Jävla hönsmamma jag är då!

Ibland skulle man lyssna på magkänslan  alltså. Igår skulle jag definitivt ha gjort det. Ibland blir man bara så arg på sig själv. Milano och gänget fick en ny kompis. Och allt gick bra, dom var mest glada och sprang. Dock sprang Milano ur dojan och halva hoven. Eller kanske inte riktigt, men alltför mycket iaf. Timo lyckades fixa till det så gott det gick, men självfallet har han ont.

Jag brukar inte vara så kinkig i vanliga fall och alla andra veckor under sommaren hade jag inte brytt mig så värst mycket. Men just den veckan Hubbe kommer ska inte såntdär hända. Jag har en så stor klump i magen och vill bara gråta.

Fanfanfan. Jag förstår inte varför det ibland ska vara så svårt att förstå att man ska lyssna på magen, den har ju ofta lite rätt. Jag känner mig dum och allt känns bara tråkigt. Jag vet att det inte är något som är särskilt farligt och att det kommer bli bra. Men fan, ibland suger livet och idag är en sådan dag!! 




Nu är sommaren här!!

Fullt ös medvetslös med andra ord. Det har varit fullbokat sen förra helgen och det är i stort sett fullspäckat schema ända till slutet på nästa vecka. När hände det sist? Jätteroligt såklart och även om kroppen är trött så känner jag mig glad. Jag älskar att ha ridläger, få lära barn att tycka om det jag älskar absolut mest i hela världen. Kan man ha ett bättre jobb? Skulle nog inte tro det! 

Så här kör vi ridläger ända fram till lördag nästa vecka och då är redan 4 av 11 ridläger avklarade, hur fort gick inte det!? 

Och nästa vecka ska jag äntligen träna för Hubbe igen, lyckan är enorm! 

Nu ska jag försöka sova, tänkte vara sådär sjukt seriös och rida innan jobbet imorgon.

Juste, tränade för timpan idag. Milano var så sjukt fin och nu är flera moment från Georg presenterade, så nu jäklar ska det tränas så att jag kan ta det där andra kvalet i augusti! 




KÄRLEK




Att få ha den här hästen är det bästa som finns. Att han varje dag lägger sitt huvud i min famn och vägrar sluta gosa. Att se hans glada min när jag kommer till hagen. Att få galoppera i skogen det fortaste vi kan. Att få dansa fram på dressyrbanan. Att få rosetter. Men mest av allt att få vara hans bästa vän. Vara hans människa. Och att få följa hela hans liv. Det är lycka och som jag sagt sen han var föl, det här är hästen i mitt liv! 

Det skulle aldrig vara över för dig!


Lite mer än 6 år efter inträffade det som jag fruktade som mest. Jag var 17 år när jag skrev inlägget ovan och jag hade haft Bettan i lite mindre än ett år. Det var bland det värsta som kunde hända mig just då. 
Nu vet jag hur det blev. 6 år senare lever jag ett liv utan min prinsessa. Det här blir min första sommar utan henne i vuxen ålder och det känns i hjärtat kan jag lova. Det är kanske töntigt, men vi har haft så underbara somrar tillsammans och jag hade faktiskt gjort vad som helst för en sommar till med henne. 

Jag saknar henne varje dag. Varje dag tänker jag på att jag borde ta in henne från hagen. Bara det att hon inte står där. Hon är en del av mig och jag vet att livet går vidare, men vissa stunder fastnar jag med blicken ovanför tvn och tårarna börjar rinna.

När är det dags för tiden att läka alla sår!? 


God morgon!



Inledde morgonen med att rida kungen. Faktiskt så jävla skönt att rida tidigt ibland, var i stallet ca 6.30 och mockade och fixade iordning boxarna innan jag tog in grabbarna. 
Milano har ju vilat i en vecka och igår red jag ut och idag blev det lite dressyr. Han känns ändå rätt fin, men dumheterna sitter fortfarande i, det gick inte att vila bort inte.. Så nu blir det lite hårdkörning fram till v.28 när nästa vilovecka blir, för då ska ju jag till Falsterbo! 
Känns underbart att få rida på Milano igen faktiskt. Sjukt hur lång en vecka känns ibland..! Men det är bra för hans kropp att få lite vila emellanåt, han är ju trots allt bara 7 år! 

Nu ska jag göra mig iordning, sen ska druvan in på service och lilla mullegull ska till veterinären, så idag tar jag ledigt! 

Bra dag helt enkelt!

Sju hästar motionerade idag och allting har flutit på bra. Vissa dagar känner man sig lite extra nöjd efter en dag på jobbet helt enkelt!

Amber och Levin: Levin är ju känd för att trampa på rätt bra, men vad gör det när man sitter på världens bästa amber? Hon hakade på glatt och Levin behövde inte vänta in oss en enda gång. Skönt att hon har så fin framåtbjudning och tycker att det är roligt trots Heffaklumpen på ryggen! Idag har vi busat, galopperat fort och bara haft det mysigt. Red en nu sväng för amber där det finns lite mer konstiga saker att titta på, men lilla prinsessan tyckte väll inte att det var så märkvärdigt direkt. Bara knata på och se glad ut! Så jädrans härligt! 


Malte och Ivana: Första gången Malte fick komma ut i skogen här. Cool som en filbunke och trampade på bra. Dock måste han nog lära sig att lyfta lite på tassarna då vi nästan gick omkull när vi gick över ett väggupp.. Haha! Inga problem annars och nu kommer det bli mycket galopp i skogen framöver! 

Kenny och Prescott: dom fick jobb på lina idag. Bra för Kenny att köra två dagar på raken, för idag kunde han det. Han fick ha lösa inspänningar på sig från början och tog det bra. Kunde tillochmed galoppera lite idag! Det har ju varit helt ovärt att göra det innan då han inte vill springa runt, men idag gick det! Härligt!! 
Kotten jobbade på riktigt fint och vi kan bara konstatera att vi köpt en jäkligt fin häst! 


Angelica hann även rida ut på Nils och råkade även göra en snygg avsittning när de skulle gå förbi vägen mot hagen. Sedärja, han kan om han vill! Men som den kämpen Angelica är hoppade hon upp igen och tog sig runt sandtaget på en fiolsträng. Synd att jag inte såg avtrillningen och mindre synd att det blir tårta imorgon igen. Det är så vi jobbar!

Tisdag

Inledde dagen med att mocka ur varsin box, faktiskt de två sista, så jävla skönt att ha det gjort! Hann också hämta in lite hästar innan det var lunchdags. 

Så himla härligt att sitta ute och äta lunch med sin bästa vän typ varje dag. Det är vardagslyx det. Självklart blev det även trilla-av-tårta som utlovat och då blir det extra lyxigt!


Sen tog vi tag i hästarna och som igår hann vi med tre hästar var. 

Ivana och prescott: fick sig en ordentlig runda i skogen och äntligen är gamla vanliga Ivana tillbaka! Hur mysig som helst att rida och kunde gå både först och sist då prescott skulle få genomgå en rad med olika tester. Sånna saker som alla våra turisar måste klara av! Han fick MVG på allt och Angelica verkade nöjd! 

Såhär sugen var Ivana på att komma ut och rida..!

Amber och Nils: amber var så sjukt duktig idag! Satte lite mer press på henne och det verkade mest bara vara roligt. Hon trampade på bättre än Nils och fick gå först emellanåt, helt utan problem! Så jäkla roligt med den där hästen alltså.

Kenny och Malte: båda fick jobba på lina idag och jag hade hand om Kenny. Han fattar inte riktig vitsen av att springa runt i en cirkel, men det kändes ändå som att han accepterade det lite bättre idag! Han fick även på sig inspänningar för första gången! 

Hann även hem till altanen och min bok en stund innan det var dags att ha en lektion! Nu ska det hem och ätas och sen sovas!

Sommar!

Vilken dag vi har haft idag. Gud vad jag älskar sommaren och jag älskar att bo på Torö på sommaren! 

Tog lite sovmorgon idag då Angelica skulle kutta barret, så sov länge och sen satt jag i solen ända till lunch! 

Fick lunch i form av en kebabrulle serverad i stallet när Angelica kom. Härligt! 

Sen hann vi rida tre hästar var!

Amber och Ivana: jag red amber för första gången på riktigt och jäklar vad imponerad jag blev! Vi red ut och jag kände mig hur trygg som helst på hennes rygg. Vi höll oss till skritt och trav då hästarna haft lite lugnare de senaste veckorna. Men amber knatade glatt på tygeln hela tiden. Duktiga lilla hästen!

Malte och prescott: Vi red på ridbanan och Malte skötte sig kanon. Mycket stadigare i handen idag och lyssnade bra. Behöver dock träna upp sin galopp rätt mycket då han gärna skentravar in i galoppen och sen måste ha rätt bra fart för att orka hålla den. Så det kommer bli mycket jobb på det ett tag framöver! 
Han kändes så fin så jag fick för mig att testa lite skänkelvikningar och öppnor. I vänster varv gick det kanon, men i höger ville han inte sätta in bakbenet inunder sig och segade ihop. Jag petade till med spöet och höll i yttertygeln och då small det. En bock utan dess like och jag körde en kullerbytta över halsen och landade snyggt lite på knä och sen på fötterna. Ingen skada skedd och jag kunde direkt hoppa upp igen och rida vidare utan liknande incidenter. Men tårta imorgon blir det! 

Kenny och chivas: vi red ut och Kenny skötte sig galant idag. Hade fin framåtbjudning nästan hela vägen och accepterade bettet bättre idag. Skönt med framsteg! 

Nu på kvällen har jag suttit på altanen och läst lite och sen gick jag och grabbarna ner till stranden och kollade läget. Skönt tyckte hundarna som alla var nere och doppade sig lite i vattnet. Vi har det som sagt det rätt bra här ute på ön. Jag äskar verkligen mitt liv! 

Nu ska det lagas middag, bättre sent än aldrig! 





En helg på Botkyrka!

Tuff helg för Milano. 4 klasser på två dagar. Men han tog sig an uppgiften väl och jag kunde inte känna en enda liten gnutta trötthet i kroppen. Dock var humöret kanske inte på topp efter två långa dagar. Men det kan man ju förstå! 

Igår var det först msv c:2. Hittade ett jättefint flyt och han var väldigt jämn. 69% blev domen och en 2a plats. 
Sen var det msv b:2 och han kändes lite mer bråkig, han blir ju väldigt av och på då och man får inget fint flyt. Men lyckades ändå skrapa ihop 67% och var 0,5p från andra platsen. Men hamnade på en fin 4e plats istället. 

Idag började vi med en msv c:1, Milano var tjurig och lite bråkig på framridningen, men skärpte till sig inne på banan. Inte riktigt rätt flyt, men ändå helt ok. 66% och en 3e plats! 
Avslutade helgen med en msv b:3, jäkligt klurigt program detdär! Han var ett verkligen jobbig emellanåt på framridningen, men jag bestämde mig för att ta tag i problemet istället för att rida runt det, vilket resulterade i en gudomligt fin häst. Dock är ju gränsen mellan kanon och kaos väldigt tunn, så det var ingen dans på rosor att rida på det där fina. Inne på banan blir jag ju sådär dumt försiktig och då vart det lite för ostadigt i början. Sen tjurade han ur ordentligt i ena öppnan och började studsa.. Den kända kängrusoppan som för tillfället är Milanos favoritgångart. Men då var jag ju tvungen att börja rida och då blev han så sjukt fin. Dock kostade ju alla missar i början väldigt mycket poäng, men får jag till den där ridningen lite oftare så kommer det bli hur bra som helst. Slutade på 61,5% och det är jag jättenöjd med. 

Så 3 av 4 rosetter denna helg och en känsla av att sväva på rosa moln i sista klassen. Kan inte vara annat än nöjd!

Nu har Milano fått komma ut på sommarbete och kommer att vila en vecka, så att han hinner komma ikapp lite. Man kan ju säga att han har utvecklats i raketfart!




RSS 2.0