Bettan kandaret och det blev en hårdkörare på ridbanan. Hon kändes bitvis grymt fin och bitvis mindre grym. Att det ska vara så sjukt svårt att rida! Började i skritt på volt, på öppna delen flyttade jag ut rumpan och på andra halvan sluta. Såg till att hon ställde igenom ordentligt och verkligen fick böja sin kropp. I början var hon lite stretig, men det släppte efter en stund. Gick sedan direkt över till galopp, red i plotter tempo och flyttade ut rumpan lite grann på öppna delen medan på den andra bara försökte få henne att spåra. Det tyckte hon var väldigt svårt, men grymt bra träning för både henne och mig. Jag måste verkligen bli bättre på att rama in henne mellan hand och skänkel utan att hänga upp mig på en grej.. När det funkade helt ok gjorde jag samma sak i trav och där kändes hon riktigt fin. Fick faktiskt jättefin takt och rörde sig hyffsat genom kroppen.
Efter lite vila gick vi över till öppnor längs långsidan, red henne lite överböjd i innersidan så att hon verkligen kommer loss i sin kropp! När hon slappnade av blev hon riktigt bra. Efter en stund la jag även in volter i galopp på kortsidan. Fick till några fina fattningar och när jag kommer ihåg att slappna av och fortsätta rida så kan ju hästen också galoppera!
Avslutade med att rida på en stor åtta, men istället för volter red jag på fyrkanter, så att hon måste bli rak på långsidorna. Började bara med en lugn trav och la sedan in skritt övergångar. Hon låg kvar fint i formen med var lite slö i igångsättningarna, men kom igång bra efter några tillrättavisningar. Sen blev det istället tempoväxlingar i trav och la även in några fyrkanter i galopp. Jag fick verkligen koncentrera mig på att slappna av i armarna, behålla stödet och rida med benen. Självklart blir det bättre när jag gör rätt! Men shit vad svårt det ska vara. Jag måste verkligen påminna mig själv precis hela tiden!
Travade av på serptentiner och la in lite mindre volter där jag ställde igenom henne ordentligt och såg till att bogarna följde med runt. Hon var riktigt fin i slutet och hittade en väldigt bra rund och låg form (för att vara Bettan!) och låg kvar när jag gjorde tempoväxlingar, bytte varv osv.

Kul att få avsluta dagen lite bättre än den började och imorgon har jag äntligen lite sovmorgon!


Rolig start på veckan!

Hade mitt 6e utsläpp på rad imorse. Var sådär sugen, men huvudvärken hade släppt och solen var framme. Så jag och arthe, som var ovanligt seg, trött och hängig begav oss till stallet. Hade rätt bra flyt med fodringen, men när jag släppt ut de näst sista hästarna ser jag att grabbarna är lösa. Ringer mamma i panik då det var tre stycken från en hage och Milano, så jag visste inte alls hur jag skulle lösa det.. Sprang upp och hämtade mat och rusade sen ner mot grabbarna som inte alls ville bli fångade.. Lyckades stänga in två i en hage och sen kom mamma och hjälpte till. Tillslut blev det ordning på torpet och vi lagade det sprängda staketet, körde ut hö och satte på ström. Så nu borde dom gå kvar i hagarna..

Kom hem en timme senare än tänkt och ringde då till Haninge djurklinik för att rådfråga om Arthur. Han verkar ha ont i magen och är nedstämd och ledsen. Inte alls den vanliga Arthur!
Fick tid redan efter en timme och nu sitter jag här i deras trädgård och väntar.. Veterinären har tittat på honom och han har blivit röntgad. Nu har han tagit ett blodprov som vi väntar på svar ifrån. Det finns inget synligt som stör i magen, så det kan var bukspottkörteln som spökar. Den som lever får se och jag väntar vidare.

Så jävla skön start på veckan alltså. Sjukt taggad på livet!!


Sålt smöret och tappat pengarna!

Så happy känner jag mig för tillfället. Jag har haft migrän från och till ända sen torsdag kväll. Vissa stunder har det känts helt ok, medan som idag har jag fasen inte kunnat göra någonting.
Jag vaknade i soffan (måste ha somnat under Eurovision) vid 6 och då var det bara gå upp och släppa ut hästarna. Sen hem till soffan igen, sov till 12, upp och luncha hästarna och sen hade jag en jättemysig tur med Lena. Jag tog Milano så att han fick röra sig lite efter gårdagen, han kändes otroligt fin och skötte sig galant som ledarhäst!
Mockade några boxar, mamma var stjärna idag och gjorde resten av stallet! Sen hem och sova igen.
Nu kom jag precis hem ifrån stallet, har bara tagit in hästarna och ska väll lägga mig i soffan igen.

Skulle verkligen behöva rida Bettan, men det går inte när man mår såhär! Men det dåliga samvetet hjälper inte direkt till.. Nej, skulle behöva äta också, men jag mår så illa!

Taggad på livet? Inte direkt va.. Hoppas på en väldigt mycket bättre dag imorgon!


Han är kung!

Alltså shit vad han är bra min häst! Jag kan nog inte säga det för många gånger. Han imponerar varje gång. Ja jag är medveten om att det någon gång kommer att komma ett bakslag, men jag njuter av att vara i vår uppåt kurva!
Han kändes så sjukt fin på framridningen idag, så det blev nästan lite långt med 30 min där. Tog många skrittpauser istället.
Inne på banan kändes det verkligen som att han var med mig. Inte alls sådär seg som han var sist. Självklart kan det bli bättre, men det kändes verkligen mer än bra!
Jag slarvade i ena skänkelvikningen och i ena mellantraven, vilket belönades med 2 st 5or.. Dessutom fick vi 5 på ryggningen för att Milano inte har fattat att man ska gå rakt, utan lekta banan istället..!
Annars kändes det jämt och stadigt, kanske inte något som blev sådär wow bra, men hellre att sämsta nivån höjs faktiskt! Så låg på 7or i stort sett genom hela programmet. Fick även 3st 8or i galoppen. Han är ju så sjukt stadig i sin förvända, vilket är så himla skönt.

Slutade på 67% och en femteplacering, inte direkt jättelångt bakom ettan som fick 68,8%. Det var lätt den bästa känslan jag någonsin haft genom ett helt program, visst har set förut kanske känts bättre bitvis, men idag kände jag att jag hade kontroll på allt förutom ryggningen! Så nu ska det finslipas och övas på att våga visa mer av hans kvaliteter!

Så sjukt stolt över min häst som denna säsong plockat 4 av 5 möjliga rosetter och den vi missade var i debuten av Msv c! Plus att jag som sämst ridit la på 67% känns helt fantastiskt! Så inatt kommer jag somna gott och så laddar vi om inför helgen 1-2 juni, då är det tävling båda dagarna för Milano och Bettan ska göra entré igen på tävlingsbanan.

Kanske att ni får en film sen..!


Taggad till tusen!

Idag är det tävlingsdag, Milano ska få springa en La:3 på hufvudsta. Jag är faktiskt lite nervös idag, antagligen för att det har gått så bra senaste tiden, så nu vill man ju inte att kurvan ska gå neråt. Men jag vet ju att om jag bara rider ordentligt på framridningen så kommer inte det andra att vara några problem!

Milano har iaf kännas grymt fin de två senaste dagarna och det känns verkligen som att jag kan börja finslipa nu, förut var det bara att befästa allt det grundliga, men nu kan vi komma igång med finliret. Kul!

Jag orkade inte putsa och fixa igår för att jag hade migrän, som visserligen fortfarande sitter i.. Så efter att jag ridit så gick jag hem och käkade och chillade i soffan innan jag gick upp och nattade och passade även på att bada Milano. Även Arthur fick sig ett bad, då jag ändå höll på!

Nu på morgonen har jag släppt ut hästarna och mockat. Nu käkar jag lite frulle och ska snart ta mig ner mot röda för att hämta mina tävlingskläder och sen upp till stallet och fixa!


Det gör ont i hjärtat!

Är påväg in till Globen för att kolla på hockey och pappa passar Arthur. Men Arthur ville inte att jag skulle åka och sprang efter bilen längs staketet och sen satte han sig bara och ylade. Stackars lilla vovven, han tyckte nog att det räckte att jag var borta 5 dagar i London!


Den där känslan!

Kvällen spenderades med världens bästa hästar och Arthur!
Milano var först ut och han fick ett pass på ridbanan. Jag började att rida honom jätterund i formen. Och ja, det finns de som skulle kalla det för rollkur, men Milano var väldigt avslappnad, frustade och öronen stog rakt ut. Så jag skulle mer bara säga att det är en perfekt uppvärmningsform! Han kändes väldigt fin och var alert och lydig för skänkeln. Efter pausen plockade jag upp honom lite i formen och la lite mer vikt bak. Han ville gärna springa ifrån lite, men när jag var tydlig med att stämma av blev han riktigt fin. La även in lite skänkelnvikningar i både trav och galopp, vilket kändes bra. Kunde verkligen känna att han trampade framför och förbi i traven utan att bli seg!
Avslutade i den runda formen och gjorde mycket tempoväxlingar och jäklar vad han fick till traven. Han började verkligen ta i och fick riktigt fin takt. Han avslutade med en grym ökning!

Bettan fick ett pass med kandaret ute på ranchen. Drog även på old school stübben sadeln, vilket känns i kroppen kan jag lova!
Och prinsessan levererade idag, kan ha varit den bästa känslan jag någonsin haft. Jag tackar Gud för all tid jag lagt ner på denna häst och att jag aldrig ger upp. 6 års kämpande för 45 minuter svävande på rosa moln, låter kanske inte helt logiskt, men det är så värt det!
Hon var framme för skänkeln, men jag kunde stämma av och på det sättet sätta henne på bakbenen. Och vilken takt hon fick, hon plockade fram the big steps och kunde vara mjuk och fin i formen. Att Bettan kan röra sig det vet vi, men att hon kunde röra sig som en riktigt stjärna trodde jag inte! Så ni kanske förstår att jag kommer ha träningsvärk imorgon..
Vi gjorde lite fattningar från den stora traven, vilket blir lite jobbigt för Bettan, men hon löste uppgiften väl och galoppen blev riktigt bra efter. La även in lite ökningar i galopp och kunde även därifrån minska upp i riktigt samlad galopp.
Gjorde även lite skolor och skänkelvikningar och där blev hon lite seg. Då red jag rakt fram i ökad trav och fortsatte övningen därifrån. Det blev riktigt bra och hon kunde verkligen få till bra kvalitet i alla rörelser.
Som sagt, jag svävar fortfarande på rosa moln och är så sjukt glad över att ha denna underbara häst!

Nu ska planeringen göras för veckan och sen blir det sängen!


Fredag, lördag och söndag!

I fredags var det ju hoppdag, vi roddade om lite i veckan eftersom att det var röd dag och tävling i onsdags. Alla hästarna var riktigt duktiga, men bäst var nog fasen Milano. Han har börjat fatta vad som ska göras och sög verkligen tag i hindrerna. Och dessutom verkade han tycka att det var väldigt roligt! Han fick till en del fina språng och jag kunde nästan bara sitta och le!
Även Bettan var duktig, dock lite slarvig kanske, men det var med största sannorlikhet mitt fel! Eftersom att jag inte direkt är jätteduktig på att hoppa, så ser vi ju allt mest som gymnastik och ett roligt inlägg i vardagen. Så jag har inte riktigt kunskapen om exakt vad som var dåligt!

Igår var det en tur som gällde, egentligen är var jag ledig denna helg, men eftersom att det var 5 glada nybörjare som kom så fick jag och Bettan rycka in som sista häst!
Det var hemskt bra för Bettis att bara skritta ut, hitta en avslappnad form, kunna variera den och behålla den i lite rörelser! Avslutade med lite tramptänk och hon trampar ju lite utan problem. Måste bara få henne lite mer avslappnad i formen där!

På eftermiddagen var det städdag och stallmöte som gällde. Det gjorde vi bra!

Idag har varit en riktigt slapp dag! Vaknade vid typ kvart över tio, underbart med sovmorgon!! Diskade och fixade lite hemma och begav mig till farmor och farfar vid typ 11.30. Curlingbarn är en bra beskrivning när man är hos dom. Man blir placerad på en stol och sen sitter man där som en prinsessa! Jag fick dessutom en av mina favvorätter, pannbiff och farmors bästa potatismos!
Vi hann prata igen det mesta sen sist vi sågs. Det är så himla mysigt att bara sitta och prata, äta gott och skratta tillsammans! Synd att vi inte gör det oftare, men det blir lixom bara inte av.. Men det får det faktiskt bli ändring på snart!

Rullade sen upp till stallet där jag gjorde iordning Zinni för att det kom en spekulant. Jättegullig tjej och nu är det bara att hålla tummarna! Z skötte sig galant och de senaste dagarnas trimning har verkligen gett resultat!

Nu sitter jag och käkar halloumi och serrano skinka och ska sen upp och rida!


Torsdag

Valde att gå upp till stallet vid 7.30 istället för 7 idag, så att jag käkade frukost innan och sen bara gick hem och hämtade kaffe. Man blir ju så sjukt seg efter att sätta sig i soffan när man tagit ut hästarna!
På förmiddagen red jag Nils och Anna silver. Nils tyckte nog att det blev lite jobbigt, men gud vad han är fin! Jag red honom väldigt rund i formen idag, han vill ju inte riktigt jobba hela vägen och lurar sin ryttare med att bara vara ganska bra. Men idag fick han verkligen ta i! Då får han så himla fin takt, han kan verkligen dansa fram den lilla ponnyn. Man måste bara rama in ordentligt och pressa honom alldeles lagom!
Efter lunch red vi Zinni och socka. Zinni fick jobba med gramanen och jag gjorde bara övergångar hela tiden för att få fram lite bjudning i honom. Han blev riktigt fin mot slutet, men man måste hela tiden vara där och påminna honom, så det får vi jobba på hel enkelt. Jag tror verkligen på att om man är konsekvent, oavsett när man sitter på, går bredvid, rider ut, rider på banan, skrittar, eller galopperar. Hela tiden så måste han gå framåt! Då kommer dessa problem att lösa sig rätt fort, för han kan verkligen vara fin!

Avslutade med att jag linade Amber och Anna red delta. Amber var så sjukt fin idag. Hon fick jobba på som sjutton och vi tog väldigt mycket galopp idag. Hon rör sig ju väldigt trevligt i trav, men i galoppen hänger inte riktigt bakbenen med än. Fast det kommer att lösa sig, hon har ju verkligen lätt för sig! Jag avslutade lite med att hänga på henne. Mamma var med, så vi kunde gå lite och så. Amber brydde sig inte för fem öre och bara gick på. Duktiga lilla ponny! Och nästa gång så ska jag sitta på henne. Det blir grymt!

Gick hem och slaggade och vid 8 gick jag upp till stallet igen. Bettan fick stå med spikmattan medan jag plockade ur tävlingsskåpet och fixade lite i stallet. Sen red vi ner till ridbanan. Struntade i spö och tänkte bara på framåtbjudningen. Hon var faktiskt riktig fin idag, även fast hon fått vila två dagar.. Hon var betydligt mycket mer framåt idag och mot slutet fick jag även till formen. Den behöver självklart bli bättre, men hon blev rund och fin mot slutet iaf.

Imorgon står hoppning på schemat och jag ska verkligen sova nu!!


Dag 12 - Det här saknar jag

 
Jag saknar min ponnytid med Mersan. Ofta tänker jag på hur det skulle vara om jag red som jag gör idag när jag var 15. Sen kommer jag ju på att Mersan är en del av varför jag rider som jag gör idag. Hon har lärt mig så otroligt mycket, både inom ridningen och om mig själv. Hon har helt klart gjort mig till en bättre människa. Men i de bästa av världar önskar jag att jag kunde spola tillbaka tiden, behålla min kunskap och få bevisa vad Mersan faktiskt kan. Jag saknar att vara iväg med min bästa vän. Hon som blev så nervös när man började knoppa, hon som alltid blev ledsen när jag inte var med henne, hon som alltid taggade till när man gick in på tävlingsbanan. Jag saknar det som vi byggde upp tillsammans. Även om vi inte nådde toppen, så vann vi så sjukt mycket på vägen. Jag vann Mersans hjärta och hon vann mitt. Hon litade på mig 100% och jag litade på henne. Vi var som helan och halvan. Vi kunde vara seriösa dressyrryttare och vi kunde busa i skogen med tussen och vi hade alltid roligt tillsammans. Jag lärde Mersan allt jag kunde och hon lärde mig ännu mer. Vi är bästa vänner och vi har gått igenom så himla mycket tillsammans. Hon har lärt mig att alltid se bortom de dåliga. Strunta i kassa resultat, tänka positivt, tävla mot mig själv. Hon har lärt mig att det viktigaste är inte att vinna en tävling. Det är att ha roligt på vägen, att vinna mot sig själv, att lära sig nya saker och att på vägen bli bättre och bättre.
 
Världens bästa ponny. Utan tvekan. Och även om jag alltid kommer ha henne kvar, hon kommer att få lära mina framtida barn att rida, hon kommer att förbli min. Föralltid. Men jag saknar tiden när det bara var vi. När jag la ner all min tid på henne och vi var ett riktigt team. Jag önskar att vi hade haft mer tid än vad vi hade. Samtidigt som jag är så oerhört tacksam över alla minuter vi haft tillsammans. Ingen känner Mersan som jag. Och det är jag stolt över. Vi är oslagbara och jag avgudar denna ponny, hon är den bästa jag vet!

Äntligen!

Vilken dag alltså! Klev upp ur sängen vid 07.10 och gick upp vid stallet 07.45. Mockade och fixade klart stallet med hjälp av mamma och sen fixade jag iordning kungen. Och kungen är verkligen ett passande namn!
Startade första klassen, LA:1 vid 12.10. Han kändes jättefin på framridningen och det har verkligen hänt så mycket med min lilla häst. Inne på banan kändes han lite seg, men jag bestämde mig för att rida på och det gjorde jag förbannat rätt i. Galoppen var lite seg, men annars skötte han sig galant. Han var lydig, var fin i formen och hade grym takt. Slutade på 71,8% och en andra placering.
 
Andra klassen, LA:2 startade jag 17.58, så som ni förstår blev det lååååång väntan. Men grabben stod och sov i transporten och jag gav honom sjukt mycket mat så att han skulle få lite mer energi. På framridningen kändes han riktigt pigg och det var en fröjd att rida. Han var verkligen så himla fin, men inne på banan tyckte Milano att det blev lite jobbigt, men skötte sig ändå så himla bra. Gjorde allt och var väldigt lydig även där. Lite mer stretig i formen, men jag lyckades rida loss honom. Och trots lite missar och att han inte visade upp sin absolut flashiga sida så lyckades vi skrapa ihop 66,5% och hamnade även där på en andra placering.
 
Jag är så himla glad och lycklig just nu! Jag kan inte sluta le! Det kan hända att jag har en av världens absolut finaste hästar. Det är så sjukt stor skillnad på pluttehästen sen förra året. När vi startade två klasser då surade han ju ur totalt i andra. Men idag visade han att han växt till sig lite, både i huvudet och styrkemässigt. Nu levererade han trots ganska kassa förutsättningar. Grymt roligt och jag vågar till och med erkänna att jag faktiskt tycker att jag förtjänar detta litegrann. Jag har ju kämpat så sjukt mycket med både Mersan och Bettan, så nu ska jag bara njuta av att ha en häst som man kan glassa runt lite på. Det låter kanske dumt, men jag kommer att njuta av varje sekund jag och Milano har på tävlingsbanorna och jag kommer att kämpa för att vi ska komma så långt vi bara kan. Vi har framtiden för oss och jag kommer definitivt att göra allt för att komma dit vi vill. För att kämpa, det kan jag och att min häst är fin, det är ett faktum. Nu har resan börjat på riktigt och jag längtar redan efter nästa år då vi kommer ha klättrat ytterligare i klasserna!
 
 

Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen


Stallbyggnaden


Ridhuset


Hage
 

RSS 2.0